Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S koncem prázdnin přijde sleva procesorů od AMD a nové modely

Trapas, AMD úspěšně kazí značku FX. Ale to se dalo čekat už při uvedení. Až padne do pár dolarového segmentu tak vytáhnou opět něco jiného, jenže ze slavné minulosti už moc zajímavých jmen nezbývá - mohli by zkusit třeba "XP" - to by se mohlo chytit i u nostalgiků vzpomínajících na éru ikspéček....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, že musí snižovat ceny. Jejich CPU se asi moc dobře neprodávají. Není se čemu divit, vždyť FX jsou žravé a málo výkonné. Nejzajímavější je podle mě FX-6300.

Radeon SSD je výsměch, platit za něj více, než za úplně stejný OCZ Vector 150, by mohl jenom rudý mozek (čti AMD fanatik).
Mě to bylo hned jasné, že Vector 150 brandovaný jako AMD Radeon SSD musí být dražší než originální Vector 150. Přece by si OCZ nenechalo parazitovat na vlastních discích.

Když si to rozebereme, tak tu máme dva zcela identické disky, jenom jeden má jinou barvu a jinou nálepku a také stojí více. Bravo AMD, to se povedlo.
Navíc OCZ dává na Vector o rok delší záruku. Za takových okolností si Radeon SSD fakt koupí jen AMD fanatik.

Na a potom tu máme Samsung 850 SSD. Samsung patří mezi výrobce nejspolehlivějších SSD. OCZ je na tom hůře. Samsung má vynikající SSD 850 Pro, které je sice o něco dražší než Vector 150, ale podává o trochu lepší výkony, má o hodně delší životnost a hlavně na něj dává Samsung 10letou záruku.

Radeon SSD aspiruje na nejzbytečnější produkt roku.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

"Když si to rozebereme, tak tu máme dva zcela identické disky"
…identické disky postavené na různých čipech?

"Radeon SSD aspiruje na nejzbytečnější produkt roku."
…a proto mu drtivá většina recenzí udělila jedny z nejvyšších hodnocení:
- HOT Hardware recommended
- TweakTown Must Have - Editor's choice
- Guru3D Recommended
- TechPowerUp! 8 z 10
- HardwareHeaven Performance Award
- SSD Review Bronze Seal
- Ocaholic 4,5 z 5

"Radeon SSD je výsměch, platit za něj více, než za úplně stejný OCZ Vector 150, by mohl jenom rudý mozek (čti AMD fanatik)."
…oba stojí stejně a Radeon SSD má o něco novější čipy:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820228119&cm_re=ra...
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820228074&cm_re=oc...

Holt jakmile se vezme jeden z nejlépe hodnocených SSD disků na trhu, osadí se novějšími čipy a dá se do prodeje za stejnou cenu, ale se samolepkou AMD, stává se v očích některých uživatelů nejzbytečnějším produktem roku a je to třeba zdůrazňovat i pod článkem, který je o něčem úplně jiném ;-)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

V principe su vsetky brendovane produkty zbytocnost a predpokladam, ze to tak aj JP01 myslel. Pouzitie novsich cipov? Snad logicke, kedze Vector bol vo vyrobe skor, takze realne novsie dodavky Vectorov budu uplne identcke s Radeonmi SSD. Skratena zaruka Radeonu mi osobe logiku nedava.

Pre AMD je to skutocne len marketingovy tah na podporu znacky Radeon, realne na tom nezarobi nic, nanajvys par drobnych. Vysledky recenzii len kopiruju samotny Vector, ktory samozrejme vzhladom na MLC, "nekonvencny" radic a priatelnu cenu nie je zly, ale s tym samotne AMD nema nic spolocne.

Musis suhlasit, ze z tohto pohladu ma JP01 pravdu a skutocne ide o "produkt" (zamerne som dal uvodzovky lebo brend nie novy produkt) pre ovecky a podporu znacky Radeon.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Drtivá většina grafických karet všech možných výrobců reálně pochází ze tří továren, přičemž známé „značky“ je jen překupují. Totéž platí o pamětech, LCD panelech, mechanikách a hromadě dalšího hardwaru. Přesto jsem si nevšiml, že by na to někdo reagoval takto hystericky :-)

Jinými slovy: Máme dva podobné produkty, oba stojí stejně, jeden má trochu novější čipy, druhý trochu delší záruku. Rád bych slyšel, proč by jeden z těchto dvou produktů měl být považován za podřadný, nebo proč by mělo jít o produkt pro "ovečky".

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Nové čipy a leckde dopadl hůře než původní Vector 150. Jak říkám, produkt pro AMD fanatiky. Ty, jako AMD fanatik, si ho klidně kup a budeš spokojený.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No, vzhledem k aktualnimu kursovemu vyvoji nam CNB tech 12% s usmevem smaze a z tech 29% udela polovic. Diky tomu pry budeme nakupovat vic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ty jo, to bych měl zavčasu poslat do světa PhIIX6

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

má to význam, posílat ho do světa? nepřijde mi že by FXka byla tak skvělá že by to mělo smysl.... ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

pokud má dobrou AM3+ desku s chlazenou napájecí kaskádou a UEFI biosem tak to smysl má. Pokud má nějaký levnější čipset tak to smysl nemá žádný.....

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

no, ono asi bude záležet na více věcech ;-) u mě by to třeba smysl nemělo, já mám k X6 ještě AM3 890FX desku a tam asi s novým CPU nepochodím.... ale i kdyby měl lepší AM3+ desku, nevím nevím jestli by ten rozdíl byl takový aby to mělo smysl... podle mě teda nikoliv.... ale to už záleží na každém, jak svoji mašinku využívá...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

M5A99X

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo bude to poznat, ale samozrejme zalezi i na aplikaci. Napriklad u her je to znat docela dost. Pokud mate starsi zdroj bude mozna v UEFI nutne po vymene CPU za novy FX vypnout C5 a C6 usporne stavy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

má, měl bych mít na cestě i7. Holt to chvíli přežiji s rezervní G3258. Každá stovka navíc dobrá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak jestli je na cestě i7 tak to je potom úplně jiná pohádka ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tak a PhII X6 je prodán za 2400. To byla rychlovka.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

bezny uzivatel i7 nikdy nevyuzije, jj mas pravdu, je to rozpravka

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

jj, běžný uživatel ty i7 nevyužije, ale nevyužije ani ty FXka...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nj, len za fx das 150 EUR a za i7 min 250 EUR

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dokud výrobci nevydají menší desky pro AM3+, alespoň mATX, tak je pro (nejen) mě tahle patice nezajímavá. Rád bych věděl co jim v tom brání. Oni i ty chipsety jsou dost staré :(

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.