Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Američané zabavili teroristům bohatství v kryptoměnách. Jak se jim to povedlo?

takze tim pada i jakekoli blaboleni o nezavislosti a anonymite bitcoinu, usa si muzou zabavit co chtej. tohle letadlo je jen k smichu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak to uvedeme na pravou míru.
- BTC a obecně krypto anonymní je. Je jen tvůj problém, pokud svoji peněženku někdy ztotožníš s registrovaným účtem (burza/směnárna) - čímž se "prozradíš"

- NIKDO ti nemůže zabavit crypto pokud ho vlastníš ve VLASTNÍ PENĚŽENCE. Pokud ho převedeš na burzu - už ho "nevlastníš"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a vime urcite, ze ti teroristi meli ty bitcoiny na nejake burze a to dokonce americke? opravdu byli tak hloupi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nějak se to motá kolem Coinbase (což je americká burza).
Jinak já to taky pochopil tak, že to zabavili skrze burzu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Begy:

To crypto sa da z tej penazenky ukradnut alebo cela penazenka. Viem si predstavit, ze keby taka krajina ako USA naozaj chceli, tak su schopny zamavat s celou cryptomenou.
Crypto je (viac-menej)anonymne ale problem crypta je, ze nieje tak siroko podporovane ako napriklad papierove dolare.
Tipujem, ze to crypto potrebovaliv vymenit za univerzalnejsiu menu alebo sa prezradili urcitym obchodom(mi). Budem sledovat transakcie, tovar,... a zistim kto si. Teroristi predsalen maju zaujem o trochu specializovanejsi tovar a sluzby. Takze si to viem predstavit.
Je to ako z papierovymi peniazmi. Su anonymne dokial ich drzis pod vankusom a nic s nimi nerobis. Akonahle ich zacnes pouzivat/minat, tak svoju anonymitu stracaju.
Crypto to ma o trochu horsie kedze su to "elektronicke" peniaze. Tym padom lepsie sledovatelne, menej bezpecne ako papierove(phishing, SW bug,...)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak chceš ukrást crypto z peněženky nebo celou?
pokud někdo dokáže prolomit SHA256 možná... - ale to by byl průser jak mraky a nějaký crypro by v tom mělo nicotnou roli.
Zamávat s měnou a to dokonce jakoukoli USA dokáže, taky to dělá :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc by to nekdo musel krast za ucelem prisvojeni? Treba staci, ze vy o tu menu prijdete.
Co by se asi stalo s menou, kdyby penezenky s polovinou takove meny zmizely - byly ztraceny, zniceny vcetne zaloh, whatever. Tu menu uz nikdy nikdo nenahradi. Bude proste pryc. Co se stane se zbytkem takove meny? Nevzroste jeji hodnota?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

docela by me zajimalo, jak presne ono zabaveni probehlo, z technickeho hlediska. Jak americkym uradum pomuze, ze maji presne ucty a osoby, kdyz bitcoin jako takovy neumoznuje zadne centralni zasahy a zabavovani minci. Jedine, co me napada, ze ty teroristi meli ty bitcoiny v nejake emrijou kontorlovane smenarne/penezence, coz mi pripada jako krajne nepravdepodobne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

phishing, trojan ... kdyz zvladli stuxnet, tak uz je mozne asi opravdu temer vse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, pokud to nemeli v nejake burze, tak asi jedine tato moznost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale fuj....

"Michael Sherwin, právní zástupce Kolumbijského okresku"
VS oficialni titul
"Acting United States Attorney for the District of Columbia"

DC neni Kolumbijsky okrsek, ale Washington! Sice je DC pojmenovano po kdysi pouzivanem okrasnem jmene pro Spojene staty (Columbia), ale do cestiny se to takhle prekladat neda.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

District of Columbia je obecné označení pro území, které nespadá pod vládu státu, kde se nachází, ale pouze pod federální vládu. Washington je jen jeden příklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jedno jestli je to spíš FUD nebo fact, hlavně že trochu klesnou emise CO2...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to čtu, tak si říkám že největší světový mafián, šmírák a anděl smrti jsou USA a Izrael. Všichni ostatní jsou totální amatéři.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zaroven mame diky americe veci jako pocitace, internet a alesponpolovinu veskere techniky, kterou pouzivame

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by chceli, aby transakcie boli nevystopovatelne, tak by to zvladli lavou zadnou, dokonca su aj moznosti, ktore este nestihli vyvratit.
V prvom rade jednou z najbezpecnejsich kryptomien v pripade vymeny prostriedkov su PIVX a XVG (verge). Ak ich chcu spenazit, tak vyuzivanie zrovna najviditelnejsich burz je riadne hlupe.

V druhom rade, ak su "teroristi" financovani z dlhodobeho hladiska velkymi sumami, tak mali skor zabavit ludi ktori im tie peniaze posielali a nie len "rusit" ucty.

V tretom rade, vela firiem v USA maju alebo patria oficialne do lokalnych "Fiat" mien a oni nic take nevyuzili? Je velmi divne, ze bolo az takto lahke ich najst vdaka nejakemu toolu.

Moj osobny nazor je skor taky, ze ti, na ktorych by dalsie indicie mohli ukazovat, tych teroristov hodili cez palubu, pretoze uz nedava velky zmysel ich dalej zivit. A tym, ze to zverejnili, tak to ma ukludnit verejnost, ze vlastne terroristov financne vyrazne odstrihli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Telegram také používám a terorista nejsem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je typická věc, co by řekl terorista

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.