Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analytická firma očekává, že Intel přijde s 10nm produkty o 4-6 týdnů dříve

Koukám, Intel se tu stal vděčným tématem. Lidé to čtou, lidé o tom diskutují a tak budeme vytahovat každou zprávu z jakéhokoliv zdroje. Že se vzájemně vylučují, to přeci vůbec nevadí, že?
Jinak reagovat na něco, co se stalo včera, je tak nějak údělem novinářů. Ale reagovat na něco, co se stálo před 3 dny, to už je takříkajíc s křížkem po funuse.
Jo a ještě jedna věta mě pobavila: "Během čtvrtka obě firmy ztratily kolem dvou procent." - skutečnost je taková, že AMD -2,29 %, Intel -1,29 %. Ne snad, že by na tom nějak záleželo, jen mi přijde humorné to takhle zaokrouhlovat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že jste učiněným odborníkem na úděly. Usuzuji, že Vaším údělem je nejspíše neustále rýpat. Nepamatuji se, kdy jsem naposledy pod Vaším jménem četl jiný než rýpající post.

Že se prognózy analytiků vylučují? To je snad zcela obvyklé. Kdyby se nevylučovaly a každý měl pravdu, pak by analytici brzy neměli co žrát, neboť by více než jednoho nebylo potřeba.

Zkrátka, když tu vyjde i prognóza pozitivní pro Intel, je to špatně, protože se vylučuje s negativními prognózami. Kdyby tu pozitivní prognóza nevyšla, četl bych tu od Vás dnes příspěvek, že je redakce zaujatá, protože publikuje toliko negativní prognózy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, jste úplně mimo. Mně je úplně jedno, jestli je prognóza příznivá nebo nepříznivá pro Intel. Tahle prognóza má alespoň základ v tom, že ji udělal někdo neanonymní, a že si za ní pravděpodobně stojí. Minulý článek na základě nějakého obrázku vyšťouraného bůhví odkud s nulovou věrohodností, se mi zamlouval ještě méně. O "analýze", kdy nějaký pomatenec vykládal o tom, že je Intel 5 let za TSMC ani nemluvě. To sice nebylo anonymní, ale kdokoliv se špetkou zdravého rozumu by takový blábol neotiskl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„Ale reagovat na něco, co se stálo“

Pokud jde o prognózu, která se týká rok vzdálené budoucnosti, pak je vcelku jedno, jestli o ní článek vyjde dnes, za tři dny nebo za týden. To není aktualita, aby v řádu dní ztrácela na informační hodnotě.

Co se týče hodnoty čtvrtečních akcií, tak text vznikl ještě než byl čtvrtek uzavřen (rozdílná časová pásma), v době, kdy akcie Intelu dosahovaly 47,72 a oproti ranním 48,85 tedy klesly o 2,31 %.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Příště radši doplnit "v době psaní článku", protože pak je ještě aftermarket atd. Jsou to tři slova a ušetříš nám 150 řádků keců v diskuzi ;)

https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen-3000-series-7-nm-CPUs-already-te...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Že se vzájemně vylučují, to přeci vůbec nevadí, že?"

Sak to i no-X zminuje. Ze jsou negativni prognozy a analyzy a take pozitivni. Proc by jeden typ z nich tajil a nedaval ho zde? Anebo myslite, ze ta puvodni zprava se sama rozporuje?

Proste... zase dost mimo :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono Intel je velké téma, tak velký průšvih v dodávkách HW už hodně dlouho nebyl (pokud si dobře pamatuju, poslední srovnatelné bylo zatopení fabrik na HDD)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jen u HDD to byla přírodní katastrofa - ale Intel si za to může sám

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To zatopení nemělo s přírodou nic společného, byla to připravená akce Kalouska...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak ona zpráva že přijde s produkty příští červen a možná i o měsíc dřív... to zní jako Cimrman :" měřením rozpadu radioaktivního uhlíku v organické nečistotě na podrážkách Cimrmanových bot. Zjistil, že – pokud Cimrman vůbec v těchto botách do Liptákova přišel – se tak stalo na podzim roku 1906 plus minus 200 let." :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Júl červen s produktami sa stihnúť nedá pri začiatku výroby v apríli/dubnu

výroba trvá 40 dní a testovanie 90 dní a výrobcovia zostáv majú produkčné čipy 30 dní pred uvedením produktu na trh t.j. 160 dní ak to sú len die shrinky ta k 130 dní. čiže skôr ako v auguste/srpnu to aj tak nebude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je super. Tak to nebudou mít zpoždění 6 let, ale jen 5 let a 11 měsíců

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prázdniny? Ale veď pôvodne sľubovali vianoce 2019 a v správe sa hovorí o 4 až 6 týždňoch, nie mesiacoch. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Ale veď pôvodne sľubovali vianoce 2019

nie
Pôvodne sľubovali Vianoce 2015. A ono to pri začiatku výroby koncom mája vychádza na dodávky zostáv s CPU koncom októbra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čtyři až šest týdnů dřív - to je panečku úspěch. O kolik týdnů se to už odkládá? O sto padesát?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Veru možno aj áno v 31.12.2018 to bude minimálne156 týždňov a aj to optimististické je 14 týždňov tomu..

>Overall, Intel had a stellar quarter, but it originally promised that it would deliver the
>10nm process back in 2015.
https://www.tomshardware.com/news/intel-cpu-10nm-earnings-amd,36967.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.eetasia.com/news/article/18100502-tsmc-to-start-5nm-producti...
Soon Intel's Ceo will come to tell more lies "Now, we'll launch our 10nm products next week. "Just sell AMD shares" ......)))))))))))))))))))) good one..ten sadol...)))))

ishintel bude a uz vydava kazdy tyzden nove "bombasticke" spravy ako vydavaju 10nM... sedi mi na to par skvelych skecov z monty pythons filmov..)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-athlon-200ge&num=1
proste parada... amd by malo dostat nobelovu cenu.. dnes je nobelofka zdrap politickeho papiera pre manipulaciu .. nobel sa musi tocit v hrobe ako ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zde v článku není ani jediný důvod, proč si tato analytická firma myslí, že Intel přijde s 10nm produkty o 4-6 týdnů dříve, na rozdíl od té předchozí zprávy, kde jiní analytici předpokládali že je Intel pozadu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.