Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Android předstihl v USA iPhone

"Android těží z toho, že jej tamní operátoři protežují proti iPhone" to jako že bez "protěžování" by Android proti omezeménmu iPhownu neuspěl? nebo jak si to myslel, proboha??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple samo vymyslelo, že se bude jejich telefon nabízet jednomu operátorovi. Měl to být marketing exkluzivitou. Ale asi si tím poštvali konkurenci - všichni ostatní si nabrali Android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jako že Android ani nemusí být oblíbený?? Myslím, že se na netu objevuje spousta "teorií"......prostě v Android se vkládá naděje (což se potvrzuje oblíbeností), ale že je to "protěžování" či pomstou....tak se trh nechová, to je naivní

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a jak se teda chova trh, kdyz je iphone exkluzivne nabizeno pouze jedinym operatorem?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jak se chová trh? že by kupoval, o co má zájem? :-O ještě objev ameriku :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blbo uvažuješ. Ak si predajca a dodávateľ výrobok ponúkne exkluzívne konkurencii, čo ti potom zostane predávať? Zoberieš výrobok od iného výrobcu s konkurenčnou platformou. Spotrebitelia na začiatku vôbec nemuseli mať záujem. Ale presvedčila ich dostatočná kvalita výrobkov, použiteľnosť a dobrá cena. Preto sa stal Android obľúbený. A skúste si tipnúť, kto viacej vyrobí mobilov? Sám jediný Apple, alebo kopec iných firiem (Samsung, HTC, LG, ...)???
Je logické, že Apple Android prevalcuje a dokonca aj BlackBerry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

když nevidíš rozdíl mezi Apple a jinými firmami, pak chápu tvoje pomýlení

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OT: anywherehome: Správně se skutečně píše protežování (bez háčkem nad e), zrovna nedávno jsem na to tady v diskuzi upozorňoval. Martin to tedy napsal správně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem výborná zpráva. Zdá se, že kupa vynucených zákazů okolo applích výrobků začíná lidem docházet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vůbec ne, Apple není konkurence, apple sází na nenáročně "IN" osoby, android je pro všechny...navíc přidává velmi pokrokové funkce, které, nevím proč, ještě MacroShrot nevymyslel...prostě zaspal, dinosaurus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MacroShrot? kolik ti je? 12?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

takže když jsi starší, tak nepoužíváš žádné přezdívky? to je pravidlo, nebi ti je 11 a podle toho hodnotíš věk? ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Všiml jsem si že věkem, či spíše rozumovou vyzrálostí, rapidně klesá používání urážlivých, hanlivých, nesmyslných či rádoby vtipných přezdívek. Pokud je ti tedy více než zmíněných 12 je nejvyšší čas k hluboké introspekci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to že umiš hledat ve slovnku nebo na googlu odborný názvy eště nic neznamená. I když tamta přezdívka taky nebyla moc inteligentní. BTW proč už se tady zase řeší jak jsou všichni blbci a nemluví se k tématu, tj. OS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem, preco sa tolko ludi vyjadruje k iPhonom, hlavne ide o ludi, ktori ich nikdy nepouzivali, resp. malokedy ich vobec drzali v ruke. Mal som cely rad inych smartfonov, ale az jablko ma celkom nadchlo. V prvom rade musim povedat, ze mam PC s Windows a nikdy by som ho nevymenil za Apple s MAC OS. Napriek tomu, ked som prvykrat vyskusal iPhone, tak mi spadla sanka, co tento telefon dokaze. Odporucam to kazdemu kritikovi. Aj ja som bol taky, takze viem o com hovorim. Proste zaujaty. INternet, maily, namaju konkurenciu, to si moze hovorit, kto chce co chce. Rychlost, odozva, displej. Da sa pouzit na vzdialenu spravu, podporuje VNC, RDP... multimedia ani nemusim spominat. Vadi mi akurat Itunes, aj ked na druhej strane ked vam niekto ukradme mobil, tak vdaka itunes, mate komplet vsetky udaje stale v PC, a za par sekund to mozte nasukat do noveho hw, bez toho aby ste si vsimli nejaku zmenu.

Co sa tyka samotneho clanku, tak sice to moze byt pravda na nejakej vzorke zakaznikov v USA, ale fakt je taky, ze apple predal 85 milionov iphonov na celom svete, a o tom si moze android nechat iba snivat, to vravim napriek tomu, ze androidu fandim (konkurencia je zdrava vec, a povedzme si uprimne, kde sme boli v casoch pred iphonom), a ak niekedy ponukne nieco viac ako iphone, urcite si ho kupim, a bude to preto, ze nieco viac ponukne, a nie preto ze je to ANDROID alebo APPL, alebo MS... A to ani nespominam, ze apple predava iba jeden model, kdezto roznych modelov s androidom je na svete na desiatky. Vadi mi uzavretost iphone, ale momentalne je to podla mna najlepsia volba. Pre inych to najlepsia volba byt nemusi, ale napriek tomu nepocitujem potrebu nadavat na android, alebo na winmobile, ani na inych vyrobcov HW... iba tolko ku tomu. Pekny vecer vsetkym

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já ho měl v ruce, ale co mi nahradí USB a paměťová karta? Aplikace, které chci,....?? šak vím, jsi nenáročný, prostě takový průměrný Američan (bohužel já to chápu jako urážku) :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"ja ho mel v ruce" no, to jste skutecny borec, podrzet si neco co mam x funkci a na spravne pouzivani je potreba nejaky cas si zvyknout (vim o cem mluvim, jsem ovecka s MacBookem) a hned par minutach vedet jak je to cele k nicemu a vhodne jenom pro blbce. gratuluji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:-D jak si mám zvyknout na chybějící flash?? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy kto ma pozna, potvrdi, ze nenarocny isto nie som. To by som asi nemal v PC vodne chladenie, GTX 480, i7, OS na 2xSSD diskoch v RAID 0 atd... Praveze som narocny, preto mam iphone, a keby si nebol taky zaujaty a poriadne to vyskusal, tak by si sadol na zadok, co vsetko to vie, ale ked to iba vezmes do ruky, tak to isto nestaci, ved nemas ani sajnu, ake aplikacie na to existuju, bol by si prekvapeny, ze vacsina z toho co chces, tu funguje este lepsie!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Buďme konkrétní: iPhone má 32GB, to je málo? Jaké konkrétní aplikace potřebujete? Na co paměťovou kartu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Android znam jenom z telefonu G1, ale tam mě moc nenadchnul. Oproti iphonu se mi zdál daleko daleko pomalejší, žádná plynulost například při scrollování, delší načítání aplikací atd. a nenašel sem tam nic co by iphone neuměl taky. Aspoň při normálnim požívání. Tím chci říct že možná nějaký jsou ale já je asi nepoužívám. Jedinej klad je otevřenost. Ta se ale v budoucnu může taky nevyplatit - až se obchod s aplikacema pro android rozrote tolik, že začne lákat různý vtipálky a prudiče nebo ještě hůř hackery apod., jsem zvědavej jak budou filtrovat jejich aplikace aby se nedostali do přístrojů koncovejch zákazníků když jsou bez kontroly. Tady už se jeví i tak špatně vypadající "cenzura" applu jako logickej krok.
Jinak proti operačnímu systému nic nemám. Rozhodně jedinje operační systém aspoň jakš takš konkurovat apple. Zatim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nj, typická reakce ovečky "je to pomalý" :-D ale další možnosti už nevidí...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jako jedina ovecka se tu jevite Vy, s tim svojim bojem proti necemu co Vam evidentne muselo nejak tezce ublizit

jinak je lepe precist si z prispevku vic nez prvni dva radky ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když myslíš, měl sem ten mobil asi tejden a prostě mi to tak přišlo. Neřikm že je to nějaká hrůza a že by se ten mobil nedal používat, ale na plynulost iphonu to prostě nemá. Stejně tady ať řeknu cokoli kladně pro apple tak budu "ovečka" takže to ani nemá cenu řešit :)
Stejně Hitlerovi někdo nakukal že jsou židi špatný a proto je začal pronásledovat tak vy si jenom proto že někdo řekne že apple je předraženej krám co nic neumí musíte všude pomlouvat apple a jako OVCE to šířit dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyskúšaj si HTC Legend, alebo Desire.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, je to bomba, ale ta výdrž....kdy tam konečně začnou cpát lepší baterky??? Nokia E52 je snad jediná výjimka - umí vše a vydrží max 2 týdny, takže týden bez problémů - 7,5 hodin přehrávání DVDripů. Hlavně ať se neozve nějakej zaostalej, co bude kritizovat display :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7,5 neni zas tak moc- příklad iphone 3gs: 12 hodin 2G hovoru, 5 hodin 3G hovoru, 5 (3G) nebo 9 (Wi-fi) hodin užívání internetu, 10 hodin přehrávání videa a až 30 hodin poslechu hudby, přes 300 hodin v úsporném režimu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsem eště v ruce něměl a věřim že s rychlostí budou o něco vejš, přece jenom 1ghz procesor toho dost dokáže, ale jak už někdo psal na úkor baterky. Proto si myslim že je lepší začít odladěným systémem a pak až třeba pro výkon aplikací přidávat lepší procesor. G1 a a iphone jsou na tom s procesorama podobně: G1 - 528MHz iPhone 3g - 412 MHz a srovnej si jejich rychlost... Je to krásně vidět už v tom scrollování.
Napcat do mobilu výkonej procesor neni umění, ale vymyslet to tak aby to šlapalo i se slabšim stejně dobře, to už jo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

až budem mít průměrnou cenu smartphonu 3000kč s těma službama co maj v emerice tak začnu řešit co si pořídím :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S cenou suhlasim, s tymi sluzbami co maju v amerike nie ;-) ponukou datovych sluzieb je na tom Europa lepsie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakákoliv zmínka o iPhone vyvolává neskutečný flame. Jeho odpůrci z celkem nezajímavého údaje vyvozují změnu chování zákazníků. Srovnávají se tu hrušky s jabkama. Pravda je taková, že AT&T má exkluzivitu proto, že po celých USA největší pokrytí signálem GSM, zatímco například Verizon používá CDMA, což iPhone neumí. Telefony s Androidem prodávané v USA umí všechny sítě, což výrazně rozšiřuje okruh potencionálních zákazníků. Je velmi pravděpodobné, že nový iPhone už bude CDMA podporovat. Pokud se tak stane, bude zajímavé sledovat jak se prodává. Ale do té doby jsou ta čísla nesrovnávatelná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.