Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vydává ještě výkonnější 64jádrový Epyc 7H12 zaměřený na vícejádrový výkon

Od kdy, AMD něco garantuje a umí garantovat? Hlavně tedy co se týče boostu a taktů.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Blábol

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

intel-idiote, keby si nahodou o tom nevedel, amd boosty negarantuje, ale vravi ze 1 jadro cpu na nich moze pracovat, ak su dosiahnute idealne podmienky, co v de8bauerovom psychoteste neboli

aj ked letmym okom pozeram na specifikcacie procesorov na stranke amd https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-3800x
tak je tam uvedene ze MAX boost (A TO TAM BOLO AJ DAAAAAAAAAAAAVNO pred de8bauerovym psychotestom), nie som si isty ci nespresnili formulaciu podmienok skryvajucu sa za vykricnikom, ale mam pocit ze aj info za vykricnikom tam bolo pred de8bauerovym psychotestom pozostavajucim z 2600 ci kolko PC zostav najroznejsich CPU, vyrobcov a modelov dosiek, chipsetov, BIOSov, firmwarov, ovladacov, CPU CHLADICOV (!!!), teplovodivych past, cable managementu a dalsieho vnurotneho vybavenia kysne, ventilatorov, vonkajsej teploty a dalsich tridsatosem faktorov co vplyvba na chladenie ... a tu sa niekto divi ze procaky sli o 25-50-75-100-125 ... MHz pomalsie (divociny v zlomkoch % ako 2-3 stovky MHz minus, su anomalia)
praveze bolo by absolutne divne a neprirodzene keby sli vsetky 1-jadrove boosty presne na svojom maxime, jedine co sa stalo je, ze stredna hodnota (vrch statistickej krivky) 1-jadroveho boostu bola o cca 2x25=50 MHz posunuta, v pripade modelu 3900X (ktory dopadol najhorsie) viac ako o 4x25=100 MHz posunuta

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"ale vravi ze 1 jadro cpu na nich moze pracovat, ak su dosiahnute idealne podmienky"

Což v zásadě znamená, že to za životnost toho CPU nemusí nastat a proč pak uvádí takové hausnumero

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

V tom maš pravdu že to nemusi nastať, zatvorena skrin bez ventilatora a teplota v nej cez 50°C, matična doska za 60€ so smiešnou napajacou kaskadou a zdroj super čuper eurocache za 16€ samozrejme box chladič zo žuvačkou mesto pasty. Budeš rad ked ťa pusti na 4,2GHz :D
Ja mam dosku 570 aj zdroj platinum prievan v skrini poriadny prievan 4x12cm aj s vzduchovym chladičom mi skače na 4,43GHz na 3700X
Skušal som manualne all OC a s 3700X sa mi podarilo vytiahnuť 4,3GHz pri 1,38V Tie procaky potencial maju, len potrebuju dobru napajaciu kaskadu a chladenie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Super, máš dobrý kus. Ne každý je tak vysmátý.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A a a a a vo tom to je!

AMD nekompletuje cele sestavy, takze nema sanci ovlivnit celou sestavu ani prostredi, kde se bude ta sestava provozovat.

Proto AMD negarantuje ten boost. Na HWUnboxed meli peknou tabulku jeste pred novymi biosy, kde nekolik desek dokazalo jeden a ten samy kus kremiku dostat na AMD-MAX, nektere ho i o nekolik MHz prekonaly. Nektere dokazaly udrzet ten boost na vetsine jader, nektere ne.

Takze AMD je zde uplne v pohode. Jenom retardovani uzivatele se citili, ze maji narok na neco, co neni mozne poradne garantovat, protoze to neni mozne nijak otestovat. Kombinaci jsou mraky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle téhle úvahy by ovšem nemělo smysl frekvenci uvádět vůbec, protože skoro u všech moderních procesorů výrok:
„Je možné, že tato hodnota frekvence za životnost CPU nikdy nenastane“
platí pro každou konkrétní hodnotu frekvence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez ohledu na to, že souhlasím se zbytkem vaší reakce, musím se ohradit k vašemu urážení příznivců firmy Intel - zůstaňte prosím věcný a neurážejte ty, se kterými nesouhlasíte.
Ano, on je typický "hejtr", ale kvůli tomu přece nebudete snižovat sám sebe...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je jeho detinsko-slabomyseľný štýl písania. Intel-dementel, že...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ano, urazat sa nema, ale niektori maju v hlave namiesto mozgu vypatlane logo "intel"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

EPYC THIC

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"zaměřený na vícejádrový výkon"

Ono znie celkom sureálne vydať 64-jadrové CPU, ktoré nieje optimalizované pre viacjadrový výkon :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no proste viac zamerane na multajadrovy vykon ako predosle 64C modely, t.j. v porovnani s nimi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem to pochopil tak, že u 7H12 je preferována vyšší frekvence při zátěži všech jader, než u 7742, který je na tom zase o něco lépe při boostu single core.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl boostu je zanedbatelný, spíš bych řekl, že pro normální server, na kterém běží více různých (webových) služeb je žádoucí nižší spotřeba a cena procesoru 7742. Na maximum se server vytíží jednou za čas.
Pro nějaké dlouhé vědecké výpočty/vykreslování scén se zase vyplatí garance o 15% vyššího výkonu 7H12, i přes nutnost o 25% silnějšího chlazení (beztak se ušetří na prvcích, které by byly nutné pro další racky u 7742).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.