Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Radeon HD 7770: výkon 5 % pod HD 6850

U grafik a procesoru me stve jedno :) ten kdo nesleduje tohle odvetvi nema sanci pomalu poznat co se vyplati pro jeho danou situaci...

Proc nevznikne nejaky universalni index pomeru
aktualni cena / vykon (treba z 5 her zohlednujici min a prum hodnotu FPS) / vypocetni vykon v apps

Neco kde by clovek videl ze treba tahle karta/procesor ho stoji za jednotku vykonu 100kc a ma tech jednotek 10 a tahle karta ho stoji 150kc ale jednotek ma 20... chapu ze by to byl nestabilni index :) ale ja uz jsem v tech oznacenich ztraceny :))) a jako vysvobozeni ze zleho snu mi pripadal krasny i pocet bodu z 3Dmarku (toz kazdy pochopi ze to nemyslim vazne se syntetickym testem)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aby se daly karty vzájemně porovnávat zajímal by mě vztah jejich výkonu ve Flops a skóre v 3D marcích, pak by stačilo sledovat flopsový výkon (snížený vynásobením onou bulharskou konstantou).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle me taky stve. V procesorech jeste mrknu na pocet jader/frekvenci/cache, u grafik uz jsem totalne mimo.
Problem by byl, jake hry vybrat a kdy a jak je obmenovat - tezko pujde testovat 10 let na stejnych hrach. Synteticke benchmarky uz jsou uplne o nicem. A to pritom mame pouhe 2 vyrobce CPU a GPU. Jak by to asi vypadalo, kdyby kazdou vec vyrabelo 100 firem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uplně normálně by to vypadalo jako jsou stovky výrobců talířů např. máš široký výber typů a cen...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... njn, na lidské nevědomosti se vydělává nejvíc :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro běžného člověka bohatě stačí se podívat na 3DMark. Tento bench smysluplně karty seřadí a normálnímu člověku je úplně jedno, že by tamta karta měla být o 5% výše vůči onaké kartě. To jsou rozdíly, které pozná jen ten, kdo chce testovat - ostatním jsou ukradené.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na tak malý chip (plochou) docela extrémní chadič. A i celkem masivní design zdroje. To se mi moc nelíbí, možná to bude topit jak kamna. Navíc při tak malé ploše by to mohlo pak mít problém přežít záruku. No, snad je to jen demo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jak se AMD popralo u tak výkonného čipu s limitací šířkou 128-bit sběrnice ?? Nedávno jsme na toto téma měli diskuzi na pctuningu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Barts to, zdá se, nedorovná, takže předpoklad byl správný, ne? :-) Rychlejšími pamětmi mohou propustnost (pro 6770) o 15% zvednout a dalších 10-15% se z toho vždycky vyždímat dá, tak extrémní zas limitace není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta nevýrazná barva písma je odporná. Nejdřív jsem myslel, že mám něco s LCD, ale ostatní weby vypadají pořád stejně krásně čitelně. Černé písmo na bílem pozadí je holt zbytečně moc dobře čitelné, tak budeme za každou cenu jiní. Pochybuju, že pro takový hnus někdo hlasoval, tak udělejte anketu a laskavě se přizpůsobte lidským očím a ne nějakým zvířecím nebo ufounským.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problému jsme si vědomi a stávající situace samozřejmě není definitivní. V současnosti se jen potýkáme s drobným interním problémem - jak přesvědčit programátora, že barva písma nemá mezi problémy nejnižší prioritu (jak se on domnívá), ale naopak nejvyšší. Můžeš mi věřit, že jestli se to brzy nezmění, je dost možné, že někomu z redakce dojdou nervy a dojede to s ním vyřídit osobně. Redakce do toho totiž musí koukat celý den, takže si jistě dovedeš představit tu radost. Tolik pro ilustraci, že nám na zlepšení opravdu záleží. Jsem optimista a věřím, že dotyčný programátor brzy pochopí, že je to i v jeho zájmu ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kam zmizela možnost hodnocení příspěvků? D: A kam zmizelo fórum?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Také se přimlouvám za písmo, kvůli kterému nebudu muset zoomovat na 22" monitoru (barva pozadí mi nevadí) a za návrat hodnocení komentářů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když se to tak vezme, defaultně "zmizelo" všechno, protože vše je opět postaveno na čisté louce, jen byla snaha vycházet ze starého diitka a zjednodušit ho, vyházet věci, které byly špatně a přidat věci, o kterých si myslíme, že nám nějakým způsobem pomohou. Takže funkce, které na starém byly, a zde nejsou, z technického hlediska "ještě" nejsou, nikoli "zmizely". Tedy s výjimkou fóra, to zmizelo prostě proto, že nebylo využíváno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Páni redaktoři, to si ten styl nemůžete poladit sami? Na technickém magazínu psaném i vlastněném techniky :-) Udělat nějaký search and replace #5D5D5D za #000000, u hrefů nastavit text-decoration:underline atd...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani nevíš, jak rád bych se v tom vrtal, ale nemám až takhle hluboko přístup.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

LOL To vypadá na "programátora dobrovolníka" když si může dělat co chce. Mimochodem změna barvy je otázkou chvilky, nejdýl trvá to ve zdrojáku najít, kolik má "programátor" dioptrií ? :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+ moznost editace prespevku....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

+zvýraznění nových postů
+hodnocení (zobrazování plusů a mínusů zvlášť)
+nějaké základní možnosti formátování
...
dalo by se toho navymejšlet spousta, záleží jak jsou pro ně diskuze důležité, pro mě teda stejně jako samotné články.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj. také se přimlouvám ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+zvýraznění nových postů - taky jsem to chtěl, zatím není, doufám, že bude
totéž hodnocení příspěvků i se zobrazováním plusů a mínusů zvlášť - já bych měl ještě jiný nápad, ale to bude předmětem debaty ;).

Formátování postů je příliš zneužitelné a příliš zneužívané, mrkněte se někdy na Živě. Takže formátování postů dlouho nebude, budete si muset zatím vystačit s plain textem, dokud nepřijdeme na to, jak zneužívání zabránit. Jsem toho názoru, že rozumný diskutující se dokáže smysluplně vyjádřit i pomocí plain textu ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na živě chodím denně a zneužívání jsem si zatím nevšimnul, možná je chyba v definici "zneužití"...
Jenomže jedině na příkladu zneužití se dá vyšpekulovat protiopatření. BTW diskuze na živě žádným volitelným formátováním neoplývají možná proto jsem si zneužívání nevšiml -žádné není možné. No a formátování mají leda na fóru ale tam taky o žádných problémech nevím... možná je to tím že všechna tato fóra používají pro určení volby stylu zobrazení vlastní metajazyk... ..vlastní tagy: [img] atd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem si asi vzpomněl na jednu starou neaktuální legendu ;) http://goo.gl/sNRLC

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jedna věc je docela vopruz a to když se diskuze trochu víc rozvětví jde špatně poznat na který příspěvek spodní posty reagují - je tam velký prázdný prostor bez vizuálního vodítka, musím si zaparkovat kurzor u příspěvku a rolovat nahoru abych zjistil k čemu post patří - opravdu "pohodlné"...

Přidávat spojovací čáry nikam nevede, akorát vzniknou nepřehledné vertikální "žaluzie"...
Zde by to chtělo něco vymyslet. Než se přijde na něco perfektního stačil by odkaz/tlačítko "přejít na reakci" (to by se zobrazilo jenom pokud nějaká reakce existuje) což by přešlo na daný příspěvek a zvýraznilo ho...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.