Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD hledá menší prostory, současné jsou naddimenzované

Mno jestli by nebylo jednodušší kus někomu pronajmout? ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

najemni smlouvu amd sem nevidel ale dost bych se divil kdyby v ni nebylo stanoveny ze bez souhlasu majitele nesmi amd protory pronajimat dalsim firmam..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednak to nemusí dovolovat smlouva, i kdyby ano, garantovat může jen dobu kterou mají pokrytou smlouvu, a stěhovat se někam na rok, rok a půl s tím že mě pak zase vystěhují nemusí někomu vyhovovat...

a hlavně...

už jste někdy někomu pronajímal třeba byt? Jsou s tím spojené problémy a starosti, potřebujete možná i několik lidí co se o to budou starat, případně tu činnost outsourcovat... bude to stát peníze, musíte řešit činnosti které nejsou váš chleba, nerozumíte jim...
Stěhování je sice jednorázová platba navíc, ale vyplatí se v delším časovém úseku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Budova uz AMD od roku 1995 nepatri, AMD ju predala s tym, ze tam bude v prenajme, ktory v 2018 konci, to je aj v clanku. Majitel budovy ma s nou ine plany, najskor z nej urobi bytovy dom.

Aj v sucasnosti tam pracuje len 600 ludi, ini inde, v tej budove nepracuju vsetci zamestnanci AMD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tyto čachry s nemovitostmi jsem nikdy nechápal. To je jak když si v Čr jedna zdravotní pojišťovna postavila administrativní barák, který stál přes sto mega a pak ho prodala, aby v něm nadále zůstala, ale v nájmu. Není lepší si nemovitost nechat a sám ji část pronajímat, i když třeba už nepotřebuji celou její užitnou plochu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak v případě nějaké státní či obecní společnosti bych za tím viděl tunel, ale u normální firmy to není zas tak nepochopitelné.

Může být víc důvodů:
- Jednoduše potřebují ty peníze. To se může stát i jednotlivci, např. máte byt prodejný za 2 miliony a zrovna nutně potřebujete ty 2 miliony.

- Nebo nájem je v dlouhodobém horizontu sice dražší, ale peníze z prodeje zrovna můžete investovat do něčeho, co v dlouhodobém horizontu vydělá ještě mnohem víc.

- Firma si myslí, že cena toho baráku v budoucnu podstatně klesne. V takové situaci se vyplatí ten barák prodat a zpětně si ho pronajmout, než si ho nechávat.

- Vlastník se o ten barák musí starat, takže firma to musí řešit vedle své hlavní činnosti a může s tím mít takové problémy, že ve výsledku ten nájem vyjde levněji. (Např. vlastní barák plus zaměstnanci na údržbu a veškerá byrokracie kolem nich může vyjít dráž, než nájem.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mam misto ve spaizu tam se vejdou ne ? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.