Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Android P zabrání aplikacím na pozadí využívat kameru a mikrofon

Nechapu proc to nefunguje jak na windows (a co vim tak na ios), kde aplikace az se pokusi pristoupit k GPS, fotaku atd, tak az v te chvili vyzve uzivatele k povoleni. Tak se vyhne nesmyslum jako ze pri instalaci clovek musi souhlasit s milionem opravneni, kterym nerozumi a je explicitne dotazan az kdyz dana aplikace neco chce delat, coz je asi tak milionkrat logictejsi a daleko bezpecnejsi, uz jenom proto, ze se to da odmitnout a proste GPS v aplikaci nepojede, ale aplikace pojede normalne dal. Navic pak v systemu na jednom miste lze zjistit jake aplikace maji k cemu konkretne pristup a da se to zakazat nebo naopak povolit. Nechapu proc tohle u guglu jeste nevokopcili.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta nastavení oprávnění v systému jsou (trochu skrytě) i ve starších Androidech. Na novějších (Android 7) je u některých aplikací nutné odsouhlasit oprávnění při instalaci. Ale u většiny je uživatel jednotlivě (ne)přiděluje až když si o ně aplikace řekne. Osobně mě tato změna velmi potěšila.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekrm trolla, ktory naposledy drzal Android telefon 4 roky dozadu. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevědomost není provokace (ač ji nevylučuje, ale tady ji nevidím). 4 z 10* zařízení mají Android do verze 5.1 (verze 6 má ta práva schvalovaná na požádání).

* https://developer.android.com/about/dashboards/index.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tuhle funkčnost má android minimálně od verze 7, jestli to měl i Marshmallow osobně ověřeno nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Verze 6 také defaultně neotravuje s povolením všeho a o jednotlivá povolení si žádá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.