Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzen 5 1600X: Výkon HEDT Core i7-6800K téměř za polovinu

BRAVO AMD BRAVO !!!!!!!! 8C/16T R7 2x lepsi pomer (+100%) cena/aplikacny vykon, u rychlejsich R5 je pomer lepsi "iba" o + 60% az 80% ... pomer cena/herny vykon totozny.

Toto tu prosim pekne nebolo od cias 1999/2000 ked K7 drtilo PIII a 2003-2006 ked K8 totalne drtilo P4.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja si tedy drceni nebo dokonce totalni drceni prestavuju ponekud jinak, nez ze AMD sice totalne drti Intel, ale temer vsichni koho znas maji procesory od Intelu. Ono to skoro vypada, ze v poctu prodanych kusu Intel drtil AMD.

Pak pisla era Athlonu 64 ktera skoncila s uvedenim C2D a o drceni Intelu se da mluvit az s Ryzenem, coz je po 15+ letech prvni konkurenceschopny produkt. A stejne zase skoro kazdy kdo kupuje pocitac tam dava Intel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"A stejne zase skoro kazdy kdo kupuje pocitac tam dava Intel."
Tak s tímhle bych si dovolil trochu nesouhlasit. Od vydání ryzenu jsem postavil 11 kompu s ryzenem vyloženě na žádost a oproti tomu jen 2 s intelem (dalších 5 jsem navrhoval já tak je nepočítám). Mám to sice jako vedlejší šolich, ale je vidět že lidi to vnímají a rozhodují se podle toho.
Samozřejmě pokud budem počítat firemní segment tak tam je ve vedení intel a ještě nejméně 18 měsíců bude protože v těchto končinách se investice plánují a schvalují dlouho dopředu. A to bude možná právě ta věc která intelu zachrání prdel než příjdou zase s něčím zajímavým :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tak veru, v domacej sfere (desktop) sa amd moze znova za par rokov dostat nad 20%, vo firemnej (tiez desktop) to bude ovela tazsie a pomalsie ak vobec ... firemny sektor (server) je dalsia kapitola, tam dnes na 100% kraluje intel

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„A stejne zase skoro kazdy kdo kupuje pocitac tam dava Intel.“

Neřekl bych, co jsem našel první grafy, tak Q1/2017 byl snad první kvartál po 10 letech, kdy stoupl podíl procesorů AMD v počítačích.

Samozřejmě je zatím silně předčasné očekávat, že teď všude uvidíme AMD procesory, když řada Ryzen tu je asi 2 měsíce, až doteď byly na trhu jen hi-end modely a low-end (kde jsou nejvyšší prodeje) uvedený pořád ještě není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavně je důležité, jak se jim povedou notebookové CPU - desktopy jsou sice "výkladní skříň", ovšem se stále klesajícími množstvími CPU, objemy jsou v noteboocích (a řekněme si upřímně - NB mají i kratší dobu obrátky, přece jen chcípají víc než desktopy). A slušné peníze jsou až v serverech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konecne poradna zmena v mainstreamu :))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Intel zvolil dobrou strategii s tím neslevňováním - totální ignorace. Tím manifestuje alpha samcovinu a jestli mu to pár procent tržeb ubere, tak ať, zachová si image. Kdyby slevnil, přiznal by se k obavám. Geniální.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to hlavne vyborne pro AMD. Toho rozdilu v cenach se uz da opravdu vsimnout v tehle kategorii, kde se setri. Review co jsem prosel, tak jsou vicemene vsechny velmi pozitivni. Takze reklamu to bud emit dobrou.
..a par procent z trzeb intelu udela AMD ziskove :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ziskové s tou marží, kterou mají? Tomu nevěřím, spíše se opět budou potácet kolem nuly. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby intel markantne slevnil tak mozna, ale takto ma AMD velky prostor a neni tlacen jit na minimalni zisk.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ci je to dobra strategia sa ukaze az po 3-4 rokoch. Mily Intel mal taku strategiu aj v 1999/2000 ked K7 Durony boli o 10% pomalsie jak rovnako taktovane ale 3x drahsie PIII a K7 Ahlony boli vyrovnani superi pre rovnano taktovane a 2x drahsie PIII. A kazdy si radsej kupil ten K7 Duron 800 za 4 tisicky jak o 10% rychlejsie PIII 800 za 12 tisicok, alebo rovnako vykonny K7 Athlon 800 za 6-7 tisisok a nie to PIII.

DOSLEDOK: AMD sa po par rokoch vysplhalo nad 20% podiel na desktop trhu a AMD uz nebolo len v domacich desktopoch entuziastov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na to ze si kazdy radsi koupil AMD ho melo podezrele malo lidi. Ja osobne jsem znal 1 cloveka, co mel Athlona a na nej pripadlo dalsich cca 20 co meli P III.

Ve prospech AMD se to zacalo obracet az s Athlonem 64, pak prislo Core Duo a s AMD byl konec v podstate az do ted.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano v 1999-2006 AMD rastlo a rastlo, potom prislo Core2 a smitec

doteraz si pamatam tie 15-20-tisic korunove palky za Athlon 64 FX 52 ci 72 ci jake to boli vtedy super spickove 2-jadrove modely pre AMDfanatikov, clovek by ani v 1999/2000 neveril ze AMD bude za svoje CPU pytat take palky

dokonca isteho casu existovala 2-socketova platforma pre dva taketo CPU a teda mat k dispozicii az 4 jadra, vtedy to bolo nieco absolutne nevidane (4-jadrove CPU vtedy neexitovali), ale cena bola katastrofalne astronomicka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bylo Core Duo. Hlavně to šlo strčit do 775ky, což bylo dost překvapení na té samé platformě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych rekl, ze neco podobnyho bude i ted, i kdyz me tady nejpis upali za kacirstvi

podivejme se na cilovou skupinu pro novy CPU obecne... tech kolik ? 70% co ted ma sandy+ to asi nebude... proc ?

staci se podivat jaky vysledky ma sandy+
10% za kaby/ryzen v single threadu (muj obstarozni Ivy ma 2k v ST v CPU-Z, kaby ma 2k2 ?)
v multi je to jen o poctu jader a tam to vidim tak, ze ti co chteli/potrebovali vic jak 4 uz je davno maji

streameri na, ktery jakoze ryzen cili uz maj taky davno extra masinu na streaming a ta holt vzdycky bude nekde jinde nez to tlacit pres jednu

a tomu zbytku 4 staci, protoze stejne nevi jak tech vic jader zuzitkovat bo u her 4+ jadra zacnou byt relevantni tak za 2, 3 roky

kdyz se podivam na me, tak muj spominanej Ivy budu drzet dokud nechcipne a az chcipne tak objetuju kure a resurrectnu ho
prece jenom vyplaznout 20k (obmena cele platformy bo DDR4...) za prechod na 6+ jadernej ryzen a zvyseni vykonu o 10% (jak sem psal jadra navic budou relevantni az za 2, 3 roky) je proste hovadina to uz me vyjde lip Titan Xp

takze kdo, ze nam to tam zbyl ? tech 20% amdckaru + 10% core2 ? co stejne nikdy nechteli pustit ani korunu jinak by nemeli amd/aktualne nerelevatni core2 ? ...nevim nevim mozna tak ctvrtina z nich si to koupi a jeste k tomu max ryzen 3

a pak nam tam zbyla polozka novejch sestav, asi tak to jediny misto kde bude ryzen kralovat, ale jak dlouho ? nechcu malovat certa na zed, ale varianta, ze intel vyda za 2, 3 roky "novy core" neni nerealna a mame tady "ryzen 64" jak vysitej :P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

byla jiná doba a růst výkonu byl znát i pro laika. Dnes se neználci ohrnují nad osmijádrem ryzen a srovnávají ho s o půlku slabším čtyřjádrem, ale tam přirozeně při stávajícím stavu výroby nemůže konkurovat ani to intelovské osmijádro. Pro laika je tedy situace hodně matoucí a toho Intel přirozeně využívá. A když bude nejhůř tak svá 4c/8t bude onálepkuje jakožto "herní". A proč ne taky, že když jsou Gaming desky či paměti tak může vydat Coffe Lake 8700K Gaming Edition. A prodávat se to bude jak housky když to bude mít 4,5/5Ghz....
AMD už slušně začlo tím že poslalo tolik setů s Ryzen čipy ale optimalizace si žádá čas a zatím Intel může držet cenu a vydělávat. Už proto že síla MT se projevuje až u lepších enginů, třebas u Cry engine a pak u strategií které jsou náročné na výpočetní výkon. Ve většině FPS ale pořád vede výkon na jedno jádro a to pak v herních testech dost sráží, nejvíc když se to způměruje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si to pamatuji trosku jinak. K6 a spol byli jeste porad povazovane za "second hand".. Ale s prichodem Athlonu XP (K7) se to zacalo menit. Hodne se na to tema i psalo. Treba v nemecku na to vychazela spousta clanku. Prodavali se dokonce i zvlast serie, ktere sli o neco lepe taktovat, atd. Ja jeden takovy kousek mel.
Opravdovy pruser pro AMD zacal az s prichodem Sandy Bridge a nepodarenou odpovedi ve forme Bulldozeru..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak a ted sup jeste vylezt s RyZen 3.
RyZen 3 by mely byt levne procaky pritom klidne muzou mit zase hodne podobny herni vykon jako R5 a R7. Proste pokud se ted nekteri priznivci Intelu ohani nizkym hernim vykonem vzhledem k cene procaku, tak u RyZen 3 by ta cenova vyhodnost mohla byt naprosto bombasticka.

Osobne teda ale neuvazuju do budoucna o nicem jinem nez o R7, asi az v refresh variante.

Intel to vypada, ze konkurencni zase zacne byt az s vydanim Ice Lake a ten bude za hodne dlouho, jeste ma predtim vyjit Coffee Lake a a Cannon Lake, ktere budou na stavajici nekonkurencni architekture.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumiem ... jake konkurencni bude taky IceLake a hentaky CoffeeLake a onaky ConnonLake? Intel-dementel je na tej iste architekture od roku pana 2009 (!!!!!! volalo sa to Nehalem), odvtedy vydava len same nove revizie a vylepsenia jadra a vznesene to uvadza ako nove tzv. "generacie" a dava tomu uzasne marketingove kodove nazvy, pribali k tomu navonane, zafarbene ho*no, tretie želanie zlatej rybky a svetovy mier v alobale.

IPC pritom vzdy stuplo bud o hovno 0% alebo 5%, v priemere o 2%:

https://goo.gl/lKwYxm

Takze Intel nezachrani ziadny taky-Lake a onaky-Lake, pokial A) nepojde na 5-5,5 GHz pre brutalny single-core vykon alebo B) konecne ti intel-idioti po 10-11 rokoch dakedy v 2020 konecne uvedu novu architerturu CPU, pretoze od roku 2009 su tu len nove revizia a vylepsenia, asi jako Bullbozer-Pillerdriver-Steamroller-Excavator-Excacator refresh u AMD.

-----------
Aha sorry az teraz som si vsimol, Cannon Lake ma byt ta nova architektura, voalaaaaaaaa, gratulujem Intel, tak naskor po 11 rokoch sa konecne podari uviest novu architekturu? Intelu patri mojei "ironicke BRAVO". Ale to bol len dosledok totalne stagnacie na trhu x86 CPU od 2009 (Nehalem arch.), vlastne od 2006 (Core2 arch.) ked taha AMD za kratsi koniec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to svým způsobem strašidelný, že opravdu nejde 10 let nic lepšího vymyslet..... To je jako kdyby jim vývojář Pentia III umřel před 15ti lety někde na Golanských výšinách a oni ho někde v bunkru v podzemním patře minus 9, vedle neexistujícího nukleárního programu, drželi ve vegetatitvním stavu v bazénku a la Minority Report a jednou za rok se tam při svíčkách sešli poradit, jakej Lake to bude tentokrát... kryptofašisti )))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kraaaasne napisane :) dizajnera PIII (hybernujuceho od konca 90. rokov 20. storocia) zobudili aby mohli v 2003 uviest Centrino a v 2006 Core2

na Nehalem v 2009 ho nepotrebovali, kedze vykradli napady AMD

odvtedy tam ten dizajner PIII hybernuje ... som strasne zvedavy kedy ho zobudia !!!!!!!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pentkovski už umřel, takže opravdu už jim nikdo čtvrtou generaci Core architektury (a nebo sedmou generaci pentia pro) nevyvine.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Toho jsem se obával, že se vtip překlopí do reality. Hustý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, mylis se.

Byl Sandy Bridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell, Skylake, ted je Kaby Lake, koncem roku ma byt Coffee Lake a nekdy potom Cannon Lake, to je vsechno ta sama architektura, akorat posledni Cannon Lake uz bude vyraben na 10nm.
Ale az nekdy potom bude Ice Lake a to uz bude nova architektura. Proste jeste dlouho to potrva nez bude neco noveho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hej, ice-lake ale to je suma fuk jak sa to bude volat.... take-lake, onake-lake, cloveku uz z tych kodovych nazvov plnych "mostov" a najme "jazier" uplne sibe ... po starom to bolo inak, nazvy jedntlivych revizii sa aspon trocha lisili:

PII - Klamath a Deschutes
PIII - Katmai, Tualatin, Coppermine
P4 - Willamette, Northwood A, Northwood B, Prescott, Prescott 2M, CedarMill, Gallatin (Extreme)

teraz len samy most a jazero a to uz od roku 2009, niet divu ze cloveku z tych nazvov uz sibe

tak ako sme v 2006-2009 mali Core2, tak sme teraz od 2009 krasne mohli mat Core3 a kazdemu by bolo jasne ze sme furt na tom istom, iba by sa kazdy rok zmenilo nejake pismenko/ciselko ze je to nova revizia

Ale to by bola sakra nuda 11 rokov (2009-2020) cumet na Core3Duo, Core3Quad, Core3Hexa, Core3Octa, Core2Deka a mozno aj Core3Dodeka co by evokovalo ze 11 rokov tu neni nic ine len nejaka architektura Core3

... preto museli vymyslet obchodne znacky Core i3/i5/i7 ktorymi akoze segmentuju trh (ako kedysi Celeron/Pentium)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, promin, ale opet se mylis.

Bylo by to: Core2Duo, Core2Quad, Core3Quad, Core3Quad 2HT, Core3Quad 3HT, Core3Quad 4HT, ... :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

treba to dokoncit:

Core3Duo (eventualne s privlastkom Mobile alebo ULV)

Core3Duo HT (eventualne s privlastkom Mobile alebo ULV)

Core3Quad (eventualne s privlastkom Mobile alebo ULV)

Core3Quad HT (eventualne s privlastkom Mobile alebo ULV) ... novodoby ojeb, ked Ci7 je 4C8T namiesto 8C8T ako napr. SandyB, zena ma poctivy 8-jadrovy notebook 17tku Ci7 za 590 € spred 3-4 rokov :))) !!! skus dnes kupit 17tku notebook za 590 € s fyzickymi 8 jadrami intelu (s ci bez HT) !!!!

Core3Hexa HT
Core3Octa HT
Core3Deka HT
Core3Dodeka HT

..... v podstate vsetky problemy v oznacovani by boli len u Duo a Quad (rozlisovenie HT/nonHT, desktop/mobile cipov), ponivac vsetko nad 6C ma HT a nie je to mobilny cip

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Core3Hexa HT
Core3Octa HT
Core3Deka HT
Core3Dodeka HT

Jenomze Intel ma furt jen Quad a v HEDT Hexa, takze ty modely vys jsou jen tva fantazie. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

heeeeeeee? tak to hadam nemyslis vazne clovece, si bol posl. 4 roky v kome?

10C20T 1800 € hovado Core i7-6950X je co?
https://www.alza.sk/intel-core-i7-6950x-d4249141.htm

8C16T 1150 € hovado Core i7-6900K a Core i7-5960X je co?
https://www.alza.sk/intel-core-i7-6900k-d4249138.htm
https://www.alza.sk/intel-core-i7-5960x-d2147637.htm

ano, Core i7-6850K a Core i7-5930K su 6C12T preto aj cena za cca 650-700 €
https://www.alza.sk/intel-core-i7-6850k-d4249135.htm
https://www.alza.sk/intel-core-i7-5930k-d2147639.htm

sak pisem ze do sc. 2011-3 sa planuje 12C24T Ci7 a nebude to Xeon, proste to bude Ci7 !

tak cely internet je plny toho jaki su 8C16T R7 1800X a 8C16T Core i7 6900K vyrovnani superi a ze ten Ryzen len malo zaoustava za multithreadovo najvykonnejsim Core i7 co existuje: 10C20T 1800 € hovado Core i7-6950X

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

když odmyslím hovada, zbyla jen čísla ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo, ale Ci7 6950X za 1850 € sa neda nazvat inak ako hovado :)
a pritom je to jakoze desktopovy cpu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

však já to pochopil, jaks to myslel, ale u třetího hovada jsem se začal nudit ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz. tvuj odkaz

Cena s DPH €1 829

Nejakej vtip ne?

To si snad nekoupi ani nejvymastenejsi fanousek Intelu.

Tahle cena to neni ani do normalniho desktopu ani do High-End desktopu. Takze opravdu ne, v desktopu o kterem celou dobu mluvime Intel nenabizi zhola nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumieme sa, tu riesime ci principialne existuju DESKTOPOVE 8C16T a 10C20T modely Core i7 pre sc. 2011-3 HEDT platformu a oni existuju !!! Proste to nejsu 2,3 GHz 18-20-22-24C a 36-40-44-48T Xeony za 4-5 tisic pre 8-socketovy system !!!

To kolko stoja a kolkonasobne maju horsi pomer cena/vykon tu neriesime, pretoze ty si sa vyjadril v zmysle, ze take CPU neexistuju ale oni existuju.

Mnohonasobne horsi pomer cena/vykon k tomu patri, to sa vie uz roky rokuce .... clovece ty si bol fakt posledne 4 roky v kome ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale cena je preci dulezita. K cemu ti bude procak za 100 tacu, kdyz mas v kapse jen 50K na cely pocitac. Pro me nejake Intel Exteme Edition vubec neexistuje a nepovazuju to ani za HEDT, to je proste pro nejaky blazny, vzdyt te vyjdou levneji dva pocitace separatne, na ktery rozdistribujes zatez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S temama mostama a jezerama to ale neni vubec blby, mne se to libi nebo spis libilo, dokud to bylo jasny. Proste jsem vedel, ze ted je aktualni Sandy Bridge rada procesoru, potom zase byla zcela jasna Ivy Bridge, potom v tom zacali delat bordel s Haswellem a Haswellem Refresh a pak to slo do kopru uplne. Skylake byl zaroven s Broadwellem, ted je Kaby Lake, ale jiz brzo vyjde Skylake X pro servery nasledovan Kaby Lakem X pro desktop. Je tohle normalni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kabylake je ale absolutne cisty skylake refresh

bol haswell a potom haswell refresh ktory nemal svoj nazov

ale refresh skylake sa uz proste neoznacuje skylake refresh, ale ma svoje vznesene meno: kabylake

ja som za to, aby sa aj refresh haswellu dodatocne nazval napr. bajkal-lake

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dyt to maji byt kanadska jezera, to uz tam muzou rovnou hodit dodatecnej nazev Intel Lipno. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Intel Lipno - Zimola approved ((:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jisty, jestli R3 bude az takovy uspech jako ted R5. Kdyz se podivas na R5 1400, tak to zase takova slava neni.Asi ta mala Cache se dost projevuje. On je dobry jako levne CPU na aplikace, ale hry se mu teda moc nelibi a ty v dane cenove skupine jsou dulezite. Nastesti jde udelat OC a tim to nahnat zase trochu zpatky. Nicmene v tom pripade nechapu AMD, proc mu nedali aspon o 200Mhz vyssi takt..takhle vypada dost neumrle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký je výpočetní rozdíl v procentech mezi A8-6500 a 1600X?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

500 %

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

by som upresnil. single thread asi tak +40%, multi hej je to radove v stovkach % , 500 sa mi zda vela, ale moze byt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A8-6500 je čtyřjádrový Richland na 3,5/4,1 GHz. Procesorová jádra jsou Piledriver. Zen má IPC ~50 % nad Excavatorem a Excavator tak 20 % nad Piledriverem. Dost by mě překvapovalo, pokud by jednojádrový výkon nebyl v průměru výrazně vyšší.

Mimochodem, testy R7 ukázaly, že jádro Zen s L3 jen v mnohých aplikacích 2× rychlejší než Piledriver s L3. Takže oproti Piledriveru bez L3 musí být rozdíl ještě vyšší. Takže jednovláknový výkon bych viděl minimálně na dvojnásobku a vícevláknový minimálně na trojnásobku, místy možná i na tom pětinásobku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu, ked si teraz tak pozeram testy tak single-thread nieje uplne na dvojnasobku, ale takych 70-80% kludne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba srovnávat výkon na stejných taktech. A8-6500 a R5 1600X zhruba na stejných taktech běží, ale top modely Pilderiveru jsou taktované výš než top modely Zenu. Při stejném nastavení je výkon plus mínus dvojnásobný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přetaktování - dle info různě z netu to vypadá, že přetaktování je dost mizerný, tak 100-200 MHz. Nad tim je prostě strop a konec. Alespoň u těch nejvyšších modelů. To ale nemusí nutně vadit. I tak je poměr cena/výkon /spotřeba nádhera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to holt mobilní proces a je to na tom vidět (viz tady v článku grafy). Upřímně, jediný, co mě sere, je nedostupnej svítící chladič - to se soudruhům nepovedlo. Jediný, protože jsem kaskadér a kdybych kupoval, šel bych do něj - sic patche, sic výběr desek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jde lehce fixnout :) http://dopice.sk/jqo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

voe ))) ta stránka mi sežrala prohlížeč a našel jsem ho až za ledničkou ))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a preco jako? stara opera 12 (pred zrychlenym cislovanim) a nacitane krasne za sekundu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mi vyskočila nová záložka a to mám adblock plus (tady ne) ... jsem mazal pryč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divné, je to jen aliexpress.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňte, že Ryzen má s taktem CPU spřaženou cache, infinity fabric a další části. Takže i malým přetaktováním zrychlíte více částí procesoru a získáte více výkonu než by jste čekal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S taktem CPU ??? Infinity fabric je zavisly na taktu RAM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No urcite je dobre, ze se zase trosku zacina konkurovat... ale nechapu ty hlasky o tom, jak je na tom ted Intel spane po konkurencni strance.. Intelu staci "jen" srovnat ceny.... s vykonem problem nema..
Revoluce nastane, az low-end bude zacinat na 4 jadrech (a tim myslim ceny celeronu) a middle segment na osmi jadrech..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Intel na tom špatně není a nebude. Celou dobu si myslím, že něco v šuplíku má. Ale díky Ryzenu popohnal vydání vícejádrových CPU na léto a myslím si, že se to o čem píšeš, stane během pár let. Jen musí AMD udržet krok, jinak se to zase zastaví.

To nadšení lidí chápu. Je znát i na prodejcích, ale i výrobcích hardwaru. Konečně se po několika letech něco děje, lidi fandí AMD už jen proto. Nemluvě o tom, že lidi vnímají Intel jako nenažranou bestii, což je svým způsobem pravda, ale kdo by to dělal jinak? Já si myslím, že nikdo, protože v kapitalismu jsou peníze až na prvním místě.

Doufám, že se Ryzen bude dobře prodávat, protože to je jediná relevantní hodnota, která donutí Intel zlevnit a hlavně AMD se vyhrabat z problémů. Líbí se mi, že se AMD nebálo nasadit méně agresivní ceny, než leckdo očekával. Vypadá to, že si věří a nezbývá, než držet palce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JJ, nadseni chapu, taky mi bylo kdysi 20 :). Jinak dal zustavam doma na G2030, protoze na praci vetsi vykon nepotrebuji, a pocitace deti na hrani her nemaji prioritu :).. Prioritu ma setreni na dovolenou, coz potvrdi 10 z 10 manzelek :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se tedy přiznám, že 20 mi bylo tak dávno, že je to už 2x tolik. Přesto jeden PC omladím na Ryzen a pak uvidím, jestli to samé udělám s dalším nebo pro něj zvolím Intel.

Už jsem několikrát někde četl, že manželka vysvětlila drahému, že vlastně Ryzen nechce :), takže rozumím. A můžu potvrdit, že přítelkyně se tváří stejně jako manželky, protože si v jejich očích prostě kupujeme hračky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ony nemají pochopení jen o věci/HW, který nepoužívají. Ale když jde třeba o mobil, leckteré zaplesá srdíčko, když jí pod stromeček nadělíš nový mobil (a čím dražší, tím lepší). Iphone je potom pro nejednu úplný orgasmus!

Intelí inženýři mají v šuplíku vždy něco, jen jim do toho poslední dobou kecá marketing a vedení zaměřené na co nejvyšší dividendu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovou diskuzi jsem asi rozdmýchat nechtěl, ale známe to asi všichni :). Já mám ale štěstí, že bylo pochopeno, že iVěci jsou, řekněme, uměle nadsazené (heč).

Pořád si ale myslím, že pokud někoho netlačí vydávat něco nového a může v klidu prodávat "to staré" se slušným ziskem, tak nedělá něco vyloženě špatného. Na druhou stranu, kdyby tehdy Intel nasadil vyšší tempo, AMD by ho už nemuselo dohnat. Takto je šance, že AMD povstane z popela a dokáže udržet krok i v příštích letech. Nikde není psáno, jestli Intel usnul na vavřínech nebo má připravenou novou arch, vlastně věřím, že něco v šupleti má a refresh Ryzenu vs next-Core bude zajímavý souboj hned příští rok. A podle mne je to dobře, vždyť jsme se dostali do fáze, kdy lidi začali věřit tomu, že existuje něco jako herní notebook apod. nesmysly, což je na stávajících technologiích vlastně utopie. Takže použiji své oblíbené (starší budou znát) "perte se a žerte se" a sázejte nám pořádné CPU za přiměřené peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A samy maj rády dárečky, že..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Much Doge kleplo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.