Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vydává Ryzen 5000G / APU Cezanne pro AM4, zatím OEM

Prosím všechny diskutéry. Začněte prosím diskutovat, až napíše svoje moudra REDMARX, abyste to náhodou nenapsali blbě. Děkuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten už jsem nechodí ne? RedMax je nejspíše někdo jiný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RedMarx a RedMAX je tatáž osoba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná tak stejný účet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to rozdvojena osobnost :-))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mě paměť neklame, tak starý účet RedMarx byl "hacknut" (pár příspěvků se tvářilo jako by je psal někdo jiný) a následně se původní pisatel začal objevovat pod nickem "RedMax".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diť mi to tu Marx/Max i psal. Tohle jen potvrzuje, že lidi mají vážně mizernou paměť. Proto tu politika vypadá tak, jak vypadá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RedMax se prý aktuálně připravuje na vstup do redakce, očekávejme změnu barvy nicku na redaktorskou.
Následně se prý k redaktorům připojí, pro velký ohlas v diskuzích, ATITom.
A Peter Fodrek snad aktuálně připravuje traktát o dění v IT v rozmezí 1Q2019 - 2Q2019, s referencemi. Očekává se délka v rozmezí 42 000 - 69 000 stránek, dokončení je za dveřmi. Pro knižní podobu se snaží o zajištění pevné vazby. Už se těšíme.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Kde má dôkaz, že je vykastrovaný, keď píše vôl

8 českých vykastrovaných slov, která používáme častěji, než je zdrávo
3. No nejsi ty vůl?

(kastrovaný býk)
https://g.cz/8-ceskych-vykastrovanych-slov-ktera-pouzivame-casteji-nez-j...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slovák by se neměl moc vyjadřovat k čsštině a jak se co v češtině používá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem vůbec nepochopil na co reaguje. Jestli na to, že o někom tvrdím že je kastrovaný býk? Nebo nevím co to znamená? Nebo, nebo...nebo já fakt nevěděl o co mu jde.
Pane Fodrek, to že je někdo "vůl" jde v češtině použít v dobrém i špatném smyslu a nikdo se nad tím nepozastavuje. Jdu si dát toust...s kaviárem, jak jinak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je asi pomsta za drevokocúra... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

preco tomu klasickemu trollovi davate nazrat? ved prave toto je pre neho uznanie, staci ignoracia zminuskovat prispevok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo filtr do Tampermonkey vůbec ty jeho sračky nevidět ;). Pohár trpělivosti přetekl (ikdyž pořizoval jsem si to teda hlavně kvůli Jirkovi než Redovi).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jej taky používal, ale pak některé diskuze dávaly zhruba stejný smysl jako náš prezident s premiérem dohromady.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je nějak přínosem CrossFire X? nebo nějak podobně, resp. páruje se nějak výkon dGPU a APU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DirectX12 a mozno aj Vulkan by mali podporovat multi GPU konfiguracie, ale netusim ako je to s realnou podporou existujucich hier a aplikacii...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CrossFire je mrtvé už hezkých pár let. Developer může použít MGPU v rámci DX12, ale je to na těch vývojářích, zda to implementují, nebo ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to kombinuje dvě stejné grafiky, tak to ještě tu a tam někdo řeší, ale aby to kombinovali dvě rozlišné grafiky, tak do toho nikdo kloudný nejde. Tuším to snad nějaký benchmark... nebo... nebylo to AotS? Ale to je fakticky benchmark :)

u stejných grafik není problém s dělbou práce, ale u rozdílných by vývojář musel znát výkon těch grafik a podle toho správně přidělit práci na každou z nich, takže tu vzniknout tisíce kombinací všemožných grafických karet, to samo o sobě zní strašidelně, navíc to rozložení sil může být v jedné scéně jiné než ve druhé, to samé když zapnu nějaké grafické nastavení, tak si může vyžádat jiné rozdělení práce mezi takovými GPU. Sebevražda to pak testovat a podporovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brácha tu má na test teď notebook s dvěma GPU Intel. iGPU + dGPU, obě stejný počet EU, ale dGPU jede na o trochu větší frekvenci a má vlastní VRAM. A marně hledáme hru nebo aspoň benchmark, který by uměl využít obě (poslední zmínky z r. 2016). Jak už tu bylo zmíněno, v DX12 a Vulkan si to řeší sám programátor - tj. jde to lépe vyladit (např. microstuttering), ale reálně se nikdo s tím nedělá (to už má větší přínos naučit neuronku na DLSS upscale - není potřeba druhá, už tak dnes drahá, GPU a výkon to zvedne podobně). Už jsou dávno doby, kdy to řešil driver "automaticky" - to bylo v DX11 a nižší a fungovalo to jen v několika hrách, pro které to výrobce GPU sám odladil. Jinak mimo hry ty 2 GPU skutečně maj dohromady dvojnásobný výkon: dvojnásobek EU pro GPGPU výpočty a dvojnásobek enkodérů a dekodérů videa. Bohužel Intel už dávno nehraje první housle, takže v CPU nikdo nebude optimalizovat pro jeho nadcházející big.LITTLE a v GPU pro jeho GPU (a dvojici GPU).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, ja som zvedavý, či to bude fungovať na Asrock Deskmini X300/A300, podľa beta BIOSu s novým AGESA by to malo fungovať!

https://smallformfactor.net/forum/threads/sffn-asrocks-deskmini-a300-fin...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedavy, jak se jim podari do konce roku nasytit poptavku. tohle je masovka na pokryti potreb od hodne slusneho kancl pc az po herni masinku pro decka na Fortnite a podobne blbinky. zkratka universal doslova na vsechno.

P.S. tesim se na Rembrandt s DDR5 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že vydání retailové verze čeká na přesun klasických procesorů na 6nm proces, čímž se uvolní kapacity 7nm výroby pro GPU a APU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne, tim uzkym mistem je a bude TSMC. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době nedostupnosti dedikovaných grafik je to ideál procesor do herních mašin. Víc jak 8 jader netřeba a proti 5800X grafika na přečkání krize a s pozdějším dokoupením grafiky zůstávají výhody monolitu a stále skvělý výkon i s dedikovanou grafikou. Byli by blázni kdyby to stálo méně než 5800X, z čehož mě bohužel plyne že přinejlepším bude stát stejně, bohužel spíše více :-( takže to srovnání s levnějším Intelem není úplně odpovídající. Z Intelu se stala druhořadá věc, která ale za správnou cenu může být ok nabídka (podobně jako FX, není to ironie?)

Ach jo a to jsem nedávno přezbrojil na 5600X, asi půjde na prodej. Víc jak 65W TDP jsem nechtěl a 5700G se do toho vejde s dvěma jádry navíc i bonus grafikou. A hlavně naprosto luxusní paměťový řadič (ne ten stupidní glofo čiplet)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Off topic pro zajemce o Dell notebook s procesorem AMD
Dell ted nabizi 2 Vostro modely (14 a 15.6") postavene na bazi Lucienne (refreshe Renoir). Udajne jsou k dispozici do 2 tydnu..
https://www.dell.com/de-de/work/shop/dell-notebooks/sr/laptops/vostro-la...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.