Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Android lehce oslabil, ale stále má většinový podíl na telefonním trhu

Celkem stara zprava. Tabulka ale ukazuje, jak zasadni rozdil mezi trznim podilem Apple/Android je v USA a v Evrope. Zatimco v Evrope je trzni podil Androidu pres 80%, v USA je to dramaticky mene.

A to vse diky nenazranym operatorum v EU. Jaky by asi byl trzni podil Apple v CR, kdyby iPhone 5S stal s dvouletym uvazkem 3 900,-Kc?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Statistiky byly zveřejněné nyní, v říjnu. Je to běžná praxe pro všechny rozsáhlejší analýzy trhu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že totožné. Evropané nejsou takové ovce.. :-) Navíc Apple je už za zenitem a půjde spíše dolů (je to vidět na aktuálních modelech, které kopírují trendy a zároveň šidí materiály a komponenty).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže lidi co používaj Apple jsou dle tebe ovce. Co jsou potom ti co používají Android, bačové? Tak trochu mi připomínáš Hulána, ten taky ví vždy vše a i na několik let dopředu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jsou statistiky z USA, a kolik procent celosvětového trhu má USA?

Osobně bych nyní nic jiného, než něco s androidem nekupoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android je ze všech těch mobilních OS jednoznačně nejméně stabilní, odladěnej, atd. Lidi ho berou jen ze 2 důvodů.

- Zařízení s nim bejvaj levný.
- Může se na tom krást a do systému nahrávat SW jakéhokoliv původu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim kolik ste videl mobilu s androidem. Ano kdyby sem soudil podle znackovyho mobilu od LG tak android je opravdu nestabilni (2.2 a 2.3.3). Jenze ted uz mam pul roku levnyho cinana kde je android 4.2.1 a ten system je co se tyce stability a odladenosti perfektni. I kdyby byla konkurence o neco lepsi tak ten rozdil by byl neznatelnej. Kazdopadne souhlasim ze uspech andoidu je danej i cenou. Lidi okolo maj levnej mobil s androidem a vubec netusej co maj v ruce, pro ne je to proste obycejnem mobila a taky ho tak pouzivaj :-D A s tim kradenim to neni tak horky, protoze google play je plny slusnejch aplikaci/her zadarmo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je postavené na jakých statistikách? Mám HTC, které ve své době stálo přes 13 000,- Kč s Androidem, nikdy mi systém nespadl nebo se choval jakkoliv neodladěně. Nemám ho rootnutý a ani nemám nainstalovanou jedinou aplikaci mimo Google Play. Takže já ti rozmetal oba důvody, podle kterých si lidé kupují Android.

Samozřejmě ale máš nějaké podklady, na kterých jsi svou úvahu postavil, jen nechápu, proč je tajíš. Nebo je nemáš?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že tobě nepadá neznamená že je obecně dobrej. Android jde odladit, ale jen málo výrobců to opravdu dělá, a druhak jej snadno shazujou aplikace z jeho vlastního storu.

Pokud máš zrovna stable zařízení a neninstaluješ tam nic co jen zaprasí tak gratuluji. Ale ujišťuji tě, že jsi vyjímka. Android failuje i v tak základních věcech jako "vypnout se" místo toho se neustále pokouší uspávat a když se ňákej proces na pozadí nevypne stroj se tváří jako offline ale neni a vysaje ti baterii za 4 hodiny atd... dalo by se pokračovat donekonečna.

Android je asi v takovém stavu jako byly windows 95 ve své době. By default funguje ale jen o něj zavaď něčim co mu nesedne a jsi v háji.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

I můj předešlej mobil stál 12500,- jede dodnes a aplikace co používám jsou koupené či zdarma z google play...
Možná "podle sebe soudím tebe"?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem možnost vyzkoušet levný tablet s Androidem, co se prodává za cca 3000,- Kč.
Základní nedostatky
- občas se zasekává
- pokud se nabíjí nejde vypnout (resp. jde, ale opět se nastartuje.)

Věřím, že kvalitních modelů s Androidem se toto netýká, ale kolik jich je z celkového objemu prodaných kusů? 30%?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Již skoro rok používáme v rodině levný tablet s androidem. Značkovou Čínu. http://www.ainol-novo.cz/e-shop/tablety/uhlopricka-7/lcd-tablet-ainol-fl...

Sekala se na něm akorát první verze XMBC pro android. Pokud se nabíjí sám se nezapíná.

Kolik myslíte že se takováchle levných "noname" číňanů prodává 60%?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A to, že tobě padá neznamená, že je obecně špatnej.

Jestli si instaluješ aplikace co ti zaprasí systém, tak je úplně jedno, jestli to je Android nebo cokoliv jiného. Víš kolik já měl v rukou zaprasených Windows 7? Nebo chceš říct, že jsou Windows 7 ve stavu jako Windows 95? By default fungují, ale jen o ně něčím zavadíš jsou v háji? Sotva, tak vyndej ruku z nočníku a nalej si čistého vína.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím sice přesně jak byla statistika vytvořena, ale vyvozovat něco ze dvou bodů, navíc pokud je rozdíl +/- procento je trochu k ničemu. Nešel by alespoň přidat odkaz na předchozí statistiky (tvořené stejným způsobem)? Díky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduse Nokia pretahla lidi ze Symbianu na Windows Phone. Android trati proto lebo jeho podpora uz pro 1 rocni zarizeni(aktualizace) je katastrofalni a to se deje jak se smartphony tak tablety, proste ted koupis zarizeni s verzi Androidu 4.2.2 a kdyz chces verzi novou 4.4(/4.5)... kup si zarizeni nove i kdyz ve svem dosavadnim ti krasne sviti polozka update via OTA. Co se tyka % zastoupeni iOS misto kvalitniho hardware se drzi politikou aktualizaci: zakoupeny hardware pro 4 generace systemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s katastrofální aktualizací Android zařízení, ne že by za to mohl Android samotný, samozřejmě že ne, ale je to dost smutné. Mám pocit, jako by to byl mezi výrobci standard. Jediný dobrý názor na aktualizace Android zařízení mám pouze u Nexusů. Jinak děs.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No on ten problém s aktualizacemi na 4 roky je taky v tom, že není rozumné cpát android 4.x.x na jednojádrová zařízení s 256MB RAM.
Osobně jsem měnil FW jedenkrát a pak už to jen 3 roky používal.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Můj mobil má 1GHz procesor a 576 MiB RAM. Do ekvivalentních tabletů se normálně rve Android 4.1, takže nevidím jediný problém, kromě vůle výrobce v tom, aby do zařízení dodal novější Android a neříkám, že to musí být zrovna 4.3, ale zaseknout se na 2.2 je trochu drzost u tak drahého zařízení. Rozhodně tedy nevidím problém v Androidu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud opravdu chceš, tak do těch rozšířenějších modelů si novej FW můžeš dát i bez výrobce... Když nebudu mít co na práci, taky si do starého dobrého samsungu galaxy s můžu nacpat 4.2 i když samsung oficiálně skončil na 2.3.6 a ještě dělá opičky s lokalizacema..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Cinan s tim problem nema, hlavne to castecne otevre a dela to pak i komunita, treba JIAYU ma kom. ve Spanelsku a dela to jiz oficialne.

je ale pravda, ze ted mame bezne 1GB RAM, uplne nove jiz 2GB RAM ... co bude novy Android za chvily vyzadovat, prozatim je 1GB RAM OK, ale nebude dlouho trvat a bude to minulost.

Treba pro ubuntu je podle me idelani 4GB a moderni CPU, pokud to chce clovek i jako desktop ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To se mi zdá pro Ubuntu přestřelené. Sice ho nepoužívám, ale Fedoru jsem provozoval donedávna na 2GiB RAM s pět let starým dvoujdárem úplně bez problémů (GNOME 3, žádné lehké prostředí jako XFCE), nezdá se mi, že by Ubuntu bylo až tak náročnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dive, Huawei je podle me dnes jednicka ;-))
v Asii jsou i jine firmy, mi se treba libi JIAYU ale jsou i vetsi firmy: ZTE, nebo menzi ZOTO ... tohle vse jsou dnes lidri thu v Asii maji vetsinu, tam nenai zadny samsung, apple vubec ne, kupodivu je tam lenovo, huawi a prave treba ZTE uz ma po cele Cine znackove prodejny ala Apple, JIAYU dela lepsi tridu mobilu s velkou kap. baterkou a OS bez balastu !
ZTE - 1 topmobil s best tech za 1/2 cenu a zbtek ruzne, slabsi dle libosti a ceny.
ostatni moc nesleduji, ale taktez jsou dobre.
JIAYU - ten je muj favorit, kezky design i kdyz ma jen par mobilu, vlastne jen 1 radu a ruzne generace ....

HTC, Samsung, Apple .... to uz davno nejsou lidri, bojuji s konkurenci, zlate casy mobilu skoncily, gorilla glass uz ma kde kdo, Cinan zvladl kvalitu, nedela ROHS, takze hezky cin-PB pajka a vydrz luxusni ... za 4.000 mate mobil, jaky unas za 8.000 ;-)) a za 8.000-10.000 jaky u nas za 17-20.000 ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Z údajů je navíc patrné, že tyto zákazníky dokázal přetáhnout Apple - je však třeba připomenout, že se tak stalo ještě před vydáním iPhone 5C/5S.

Naopak o pár desetinek posílil Microsoft, který zřejmě část svých zákazníků přetáhl Symbianu."

Jak jste na to přišel. Z křišťálové koule?
Vždyť ti zákazníci mohli migrovat(a 100% migrovali) nejen v rozmezí těch nárůstů a propadů, ale i u těch které vykazují stejná čísla. Proberte než napíšete takovýto nepodložený závěr.

Př. Vyvraťte tuto teorii v rámci změn podílů: Android přebral zákazníky Symbianu a Microsoft zase(jiné) Androidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.