Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Radeon PRO VII přináší Infinity Fabric link a 6 DisplayPort 4K výstupů

nejake priblizne datum kdy maj byt predstavene herni karty jeste neni ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RDNA2? Oficiálně „do konce roku“. Leaky prakticky nejsou, takže v nejbližších měsících bych nic nečekal. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby AMD počkala, až Nvidia vydá herní Ampere, aby na něj mohla reagovat nastavením taktů a cen.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

dik, nvidia uz ma nejake odhadovane datum ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem zaznamenal, že září, ale není jasné, jestli se to s ohledem na pandemii stihne. Bral bych to ale jako hodně orientační údaj. Nicméně vzhledem k tomu, že Jen-Hsun Huang evidentně o herním Amperu mluvit nechtěl, jen naťuknul, že bude, taky nejspíš nic nevyjde v nejbližší době.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NVidia bohuzel ceka, az AMD vyda sve karty aby pak urcila datum vydani /ampere a jejich ceny. Nema zadny duvod na trh spechat - soucasna generace se vyprodava jako housky v krame, aspon mid a high segment.

Takze pokud AMD ceka na NVidiii, tak je to pro ADM spatna stragegie .... oni musi minimalne dorovnat, ale spise prekonat aspon soucanou NVidii, cim drive tim lepe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD od vydání Navi roste podíl na trhu, Nvidii klesá. Teorie, že Nvidie nemá důvod spěchat, nepotřebuje 7nm proces a podobně, lze považovat za relevantní jen za předpokladu, že Nvidii nevadí, že přichází o zákazníky.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ono by NV klesal i vic, kdyby AMD nastavila ceny 5500 a 5600 podobnym stylem jako u 5700. Bohuzel AMD tahnou 'jen' 5700(xt) a Polaris. Polaris je udajne snad i nejoblibenejsi herni karta v Cine, podle nejakeho jejich lokalniho benchamrk survey.
Jinak NV se asi 'boji' spis RDNA2. Navi vzhledem k tem cenam uz nema moc kam rust.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně! Když AMD tímhle tempem poroste dál, tak má v samostatných grafikách za osm let víc karet než Nvidia!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

z toho mála co měli se roste dobře, sice mizerná konkurence první s RDNA alias přejmenovaná RX 680 ale je to konkurenceschopné, nicméně plnou podporu DX12 to nemá a Vulkan je pořád slabý a rozhodně to nevytrhne. Takže NV má i s 12nm výrobou pořád vyspělejší čip s plnou podporou poslední verze DX. AMD musí dohánět a Huangovi stačí si počkat. Moc bych z toho ale zlevňování nečekal, už jen že vyšší ceny vyhovují i vyhládlé AMD/ATi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"z toho mála co měli se roste dobře"
.. presne tak. Kredit minimalne za 5700(XT) si zaslouzi :)
RDNA alias Navi je prechodna architektura a na to dopadla myslim dost slusne. Klicovou pro AMD je az RDNA2..tak snad to nezvoraji. Nv PRY letos moc Apperu nestihne vydat, takze by AMD mohlo mit podzim/zimu pro sebe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ze je Navi prechodna architektura, za to by te jeste pred dvema roky upalili

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD má poslední roky všechny architektury přechodné :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GCN není špatná, ale podobně jako u předchozí je třeba větší optimalizace. Jenže to je práce navíc a to se rovná peníze a to se nikomu jen tak vytahovat nechce. V některých dobře optimalizovaných aplikacích dosahuje RX 590 na GTX 1070, ale to se dá spočítat na prstech jedné ruky. RDNA je přechod hybrid mezi Vega a Polaris, víc ale k Polaris jádru. Není špatné to ne, ale je to pořád jen mezikrok k plnohodnotné konkurenci k jádru Turing. Jen je škoda že v tak nevhodný čas kdy ceny jdou nahoru....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RDNA nemá s Polaris vůbec nic společného, kromě toho že to je GPU :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O jaké že to zákazníky Nvidia, prosím pěkně přichází, když má stále na trhu nejvýkonnější herní železo?
Nejlepší herní grafika AMD RX5700 XT si hraje (když zavřu nejen obě, ale všechny oči ;)))) na úrovni 2070 Super a na víc prostě nemá. Krom toho nám 5600 cirka o litr podražila, takže z 8k se stalo 9k. Pro mě osobně to rozetnula páteční mimozemšťanova akce na 1660Super za 6.299,- Za ty prachy pro starší 4 jádra (s HT i bez) není jiné karty ;)))))))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny, jakou kartu presne jsi koupil?

Ono nema cenu na ty prupovidky, jak AMD dotahuje v grafikach vubec reagovat. Kdyz ty lidi bavi si lhat sami sobe ....
Urcite se AMDecku povedl Polaris RX570/580, bohuzel pro hrace byly jeho prodeje poznamenany probihajici kryptohoreckou, ale dnes uz je tak karta skoro neherni lowend.Je treba, aby AMD zase neco predvedlo a za me teda Navi nepredvedlo nic. Takze cekam napjate na Navi 2, jestli to bude zase po dobe herni grafika, jak ma byt. A kdyz ne, tak sahnu po herni Ampere, jako nahradu Pascalu GTX1080 si myslim, ze si urcite na podzim vyberu. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcípla mi Evga SC GTX1060/6 (i díky taktování - nepopírám - na 2050/9000) a tak jsem chvíli provozoval rezervní Asus 1050Ti a uvažoval, co k tý mý i5 7600 (o který vím, že mi doma vydrží, neb víc nepotřebuju) vzít. A v pátek jsem narazil na tu Alzáckou "akci" ( https://www.alza.cz/gainward-geforce-gtx-1660-super-6g-ghost-oc-d5701054... ) za 6.299Kč a vzal jsem 3. Jednu pro sebe a 2 pro lidi s podobnou konfigurací a podobným problémem. Jedna už je pryč, mimochodem :)
Jistě, zpracování není žádný "Strix", ale svoje si to odpracuje ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam tu GTX 1080 take Gainward, zpracovani mi prijde velmi dobre. Tu znacku jsem povazoval za druhoradou, ale jsem s tim prijemne prekvapen. Jasny "Strix" je spicka, jenze si za to nechava Asus zaplatit podle me nesmyslne penize, nedal bych to.

Jeste ta i5 7600 asi chvilku stacit bude a pak proste koupis aktualni Zen. Mne uz se vyplatil Zen 2, za chvili bude Zen 3 zase lepsi a nebo si muzes pockat az na Zen 4 uz s DDR5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je pravda, ze roste podil AMD na trhu DGK, tak selskym rozumem musis dojit k zaveru, zeje to na ukor NV..
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nove NVidie vyjdou bud tyden po vydani novych Radeonu nebo az v predvanocni sezone, pokud nebudou muset na AMD reagovat. Bohuzel, ale pocital bych s NVidiema tak nekdy okolo zacatku listopadu, driv ne.

A ani o Navi 2 toho moc slyset neni, takze se obavam, ze ani tam to nebude driv jak na podzim. Asi je to predvanocni obdobi u obou firem docela realne.

Stve me to, chtel bych uz novou grafiku, ale proste Turing nechci, dokud nebude Navi 2 nebo NVidia Next-gen, tak proste nic kupovat nebudu. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stejně to nebude optimální, já bych počkal až na další generaci. 5K, 8K, HDR, AV1, Next Gen VR, to se zase posune.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Turing nechci"
.. a delas docela dobre. Ne ze by nestala za koupi, ale Amper bude muset nabidnout vic a k tomu minimalne uz zivotaschopnou RT.
:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Netusite niekto preco GPU bezi na nizsej freq. ako CPU ?
To to GPU generuje taky masaker tepla jak je to vsetko super paralelne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano GPU je "trochu" vícejádrovější" než CPU

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze ano. Stejne je to s AVX instrukcemi u procesoru od Intelu: https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Vector_Extensions#Downclocking

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FP64 pecka, tomuto moze konkurovat len stary kepler tesla z ebay

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zna nekdo uzivatelskou aplikaci pouziti DP presnosti vypoctu?? Ja takovy software jeste nepotkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obavam sa ze vsetky fyzikalne a matematicke simulacie. Istota je skratka istota

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba řešitelé lineárního programování? Dá se na to převést spousta úloh, následné řešení může trvat dlouho, a zpravidla se to počítá v double precision. Totéž se týká nelineární optimalizace. Obojí najdete v Excelu a LibreOffice Calc a lidé to používají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neznal jsem, diky za info.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdil ve stylu psani mezi clankem o ampere a clankem o radeonu je az zarazejci, nvidia vyda uplne novy cip prakticky co tady jeste nebylo, ale vyrobni proces je starej, posun vykonu malej a spousta negativ, zato amd udela refresh 2 roky staryho radeonu, ale ten je nabytej novejma ficurama od sklepa az po pudu
Zda se mi to nebo jsem ja zaujaty vuci autorovi od te doby co presel nekompatibilitu b450 jako ze se nic nedeje

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

heeeh, no ty ses dobrej.. se tu certis, jak se ti nelibi ze proces tesly je popsanej jako starej, ale vzapeti tu mluvis o '' refreshi 2 roky staryho radeonu ''.. oba ty cipy jsou na s_t_e_j_n_y_m procesu.. ((: tak je teda starej nebo neni? (: u nVidie je nejspis novej, ale u radeonu starej? sorryjako, jesi chces kazat o nestranosti tak zacni pred zrcadlem.. (:

jinac teda ten radeon neni dva roky starej, to sis poradne nadsadil.. (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

citace ampere: "vyrobeno na první generaci 7nm procesu TSMC (N7, jako například samostatné Ryzeny nebo Vega 20 z konce roku 2018), nikoli na vylepšené N7P nebo N7+ s EUV." - takže existují 2 lepší/novejší procesy, ale nvidia využila ten nejstarší
další: "Nyní se podíváme na to, co už není tak optimistické." tahle věta snad, nikdy nezazněla u amd produktu

citace radeon: "GPU Vega 20, vůbec první 7nm jádro" "Nyní jsme, ale bezmála o rok a půl dál - 7nm proces je dál, a tak je možné dosahovat zajímavějších konfigurací"

právě proto, že jsou na stejném procesu, stejná informace je napsána dost odlišným způsobem

dobře není starej 2 roky, ale jenom 1 rok a 6 měsíců a 14 dní
prakticky nejzajímavější na amper řešení je to, že celej systém má epyc a nezapomenout vychválit, proč je vlastně ten epyc lepší než ten intel

nejsem žádnej nvidia fanboy a v podstatě je mi ukradený co mám ve skříni, pokud to splňuje moje požadavky, ale tohle číst fakt už nechci

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' takže existují 2 lepší/novejší procesy, ale nvidia využila ten nejstarší ''

aha, takze nejdriv picujes ze no-x pise o starym procesu a pak z tebe vypadne ze sis to vymyslel sam.. ve clanku neni o tom ze by byl starej ani slovo.. ((:

'' tahle věta snad, nikdy nezazněla u amd produktu ''
tos asi necet o tom gameshopu.. (:

'' právě proto, že jsou na stejném procesu, stejná informace je napsána dost odlišným způsobem ''
a nepride ti taky drobet odlisny, kdyz je jedno chip z konce 2018 kdy zadnej lepsi proces nebyl a druhy cip z 2020, kdy je asi pet lepsich procesu? (: nebo ze jedno je vypocetni lowend za 1899usd a druhy hiend za 18000usd? (:

'' nejsem žádnej nvidia fanboy ''
tak se podle toho chovej.. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

shodneme se, že se neshodneme, evidentně každý máme trochu jiné vnímání čteného textu, tím bych to asi uzavřel

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pajko, myslim, ze to zbytecne moc prozivas. Byt uplne nestranny a naprosto "politicky korektni" taky neni dobra cesta. No-X ma trochu "ruzovy nadech", ale to treba odrazi jeho zkusenosti, kterymi si treba za ty roky prosel, atd. Neni to ale zadny extrem, ktery ma clovek problem si opravdu precist. No-X se snazi (v ramci moznosti) byt vyvazeny, byt to obcas treba trochu prekypuje na jednu stranu ;)
Byt tebou, tak se na to snazim trochu povznest. Co se pak tyce diskusi, mas tady vetsinou dobre diskuse, kdy se tady moc neserou idioti s priblblyma fanouskovskyma hlaskama (vyjimka potvrzuje pravidlo).

ps: @No-X .. nic ve zlem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pominu, co už tu bylo řečeno, zajímalo by mě, pro Tě tak strašně irituje, že jsem si dovolil zmínit, že je GA100 vyráběn na první generaci 7nm procesu. Zcela v rozporu s tím, co tvrdíš, jsem ten proces nikde nehodnotil a nikde jsem nepsal, že je starý. Napsal jsem, o jaký proces jde a zasadil to do kontextu.

Pokud Ti tak nesmírně vadí, když si dovolím poukázat, že Ampere není vyráběn na nejnovějším procesu a popíšu, jaké reálné dopady to má na parametry produktu (rozdíly mezi plně aktivním čipem a částečně deaktivovaným jsou takto popsány i v rozboru od Nvidie), tak to opravdu není můj problém. To, co je ve článku uvedené, jsou prostá fakta, za kterými si stojím. Pokud najdeš nějakou obsahovou chybu, něco co je v rozporu s parametry zveřejněnými Nvidií, tak na to upozorni a já to opravím. Pokud máš ale problém akceptovat prostý fakt, že novinka roku 2020 je vyráběná na procesu z roku 2018, obrať se na Nvidii. Já za to nemůžu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"na přelomu ledna a února 2019 si jej mohla dovolit prodávat i v desktopovém segmentu (kde jsou niží marže než ve výpočetních akcelerátorech nebo profesionální grafice) jako Radeon VII"

A na těch čipech s HBM2 prodělávali jen tak málo, že si to mohli dovolit prodávat celé dva měsíce! :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

válí se jim na skladě karta, kterou dnes už nikdo nechce .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, když není hardware AMD dostupný, je to důkaz, že se nevyrábí, protože výroba je finančně nevýhodná. Když je hardware AMD dostupný, je to důkaz, že leží skladem, protože ho nikdo nechce.

Když není dostupný hardware Nvidie, je to obrovským zájmem. Když je dostupný hardware Nvidie, je to důkaz zajištění dostatečných výrobních kapacit pro zákazníky.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hezká slovní onanie...
Dlouho jsem ignoroval náznaky v článcích, komentáře jiných v diskuzích, i jsem DiiT obecně (!!!) bránil, ale ty nám fakt nějak rudneš redaktore ;)
Na mou otázku jsi neodpověděl, byť byla položena před delší dobou, než je tento tvůj komentář, takže ZNOVA : "O jaké zákazníky prosím pěkně Nvidia přichází?" ??? ;))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V patek mi volal v praci sef IT, ze mi pripravil krasnou novou i7, tak ze mi ten novy PC po jednom technikovi posle. I mne se malinko zvedl tlak a nesmele jsem namitl, ze jsem slysel, ze RyZeny maji lepsi energetickou efektivitu i celkovy vykon. Odbyl to slovy: "Jsi se asi zblaznil."
Tohle se stat no-Xovi, tak mu rupne cevka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nepoužíváte software specializovaný na Intely, iGPU a nebo Intel vPro, tak to tedy není moc dobrý šéf IT.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„O jaké zákazníky prosím pěkně Nvidia přichází?“

V souvislosti s čím? V souvislosti s tím, že jí meziročně klesl podíl v samostatných desktop grafikách z 81,23 % na 68,92 %? Logicky přichází o ty, kteří dají přednost konkurenci a kteří - s ohledem na dřívější vyšší podíl na trhu - konkurenci přednost nedávali. Pokud se otázka měla týkat něčeho jiného, tak prosím o upřesnění.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

se ti Jiri divim ze reagujes na posty co zacinaj ''hezka slovni onanie''.. s tim at si de na pctuning.. tam by mu to obr smazal letel by s bananem.. ((: ale on takovej expert s namachrovanejma kecama, co ma pocit ze ses mu povinej zodpovidat jeho trapny dotazy, stejne jinej styl jednani nechape..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jenže ono to je pravda, s dedem si můžete podat ruce, byť to zaobaluješ poněkud diplomatičtěji. Stejně jako s tím streamem NV nad kterým už jste společně dělali kříž - a ono ouha, nepřijímá nové zákazníky z důvodu vyprodané kapacity... Stejně jako Intel kterého "nikdo soudný do pc nechce" otvírá už zavřenou fabriku v Portoriku jak moc má slabý odbyt čipů. Některé myšlenkové skoky co fanoušci AMD jsou schopni vyplodit nad tím zůstává rozum stát. Ale hlavně že si aspoň pro sebe svůj chod vesmíru obhájíte :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Stejně jako s tím streamem NV nad kterým už jste společně dělali kříž“

Nevím, o jaké streamu je řeč. Pokud myslíš GeForce Now, tak tam se neřešilo, že nepřijímá nové zákazníky, ale z něj odešlo už sedm velkých herních vydavatelství. Informoval o tom prakticky každý IT server, informoval jsem o tom taky. Článek si otevři, přečti a ocituj tu, kde nad čím dělám kříž.

„Stejně jako Intel kterého "nikdo soudný do pc nechce" otvírá už zavřenou fabriku v Portoriku jak moc má slabý odbyt čipů.“

O tom tu článek byl. Pokud by sis ho přečetl, věděl bys, že to není továrna na výrobu čipů, ale na testování již vyrobených čipů. Intel už nějakou dobu využívá externích výrobních kapacit a je pro něj samozřejmě výhodnější, pokud si čipy bude testovat sám, než za to někomu platit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Currently unavailable.
We don't know when or if this item will be back in stock.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

950 dolarů za jednu nebo jak jako. Za 8,5 tisíce by to byla dobrá karta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel má všechny továrny na testování čipů, on vlastně už nic nevyrábí, ten kdo si koupí něco od Intelu je okamžitě potrestán hrdelní ztrátou.
Co se týče Nvidie, to jedno procento co jí zůstalo po těžkém útoku AMD, už se vlastně ani nepočítá. Teď už si konečně můžeme zakřičet, už je to tady!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám Radeon VII už rok a půl a do dnešního dne nebylo AMD schopné zprovoznit výstup na víc jak jeden monitor, takže těch 6 u Pro verze je hodně úsměvná záležitost.
https://community.amd.com/message/2976618?commentID=2976618#comment-2976618

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že Radeon VII má stejný osud jako Pontiac Aztek. Nic ve zlém

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak je celkem logické, že větší prioritu má podpora u karet, co se prodávají aktuálně a po statisících než podpora EOL produktů prodaných v možná desitkách tisíc kusů. :D

(teda tuším, že mě teď bude někdo přesvědčovat, že ta karta není EOL, že ji AMD má stále v nabídce a pořád se prodává, ale... ehm.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vaga 7 byla "vycpavkovo-marketingova karta", at uz byl jeji pravy duvod uvedeni jakykoliv a tudiz bude i sdilet osud "vycpavkovych produktu".
Bohuzel pro ty, co si ji koupili

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já furt provozuju V64LC a psal jsem tu, že to v době prodeje nebyla špatná karta vůči té cenové relaci. A můj kus nebo všeobecně LC je stabilní jak plutonium v defaultu. Musím mít perma potuněnej profil, aby to neshazovalo celej stroj. Zdá se, že to opravili ve smyslu, že nespadne celej stroj, ale už se jen resetne driver, nicméně i toto není ideální stav.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.