Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pár zajímavostí kolem AMD Trinity, socketu FM2 a první základní desky

30W270820A2_
ZD368064A2351

precitane cez upcode(mobil). ale nie som si isty co to znamena.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Snažil jsem se to přečíst, ale aplikačka, kterou mám já, to nedala. Každopádně to identifikuje nějaký engineering sample a bez popisu OPN kódů to nerozluštíš (OPN kód bude v tomto případě to druhé).

OPN od se dá rozebrat zhruba takto:
Z D 3680 64 A 2 3 51

Z toho vím, co je "D" - desktop. "A" - to označuje socket FM2. "2" značí počet jader, zde tedy 2 (jeden Piledriver modul). "3" je velikost L2 cache: zde 1 MB (u dvoujader typické). "51" značí engineering sample revize A1.

"3680" je značení modelu engineering samplu, řekl bych, že základní takt toho procesoru bude 3,6 GHz (u ES první dvojice obvykle značí zákl. takt) a protože dvoujádra mívají Turbo o 300 MHz vyšší, tak bych to hádal, že to bude 3,9 GHz max.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak ja bych si pral aby i desktopovy zakladni desky vypadaly jako tenhle sample/oem model. Kde jsou ty casy kdy nejvetsi modni vystrelek byl zlatej elox na chladici northbridge.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tenhle model má možná oddělaný chlazení napájecích obvodů (ale spíš ne) a určitě uchycení chladiče CPU, takže až takhle nahatý bych to asi nechtěl ;). Ale jinak mohu říci, že tomuhle konceptu "nepřeplácanýho" MB dobře odpovídá ASRock A75-HVS.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=a75m-hvs

Máme ho v redakci, asi udělám menší preview ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se zatřese zadnicí, vypadne produkt srovnatelný s deskami tohoto výrobce. Nevěřím na kvalitu základních desek tohoto levného ASUSu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To já zatím nemám důvod nevěřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Môžem s tebou len súhlasiť. Všetky lacné kusy od asusu zdochýnajú. Naposledy keď mi odpálilo usb porty a šla na reklamáciu, som skončil s nákupom lacných ASUSOV. Sú to šmejdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lacny Asus je smejd, Asrock je vpohode a je to firma s najmenej reklamaciami, predavame PC a asrock je jedna z najlepsich firiem, neuverirelne ale je to tak, v lacnom segmente ovela lepsie ako gigabyte alebo Asus, MSI. Asrock velmi odporucam. Moje slova a skusenosti púotvrdzuje aj http://www.expreview.com/19603.html

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není ta kvalita dána spíš tím, že ASrock dává jen 2 letou záruku na všechny modely kdežto ostatní 3y a po záruce nikdo nereklamuje?
Ale je pravda že sem tam se proslýchá, že se reklamují málo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle vseho je to referencni deska pro PC Dell...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.