Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD omylem zveřejnila specifikace SoC Temash, včetně spotřeby

Server sweclockers.com otestoval Temash aj v Cinebench R11.5
zdroj: http://www.sweclockers.com/nyhet/16597-amd-temash-specifikationer-och-pr...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak tohle chci do sveho mini-ITX severu/HTPC hned jak bude dostupna nejaka deska na nasem trhu...v kombinaci s lowpower disky a SSD to pujde napajet z baterky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za chvili bude nejvetsim zroutem HDD i v pripade jednodiskovych serveru:)

No, ale cim low power home servery napajet? Seasonic 300W pro celkovou spotrebu <20W se mi zda jako overkill, existuje nejaka efektivnejsi zato stejne kvalitni nahrada?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pico PSU

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebuď sprostá! A zapni si diakritiku!
:-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co tak vidim, tak to je zas overkill z hlediska ceny .....
Idealni by bylo, kdyby to slo napajet jen 5V z kterekoliv nabijecky:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zasadni vyhoda picoPsu je ticho. Jak obcas zdrojum piskaji menice, vrci a podobne. Mam tady puvodni 120W verzi picoPsu a ma nabehano pres 7 roku a stale zadny problem. 12V kostky prubezne menim. Kupoval jsem ho onehda za 35$ (dolar byl za 15kc).
Celkova ucinnost neni zavratna, ale kdyz sezenete kostku s 90% tak s picoPsu (96%) to dava stale peknych 86%.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ale není zdroj :) DC-DC převodník bývá někdy i přímo v HTPC skříňkách, třeba Akasa Crypto za 1500,- se dodává s DC-DC i briketkou. Na HTPC dobrý, ale no-name brikety na server? Zvlášt když se mi některé po jinak velkém používání už odpálily to asi nebude dobrá volba. A briketa dodáváná s picoPSU taky nevypadala nijak seriózně...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemusi byt pravda, samotne (Banik) pyco! PSU maji rozumnou ucinnost, ale taky je k tomu potreba 12V adapter ktery ma taky nejake ztraty. Sam jsem to nemeril, nemam na to vybavu, ale neco mi rika ze kvalitny zdroj s 80+ Gold, Platinum na tom muze byt lip... ;) (ja snad nejake to pico PSU poslu Behemotovi, at v tom mame konecne jasno :)) )

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já se ale neptám na picoPSU, ale na tu briketu! :) Musí být nějak zachována spolehlivost... ATX zdroje na mě zatím stále působí tak nějak důvěryhodněji, že mají lepší výstupní křivku napětí, (možná) lepší ochrany a tedy i odolnost vůči výkyvům, přepětím a já nevím co. Přece jenom se neptám na zdroj k HTPC, ale k homeserveru kde jsou pevné disky s daty, které v případě havárie nechci obnovovat z pár měsíců starých záloh jen kvůli nějakému nekvalitnímu zdroji :-) Kdesi byl k vidění např. 50W Seasonic briketa, ale ten se asi už nevyrábí, a teď jsem vždycky viděl jen no-name čínu (nebo se za poslední rok něco změnilo?).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je Cina vsechno (nebo Taiwan a spol. ) ;) Jsou treba velmi slusne prumyslove, ale cena neni moc pekna. Sam pouzivam aktualne tohle: http://www.autobaterievrana.cz/napajeci-zdroj-12v-155w-se-zalohovaci-fun... - to je samozrejme "s kanonem na zajice" - me na to ale s Pico PSU jedou napr. 4-jadrove xeony. Jinak bych se ale nebal i nejakeho normalniho spinaneho adapteru do zasuvky - pokud staci do 25W (nejaka nezrava deska + 2 "green" disky) tak treba http://www.emo.cz/z97113-nz-gs25e12-p1j - nehreji, dle vseho velmi rozumna ucinnost, a jedou mi nekde 2 kousky uz pres 3-4 roky nonstop. Ciste shodou okolnosti taky Mean Well : ) - od stejneho vyrobce jsou dostupne i silnejsi, uz ve tvaru "cihla a kabel do zasuvky" .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zlatou cihlu? http://diit.cz/clanek/3y-ym-5201d-supermicro-pws-201-1h-pws-203-1h
:) Porad to je 200W = az zbytecne moc, ale ucinnost je u toho tretiho pekna. Cena zdroje pekna neni, ale pokud by nekdo mel zajem tak vim o (citelne) lepsi ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mam pico psu 150w (ta nejnizsi verze s 10V aux konektorem) z ebay, na tom desku, tri 3,5" disky, SSD, napajene to je z 72W kostky od LC Power, na kterou je jeste pripojeny router a modem. Vse je studene, tiche, v provozu 24/7 bez ztraty kyticky...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky se tesim na svuj novy netbook :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli toto má spotřebu a výkon jak se uvádí, taK AMD může počítat s návratem ztraceného syna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.