Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Android 3.2 již brzy, 4.0 v posledním čtvrtletí

A kdy budou zdrojáky ? Pokud někdo chce dělat closed source tak to chápu, a nic špatného na tom nevidím. Ale vadí mě, když někdo staví na otevřeném základě, ná pélno keců o tom, ja je open a jak má otevřený produkt, ale pak půl roku po jeho vydání se jen vymlouvá a odmítá vydat zdrojáky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dělat open-source není žádná "prdel". Věř mi, vím o čem mluvím. Google se musí nějak bránit, aby trh nezamořily nějaké nedodělky. Každá firma či jednotlivec pracující v open-source režimu na to má právo. Google to jasně vysvětlil, tady není prostor pro žádnou diskusi nebo chytračení.

Navíc "problémy" s nevydáváním zdojáků není ani tak problém Googlu, jako spíš výrobců hardwaru. Ti si tak nějak na open-source musejí zvykout. Často na to "zapomínají" a musejí je upozornit až sami uživatelé. Nakonec to vždy dobře dopadne.

Takže ta "plná huba keců" je naprosto mimo mísu. Android je nejotevřenější platformou, která se kdy ujala.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V tomto případě není chyba na straně výrobců, kdesi prosáklo, že jim google plné zveřejnění zdrojáku výslovně zakázal. Ono to totiž celé vypadá, že jde to to, bránit komunitě v podpoře starších produktů, aby bylo více lidí nuceno k nákupu nových, protože výrobci na podporu updaty kašlou. Jaké nedodělky ? Ano, dříve se říkalo, že honeycomb není dokončený, ale dnes, kdy je prodáván v x produktech, je tento argument docela směšý.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze jestli jsem to dobre pochopil, pro mobily bude az verze 4.0?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.