Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD: Výroba referenčních Radeonů RX 6000 bude pokračovat

Spravne, kupujte fanousci jen a pouze referencni Radeony, at podporite primo AMD. Mne prenechte prosim nakup Asusu TUF serie, protoze ja referencni Radeon pouze s trema normalnima video vystupama nechci.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

kolik mas monitoru ze je to pro tebe tak zasadni? taky pokud to USB ma DisplayPort, tak to je kabel bez jakehokoliv aktivniho prvku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mě 3 výstupy stačí (4. máš usb s display portem) a reference 6800XT není vůbec špatná karta a dává pěkný základ, na který se můžeš spolehnout jak cenou tak provozníma vlastnostma
3060 taky nejspíš bude mít 12GB VRAM a určitě nebude stát 400$

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, najednou dají 12gb na kartu určenou pro 1440p zatímco na "4k" kartě mají jen 10.
I ta 3060ti má 8gb tak proč 3060 by měla 12gb?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože má takhle širokou sběrnici a museli by jinak dát 6GB což je za kartu v roce 2021 za 8-10k docela dost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to neznáš NV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi staci 3 vystupy, ale co kdyz jednou budu chtit jeste jeden, tak mam u reference AMD jen pritrouble USB, ktere skoro na zadnem monitoru neni. Tudiz pouzit nejaky prevodnik, coz jsou jen dalsi penize a dalsi problemy navic. To proste nechci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hledáš problémy tam, kde žádné problémy nejsou ;) To že soudíš podle tvaru konektoru je trochu mimo :D >>> co když si někdo koupí moderní monitor s USB-C vstupem, tak si ho kvůli zpátečnickému Redovi nebude moci připojit, protože někdo řekl, že je přitroublé blé blé blé :D :D chlape to už je moc :D kupovat si moderní high-end a bazírovat na takových blbostech a to i v případě kdy jsou jednoduše řešitelné :D

aktuálně mám 2x USB-C > HDMI redukce nejen k telefonu (jedna z nich umí připojit USB zařízení + napájení, aby se telefon dobíjel) >> cena za obě na cca 400,- korun .. a funguje to absolutně bez problému ;) >> co bych dal za to, kdyby měla TV USB-C vstup a nemusel jsem zařízení připojovat "hrubým" kabelem

navíc DP umí multistream..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

za tip na spolehlivé a levné řešení bych byl vděčný.
Já mám noťasu s PD, napájení funguje špatně a s tabletem se použít nedá vůbec (tablet vidí třeba síťovou kartu, ale displej nerozsvítí)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevím :) vše co kupuji vybírám podle mého HW a funguje mi to..první jsem koupil levný kabel z obchodního domu ..pak mi došlo, že při delším využití se bude mobil hodně vybíjet a nechtěl jsem to řešit, tak jsem z alíku objednat USB-C TB adaptér i s přídavným napájením za 11 dolarů :) a funguje taky .. jestli něco nefunguje a kabel je v pořádku, tak je problém na straně HW/SW a jak mezi sebou komunikují(dodržují/podporují standardy)

v práci mám "zánovní" monitor s USB-C a funguje .. navíc pochybuji, že takový Tablet(nebo i NTB dokáže nakrmit přes PD Monitor) .. to by s tím muselo být počítáno od počátku + k NTB dodat dostatečně silný zdroj )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NO právě ta krabička si bere už moc a notebook pak protestuje. Ale nevyjádřil jsem se přesně, to co zlobí s noťasem je délka kabelu USB-C mezi notebookem a krabičkou. Je krátký a když chci delší a koupím i kvalitní prodlužku (stačí třeba o 15cm), tak nejde video. takže to mám přikurtovaný všechno k sobě, vyžít se s tím dá. Napadlo mě, zkusím to s tabletem, třeba to bude dobré alespoň k něčemu. Bohužel, video opět problém, klávesnici na usb ale vidí. Takže něco tam jede, ale určitě ne správně podle standardu. btw, je to i-tec. inzerovaný byl s adaptérem kvůli tomu PD, ale dodali bez (ale zas ta cena adaptéru v tom nebyla, to zas musím přiznat :)). koupeno v cz distribuci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak mas pripojeny ten monitor? Ja mel puvodne nejakou redukci USB-C -> HDMI 2 (MBP, 4k display) a to bylo otresny, vzdycky jsem to musel pripojit 10x nez to rozsvitilo monitor a ten si nestezoval na "signal out of range"
Pak jsem koupil nejaky laciny USB-C -> DP kabel na amazonu a vsechno funguje bez jedinyho problemu. Mam ted 2 kabely misto jednoho, ale funguje to stokrat lip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedine nacenene TUFko je na czc, za 25K, no...radsej zober referencnu 6800x (ked bude) a kup si k tomu na vikend slapku (ale s ruskom)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že reference pojedou dál. Po dlouhé době slušný majstrštyk, ve srovnání referencí minulých let. Řekl bych i co se týče vzhledu, žádná krabice mlíka s jojem uprostřed a žádná přehnaná vizuální diskotéka.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem rád. Reference se jim víc než povedla a to jak designově tak funkčně. Navíc je na referenčku mnohem jednodušší sehnat fullcover blok pro vodní chlazení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no, len som zvedavy, v akych mnozstvach tie referencky budu chodit, a ake ceny dostanu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.