Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD sází u tabletů na Windows 8, nemá totiž jinou možnost a Android ji nezajímá

tablet mi nikdy nenahradi plnohodnotne PC, za 500 USD dakujem, neprosim... koncepcia mobilu a doku sa mi velmi pozdava, tablet je iba modny trednd a neverim, ze AMD z toho vela vytazi, lacne tabletky na ARM ho nepusia k slovu... ja este rok-dva pockam a budem mat iba mobil a dock s monitorom a periferiami...., aj zena aj deti a doma bude jediny plnohodnotny PC na bavcanie ked ma to dovtedy neprejde.... mozno notebook.... ale tablet? naco?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aky je rozdiel medzi mobilom a tabletom s 3G SIM ?
Iba velkost obrazu. Aspon mame na vyber od najmensich az po najvacsie. "Plnohodnotny PC" znamena pre kazdeho nieco ine. Mne by aktualne najviac vyhovovalo Win7 na vsetkom od Mobilu,tabletu az po desktop.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aj mne ale nie na prerostlom mobile, tablet je volovina, ale dobry darcek ked uz clovek nevie co kupit a potom šup s nim do šuflíka....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klasicke pc klesaju uplne, predavaju sa hlavne notebooky, male netbooky sa uz nepredavaju skoro vobec namiesto nich sa predavaju tablety, a tak to bude aj dalej...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 na tabletu existovaly, ale nikdo to nekupoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně se čekalo, že 8 budou pro tablety zásadní průlom. Zato teď když už je to venku je překvapivě stěžejní aplikace "Windows 7 style StartMenu" :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já jo, Kdekoliv jsem můj Viliv S5 vytáhnul, tak každý koukal, co to je za zařízení, že o ničem podobném nikdy neslyšel a neví, že to existuje. Prostě zcela selhal marketing. Přitom to nebylo drahé, poměrně dobře použitelné (stačilo by dotáhnout do funkčního stavu ovladače dotykový obrazovky a grafiky).

Jenže výkon těchto Atomů byl žalostný a Windows 7 na tom zrovna svižně neběžely. Ale dodnes tenhle MID (jak se malým tabletům říkalo) používám, přestože současný telefony už mají lecky i větší úhlopříčku a výkon. Jenže plnohodnotný OS je něco, co se zatím na žádném jiném mobilním zařízení neobjevilo. Napjatě čekám, co vypadne z Ubuntu. Případně kdyby někdo udělal tablety velikosti Galaxy Note 2 s x86 procesorem a Windows 8 (ne tu RT sračku), tak bych to hned koupil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vidno ze si ziaden poriadny nepouzival :-) Tablet ti plnohodnotne PC dnes nenahradza, ale doplna. To sa moze zmenit - uvedomujes si ze AMD robi x86 procesory, aj po napchati do tabletu to stale bude mat sancu byt plnohodnotnym PC po stranke systemu?
A nechaj prosim zenu rozhodnut sa samu ze co chce pouzivat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne, budem z tabletu telefovat a pisat maily a GPS a neviem co, vsetko toto mi spravy napriklad lepsi mobil.... uz len rad by som ho doma zadokoval a pouzival ako teraz svoje PC.... tablet medzitym nikde nevidim, mozno notebook/netbook ale tablet? Asi mas vela volneho casu, ptre vtakych je vselico dobre... A zenu samozrejem necham rozhodnut co bude chciet, vlastne uz rozhodla, tablet nechce, je to volovina, istotne lepsie posluci netbook ked uz :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi ukaž mobil na kterém spustím Windows a potažmo všecko. Takový neexistuje a právě tam směřují x let tablety. Toho si samozřejmě MS všiml už před lety (UMPC) akorát ho Apple zle předběhl s kompletní nabídkou (GUI, přístroje, software + nabídka příslušenství od A do Z). Teď zbývá MS de facto "jen" to má Windows, nic víc nic míň. Linux v domácnostech nemá v příštích letech šanci ho nijak ohrozit a Apple taky ne (byť mají x86 friendly OS). Jo a ženě netbook leda za trest :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi si nedobre precital moj prispevok: "ja este rok-dva pockam a budem mat iba mobil a dock s monitorom a periferiami..." takze chytas za slovicka..... za rok-dva nevidim problem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

x86 smartphone s možností vsazení do displeje typu Asus PadFone + dokyna k velkému monitoru a klávesnici + myši... to by vyhovovalo mně. Proč válčit smartphone vs tablet vs počítač, když v hodně blízké budoucnosti budeme moct mít všechno najednou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když vyžadujete univerzální stroj navíc co bude mít rozumný výkon tak i za 5 let budete mít jen NTB, univerzálnost u mobilů nebo tabletů nečekejte, to nebude funkční.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs, kapa má naprosto ve všem pravdu. Tablet je módní volovina. Mobil udělá ekvivalentní službu, pokud chci něco rychle najít na internetu nebo poslat krátkou zprávu (přes cokoliv). Pokud chci plnohodnotně surfovat, potřebuju monitor, který bude sám stát a nebudu ho muset držet, k tomu klávesnici a myš nebo touchpad.

Před pár dny se tu hodně psalo u Ubuntu pro mobily. V něm je zabudovaná funkce, kdy po připojení do doku se prostředí přepne na desktop. Co se týká výkonu, tak Samsung, Qualcomm i nVidia už předvedly 4-jádrový Cortex-A15 procesory s taktem nad 2 GHz. Vzhledem k tomu, že architektura Cortex-A15 je na takt podobně výkonná jako Atom, tak výkon takového CPU bude i pro desktop naprosto dostačující. Stejně tak bude vyhovovat i výkon grafiky a chipset obsahuje i plno HW kodeků.

Není žádný problém, aby to, co si kapa (a já také) přeje bylo realitou už letos. Akorát tam nevidím nikde prostor pro MS. Intelu i AMD s x86 ujel vlak (ještě loni bych tvrdil opak, ale letos už to je jasné) a Windows neumí fungovat na ARM. Komedie s názvem Windows RT je na úrovni nepovedeného iOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak a este ako dpolnok dokovacka ala displej 7-10-12" kde zasuniem mobil ako volitelny doplnok nieje problema zrazu mam z neho ala tablet.... Asus uz to ma, cize kto by chcel, mohol by si z mobilu spravit co chce, proste ja chcem jeden nejaky pristroj v kapse z ktoreho vykuzlim co chcem, nie plny barak vselijakych pseudo hračiek. AMD sa do takychto zariadeni zatial nechysta, podla mna im usiel vlak.... tablety tu budu este chvilku.... potom podla mna to bude inak, jedno ultra mobilne zariadenie a kopec moznosti na jeho prestavbu pomocou doplnkov, dokov...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@JeCh: Jasně, takovejch co si myslí že je mobil stejnej jako tablet/pc je plná hromadná doprava co? Kam na tyhle kreténštiny prosím chodíte?

Nechápu jak můžeš napsat druhý odstavec když chápeš ten třetí. Ubuntu pro mobily je furt pitomej systémek pro mobily úplně stejně jako android pro tablety akorát naruby (tedy místo mobilní app roztaženou na velký displej je to snaha zmenšit "dospělý" os na mobilní lcd).

BTW ten "zmršenej" iOS od tý JEDNÝ firmičky s 3-4 výrobky Androidu kurewsky zatápí ikdyž je nehorázně drahej co?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@JeCh: Problémem však je v tom, že tyhle Cortex A-15 od Samsungu a nVidie mají takovou spotřebu, že je do smarphone těžko zasadíš. Takže jedinou "smartphone" variantou cpu zůstávají custom design ARM od Apple a Qualcommu :(
Ono to vůbec vypadá tak, že Samsung a nVidie ženou dost nešťastně ARM tam, na co ARM ještě není imho připraven - tedy do porovnávání výkonu ve společné obálce TDP s x86.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

obom odkazujem, ze rozdiel medzi mojim a Vasim nazorom je ten, ze je medzi nami casovy posun :-) ano, momentalne to co chcem este nieje, to neznamena, ze nebude za 2 roky nejake male zariadenie ako teraz mobil na x86 a vtedy si to vychutnam tak ako pisem. Vy sa bavite v pritomnom case.... je to chyba... Momentalne ano, tablety ako hračky beriem, ale stratia vyznam a nebude to dlho trvat.... nosit si fotak, GPS, tablet, notebook, mobil, a neviem co vsetko? už sa to blíži, ešte jedna, dva generacie uspornych x86 a sme tam kde chceme byt... jedno všestranne zariadenie, ktore si pomocou dokov a dolnkov premenim stale na co potrebujem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale na co tahat ty přístroje když už teď máš všecko v jednom. Buď v mobilu nebo tabletu. Na mobilu akorát vidíš prd v porovnání s tabletem, taky se na něm blbě píše páč nemá rozumnou klávesnici. Naopak zase s tabletem nebo notesem telefonovat taky nebudeš a během příštích dvou let se těžko dočkáš srolovatelných mobilů s obrazovkou... Mobily jsou nepochybně jednou z nejrychleji se rozvíjejících se technologií, ale podívej se jak dlouho trval přechod z ČB lcd na barevné. Taky by nebylo od věci podívat se kdo a proč ti cpe ty androidí/ubuntu os - je to ten samej co chtěl prodávat barevný sms nebo videohovory. V tomhle segmentu se jaksi nabídka služeb vytváří víceméně uměle a ne podle potřeb (telefonování a sms, tzn. základ mají všichni, ale ostatní jako třeba net platíš, u nás navíc těžce). Jedno-dvě úsporný cpu bohužel netrvá dva roky - ty to řekneš jak hrušky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tabletu se píše stejně jako na tlustej papír. Navíc to jde odzačátku a ne, že se do toho první 2 roky nedá sehnat aplikace pro rozpoznávání češtiny. Namluvit to do něj samozřejmě můžete taky (dokonce bych řekl, že lépe než na Androidu, který často při vyhledávání ze spodní lišty mele hrozný nesmysly).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč plácáš blbosti, když o tom nic nevíš? Samsung má připravenej pro Galaxy SIV procesor, kterej má 4 Corte-A15 a 4 Cortex-A7 jádra. Ty se budou přepínat podle potřeby výkonu. Ve finále může takhle vybavený telefon vydržet několikanásobně dýl než současný Cortex-A9 procesory se zastaralým výrobním procesem a nízkou efektivitou.

Počkej si na představení SGS 4 a uvidíš!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si rád počkám :)
Pokud jsi však takový všeználek, měl bys vědět, že i toto řešení je převzatým návrhem přímo od ARM (big.little). Pořád je to však daleko horším řešením než to, co používají ve svém SoC Apple i Qualcomm. Dnešní stav je ale takový, že Exynos 5 Dual má spotřebu kolem 4W a Tegra 4 kolem 4,5-6W. A kolik pak má spotřebu Atom nebo Temash?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ARM to navrhla, je jasné, že to je jejich design. Samsung to akorát licencuje a vyrábí. To nic nemění na faktu, že ten produkt je oficiálně oznámený a měl se s velmi vysokou pravděpodobností objevit do poloviny letošního roku.

Jak to bude s reálnou výdrží, na to si musíme počkat. Ono to, že při maximálním zatížení je výkon nějaký moc neříká o tom, jaká bude výsledná spotřeba. Dám příklad: Moje auto si při maximálním přidání plynu vezme 50l na 100km. Kamarádovo Fabia 1.4 nepřeleze 20l. Ale pokud někam jedem spolu, moje výsledná spotřeba mnohem silnějšího motoru a většího auta je o 2l nižší.

Tohle se asi uvidí teprve až budou reálný přístroje na trhu. Každopádně se tu rodí zajímavá situace, kdy ARM bude výkonný a x86 to úsporný řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobně argumentuje i Intel (příklad s autem) :)
Můj scénář je jiný. Pokud se ARM nebude držet svého kopyta - nízká spotřeba při dostatečném a postupně se zvyšujícím výkonu, bude platformou x86 převálcován a to samozřejmě jak výkonem, tak i spotřebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Váš pohled je pouze úvahou IT nadšence, kterého zajímají technické údaje, porovnáváte čísílka a vyznáte se v těch kódových názvech které používáte. Jenže problém je v tom, že takový lidé nic nerozhodují, jsme menšina, a mnohé to proto štve. Drtivá většina jsou laici, IT neznabohové, kteří znají jen pár údajů, je to pěkné, funguje to, nic to po mě nechce, jejda zase je tam něco nové a zajímavá, doprdele co s tím zase je, ještě včera to jelo. Tito lidé určují běh světa a to co uspěje. IT se prostě zařadilo mezi ostatní průmyslová odvětví, kde směrníkem je masový, laický uživatel.

Pokud jste IT uživatel, nemusí vás ta masa zajímat, stačí vám váš svět. Kdyby jste ovšem chtěl vyvíjet, inovovat, uspět na trhu jako dodavatel těm masám. Musíte umět zahodit toto vidění a každý nový počin zahájit tím, že se převtělíte do role toho neznaboha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétně z toho, co jsem napsal, by se běžnému uživateli nelíbilo?

Mimochodem nevěř tomu, že lidi jako já nemají vliv na to, co používají laici. Drtivá většina mých kamarádů se mě při koupi nového počítače, telefonu nebo tabletu přijde zeptat, co si mají koupit. Je to proto, že mi věří, ví že to rozumím a že když mají problém, dokážu jim poradit. Třeba 6 lidí v mém okolí má stejný mobil jako, protože ho u mě viděli, předvedl jsem jim, co umí, a oni si ho pořídili také.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ale myslím, že tady tomu rozumí víc lidí ;) A tvrdit o sobě, že rozumím počítačům těžce zavání. Osobně tvrdím max. že do toho "trošku vidím" (dělal jsem inspektora kvality v HP/Compaq, v Sunu, opravoval Handspringy a Senda, stavěl pc pro Future Games...). Pochválit se za radu co si má 6 lidí koupit za mobil mě přijde jako lameřina. Ale možná je to moje vina, taky už jsem se setkal s hlupákama na vysokém postu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já netvrdím tady. Sem samozřejmě chodí téměř výhradně lidi, kteří o IT aspoň něco ví. Ale v mém okolí se vyskytují převážně lidi, co o tom nemají ani šajna.

Psal jsem to ne proto, že sem chtěl nějak machrovat. To fakt nemam zapotřebí. Psal jsem to jako příklad toho, že názory "geeků" nejsou až tak nepodstatný, jak se může zdát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ARM na úrovni toho atomu končí. Zabije to interní sběrnice, je jedno jak rychlá jádra budou. Víte, proč prakticky neexistují ARM SoC s PCIe root komplex ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že jsem četl všechny.
"Tablet nikdy nenahradí plnohodnotné pc" - kravina, už teď jsou z tabletů náhrady za netbooky nebo méně výkonné stroje.

"koncepcia mobilu a doku" - další kravina. Mobil je mobil a ne náhrada počítače. Mobil s 7" je plácačka a ne mobil. To že má os jako mobil z něj nedělá mobil. Samozřejmě pokud bychom zašli hooodně daleko tak by se souhlasit dalo - myslím tím tak daleko, že ten mobil bude vlastně nabouchanej komp, který vydrží 5 dní a bude univerzální (x86).

Sice nevím kolik ti je, ale takové počítačo-mobily už tu byly před pěti lety, akorát to nemělo game-friendly grafiku a výdrž http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-mobile_PC http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_Shift

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze mi je viacej ako tebe a čo bolo, bolo.... proste nazyvaj to ako chces, ja chcem jedno zariadenie do vrecka ktore si nadokujem kde chcem do coho chcem, tebe vyhovuje tablet ako nahrada PC, super....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak narozdíl od tebe to dokování, připojování k větší obrazovce (normální kabel do televize, v hotelu, u kámoše, v práci blablabla) zcela běžně praktikuju pár let. Taky je mi hlavně jasný, že rozkládací displeje z mobilu workstation neudělaj.

Doufám, že už nejsi senilní (starej, ale blbej) ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tablet nemůže nahradit počítač (notebookú ze 2 důvodů:
1) HW - bez klávesnice a myši se nedá plnohodnotně nic dělat. Jakýkoliv jiný ovládání je jenom nouzovka.
2) SW - se systémem z mobilu (Android, iOS, Windows RT) to nemůže nikdy fungovat jako plnohodnotný počítač.

Mám doma už několik let UMPC Viliv S5. Dneska ho výkonem pokoří kdejaký mobil. Ale pořád na něj nedám dopustit, protože má plnohodnotný OS (kvůli ovladačům bohužel Windows 7 a ne Linux). Každopádně ho můžu kdekoliv připojit k monitoru/TV, doplním to BT myší a klávesnicí a mám plnohodnotný počítač v kapse.

Koncept univerzálního Ubuntu a jeho velmi kladné přijetí krásně ukazuje, že s těmito názory nejsem zdaleka sám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. Zato absence klávesnice u mobilů je v pořádku. No jasně, dáme přeci mobil do dokiny :)

2. Základní operace typu vedení skladových zásob už několik let ve firmách jede, dokonce na průmylových pc kde jedou Windows. Jelo se takhle dávno před Androidem nebo iOS, navíc tyhle odlehčené systémy nejsou na seriózní věci stavěné (jsou určeny masám pro konzumaci vytvořeného obsahu, který se tvoří na dospělých OS. Kdyby to bylo obráceně tak je dávno x86 potažmo celý trh s dospělým OS pod drnem).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty skladový aplikace a podobný blbosti běží v 99% případů na Windows CE. Mám s tím i osobní zkušenosti a viděl jsem spoustu lidí takový zařízení používat. Obvykle efektivitu jejich práce snížilo o 50-80%.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, já WinCE tenkrát používal. Taky znám hodně skladníků co na to jede, ale že by si nějak stěžovali na pípnutí čtečky nebo by kvůli tomu stávkovali jsem opravdu nezaznamenal. To samé třeba u ČEZáků (ty jsou líní permanentně, zdravím Jakuba :D) nebo PČR...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zažil několikrát spoustu sprostých nadávek, když jsem potřeboval něco ze skladu, oni mi to nemohli dát bez evidenvce a ten kepl zase nefungoval.

To samý ve vlaku, kdy se tam průvodčí s nějakým bazmekem pokoušel marně načíst 2D kód z mýho lístku, pak tam něco 5 minut datloval a pak to vzdal. Oproti štípacím kleštičkám to je rozhodně neskutečný nárůst efektivity. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tablet přece není náhrada počítače, je to naprosto jiný segment a proto tak dobře roste. To je jako když si koupíte další auto do rodiny, sporťák nebo jen malou nákupní tašku, současně si necháte svůj rodinný vůz. Vzhledem k mému zaměření máme doma několik počítačů a tablet je rozhodně nenahradil, ovšem změnil používání. Žena nebo děcka ten tablet používají když zrovna něco akutně potřebují, když mají chvilku času na hraní nebo čtení. Tablet použijete hned a tam kde zrovna jste. Ale určitě kvůli tomu nevyhodíme NTB nebo stolní počítač.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono právě jde o to nahradit dvě zařízení jedním. Dříve nebyl cpu (technologie), teď se zase bojuje o OS. Příští zastávkou budou hybridy (něco jako tenkrát HTC Shift) a pak už se snad dočkáme univerzálu do kapsy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Univerzální mašiny se určitě dočkáte, výrobců je spousta, každý hledá kde je konkurenční díra. Ale nebude to životaschopné určitě to nebude masivní směr. Je to proti logice těch přístrojů, je to proti ergonomii. Je to stejné jako když Apple ořezal svůj OSX a vytvořil iOS, není tam spousta částí pro ovládání z velkého systému. Spousta lidí to zatracovala a kritizovala, pak se ukázalo že to bylo správné rozhodnutí, dobrý krok v evoluci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona je to jen otázka času kdy se to sjednotí.

Apple neřezal, ale udělal jiný (nový) OS na míru konkrétní hw konfiguraci. Stejně tak kdysi koncipoval dospělé systémy, které běžely na RISCách. Když pak RISCy nebyly tak výhodné (ekonomicky, výkonově - zkrátka už to nebylo udržitelné) tak se pustil do práce a začal stavět/přepisovat OSX pro x86...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když zapnu XCode, tak se mi změní knihovny a programování podle toho zda zvolím vývoj na OS X nebo iOS? To nový myslíte, že OS X nemá touch vrstvu kdežto iOS ano?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre píšeš. Je to doplnok. Odkedy je u nás tablet, tak dcéra na PC si robí už len referáty do školy. Prípadne ak syn obsadí tablet, tak sa presunie k PC pozrieť FB, vybaviť maily, pozrieť YT a podobne. Ale sama cíti, že na tablete a na pohovke sa jej ten čas trávi príjemnejšie, ako sedením pri počítači.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

odkedy mam nexus 7 tablet, tak notebook som nezapol a ani ho nenosim :) maly smart mobil + tablet idealna kombinacia:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

napadla ma taká šialená myšlienka - čo tak integrovať do docku aj nejakú formu chladenia APU, vďaka ktorej by pri zadokovaní úsporné APU preplo do režimu vysokého výkonu a ozaj by malo šancu plnohodnotne nahradiť PC pre všetky bežné činnosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

výborně, AMD asi nechce peníze...taková zbytečnost :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Osud Nokie je kvůli tomu jistě nehrozí, nejhorší co se může stát, je to, že Windows 8 tablety nepotáhnou a pak AMD nic nebrání operativně přejít i na ten Android"

Copak Android oficiálně běhá na x86 CPU ?? Android je přece OS napsaný výhradně pro RISC CPU jako například ARM. Stejně tak windows pro ARM je zcela jiný OS jako Windows pro x86 CPU.

Sice existuje portace Androidu na x86, ale to je spíše záležitost komunitní než oficiální, protože z logiky věci přece nebude Google podporovat konkurenční platformu.

http://www.android-x86.org/

nebo mi něco uniká ???

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, máte pravdu. Teď koukám, že bylo vytvořeno několik verzí dokonce přímo s podporou AMD Brazos.

http://www.android-x86.org/releases/releasenote-4-0-rc2

V tom případě beru zpět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je tak neefektiní a pomalý jen proto, aby mohl teoreticky běhat na všem. Používá Javu, takže aplikace pro android běží na jakémkoli procesoru. Androidy na x86 jsou teda oficiální.

Každopádně mě koupě tabletu s AMD APU láká, dává to smysl. Lepší výkon než ARM při stejné velikosti a váze. A Windows 8 je další výhoda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To že android je neefektivní a pomalý už není pravda. Java na Androidovi umí zkompilovat bytecode do nativního kódu. Můj Nexus One je s JellyBeanem je 2x rychlejší než s původní verzí 2.2.

AMD APU mělo lepší výkon před 2ma rokama, kdy byly uvedeny procesory C-50 atd. Ve srovnání např. s tabletem Nexus 10 jsou tablety s AMD apu horší po všech stránkách, mají horší výkon a mají větší spotřebu, a větší baterie znamená i vyšší hmotnost.

Ovšem nové Atomy Clover Trail jsou rychlejší a mají menší spotřebu než Tegra 3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem pár firem pomohl rozchodit architekturu tak, že mají účetnictví, které běží na serveru a přistupují k němu přes klienty (od desktopu s Linuxem nebo Windows, přes tablety, až po smartphony). Tiskárnu mají síťovou a dostupnou z celého světa. Psaní dokumentů je příliš nebere, protože od toho snad mají ono účetnictví s prvky CRM a ERP. Cena je překvapivě celkem rozumná a přístupy z mobilních zařízení začínají silně převažovat. Samozřejmě používají desktop, ale píšu to hlavně proto, abyste si uvědomil, že rovnice "firma = Windows + Office" už nemá univerzální platnost a čím dříve si to uvědomíte, tím lépe pro Vás.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plně chápu, že někdo na tom doopravdy jede (koneckonců třeba v Apple storech mají i místo kasy iPady, ale fakt se mi nezdá, že je to typický český živnostník). To, že je možné se píchnout na server klientem je jedna věc, ale já měl na mysli tu druhou, něco ve smyslu: Nene, nedostaneš notebook, dostaneš tablet a na tom to budeš cvakat a tady z tý bedýnky ti pak vyleze papír.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD udělalo mnoho špatných rozhodnutí a vyhýbat se Androidu je dalším v pořadí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jako že by mělo AMD přibalovat ke svým produktům instalačku Androidu? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ono je to spíš opačně, výrobci tabletů se vyhýbají AMD APU, protože mají vyšší spotřebu než ARMy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mnó ono je to jedno s druhým. AMD nemá ARM => nemá Android, zároveň však platí, že AMD má vyvinutý x86 => má Win8. Lézt do ARM/Andoid = jistá sebevražda navíc si nejsem jist zda na to vůbec mají prostředky. U x86 mají de facto všechno včetně jakéhosi jména matadora, chybí pouze hotové výrobky. Vezmu-li v úvahu fakt, že AMD chce tímhle APU konkurovat Intelu (který s Atomy klidně může jít s ARMy do boje) tak je ten vysněný Android nejmenší možnou překážkou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně na tabletu od AMD (Acer W500) funguje Android (4.0) docela slušně, problém je akorát v tom, že spousta her využívá nativní knihovny zkompilované pouze pro ARM :-( .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ta ikonie byla hlavně za rozumný peníz. 710 už je zase moc drahá. A právě někam mezi by se teď mohlo AMDčku povést vklínit bez toho aby něco kompilovali

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nesuhlasim. Android preziva boom ktory nebude uz dlho trvat. Ludia co maju tablet s Androidom si postupne zvykli na jeho nedostatky a prisposobili sa. Akonahle vsak budu riesit novy tablet (obnova za zastarany kus), uz to pravdepodobne Android nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tím teda nesouhlasím, kolem mě jsou 3 lidi s tabletem s Androidem a nemůžou si to vynachválit. Kolega si teď koupil nějaký ten Asus Transformer s Tegrou 3 a ačkoliv to vůbec nepotřebuju, tak si to asi koupím také :). Prostě Android je fakt super a prodeje tomu odpovídají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Android uz davno neni super ... taky sem si jeho obdobi uzil (2.1 , 2.2 , 2.3) vytvareni vlastnich ROMek atd. Ale co sem videl Android 4 ... vlezl na play a nainstaloval 10ks her a z toho 6 byl nejaky typ skodliveho obsahu/reklamy :-) ... Toz to je vyvoj jak ma byt !
Sam zvazuju nakup vetsiho tabletu ale po zkusenostech z levnym 7" Tabletem jedine plne x86 kompatibilni takova Acer iconia tab W700 vypada velmi dobre !

Android uz je davno po smrti ale sam si to jeste nechce priznat. Stejne jako WIndows Mobile nebo PalmOS ve sve dobe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsi opravdu unikum. Já mám na telefonu přes 200 aplikací a na žádný malware jsem nikdy nenarazil. Zkus se s tím přihlásit do Guinessovy knihy rekordů, třeba uspěješ.

Android má samozřejmě své mouchy a do tabletů se moc nehodí (tam spíš dospělý Linux s KDE nebo Unity). Na telefonu ale na něj nedám dopustit. Minimálně do doby než bude k dispozici MeeGo/Sailfish nebo Ubuntu for Phones.

Ty parodie na mobilní OS od Microsoftu opravdu nemají šanci Android ohrozit. A jejich prodeje to zcela jasně ukazují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam Nexus 7 a android 4.2 na tom beha naprosto luxusne. Neumim si predstavit lepsi tablet ani OS, proste je to super.
Hodne zalezi na tom, jak k tomu pristoupi vyrobce, pokud to odflakne, tak se neni cemu divit. Z toho vyplyva, nekupovat smejdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč bych po androidu měl chtít kupovat jiný systém? Jaký? Co by mi měl přinést? Jaké vidíte nedostatky androidu? ... prosím, aspoň pár příkladů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dám příklad - když jsem byl malej tak se mi taky šlapací auta líbila víc, přitom obě měla čtyři kola a jezdila. Pak se něco zvrtlo a já už se do toho šlapacího nevešel :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Příklad je to hezký, ale co by mělo být tím skutečným autem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

aha ... mno víte já se do toho šlapacího tak v 60-80% případech vlezu a navíc se mi líbí že ho mám furt po ruce a nemusím jako to velký zdlouhavě vytahovat z garáže.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, s tím nemám problém - jsi konzument a nemáš potřeby ten obsah vytvářet. Jsou třeba lidi, kteří chtějí hrát hry, ale zároveň se nechtějí prokousávat úskalím grafických karet, instalací ovladačů, programů atd. tak si prostě koupí konzoli a hrajou - chápu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl jsem si celou diskuzi. S některými vyjádřeními se lze i ztotožnit: Android pomalá roztříštěná šunka na javě na kterou si lidé raději zvykli, Windows 8 RT s šíleným rozhraním a nekompatibilními x86 aplikacemi atp. Je zajímavější podívat se na cyklický vývoj hw a sw, zjistíte, že tablety sice zažívají boom (ale nejsou novinkou jak prezentují výrobci), je to jen tím protože lidé je okolo sebe vidí (připočítejte si ovčí reklamy) a podbízí se jestli ho koupí v budoucnu znova až zjistí, že se na tom nedá rozumě pracovat, pouze se bavit. Tím narážím na tu základní veličinu, kterou se dnes nikdo nezabívá - obsah. Jestliže většina bude pouze konzumovat, pak menšina (jestli někdo zbude) nebude stíhat nebo nebude vytvářet obsah, tudíž nebude co konzumovat a lidé se budou vracet zpět s novinkou v podobě klávesnice :). Vemte si jak dopadlo 3D, jeho reinkarnaci z 90let (kdy byly VFX přilby...taky jste na tom hrály dooma? :)) jsem předpovídal hnad na počátku zánik a stalo se. Tablety jsou jen další z cyklu, který dojede na efektivní tvorbu obsahu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm... jenže tablety konzumují stejný obsah jako PC. Takže pokud nebude obsah pro tablety tak nebude ani pro PC. Chcípnou potom i PC?

Oni se lidi nebudou vracet k PC a klávesnici ... oni ji totiž neopustí a budou mít obojí ... resp. trojí / čtvero:
- smartfoun: telefonování, vysoce mobilní net, aplikace co potřebuju tahat sebou
- tablet: konzumace obsahu v pohodlí obývacího pokoje
- PC: konzumace a vytváření obsahu, náročné úlohy co nezvládne tablet
- notebook: pro ty co chtějí výkon PC ale i mobilitu

Tyhle 4 zařízení mají sice umožňují přístup k +- tomu samýmu ale jiným způsobem, s jiným pohodlím a jsou vhodná každé pro jiné použití. Je na každém jestli pro to které najde uplatnění ale nelze říci že by všichni nechtěli některé z nich.

... a jinak tablety zažívají boom protože je to technologická novinka která vyplňuje mezeru v používání. Samozřejmě až se saturuje prvotní poptávka tak klesnou prodeje na udržovací hodnotu - tak jako u PC, notebooků a všechno ostatního.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono když přijde na lámání chleba tak to může dopadnout nachlup stejně jako s konzolema. Chceš hrát jenom hry - kup si playstation, spokojenost na obou stranách. Chceš na tom koukat na film? Kup si dvojku. Chceš mp3 nebo serfovat? Kup si trojku. Podobně je to s těma netbookama - za menší pořizovací náklady člověk dostal určitou část funkcí velkého pc. Akorát teď u tabletů nedostáváš vůbec nic, ani klávesnici, ani stylus a ty hry taky žádnej šperk nicméně se do širšího okruhu lidí dostala informace, že něco takového existuje. Geekové o tom věděli dávno, ale jaksi chyběla kupní síla. Technologická novinka to rozhodně není a rozhodně si tablety neudrží hodnotu jako pc. Netbooky taky rozsekával kdejaký starý notes. Jediné co jim chybělo bylo to co si lidi častokrát přejí - ať je to nové!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

že notebooky rosekali netbooky je jasný - netbook je totiž jen menší a omezený notebook.

Ano - u tabletu nemám klávesnici (sw plně stačí) ani stylus (nepotřebuju mám prsty. Ale oproti notebooku mám fakt výhodu v menším rozměru a váze (7'' a 350g je tak akorát - v ničem větším smysl nevidím) a jednoduchosti používání.

A to je to co dostávám - malý a jednoduchý zařízení který stačí ke konzumaci obsahu. Tohle žádný notebook nabídnout nemůže ... a určitě ne notebook s windowsy jejichž cena je +- odpovídající ceně tabletu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.