Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Krátce: AMD vydala 16GB Radeon Vega Frontier Edition za $999

Moc se těším na nějaké ty custom layout od Asusu, Gigabyte, Sapphire,.... s lepším chlazením, příp. i napájecí kaskádou..... Pevně doufám, že něco takového co nevidět přijde na trh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Frontier Edition dle meho osobniho nazoru jinak nez OEM smit byt vyraben mozne nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

coze? (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neni to jen tak mimochodem nejlevnejsi 16gb grafika na trhu? a pak ze jsou hbm drahy ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mňa skôr zaujíma, čo myslia týmto
Through its disruptive High Bandwidth Cache Controller, the cornerstone of the world's most advanced GPU memory architecture – HBM2 – Radeon Vega Frontier Edition expands the capacity of traditional GPU memory to 256TB,
http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-launches-the-2017jun27...

Či je to tak šialená kompresia, alebo "Out of core" so špekulatívnym načítanim do HBM

Accelerated rendering performance in Blender using Radeon ProRender and “Out of Core” technology to access system memory for increased frame buffer capacity powered by the Radeon Pro Duo

http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/the-new-radeon-2017apr24.aspx

A k tomu "brutálny" Crossfire
A visualization powerhouse, the Radeon Vega Frontier Edition GPU offers exceptional multi-GPU scaling, with 91 percent faster rendering using two Radeon Vega Frontier Edition GPUs.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To bych chápal jako množství paměti, které může GPU adresovat. Využitelné je to např. na řadě SSG, která bude osazena onboard SSD.
http://diit.cz/sites/default/files/vega_ssg.png

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, out if core dokáže adresovať VideoRAM , RAM z chipsetu/CPU a disky vi forme SSG vo forme XIP https://en.m.wikipedia.org/wiki/Execute_in_place

O SSH rade viem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sampztejme SSG. holt klávesnica v mobile

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Timhle je Titan Xp ukazkove zabit a 1080 bude muset jit s cenou razatne dolu, jenom aby bylo dost kusu, vodni edice ale ze vubec netreba, jedine ze v pripade Frontier Edition AMD nechce povolit nereferencni navrhy, v pripade Vegy RX to jiz mozne bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. "Titan Xp ukazkove zabit", až na hry že ano...

2. "1080 bude muset jit s cenou razatne dolu" to je ešte väčšia komédia, GTX1080 ide od 530-540USD v nereferenciách, najlacnejšia vzduchová AMD Vega FE od $999, "vodná verzia" dokonca od $1499 ale s cenou bude musieť ísť razantne dole 1080ka.

Nehovoriac o tom že porovnávaš "poloprofesionální Radeon Vega Frontier Edition" s hernými Xp resp. GTX1080.
Že nejaká grafika optimalizovaná na prof. programi so správnymi ovládačmi/softvérom preknáva herné GPU v špecializovaných programoch je ozaj neuveriteľné :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

'' porovnávaš "poloprofesionální Radeon Vega Frontier Edition" s hernými Xp ''

se mi libi jak nvfans delaj z titanu jednou profi kartu, ale kdyz ji amd necim vyklepne, tak je to podruhy herni karta.. kdyz vydavali titan x, tak furt zduraznovali, ze je to karta s nejvysim int8 vykonem.. pro ktery hry je tohle dobry? (:

'' NVIDIA this morning has stated that the primary market is FP32 and INT8 compute, not gaming. ''
http://www.anandtech.com/show/10510/nvidia-announces-nvidia-titan-x-vide...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa tiež páči ako si AMD fanboy-i tiež vyberajú len to čo sa im páči... ...net je plný highendových PC s Titan X/Xp ktoré budú slúžiť len na hranie ale teraz to od ignorujeme a bude sa riadiť len tým čo nVidia písala pri vydaní.

Samozrejme nerozporujem tvrdenia nVidie pri vydaní ale je faktom že Titan Xp sa jednoznačne dáva aj do highendových HERNÝCH PC kdeže je to 100% aktívne jadro GP102 ktoré tak bude mať po OC pochopiteľne najvyšší výkon z Pascal série.

Ale tak vieme kde sme, takže pokorne uznávam, Vega FE zabila Titana Xp a 2x ($999) resp. 3x ($1499) drahšie menované AMD karty donútia zlacniť GTX1080 ($499).
Teším sa ako si nabudúce prečítam ako už zabitého Titan Xp ešte raz zabila herná Vega a ako nVidia bude musieť zlacniť 200 dolárovú GTX1060 3GB v reakcii na 3x drahšiu Vegu :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' ...net je plný ''

net je plnej velkejch namachrovanejch borcu, co v realu drzej hubu a krok (: hele, cim to ze se ten plnej net titanu neodrazi na steamu ani jednou polozkou ve statistikach? ze by to nakonec nebylo ta zhavy? ;)
http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ve všech kartách nemá takový podíl, ale v žebříčcích dle DirectX má 0.07-0.08%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak, už sa chytáme za slovíčka ?

Všetci vieme ako som to myslel ale len pre formalitu:

https://www.youtube.com/results?q=titan+Xp+gaming+pc

A to je ozaj šokujúce že karta za 1200USD "nešéfuje" rebríčkom predajnosti, úúúúúúf, neviem či to rozdýcham, čakal som že bude niekde nad GTX1060kou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jasne ze te chytam za slovicko, kdyz na nem stavis argument (: takze net hernich titanu plnej neni.. u toho linku se aspon mrkni na popisky, z vetsiny to sou videa od redaktoru a lidi co se recenzema zivi, ne od hracu.. takze zase profi segment ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

chytáš sa za slovíčka alebo skutočne nechápeš kontext keď si dokonca chcel argumentovať steamom...

...keď píšem že "net je plný highendových PC s Titan X/Xp" tak to samozrejme chápajúci človek neberie absolútne že sú ich na 10 000ce ako napr zostáv s GTX1070 a pod. ale v zmysle že veľa highendových PC dostávalo či dostáva do vienka aj Titana X/Xp a nieje to žiadna super extra nevídaná vec v zmysle: "úúúú, herné PC za 5k€ s Titanton Xp, to som ešte nevidel"...

...rovnako ako pri správe že "vysoká produkcia vozov Porsche bude naďalej pokračovať" asi nikoho rozumného nenapadne napísať že "aká vysoká produkcia keď škodovka vypľuje za mesiac viac fábií ako Porsche všetkých modelov za rok"... a ty si mi ekvivalente k tomu chcel argumentovať steamom že tam karta za 1200USD nemá prvé miesta.

btw. zas a znova ten youtube bol len príklad, že je veľa herných PC s Titanom, to že sú medzi tými vidami aj recenzie nespochybňujem (zaujímavé že recenrujú herný výkon tých "profi segment" Titanov :D) nuž ale 125 000 výsledkov... rovnako by sa dal postnúť inatagram či hlavne PC fóra...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Steam statistiky jsou dost naprd obecně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*** datoví vědci ***

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když můžou být "vesmírní vědci"... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a americky vedci :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je to za "drobny" priplatek extremne univerzalni karta, ktera bude velmi zajimava pro lidi co delaji hry, rendering, strojove uceni a pracuji s CAD aplikacemi. Vyhozene penize jsou to skoro urcite pro hrace a tezare.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Docela široké portfolio.. uživatelů, kteří dělají na jednom stroji vše uvedené zas tolik v cílové skupině karet s vysokým výkonem nebude.

A že to není pro hráče? V herním módu to bude Vega RX s 16GB paměti což může být docela lákavé. Sám pokukuju po kartě která má více jak 8GB VRAM a 11GB u 1080Ti a 12GB U TitanX/Xp je pořád hraniční hodnota, myšleno že nemusí stačit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

500 $ za vodku, celkem dost, oproti fury, všeci kradnů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Digitální Záhuba Stach dostalne několikanásobný orgasmus :)

Vypadá to, že AMD má teď konečně šťastné období.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Správně česky je to "Číslicová záhuba" :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za opravu, to si zapamatuji :)

Každopádně doteď se o tom Jan Číslicová Záhuba Stach na webu nezmínil, asi se ještě neprobral z euforie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to dobře chápu, tak AMD nově umožňuje provozovat s workstation ovladači i ,, obyčejné " Radeony....... To teda jdu zkusit s mou RX 480, pracuju v CAD/CAM - hry vůbec nehraju.:))
Ten jejich renderer mě taky zajímá, někde jsem četl že bude i pro Rhino...bezva

Enterprises don’t just use professional graphics – many of their users work on hardware with consumer graphics cards, and AMD is the only company that is now offering enterprises a single driver for ALL their graphics hardware, whether it be Radeon™ Pro, select AMD FirePro™, or select Radeon™ products used in the workplace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Môžem sa spýtať či nemávaš problém s artefaktami pri CAD programoch s AMD kartami, lebo občas som na to natrafil pri čítaní rôznych fór, lebo sa rozhodujem medzi 1060 6GB a 580 8GB kartou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemívám....v současnosti používám RX 480 8GB, FirePro W2100, FirePro V3900, .....možná párkrát když jsem nainstaloval necertifikované ovladače na FirePro, tak docházelo ke zhoršení vyhlazování ve 2D (ArchiCad) a nižšímu výkonu ve 3D OpenGL. Pro velké komplikované modely, jsem právě pořídil RX 480, kvůli větší paměti a výkonu. S kvalitou zobrazení a výkonem jsem spokojený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem za odpoveď, pre mňa je dôležitý práve výkon v OpenGL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když artefakty mohou být ovladači, většinou ukazují na chyby ve VRAM, buď se přehřívají, což může u consumer grafik být, či jsou prostě vadné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha tak workstation application performance tím asi nezískám ...:( měl jsem to dočíst

http://pro.radeon.com/wp-content/uploads/sites/2/2017/04/Radeon-Pro-One-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby to nebylo jak u iNTelu, kde myslím nenaměřili mezi ovladačema ani "kartama" nic;) (HD 580 vs. HD 580P apod.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.