Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD srovnává Radeon RX Vega s GeForce GTX 1080

Tak to je super, ze to ma vykon jako GTX1080, ted se jen modlit, aby NVidia vydala VOLTA az nekdy hodne pozde v pristim roce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, narozdil od zpatecniku tu chci konkurenci a cenovou valku. Odmenou by byly nizsi ceny a vyssi vykon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze jestli je Vega na urovni GTX1080, tak ji GTX2080 pohrbi a zase bude draha.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cenovu vojnu tu budes mat len v pripade, ze dva konkurencne produkty budu mat podobne vlastnosti, v tomto pripade vykon. V momente, ako pride Volta, konkurencia na trhu podla vsetkeho opat nebude. Nvidia bude drzat v ruchach vsetky vysoke karty, a tak ta tvoja cenova vojna opat vezme za svoje. Nvidia si v ten moment opat bude moct za grafiky uctovat, co sa jej zachce, a ver tomu, ze toho vyuzije.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom špatného říct si o více peněz, když konkurence nemá nic? Mohou prostě více vydělat a vrazit do vývoje, platů lidí a tak podobně. Prostě business. Vývoj mikročipů není charita.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"..platu lidi.."... ty jsi srandista ;) Lidi, pokud nemaji nejakou klicovou roli, tak na nej prdi pes. Obzvlaste u velkych firem. NV v tom nebude vyjimkou

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tiež na tom nevidím nič zlého. Ale vieš, podľa jeddného redaktora sú súkromné firmy, ktoré neberú ľudí iba ako zákazníkov, ale ako partnerov, ktorých nechcú "ošklbať" (v tomto hrá prím hlavne AMD). Teda snažia sa im výrobky ponúkať za najlepší pomer cena/výkon a nedajú vyššie ceny aj keby mohli. Potom sú tu hnusné firmy, ktoré hľadajú hranice zisku a "okrádajú" svojich zákazníkov (to je podľa neho Intel a NVIDIA). :-) A sranda je, že niektorí ludia mu to veria.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si tohle urcite nemyslim. Naopak je to velmi spatne. A ted je mi jedno, ktera je to firma a nejde mi vubec o NV nebo Intel. Soucasna ekonomika ma v principu jen jediny pozitivni faktor..rust a zisk. Coz je velmi uzke a slabomyslne kriterium. Tenhle pohled drancuje prirodni zdroje, nici lidi, nici ekosystem planety, nadrazuje veskere kratkodobe ziky nad dlouhodobe hospodarske vysledky, atd.
Jendim slovem je to cesta do pekel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja to beriem tak, že ľudia sú ochotní za daný tovar zaplatiť určitú čiastku. Samozrejme chcú dať čo najmenej, tak isto ako firma chce získať čo najviac. Ceny sa ale nedajú šponovať do nereálnych výšiek. Na to by sa doplatilo. Na druhej strane nevidím dôvod, prečo by malo byť zlé nájsť hranicu, ktorú ešte ludia akceptujú. A akceptujú ju kúpou. NV ani Intel si nemôžu dovoliť ísť do extrémov. Viď napríklad čo urobila NV. Najskôr predávala 1080tku rok za vysoké ceny ako najvýkonnejšiu jednočipovú GPU. Potom prišla s 1080 Ti, ktorú posunula na miesto 1080tky a pôvodnú GPU začala predávať za menej. Kľudne mohli nechať 1080tku tam kde je a 1080 Ti predávať za 1000$. Stále by bola výhodnejšia ako Titan Xp. Ja si myslím, že AMD by robilo to isté. Ich problém ale je, že stále sú považovaní za tých druhých a nemajú dobré meno. Ludia sú už dlhodobo ochotní zaplatiť aj vyššie sumy za GPU od NV, ale u AMD také ceny neakceptujú. A preto ich AMD drží tam kde sú. Nie kvôli dobru zákazníkov, ale preto, že jednoducho nemôžu.
Čo sa týka základu tvojho príspevku, tak s tým súhlasím a tiež sa mi nepáči taktika založená na raste a krátkodobom zisku za akúkoľvek cenu. To, o čom sme sa bavili, s tým ale podľa mňa nesúvisí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"co je na tom špatného"

A ctes tam neco o spatnem? Ja tedy ne, proste konstatovani skutecnosti, ze to vypada, ze Vega konkurencnimu boji prilis nepomuze, kdyz to vypada, ze Volta bude nasobne vykonejsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Keby som si mal skúsiť zaveštiť, tak v ideálnom prípade by som tipoval, že nástupca GTX 1070 by mohol byť na úrovni terajších 1080 OC a nástupca GTX 1080 by mohol o 10-20% prekonávať GTX 1080 Ti (v podstate okolo úrovne 1080 Ti OC). Cenu si netrúfam odhadovať. Násobne výkonnejšie GPU by som neočakával. Aj keď by som bol za ne rád.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To byl eufemismus pro fanousky AMD, pravidelne jim tu zvysuju tep. :-)

Jasny 10-20% nahoru, jenze porad to teda bude i 10-20% nad Vega. :-/

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky nepíše, narozdíl od vás věštců, co se stane. Píše pouze, co by si přál... Já bych si přál to samý.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ako je to s Vega 11?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šikovný pozorovatel by zvládl poznat zda šlo o vodní Vegu, ale myslím si že ji v tomhle testu nepoužili. Největší rozdíl v celkové ceně sestavy dělá GSync monitor a vodní Vega bude to nejdražší a tedy by výrazněji stírala cenový rozdíl za cenu pár FPS, které s FreeSync stejně nepoznáte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nieco mi prijde zvlastne na tomto nacasovani AMD uvadzala pozitivne spravy tyzden pred ohlasenim zlych hospodarskych vysledkov, a neohlasovbala nic, ak boli vysledky dobre.

Momentalne je timeline divna

Title Q2 2017 AMD Earnings Call
Date and Time Tuesday, July 25, 2017 2:00 p.m. PT
http://ir.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=irol-eventDetails&EventId=5259318

27.7.2017 Ryzen 3
30.7.2017 RX Vega
10.8. Ryzen Threadripper

Po vysledkoch skoro dva tyzdne nikdy nic neuvadzali, naposledy si pamatam Opteron v roku 2003, 14 dni po vysledkoch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlé hospodářské výsledky? Kde?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

napr,. vyssia nez ocakavana strata AMD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme. Ryzen hodně nakopnul marže a zisky, Vega je zase zchladí. Ale věřím v celkové velmi slušné výsledky, oproti minulým letům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teraz som si vsimol, ze Intel, ktory maval vysledky dva pracovne dni pred AMD, ich ma dva dni po AMD

Q2 2017 Intel Corporation Earnings Call
July 27, 2017
https://www.intc.com/investor-relations/events-and-presentations/events-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tu je otazka, kto koho "pokryva"

AMD pokryva Intel,
ak Ryzen 3 bude vynikajuci, aby stiahol na seba pozornost a znizil diskusie o dobrych vysledkoch Intelu

Intel pokryva AMD,
ak vysledky Intelu budu vynikajuce, aby stiahol na seba pozornost a znizil diskusie o dobrych dobrych parametroch Ryzen3

Preco to AMD nepokryva Vegou...

Dufajme, ze VEga nebude to, co znamena jej meno

Vega

(in Spain and Spanish America) a large grassy plain or valley.
https://en.oxforddictionaries.com/definition/vega

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak, bublina splaskává už i od samotného AMD. Bohužel to vypadá že to jednak přepálili a jednak jim ty nové fičury co měly přinést vyšší výkon citelně haprují...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mně nevadí, že nějaká verze Vegy je stejně rychlá jako 1080. Jiná bude třeba rychlejší, další pomalejší je to fuk. Osobně se těším na cenový boj středních tříd. (5000-8000,-)
A kdo ví jak to bude s Voltou. Nikdo neví kdy bude, zda to bude skutečně nová architektura, co přinese za must have fíčury atd. Stejně se žádná novinka v čipech obsažená neprosadí dřív, než jí integrují oba hlavní výrobci herních čipů. A ani prachy nepomůžou - viz gpu PhysX.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Střední třída je aktuálně RX 480/580 či GTX 1060 6G.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaký ted muze byt boj ve stredni tride, kdyz zadne karty nejsou k sehnani ? A pokud ano tak stoji poradny ranec. Staci se podivat kolik je Bitcoin a Ethereum. Tezebni horecka pokracuje dal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co pořád všichni plácají s Bitcoinem? Ten se přece ani na GPU pořádně efektivně těžit nedá, Etherum, Dogecoiny a další měny ano, ale proboha Bitcoin na nedostatek GPU vliv nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No protoze se na Bitcoiny vse menilo, kdyz byla cena Bitcoinu nizka a ted jak roste tak se meni za dolary, co na tom nepochopitelneho ? Pred tydnem byl Bitcoin 1800 dolaru ted v noci atakoval 2750 dolaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby 2750... já prodával long za 2830. Včera to byla neskutečná svíčka, rekordní v historii btc. Ale dobře to velryby sehrály.. vyvolat nejistotu na trhu a hrozit forkem btc, nechat ho klesnout co to jde a pak nakoupit. 60% za 4 dny to už se jen tak nezopakuje. Kdo se toho chytl jako já, tak gratulace..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin má samozřejmě zásadní vliv na dostupnost karet, i když nepřímý. Kurzy altcoinů se do jisté míry hýbou s cenou BTC. Aktuální horečku vyvolala právě cena BTC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze AMD se opet povedlo vytvorit druhy "bulldozer" tentokrat v graficke divizi. Pres vsechna papirova vylepseni a pouziti HBM2 herni vykon stejny jako Fiji. Velikost cipu je zarazejici protoze oproti 28nm Fiji prakticky nedoslo k zadoucimu zmenseni. Zachranuje to jen ten vyssi takt ovsem pri brutalni spotrebe....

Dalsi grafika na ktere AMD prodela kalhoty... 500mm2 cip + interposer + hbm2 proti rok staremu 320mm2 cipu koncici generace s gddr5. To je fail jako prase......

PS: nejake herni optimalizace, nebo to ze za rok se diky driverum vyladi na uroven 1080ti je irelevatni, protoze v te dobe uz tu budou nove cipy. AMD potrebuje aby tam ten vykon byl v dobe uvedeni na trh a ne za rok dva. Tohle je selhani jak technologicke tak po strance byznysu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale co když se Vega bude dobře prodávat v profi segmentu? Přišlo mi, že v profi aplikacích se jí vede velmi dobře.

Takže na hry to není takové terno, ale třeba to ani nevadí, protože toho dost prodají v profi segmentu?

NVIDIA také tvrdí, že se bude zaměřovat na AI, výpočty a GeForce jde na druhou kolej.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to je neco jineho. Vyjma AAA titulu s rozpoctem milion dolaru a vic ti staci na pohodlne hrani GTX770 a to neni zrovna nova karta. A lepsi to nebude, predpoklad, ze GTX1070 da treba pet let neni nerealny. Pokud chce Huang firmu zvetsovat, musi jit i jinam mimo hry a to masivni vyrobou, ne nejakych par karet pro vedecke vypocty.

Jiste nekdo zacne tvrdit, ze na hrani v 4K potrebuje GTX1080Ti, kaslu na 4K, to zadna masovka neni a nebude a i ta GTX1080Ti nakonec existuje a dava to, takze co dal.

Ano, je tu jeden aspekt, VR technologie, ale zase to neni masovka a buh vi, kdy se to masovkou stane a navic je to mimo kontrolu NVidie i AMD.

Takze ja ten vyrok o GeForce na druhe koleji vidim spis jako pripravu na diversifikaci firmy, kdyby se nahodou herni technologie prestaly hybat smerem k potrebnemu hernimu vykonu. Pokud se velmi rychle prosadi VR a bude zadane, tak verim, ze NVidia bude pripravena. Otazka je jedinna, jestli bude existovat konkurence, ktera by NVidii popohanela smerem k vykonejsim kartam nebo si NVidia bude i nadale a jeste vice dovolit delat to co leta delal Intel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co dělá nvidia jako Intel? Jakože vývoj bezkonkurenčních produktů za dobré ceny, které lidi kupují a chtějí? wut?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Jakože vývoj bezkonkurenčních produktů za dobré ceny"

Jakože vývoj bezkonkurenčních produktů za VYSOKE ceny.

Cena grafik sla dost nahoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi ty jsi mimoň. :D Jasně, takže když tobě stačí GTX770, tak stačí všem, jo? A představ si, že zrovna ty AAA hry hraje většina hráčů, to je novinka, že? Vsadím se, že 4K jsi nikdy ani nevyzkoušel, protože to bys tu tyhle bláboly nemohl psát..
"kaslu na 4K, to zadna masovka neni a nebude" :o) tohle si uložím a připomenu ti za 2 roky. To bude FHD něco jako je dnes 720p.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V profi segmentu se ji nevede dobře. Tedy jde to, ale jen za cenu velice nízké ceny, kdy prodává highendový čip za cenu mainstreamu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

$1000 je mainstreamová cena?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V profi segmente, kde konkurenčné Quadrá stoja násobne viac, je to možno aj low-end cena. Z pohľadu hráčskeho je to samozrejme inak, ale Jaroslav spomína práve to pro-fi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v profi ano, když výkonnostně srovnatelná nVidia, ovšem mnohem úspornější, stojí 2000 USD, a která je buď v dané oblastí vyšší mainstream, nebo nižší highend. Za 1000 má nVidia mnohem slabší kartu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže FE stojí proti Titanu, který Nvidia taky označuje za produkt pro profi segment a který stojí $1000-1200. Takže i Nvidia prodává Titan za mainstreamovou cenu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Titan nikdo reálně do profi segmentu nekupuje, když jsou Quadra o dost výkonnější a mají certifikace. Titan většinou ani nejde do workstationů nakonfigurovat, jen Quadra.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není profi jako profi. Vega F.E. je pro herní vývojáře, AMD to řeklo už asi milionkrát.
Proti Quadru bude stát Radeon Pro WX 9100.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akú výhodu má Vega FE pre herných vývojárov oproti Titanu? Ten je síce drahší, ale v renderingu aj lepší a s lepšími prevádzkovými vlastnosťami. A hlavne prednosti Vegy ako výkon v DP herný vývojári pokiaľ viem nemajú ako využiť. Alebo sa mýlim?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výkon v DP? Vega ani Titan nenabízejí rychlé DP. Třeba Aaltonen chtěl Vegu kvůli výkonu v FP16 a testování, zda by jej bylo možné využít pro zvýšení výkonu v jím vyvíjených hrách. To mu jaksi Titany ani Quadra neumožní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dík. Takéto info som chcel vedieť. Výkon v FP16 dáva zmysel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim na co bych napr. v Octane render nebo k vyvoji her potreboval certifikace. A troufnu si rict, ze vetsine profiku jsou certifikace uplne volne. Nevim proc se to tady porad do kola rozmazava, asi se nekdo drzi hesla "kdo chce psa bit... " :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

'' Jenže Titan nikdo reálně do profi segmentu nekupuj ''

1. Poprosím o zdroj informace.
2. Titany Nvidia směřuje do zcela jiného segmentu než Quadra. Pro FP32 a Int8 výpočty jsou certifikace pro grafický software vcelku na dvě věci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je z pohledu firmy fakt pruser, i kdyby se nakrasno ukazalo, ze to bude mit vykon blizici se Ti. Nemit v hornim segmentu trhu vubec nic cely rok, to uz chce opravdu 'kuraz', protoze nechali NV brat 100% zisku. Spise mi to ukazuje na spatne odhady, ktere se promitnuli do planovani releasu chipu + asi nejake technicke potize, ktere necekali. Tak nebo tak je to pruser.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na celé akci je stejně nejzajímavější slečna vpravo :-P

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Asi by jsi potreboval videt nejakou zivou, aby jsi neslintal nad obrazkem....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dyt ma pravdu, co to je za napad, zacit oslnovat, ze ma Vega vykon srovnatelny s rok a dva mesice starou kartou konkurence. Jakoli se to muze zdat primitivni, tak vskutku tam nic zajimavejsiho nez ty slecny neni. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ten rozdíl v ceně sestav cca 300$ zajímavej není?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jelikož je to hlavně díky rozdílům cen LCD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Presne. Toto bol inak celkom pekný marketingový ťah od AMD. Využili pekne to, že G-Sync monitory sú citeľne drahšie oproti aj zrovnateľným FreeSync monitorom.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V podstate jedinna a ano znacna nevyhoda NVidie, G-Sync monitory jsou opravdu neumerne drahe a osobne na to kaslu a G-Sync si proste nekoupim, ikdyz bych o nej zajem mel.
Tudiz pro me je to pocitac s Vega + FreeSync monitor nebo pocitac s GTX1080 + FreeSync nebo obycejny monitor. A rozdil cen 0.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty dnes teda jedeš.. :o) Když pominu fakt, že bez synchronizace máš do jisté míry zhoršený herní zážitek, tak ti v tom výpočtu furt někde stovka chybí. :o)
Ale jo, můžeš ušetřit na spoustě věcech, můžeš třeba hrát ve stoje a ušetříš za židli. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to hlavne o konforte. Ja som vedel, že moje najbližšie GPU budú od NV, tak som si G-Sync monitor kúpil. Takto mi napríklad nevadí, že mi 1080tka nedá v 4K 60 FPS. Pokiaľ je to nad 30, je to vďaka syncu v pohode. Ak som pod 30, tak dám 2K rozlíšenie a opäť pohoda. A môže aj framerate kolísať ako trebárs vo Fallout 4. Na tomto by som fakt nešetril. A to ja ani náhodou už nejak často nehrávam. Vôbec nie denne, ale raz za čas si niečo pustím. Prípadne cez víkend. Večer po práci sa mi fakt nechce. To sa skôr dotlačím k učeniu sa práce s Unreal Engine-om.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pak stačí aby nVidia provedla jinej marketingovej tah a začala podporovat Freesync... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohla by. To by ale snáď neznamenalo automatickú nepodporu G-Sync. Možno by prestali vyrábať synchronizačný modul, ale pochybujem, že by ho z ničoho nič prestali podporovať kým sa ešte používa. To by bol gól do vlastnej bránky a cesta akurát k risku odídenia veľa zákazníkov ku konkurencii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to tazko, konkurencia teraz vlastne neexistuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jééé to by bylo super!! Prosím ať to udělají! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se nestane, nVidia je v tomhle jako Apple. "Proste ne a ne a ne a ne."
Takze mam 1080Ti s freesync monitorem a prdim na to. Maximalne v ovladacich zapnu quick sync.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, prostě technologie A stojí kompletně nějakou částku a technologie B stojí jinou částku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Amd by uz malo prestat rozpravat o vege, potichu ju vymazat z ponuky a tvarit sa ze sa nikdy nic nestalo. Predavat len Instinct a WX, zoztatok zrusit.

Snad nabuduce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

bager by se tu vůbec neměl objevovat, tiše vymazat svůj účet a tvářit se, že tu nikdy nenapsal ty kraviny.
Jen idiot nechce mít konkurenční boj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ind ve vedení = sebevražda firmy. MS, AMD GPU a ještě jedna společnost na kterou si teď nedokážu vzpomenout. Jinak mně se Vega bude líbit i když geforcky neporazí, ale musím koukat na celkovou situaci na trhu. Rok bez highendu a potom přijde něco, co nemá wow efekt. Z finančního hlediska sebevražda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli za to může Ind, ale nechápu, proč při se přechodu z 28nm na "14"nm rozhodli zachovat 4096 výpočetních jednotek, když Fiji má úplně stejně. Jasně, je tam spousta vylepšení, ale to neznamená, že nemohli pár CU jednotek přidat, to mi hlava nebere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neznám architekturu, takže zatím může mít i méně než 4096 jednotek. Po vydání jsem na parametry křemíku taky zvědavý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi to naboptnalo kvůli Int8 a FP16, dvakrát širší memory controller, ten "SSG" port atd. Je to stejnej čip všechno od RX po Instinct.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

někdo za to může vždycky, RTG ma na starost Koduri, těžko říct jak je na tom ta divize s penězma, ale výsledek je každopádně dost tristní. Vega může být dobrá v profi aplikacích , ale ani to zatím není jisté, protože ty testy kde se porovnávala s Titanem byly vesměs OGL. Teprve až někdo obenchmarkuje MI25 s profi drivery oproti Quadro P6000 nebo Tesle P100 PCIe tak uvidíme jak dobrá Vega 10 je.

Herně je to ovšem tragédie a hlava mi to nebere, jak je možné, že přes všechna ta papírová zlepšení se nic z toho nepromítá do herního výkonu ?? Pokud AMD nekecá a všechny ty herní featury si jen nevymysleli a ve skutečnosti (po herní stránce) nejde o Fiji... Potom ovšem nedává smysl ta obří velikost die 500mm2 a mnohem lepší službu by jim jako herní čip přinesl větší Polaris nebo jednoduše shrinknutá Fiji s vyššími takty....

Myslím že ohledně Vegy všechno vyleze na povrch až na Hotchips v srpnu, protože na Sigraphu podle mě opět nic konkrétního co se architektury týká neřeknou, ukážou pár cherry picked scénário a tím to zhasne, takže schéma čipu a vnitřní uspořádání a to co tam zabírá tolik místa se dozvíme až později. V tomto ohledu Nvidia přešla na optimální strategii. Herní a profi čipy má nyní oddělné a tak z každého jednotlivého čipu může ždímat maximum při optimálním využitím plochy die. AMD by taky udělalo nejlíp, kdyby zvážili to samé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych byl pro oddělení herních a profi grafik, ale jde o to, jestli si to AMD může finančně vůbec dovolit, prakticky je to zdvojnásobení vývoje a tím i peněz, což u AMD není easy.
Dlouho grafická divize táhla tu CPU a teď je to opačně, tak snad napumpují zisky z CPU do vývoje GPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak opet trapas s velkym T made by AMD. Proc proboha maji porad potrebu nejakeho sravnani s konkurenci? Stejne jako ta lednova 2016 prezentace vykonu a spotreby Polarisu oproti buhvi cemu od Nvidie. A jak to dopadlo? Proc to proste neporovnaji se svoji kartou z predchozi generace, tak jak to vetsinou dela Nvidia?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejvice si to imho zavarili tim trapnym marketingem "poor Volta" a celkovou prezentaci FE edition. Takhle se strelit do vlastni nohy, to se jen tak nevidi... tresnicka na dortu je ta spotreba 400W

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nie je to bohužiaľ prvýkrát. Nechápem prečo majú tendenciu pri prezentácii ich produktov zosmiešňovať konkurenciu takými trápnymi sloganmi. Taktiež prečo netestujú nové produkty s ich predchodcami z poslednej generácie. Tak ako to robí NV. Tým by ukázali progres a určite by to vyšlo lepšie ako "poor Volta" alebo predtým Fixer. Mali by proste začať robiť marketing pre dospelých, ktorí kupujú ich karty a nie pre pubertiakov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je takový ten typ srovnávačky "vlk se nažral a koza zůstala celá". Těch 100 USD by bylo fajn, ale nemusí stačit, pokud bude skutečně spotřeba někde kolem 400 W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.