Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Screen Mirror umožní sdílet obrazovku, Gesture Control ovládání bez dotyku

Ohledně logování pomocí obličeje - bylo mi "ctí" testovat celkem dost obdobných systémů v uplynylých cca 8 letech a - bohužel - drtivá většina z nich se dá opravdu oblafnout fotkou, ať již vytištěnou nebo i dokonce zobrazenou na jiném displaji. Jediný systém, který fotkou oblafnout nešel byl v Tel Avivu používáný na přístup do serverovny, ten totiž vyhodnocoval malé změny v obraze a pozadí při pohybu hlavy a údajně i dopočítával i nějaké semi-3D prvky aby ověřil, že se právě nejedná o "statickou" fotografii. Bohužel tento konkrétní systém používal pouze jednu kameru a nikoliv plnohodnotný 3D / stereoskopickým sestém s 2 kamerami a nakonec se jej podařilo oblafnout videonahrávkou hlavy promítanou z tabletu. Vyžadovalo to sice trochu šachování s nastavením kontrastu, jasu a barev původního videa ale nakonec se login podařil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

;-) takže to bude, nečekaně, úplně na hov... ;-) :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za pár let beztak oblafneme i stereoskopický systém se 2 kamerami - pomocí 3D kamerou nahrané hlavy pouštěné z tabletu s pasivním 3D displejem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nevím co jste testoval protože snad všechny face-recognition softy vyžadují otočení obličeje (krom toho od Lenova). Já byl tenkrát s jedním poměrně mile překvapen tím, že jsem naskenoval obličej bez vousů a nalogovalo mě to i po týdnu s vousy. Fotku jsem zkoušel také, ale neprošla kvůli mizerné kameře. Bylo to myslím od Luxandu nebo tak nějak

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je super tie biometricke overovace. Zachvilu niekto otrhne hlavu riaditelovy banky aby sa dostl do trezora...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlava se trha blbe. Tohle je naopak pokrok, protoze zatimco u soucasneho systemu rediteli useknou prst, nove ho proste k trezoru odtahnou celeho, akorat kdyz se bude vzpouzet tak ho trochu prasti (do temene, aby to nenarusilo vzhled).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gesture control: to jako pokazde, kdyz naberu novou hrst popcornu nebo chipsu, tak to monitor vyhodnoti jako "up"?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hej, tiez mi to napadlo ze ked budes naruzivo ukazovat kamaratom fotky z dovolenky a rozhadzovat rukami, reakcie pocitaca mozu byt zaujimave :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.