Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plánuje AMD v prosinci vylepšit reputaci Vegy?

Škoda, že je Vega 54 teď tak drahá, zvažoval jsem jí nedávno když byla tady v UK k mání za £380 od Powercolor. S referenčním chadičem který je prý v idle tichý, v zátěži hlučný, ale který je moje preference, protože mám malou ITX skříň a chci aby šlo co možná nejvíce teplého vzduchu přimo ven ze skříně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reputaci takhle zpackaného produktu nelze vylepšit vydáním nějakého balíčku driverů, nehledě na to, že od prvních ukázek Vegy na CES v Lednu 2017 uběhnul téměř celý rok, takže AMD má poměrně značné zpoždění.

Bohužel první dojem z uvedení Vegy byl špatný a nás vždycky učili, že šance udělat dobrý dojem existuje pouze jedna.

AMD by udělalo nejlépe, kdyby se na Vegu a všechno co je s ním spojené co nejrychleji zapomnělo a toho rozhodně nedosáhnou nějakým "aniversary driverem" ale vydáním nového a hlavně funkčního produktu :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

=== obsah odstraněn redakcí, hrubé urážky uživatelů do kultivované diskuse nepatří ===

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vega je podařený profi produkt, na hraní má AMD řadu RX 5..
Neměli moc na výběr, tak museli udělat jen to, co nejvíc vynáší. A Apple je s Vegou spokojené

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že díky jisté anomálii je tenhle "zpackanej" produkt prakticky vyprodanej, nemluvě o dalším "epic failu" jménem Polaris, kterej byl ještě z kraje roku za pět táců a dneska za desítku... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně Asus Strix Vega proběhla na redditu informace, že by měla být dostupná až v Q1 2018. Dobrej fór... Dělají evidentně všechno pro to, aby stihli předvánoční sezónu :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den pane no-Xi, můžete prosím dát odkaz na vyjádření pana Sommerfeldta ohledně Primitive shaders?
Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už je to několik měsíců stará záležitost, takže link nenabídnu. Odhaduju, že to byl srpen, nanejvýš první polovina září a domnívám se, že šlo o diskusi na twitteru. Vyjádření v podobném duchu tehdy od AMD získal a zveřejnil třeba i R. Smith z Anandtechu.

Myslím, že to má dvě roviny: První je vyvinout řešení, které bude schopné v reálném čase překousávat kód napsaný pro hardwarovou pipeline do podoby, která poběží na unifikovaném jádře - navíc jiným způsobem a bude schopna některé kroky provádět jinak a efektivněji. Vytvořit řešení, které bude za všech okolností stabilní a „nepřekvapí“ ho žádný teoreticky možný kód, který přinese nějaká budoucí hra, může být samo o sobě časově velmi náročné.

Druhá věc pak je, kolik lidí si na něco takového může AMD dovolit vyhradit a do jaké míry je to rentabilní, tedy zda výkonnostní zlepšení, ke kterému to může vést, bude dost podstatné na to, aby to ospravedlnilo náklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdá se že DBSR je stále neaktivní, včetně ostatních nových GFX 9.0 featur...

https://www.phoronix.com/forums/forum/linux-graphics-x-org-drivers/open-...

Draw Stream Binning Rasterizer is not being used yet in the open drivers yet. Enabling it would be mostly in the amdgpu kernel driver but optimizing performance with it would be mostly in radeonsi and game engines.

HBCC is not fully enabled yet, although we are using some of the foundation features like 4-level page tables and variable page size support (mixing 2MB and 4KB pages). On Linux we are looking at HBCC more for compute than for graphics, so SW implementation and exposed behaviour would be quite different from Windows where the focus is more on graphics. Most of the work for Linux would be in the amdgpu kernel driver.

Primitive Shader support - IIRC this is part of a larger NGG feature (next generation geometry). There has been some initial work done for primitive shader support IIRC but don't know if anything has been enabled yet. I believe the work would mostly be in radeonsi but haven't looked closely.

For both DSBR and NGG/PS I expect we will follow the Windows team's efforts, while I expect HBCC on Linux will get worked on independently of Windows efforts.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To se ale týká ovladačů pro Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Sapphire :D :D , takovej street boombox :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo... :) šéjk d ás, bejby... šejk, šejk... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já nevím. Jsem "štastný" majitel veky 64 od sapphire s vodníkem. No, zatím googlím a nic moc. To že to někomu padalo/nepadalo pod zátěží, to jsem chápal a našel jsem i tipy, co vypnout/zapnout aby se tak nedělo. Nicméně ono to padá i v prostředí wokýnek (jen HWinfo).

Chtěl jsem upgradnout dosluhující kartu, ale jestli to bude tak náchylné na HW kombinaci + driver, tak to vidím na polárku nebo zelený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.