Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vydalo nové procesory Ryzen PRO 3000, Lenovo a HP představují nová PC

V dnešnej dobe SFF? Nechcel by som. GT 730 je výsmech. Vega 11 má väčší výkon a ak dobre viem, nemá podporu kodeku h265. Taká GT 1030 zvláda aj 4K h265 a c2q sa pri tom fláka. Predtým to trhalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu GT730 také nechápu, nicméně integrovaná Vega 3/8/11 normálně H.265 podporuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

GT 730 nemá podporu kodeku h265. A ak je v CPU IGP, potom je GT 730 len žrút elektriny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to NVIDIA, takže je lepší. A 730 je větší číslo než 8 nebo 11. Checkmate AMD!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vegu 11 jsem testoval na enkodování h265 a funguje to podobně rychle jako nvenc na 1060+.
Nejde tam toho nastavit tolik, ale výsledek jsem nebyl schopen rozlišit. Jo a taky jdou spustit až tři úlohy naráz (zatímco na nvidii jen dvě). Nicméně na úkor rychlosti, taková 1070 zvládá dvě naráz s propadem rychlosti jen asi 20%.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že enkódovat na V11 by mě asi nenapadlo, je to vůbec nějak rozumně použitelné?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dyť píšu že to pro mně má srovnatelné výsledky i podobné fps. Já kvůli tomu kupoval nb s 1660ti který měl mít novější a málinko výkonnější jednotku z RTX série, ale co jsem zkoušel tak ta integrovaná vega11 zvládala prakticky to samé... Lepší je jen 1070, co mám v desktopu která zvládá dvě úlohy naráz s malým propadem fps (má tam ty "jednotky" dvě), ale ve výsledku tím pádem rychleji.
Používám Handbrake v poslední verzi a převádím tím 6k až 4k videa 60fps na 4k rozlišení s 14500kbps a zkoušel jsem jednu scenu několika způsoby a vysledek +- kvalitativně i rychlostně ten samý. Přesně jsem to neměřil ale mělo to podobné fps. Klasicky 5k video na 4k h265 jede kolem 30fps.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je známý fakt AMD má co se kvality týká horší enkodér než nvidia (nejlepší kvalitu má softwarový enkodér, pak RTX, trošku horší jsou starší nvidie a nejhorší AMD). Ale když člověk neví na co přesně má koukat, tak to zas až tak moc nepozná.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Před pár stoletími bylo obecně známo že země je placatá. Pokud ze stejného zdroje dostanu výsledek na kterém nevidím rozdíl ať na něj ve VR brýlích koukám jak chci, tak to pro mně jaksi nehraje roli. Pokud má výsledek +- podobnou velikost zase je mi to fuk. Softwarový encoding je super bo tam jde nastavit daleko více možností, ale má jednu chybičku. To co převedu za jednu hodinu na grafice tak na procesoru budu převádět celej den při stejném nastavení a dva dny v extra lepší kvalitě kterou stejně nepoznám...
A ano tyto tvrzení jsou mně známy a bral jsem je do úvahy při počátečním výběru grafiky/procesoru, ale jaksi se mi to nepotvrdilo. Jo a mimochodem taky je dost rozdíl v jakém datovém toku to člověk převádí ty rozdíly mohou být výrazně větší u streamovaného videa a nižším datovém toku ale to mně osobně nezajímá/netrápí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Enkoduješ na c2q, alebo s nastavením placebo? Na c2q s nastavením pod normal mam cca 1 FPS, s takým R7 3800X by som mal mať aspoň 10.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud zapneš dva průchody a pár dalších nastavení k tomu dostaneš při 6k na 4k na i7 či mobilním R7 o hodně míň než 1fps... 2-3fps mám se stejným nastavením jako u nvenc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U HEVCu nedava moc smysl enkodovat na avg bitrate s dvema pruchodama, enkodovanim na CQ (konstantni kvalita) dosahnes stejne kvalitni vystup rychleji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čet si vůbec co sem napsal? Kde já nebo někdo jiný píše něco o dvou průchodech v nvenc?? (tam to mimochodem momentálně nejde ani zapnout)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou kancelářské počítače … Tam platí ten benchmark, co ho upřednostňuje Intel u výkonných procesorů ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Máme takových SFF krabiček v kanceláři plno. Zaberou málo místa, dělají málo hluku, jsou cenově dostupné, standardizované, s technickou podporou, tedy ideální pro běžnou práci stovek lidí. To znamená Outlook, Word/Excel/Acrobat/atd., webové prohlížeče, nějaký komunikátor, Java a hrst firemních aplikací. Programátoři navíc VMware/VirtualPC, PuTTY, Visual Studio nebo Eclipse a hlavně hodně paměti.
Nikdo na tom nehraje hry ani nekóduje videa. Na to jsou domácí počítače... Jako grafika by v pohodě stačilo i něco z roku 2010, pokud to bude mít dostatek výstupů na monitory (výjimkou by pochopitelně byli herní vývojáři).

Prioritou je spolehlivost, trvanlivost, kompatibilita, plná podpora výrobce HW i SW a přijatelná cena (množstevní slevy). Výkon je v podstatě sekundární (nejnáročnější aplikace je obvykle web browser). Takhle to v korporátním sektoru chodí. Přesně sem míří AMD se svými modely Ryzen PRO. Na hraní her, práci s videem a podobně jsou 'plnotučné' Ryzeny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HP EliteDesk 705 G5 SFF ... Bože, byl jsem u toho, když se tam tyhle krabice (přezdívané tam mile "šáska") zaváděly a zděšeně koukám, že s nima jedou stále dál. Hroznej šit (to byl). Designově sice hezké, ale jen dokud není potřeba cokoli, ale fakt *COKOLI* dělat vevnitř. Otevřít jde celkem OK, správně jí zavřít je už jiná story. Chcete zkontrolovat/měnit RAMky? Demontujete půlku počítače. Je nad nima koš a v něm disk/y na milimetrově přesných káblech - šetří se. Odpojit to jde blbě a zapojit zpátky je menší porod. Chcete vyměnit CPU/chladič CPU? Demontujete půlku počítače (tentýž důvod)...

Jen odfrknutí... ostatně "rozborku" staršího modelu v týhle krabici jsem tu popsal kdysi v diskuzi. Ne, odkaz nemám, ale hledající Šmudla najde ;))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že poslední desktop od HP co jsem měl v rukou byl nějaký šílený Pavilion z dob C2D/C2Q. A pak nějaký s Kaby Lake a bylo to pořád příšerné :D

Co se týče těch business, tak třeba ty Lenovo ThinkCentre a Dell Optiplex jsou celkem fajn mašiny a rozebírání je často snadné a bez potřeby nějakých speciálnách nástrojů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, 705 neznám, ale 800 G5 jo, mělo by to být stejný, a nezdálo se mi to nějak hrozný. Ale ono je to jedno, když to nefunguje, díky záruce na 5 let, co v 95% dodáváme, zavolá se technik HP, ať se s tím moří on, a Upgrade se provádí vyjímečně a jednou a dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj je to vlastne s podporou ECC v nových Ryzenoch? Je nutné mať PRO verziu procesora? Niektoré dosky podporu ECC uvádzajú, napr ASUS PRO WS X570-ACE, otázka je, či je nutné mať PRO verziu CPU, alebo ECC zvládne aj klasický Ryzen.

Pohrávam sa s myšlienkou postaviť si niekoľko serverov na AMD platforme s využitím Ryzen 7 alebo 9, kde by sa podpora ECC celkom hodila. Je to vôbec možné? PRO verzie sú pokiaľ viem určené len pre partnerov a bežne sa kúpiť nedajú…

Sú nejaké skúsenosti so stabilitou takéhoto riešenia s použitím ECC na AM4 platforme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.