Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD, spotřeba a Socket M2

To je porad stejne ... porad se to bude menit uz tolikrat se to melo zastavit pak AMD pristi rok udela novy CPU (bude muset -  a nemusi byt jen jeden ale jeden bude chtiti zase novou patici ) a zase jina patice . Je to logicke i Intel to tak dela .. proste to ma jen jediny cil i kdyz samozdrejme verim ze je to nutna vec. Jde o to ze by neveril ze reknou tak tohle bude patice na 5 let .. ano i dneska muzete pracovat se "strarou" 5 letou patici. Je to o tom kdo co potrebuje. I dnes jsou ve firmach stare "pentaky" a na tech par veci to absolutne staci. Je to o potrebe zakaznika porad prechazet na neco noveho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Česká energetika je nucena postavit další blok reaktoru pro příznivce Intelu, ale koukám že to budou muset přehodnotit a postavit i pro AMD. Že by šlo v AMD kolejích Intelu?     
 
....už i rybičky příznivců AMD budou pěkně v teple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> 110 W nezávisle na frekvenci
to je snad vtip od AMD :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, proc se AMD nepouci od Intelu, ze cesta pres rekneme 90W nevede?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hold fyzika platí i pro AMD.
Intel věděl co dělá.
Příští rok se ve spotřebě AMD srovná s Intelem.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SAkra, to už má AMD zase jinou patici??? Nějak často, ne? :-)) To jen takovej vtípek. A ta spotřeba, jak tu někdo psal, se dala taky očekávat. Pokud bude chtít zrychlovat, bude muset vykázat víc nežádoucího tepla. Nedá se svítit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak sa modlime aby to s tou spotrebou nebola pravda, pretoze inak si kupim maximalne dnesny Athlon64 3500+ a zostanem pri nom este dlheee roky... ...dufajme ze AMD sa podari prechod na 65nm a spotreba sa upravi na nejake rozumne hodnoty... ...pripadne vidim dalsiu moznost.... ...VIA pride so slusnym dualcore riesenim taktovanym na viac ako 2GHz a spotrebou nizsou ako 50W... ....myslim ze taketo riesenie by si naslo svojich priaznivcov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si sami tvořit procesory, zvyšovat jim výkon a snižovat spotřebu. Asi to tak snadné není. Když firma nezrychlí procesory, půjde do kytek. To se holt nedá nic platný

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prosba na stastne majitele Athlona 64 3000+ s dobrou konektivitou na web:
muzete si nekdo stahnou nasledujici benchmark a otestovat sveho Athlona?

vysledky vystavim na www spolu s vysledky dalsich sestav, ktere byly timto benchem otestovany a zverejnim adresu v tomto foru. predem dik, pomuze mi to adoufam i dalsim s volbou sestavy.

ftp://ftp3.maxon.net/pub/benchmarks/cinebench_2003.zip
jedna se o neinstalujici se program, ktery staci rozbalit do adresare a spustit s tlacitkem "start all test". po dobehnuti, je treba napsat do "info" specifikaci sestavy a ulozit vysledek "to database". coz je jednoduchy textak v adresari \CINEBENCH 2003\cb_results. ten mi pls poslete na email (pro neregistrovane : petrib(a)post(dot)cz ). pokud toto cte nekdo, kdo ma Maca s G5, tak se muze take pripojit. na http://www.cinebench.com/ je i beta (dal se nedostali) benche pro Mac OS X.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si sami tvořit procesory, zvyšovat jim výkon a snižovat spotřebu.
 
Jednou mi tady ( myslim ) nekdo rikal ze je to blbost a ze to jde naopak (zvedat vykon snizovat spotrebu a to dost markantne)  tak by mohl zednout tel a zavolat do AMD proc to tak delaji.
Zadny fw prosim.
PS: muze nekdo udelat vysavac ktery bude mit 8 W a vykon jako 1500 W vysavac? (vykon ktery je +/- jako spetreba?  asi ne. Pokud ano Nobel na to ceka.
PS1: to ze bude pasovat chladic uz asi nikoho nevytrhne amd to asi bude prodavat v BOX verzi a i kdyby ne tech pak korun...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

morh> Ono kdyz si clovek precte clanky o uzasnych technologiich typu 90nm, SOI, predpjaty kremik apod, kde se pise o snizovani spotreby pri stejne frekvenci, tak je pak zklamany, kdyz AMD tvrdi cosi o 125W.

U toho dual core bych to jeste chapal, tam naopak nechapu, proc to ma mit jen 110W - jedine, ze tam budou 2xjadra max 3500+, pripadne nejake mobile jadra s malym napajenim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

morph> Jeste k vysavacum - tech 8W jsi opravdu prehnal, ale existuji vysavace, se spotrebou 900W a sacim vykonem 300W, a take vysavace se spotrebou 1500W a sacim vykonem 300W.

Problem pro normalniho cloveka je ten, ze ten prvni vysavac je o tolik drazsi, ze po dobu zivotnosti se to nesplati na usetrene elektrine.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nalim:
fyziku neobejde ani AMD ani INTEL a ba dokonce ani NASA. Je to smutne ale logicky to nejde jinak.
 
Ten vysavac s 8 W je samozdrejme blbost. Je to tak jak rikas jeste jako dalsi priklad si vem auta resp. motory benzinove a naftove jaky jim musis dodat vykon a kolik si pak vemou .. kdyz jsem to slysel poprve ve skole tak to je hruza a des a divim se ze lide ty auta radeji netlaci ;)) (kdyz si rikam jak je benzin dnes drahy a jednou ropa dojde to je jasne) ucinost parni lokomotivy ;))) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Zkuste si sami tvořit procesory, zvyšovat jim výkon a snižovat spotřebu."

IBM Power procesor tenhle problem nema. Balvan spetne kompatability je jedna z nejvetsich pricin tehle spotreby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cela diskuze je nanic, az prijdou NanoTechnologie, bude teplota az na druhem miste, spis se bude resit kolik zarizeni zvladne PC v domacnosti najednou (pracka, lednicka , TV,.....)
Uz musime jenom pretrpet par let, nez se objevy technologie, jak nanocastice skladat!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už aby to bylo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konecne ide aj AMD cez 100W. Teraz to bude zaujimave z hladiska spotreby elektrickej energie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Itokar:
To je sice strašně krásné, ale kdo ti koupí zpětně nekompatibilní věc?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: já odpovím. NIKDO. Proto také ten "úspěch" Itania a to přecejen míří do oblasti, kde tento problem není uplně fatální jako v případě PC... Tam by to byla pro jakoukoliv firmu okamžitá sebevražda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No pánové tak mě napadlo.
Dva se perou a třetí se směje?
1) Proč se IBM angžuje pro AMD?
2) AMD nemělo doláče na klon IA64
3) IBM tak udělejte něco levně (X86 64)?
4) AMD to by šlo - IBM tak vám pomůžem? 
5) No a Intel musel regova také EM64T.
6) Tím pádem IBM pláclo 2 mouchy najednou?
7) IBM tušilo, že dříve nebo později IA64 Intel a klon od AMD začne drtit  CPU Power?
8) IBM tím šouplo AMD i Intel na vedlejši kolej ?
9) Válka není jen na křemíkovém chipu.
10) No jednou přijdou i 128bit CPU tak doufám že AMD neudělá zase X86 128
to by druhé jádro překládalo 128 na x86 fuj ta spotřeba.
 
 
 
  
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

xlx: Dnesni x86 procaky nejsou nativne x86, pojem jako dekoder instrukci ti nic nerika? P4 ma jinak usporadane jednotky nez AMD64 apresto oba chroupaji x86, proc asi? Proste kod x86 - dekoder - nativni RISC mikrokod specificky pro P4 resp AMD64... IA64 nativni kod ma rovnou, ten dekoder je tam jen pro x86 instrukc e a stejne stoji za prd a lepsi je softwarovy dekoder.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Jirass: ...ale to nie je az taky zly napad!!! Odpadli by problemy s dokupovanim tych svietiacich srandiciek co maju mnohi tzv. PC tuneri vnutri :-) Pri kupe si budes vyberat nielen typ a takt, ale aj farbu svetla. Alebo sa bude dat v BIOSe nastavit, novsie typy sa budu nastavovat aj softwarovo.

OK, spat k tematu: Mieni AMD uz do tychto procesorov implementovat peltierove clanky? Spominam si na clanok na tomto serveri kde bolo nieco take spominane. Aj ked z hladiska tepelneho vyzarovania by to asi bolo o tom istom, navyse chladit procesor a zaroven peltiera by si schrustlo este viac energie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji Janu Novakovi za zaslani vysledku Cinebench na jeho Athlonu 64 3000+. nez jsem je stacil umistit s dalsimi na stranky , tak mne predbehli na hwupgrade.it s clankem "Dual Core Athlon 64 Preview" ( http://www.hwupgrade.it/articoli/1193/2.html ) (prevzaty na http://www.pctuning.cz/Default.aspx?CatId=75&LayId=6&ArtId=21079... ), kde ty testy vzaly opravdu hodne zesiroka : 31 testu od P4 530(3GHz/512kB L2cache,1 logical CPU) prez Athlon 64 3000+ az po Athlon 64 Dual Core 2.400 MHz a 2x Xeon 3,6GHz/2MB L2cache-4 logical CPU.
Jeste kam, kdy a za kolik ten Athlon 64 Dual Core 2.400 MHz osadit :) .
Na doplneni: Cinebench 2003 je benchmark odvozeny od vypoctu rendereru ze Cinemy C4D R8, ktery je vyrazne optimalizovany pro SMP jak logickych tak fyzickych CPU (chlubí se ze az 16CPU). Vice CPU ve stroji (jak logickych nebo fyzickych) s aplikaci , ktera je nedokaze vyuzit ji neurychli, naopak např. zapnuti HT u P4 muze vest az ke zpomaleni na nejakych 60% a ve Windows Task Manageru lze videt jak jede system doslova na pul plynu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.