Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD s Linuxem samozřejmě nekončí

Ešte horším riaditeľom ako Ruiz bol Dirk Mayer: pustil Qualcommu Imageon a hlavne nezachytil nástup ARM mobilných čipov. Keďže predaje x86 permanentne klesajú a ARM stále stúpajú.
Citujem:
"Meyer také okomentoval netbooky s procesory ARM, které se podle něj budou prosazovat hůře kvůli nízké podpoře ze strany softwaru (přeci jen pro x86-kompatibilní procesory je toho softwaru k dispozici poněkud více, na druhou stranu co není, může být)."
http://diit.cz/clanek/sef-amd-slibuje-na-pristi-rok-platformu-lepsi-nez-...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proti tomu nemám ani slovo, nicméně i tak je podle mě Meyer až v závěsu za Ruizem ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oni potřebovali prachy jako sůl ne? To si měli nechat Imageon za cenu položení celé amd?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc u ARMů je větší konkurence, ty může vyrábět levněji kde kdo. To Intel x86 čipy prodávat levně nebude nikdy a někdo jiný těžko získá licenci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v tomhle ohledu má (měl) pravdu. Do klasických notebooků a netbooků se ARM zatím prakticky nedostalo (takže to nemůže být přičinou stávající situace AMD) - ARM v tuto chvíli sklízí úspěchy na poli tabletů. Tady si je třeba uvědomit, že tablety lze vyrábět i na x86 - problém není v tom, že by AMD neměla ARM čipy do tabletů, problém je v tom, že vývoj CPU typu Bobcat, který by umožňoval výrobu úsporných APU, přišel příliš pozdě a na trhu je tudíž teprve první generace. Za Dirka Meyera už bylo pozdě, takže to fakticky nevidím jako jeho chybu. Imageon chyba byla, nicméně v tomhle ohledu už nemohl nic moc dělat, protože k ultramobilnímu GPU neměli ultramobilní CPU, aby jej mohli přímo zpeněžit (chybou byla nízká cena). Běžně trvá vývoj grafického čipu nebo jednoduchého procesoru 3 - 4 roky, takže pod Meyerovým vedením začal vývoj produktů jako Jaguar, Kabini , Kaveri a Steamroller, které teprve budou vydané a které vypadají na rozdíl od produktů vyvíjených za Ruize velice slibně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netbooky boli v roku 2009 slepá cesta, aj Huang videl, že ich nahradia dotykové smartphony a tablety. Mayer vravel o nedostatku SW na platformu ARM ako celok. Pozrime sa koľko je SW na apple store a google play teraz.

On sa príliš sústredil na x86. Jaguar, Kabini, Kaveri a Steamroller môže byť kvalitný HW, ale vzhľadom na malý trhový podiel AMD x86 procesorov mal Mayer vedieť, že v segmente kde počet počítačov každoročne klesá, sa tento pokles dotkne AMD najviac.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomnělo…

Remember that by the time consequences of a short-sighted decision are experienced, the idiot who made the bad decision may have already been promoted or moved on to a better job at another company.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"kde je dnes AMD a kde Nvidia"

a kde je dnes ATI, najlepsie gafiky, najlepsie chipsety. Otazka je ako by to slo dalej, keby fungovala samostatne, mozno este lepsie, mozno nie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"kde je dnes AMD a kde Nvidia"

Ono se Nvidii v souboji s Intelem vede ještě mnohem hůř, než AMD, aby bylo jasno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy jsou zisky a rostoucí obrat horší než ztráty a klesající obrat? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm - psal jsem o něčem jiném. O tržním podílu grafik.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.