Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD rozdává Deus Ex: Mankind Divided k procesorům FX

"Něco pod tisícovku" ??

V současnosti stojí hra 50€ - tedy cca 1350 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

1. poslední kus k dispozici
2. pochybný zdroj, dost možná šedý trh -> ilegální a imorální

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na vyhledávačích lze najít asi deset různých obchodů, které mají hru skladem nebo s dodací lhůtou do týdne při ceně pod 1000 Kč. Kdo se domnívá, že prodej této hry za cenu pod 1000 Kč je ilegální a byl tím spáchán trestný čin, má zákonnou povinnost ohlásit to na policii (nikoli v diskusi na DIIT).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se to nedá dost dobře prokázat. Rozdíl ale je, jestli ty peníze dostanou vývojáři a nebo ne. A to může ovlivnit každý z nás (nakupovat z oficiálních distribučních kanálů).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už je úplná demagogie. Skutečně by mě zajímalo, jaký vliv má distribuční cesta mezi vydavatelem a zákazníkem na to, zda se peníze dostanou k vývojáři nebo ne. V okamžiku, kdy vydavatel hru prodá, už je zcela jedno, kudy balení putuje a kdo ho komu ho prodá. Vydavatel je na svém a jestli zaplatí vývojářům, závisí čistě na něm a ne na tom, přes které překupníky produkt k zákazníkovi putuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli jsou tu lidi tak slepí nebo prostě nechtějí vidět.

Deus Ex Mankind Divided *nemá* krabicovou verzi - jen Steam verzi. Tj. když si to kdekoliv koupíš pro PC, dostaneš Steam klíč. Proč mají tedy tyto levnější obchody omezený počet "kusů" ?? Pokud je kupují od vydavatele, tak jich přece můžou koupit a následně prodat kolik chtějí..

Jediný další způsob jak oficiálně získat klíč je přímo obchod Square Enix (60$) a Steam (50€). Z těchto kanálů to tedy také nebude (kdo by koupil za x a pak prodával pod cenou?). Vysvětlení je jediné - nelegální získání klíčů. Buď krádež (stává se, že někdo vynese klíče nebo se mu podaří některé ukrást) a nebo prodávají klíče původně určené pro novináře a testery, kteří je ale proti podmínkám vydavatele prodali dál. Další možnost je obcházení daní (těch 21% celkem sedí).

Tak či tak peníze k vydavateli s nejvyšší pravděpodobností vůbec nedoputují. Je správné kupovat nelegální klíče? Z pohledu vydavatele je to stejné jako pirátství (docela dost se jich k tomu už vyjadřovalo - stojí za přečtení). Kromě morální stránky se také docela často stane, že takto získaný klíč přestane fungovat, protože ho vydavatel odvolá (když zjistí, že patří do nějaké skupiny takto zneužitých klíčů).

A pak se lidi diví, proč většina vydavatelů kašle na PC a má ho až jako druhotnou platformu - piráti a šedý (možná bych to měl spíše nazývat černý) trh.

A je docela smutné, že se ve článku předpokládá, že lidé jsou právě takoví a nepočítá se s oficiální cenou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

z vašich subjektivních a nedostatečných názorů vyvozujete pouze chybné důsledky.

tzv. "šedý" trh v žádném případě není "ilegální a imorální".
Šedý trh je prodej zboží mimo "oficiální" distribuční kanál v dané zemi. Celý tenhle trh vznikl na pozadí nerovnoměrné cenové politiky na světovém trhu. Sami sebe se můžete ptát, proč se u nás nová AAA hra prodává za 50-70€, zatímco ve spoustě jiných zemích se nová hra pohybuje někde okolo 20-60€. A tak převážná většina zboží na šedém trhu byla nakoupena dealery v levnějších zemích, kteří je pak přeprodávájí různě po světě. Na tom není absolutně nic ilegálního nebo imorálního.
To, že se občas do distribuce dostanou nějaké "ukradené" klíče je minoritní záležitost.

navíc jste to s těmi 50€ přehnal.
V NEJDRAŽŠÍM obchodě s hrama v naší republice (JRC) se DE:MD prodává za 1099kč.
Tudíž nevidím jediný důvod, proč by se Deus Ex Mankind Divided nemohlo někde v ČR prodávat "pod tisícovku" (např. 999kč).

PS: k těm 50$ na Steamu: doby kdy Steam byl "levný" jsou dávno pryč. Teď na Steamu frčí přemrštěně ceny, aby pak měli dostatečnou rezervu na ty "velké slevy"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V jakých zemích jsou hry o 10€ levnější, než u nás? To může být jedině rozdíl v DPH a pak jsi jednoznačně v rozporu se zákonem, když nezaplatíš určenou daň.

Proč by vydavatel někde klíče prodával levněji? A pokud by to udělal, tak jistě s podmínkou, že ty klíče se mají používat pouze v regionu prodeje.

Ať už je praxe jakákoliv, vždy to je proti podmínkám vydavatele. Tj. obchody a následně i kupující porušují licenční smlouvu.

Vydavatel to vydal pro PC na Steamu a to za 50€ a ve svém obchodě za 60$. Znova mě zajímá proč by to měl někde někomu prodávat levněji a podkopávat tak svůj vlastní zisk?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč lžete pane?
"Deus Ex Mankind Divided *nemá* krabicovou verzi - jen Steam verzi" - naprostý blábol, hra je normálně v ČR k dispozici u oficiálního distributora v klasické krabičkové verzi s nákupní cenou něco nad 800,- Kč s dph.
"pochybný zdroj, dost možná šedý trh -> ilegální a imorální" - rád bych vás upozornil, že poškození dobrého jména společnosti může být trestným činem

Pokud ze sebe chcete dělat chytráka a moralistu, tak si napřed ověřte fakta!
např. https://www.tsbohemia.cz/pc-deus-ex-mankind-divided_d249273.html
Celá dlouhá diskuse o černém trhu, je v tomto případě naprosto k h@vnu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když máš zájem o software tak velký, že si jej koupíš tak už tě přece nemusí zajímat jestli ty peníze dostane vývojář nebo nějaká bába na sibiři. Prostě máš tu danou licenci a nazdar. Navíc steam zpětně nezablokovává ukradené klíče, protože by tím poškozoval lidi, kteří si to koupili "v dobré víře", což je logické, protože kdyby to dělal tak by skončil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Steam blokuje ukradené klíče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám takový pocit, že blokace klíčů záleží na "typu krádeže"

klasické krádeže, když někdo využívá vámi koupený klíč, jsou blokovány stejně jako když někdo zaplatí za klíč kreditkou se scizenými údaji.

ale pokud vím, tak velké "leaky" klíčů od distributorů Steam většinou neblokoval.
Přece jenom trestat koncového zákazníka za to, že distributor se vykašlal na ohlídání klíčů, je dost hloupé...
I když tady jsou spíš na vině technické překážky. Ve spoustě případů se ani nedá dohledat, které klíče byli prodány regulérně a které byli zcizeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sedy trh ma byt nelegalni?

Muzes nam vysvetlit, ktery zakon zakazuje dovazet zbozi mimo oficialni (monopolni) distribuci za predpokladu, ze budou poskytnuty vsechny zakonne podminky - napriklad zaruka na zbozi?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co naplat, že to má super poměr cena výkon když ten výkon nestojí ale vůbec za nic. Ale to u všech karet. Optimalizačně se jim ta hra extrémně nepovedla. 1080p na Ultra settings utáhne na minimálních 60 FPS jen Titan X což je poměrně tristní...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ten benchmarky ze hry je na nic... vůbec neodpovídá tomu, jak se ta hra skutečně hýbe...
Mám 980 Ti a v benchmarku mi vyjde následující: average: 49 FPS, minimum: 40 FPS, maximum: 60 FPS
Hrál jsem to asi 8 hodin a 95% času mám 65-80 FPS, 4% 55-65 FPS a 1% je 50 FPS, míň to zatím nešlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý. Já zase na Steamu četl, že první mise je ještě náročnější než ten benchmark :) Asi to je pěkná divočina...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na PS4 to jede v pohode ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To právě není třeba. Pokud určitá hra na určitém hardwaru běhá lépe než na jiném, je to pro daný hardware samo o sobě reklamou. Přikládání hry zdarma k danému hardwaru by snížilo marže a v podstatě setřelo onen efekt reklamy zdarma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud AMD ke hre pridava svoje procesory zadarmo tak to ale neni moc dobra reklama, jenom ten procesor zadarmo je 3x drazsi nez hra :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, AMD bude potrebovat se zbavit brzy AM3 platformy pro nastupujici ZEN. Tudiz i skladovych zasob CPU, ktere existuji. Tohle je dobra pobidka..otazka zustava, jestli dostatecna ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tudíž hry zdarma má smysl dávat jen k HW, na kterém to neběhá lépe než na jiném? Třeba tento FX?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jedinej koho napadlo, že se jedná jen čistě o vyprazdňovací akci, poslední záchěv obchodníků aby vyprodali jinak už neprodejné a odepsané procesory?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsi. Je to úplně jasné, ale očividně jak komu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou jenom obecne plky...
Porad plati, ze pro urcity zpusob vyuzit je stale FX platforma, i pres sve stari, vyhodnejsi nez Intel ve stejne cenove skupine v porovani i3 vs FX 8300. Zvlaste, pokud si je clovek OC a nevadi mu vyssi spotreba.
Tudiz tvrdit, ze to jsou "neprodejne" a "na nic" sice muzete, ale pak jen plkate ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dneska kupovat něco horšího než i5 je absolutně zoufalý čin. Tedy pokud nejste chudý student nebo nestavíte stahovací server. Pak se jeví nabídka takové hry zcela neadekvátní. Spíš k tomu měli nabídnout třeba nějakou zajímavou licenci Windows Server...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proc? Spousta lidi si kupuje i i3. Napriklad pro moje ucely, by mi i5 neprineslo tolik navic, aby mi to ospravedlnilo cenu za vymenu platformy. A i3 mi zase nenabizi dost na to, aby to melo nejaky prinos.
Vse vstazeno k cenam a tudiz k pomeru vykona/cena pro dany ucel. To ze mam penize na i5 (i7) preci neznamena, ze je za to dam..je to otazka priorit
ps: a dovolim si tyto veci tvrdit prave pro to, ze mam obe platformy. Narozdil od mnoha jinych, kteri jen papouskuji veci, ktere slyseli a cetli nekde jinde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě kvůli takovým lidem jako jsi ty pak AMD právě krachuje. Radši si koupí i3, když za stejné peníze může mít FX se stejnou spotřebou a lepším výkonem. Ach jo... Je to stejné jak se škodovkou, škodovku češi kupují protože si myslí že to je "české" auto. Předražené polo-pola-fábie, přadrežené golfo-oktávky, předražené oyetiny. Když škodovka vydá na trh Rapida s motorem 1,2HTP všichni si to běží koupit. Když VW vydá Golfa s 1,4TFSI všichni si to honem utíkají koupit.
Kdyby ale lidi měli alespoň o trošičku větší mozek a nekupovali by tyhle "řídké stolice" pak by měli automobilky zpětnou vazbu, že prostě downsizing není cesta.
A když se vrátím zpět k CPU, AMD dostalo s FX od lidí a intelu po čumáku, protože si lidi radši koupí i3... No a tím se dostávám zase zpět k těm hloupým lidem, kteří kdyby koupili FX místo i3, tak AMD zmírní bolest, ale po čumáku zase dostane Intel, protože se jim budou i3 válet na skladě, takže pokud někdo nadává, že se intel nikam výkonostně neposouvá, protože není konkurence, tak je idiot, protože tu "konkurenci" si vytváří on sám podle toho co kupuje. Tečka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tecka, carka, morzeovka.. :))
Chlape premyslej trochu...ty jsi fakt jak maly "Jarda".. proc myslis, ze nabizeji FX radu tak dlouho.. urcite ne proto, ze by si mysleli, ze je to super procak na dnesni dobu.. protoze nic lepsiho nemaji.. to ale neznamena, ze to nemuze dobre slouzit.

A jinak, ty jsi mi opravdu chytrak..;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlevnejsi ctyrjadrovy intel stoji pres 5000. Sorry ale to nikdo z tech co chtej pocitac na takovy to domaci brouzdani neda a ze to je ta nejvetsi masa lidi. Zatimco AMD s obdobnym vykonem tam narvu bez problemu, nemluve o tom ze to apu bude mit lepsi gpu nez nabidne ten intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

však právě, za cenu i3 si pořídíš AMD CPU i s základkou... ale pak je ti DeusEx k ničemu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Co takhle nez rict takovou hloupst, se podivat napred na nejaky test..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Deus Ex se posle dal.. treba ho dostanu ja, jako odmenu za navrzeni onoho pocitace ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi by byla škoda, kdyby se musely vyhodit. Přeci jen spousta lidí pořád ještě běží na pomalejších věcech, tak proč již vyrobený křemík, třebas i "neprodejný", někde nepoužít?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svine amdckarske, dost ze predavaju nehorazne predrazene RX este ani ziadnu hru k nim nepribalia

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ti lidi z marketingu nejsou úplně hloupí. Hra se dává k něčemu, u čeho potřebujete zvýšit prodeje.
Očividně FX potřebovalo pomoc mnohem více než RX (chtějí se zbavit naskladněného zboží)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ba co víc, RX nepotřebuje podpořit prodej, ale naopak výrobu. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.