Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Android razantně nastupuje

Taky už jsem Adroid pozitivní a musím uznat, že WM ani symbian už v mobilu nechci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Symbian už má asi odzvoněno, ale WM bych nezatracoval. Já doufám že půjdou fest do sebe a vypadne z nich něco pořádného. Pokud né, tak asi přišli o mobilní platformu. Přeji si to zdůvodu větší konkurence, kdyby to mělo zůstat jen na iOS a Android nebylo by to ono.

Navíc, jak ukazuje Apple není důležitý jen samotný systém, je důležité to ostatní co se zákazníku nabídne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel co jsem viděl z WM7, tak tento OS už je vlastně zatracen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já viděl jen to co bylo volně zpřístupněno, a s úsměvem jsem si vzpoměl na Ballmerovo zesměšňování iPhone platformy:) Ale stále doufám, že množství jejich financí a vývojářů umožní něco konkurence schopného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

take tak.. jiz 14dni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen ten root kdyby byl :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak uz je :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav, jak si android potažmo google poradí s žalobou Oracle (http://mashable.com/2010/08/12/oracle-google-android-lawsuit/)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte nekdo o slušném srovnání mobilních OS na netu? A jak to vydíte vy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč srovnání na netu? To je jako by jste si vybíral auto podle internetového srovnání. Sám nejlépe víte co potřebujete, co používáte a naopak co je pro vás zanedbatelné. Pak jen srovnáte vaše požadavky s nabídkou výrobců a koupíte :)) Také si nevybíráte holku podle aktuální Miss ČR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já neznám vlastnosti jednotlivých OS a nabídky výrobců jsou kde? A auto bych vybíral podle parametrů uvedených většinou na netu. Kdyby byly na netu seriózní nabídky holek třeba bych vybral nějakou z nich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste přiletěl z jaké galaxie? Dnes když chcete chytrý telefon, máte v zásadě tři smysluplné možnosti. BlackBerry, Android, iOS4. Zajděte do nějaké prodejny a nechte si každý z nich předvést a sám si vyzkoušejte co vám nejvíc vyhovuje. Napřed si ale definujte k čemu budete chtít ten chytrý telefon používat, ať víte na co se máte v prodejně ptát. Podívejte se jaké aplikace jsou k dispozici pro tu kterou platformu a jak vám vyhovuje ovládání. Používat ho budete vy a ne nějaký recenzent z internetového magazínu, tak vybírejte podle sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blackberry není primárně telefon a bez BES je to velmi diskutabilní systém. Aneb záleží na tom, jak se bude telefon používat a co se od něj očekává (a tedy bych rozhodně Symbian ještě nezatracoval).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to je o preferencích uživatele. Pro mě je Android mrtvý dokud nebude mít plnou podporu rSAP, nebo nebude mít hlasové ovládání v češtině (nahrávání příkazů), a poslední věc je podpora MS Office včetně Accessu a plné synchronizace Outlooku. Jinak se mi líbí a věřím, že do budoucna má šanci se stát "the best", ale jak jsem již řekl, zatím je to pro mě jen hračka, bez které se klidně obejdu a nenahradí mi WM 6.5.x, nebo Symbian.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle parametrů co jste zadal, bych nečekal až tohoto dosáhnou telefony, ale koupil si Netbook. Mám na svém telefonu velký display, ale že bych na něm řešil něco v Accesu nebo Excelu? (jo, prohlížet si ty dokumenty jde). Tohle je věc pro tablet nebo netbook, jinak je to značně neefektivní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, preference uživatele. Já mám pro WM udělanou např. databázi PC, kterou synchronizuji s Accesem pomocí ActiveSync. Do Excelu jsem si psal docházku, ze které jsem rovnou tiskl výkazové listiny. Co se týče toho rSAP. Tak nevím proč bych měl mít Android telefon v autě, který potom nepřipojím k mému HF a musel ho za jízdy držet v ruce což je zakázané. Prostě Android je pro mne jen zbytečná věc, která mi spíš život stíží, než ho udělá lepším. Ale někomu jinému bude vyhovovat tak si ho prostě koupí. Bohužel takových jako jsem já jsou po světě tisíce se stejným problémem a Google na nás všechny kašle. Viz např:
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=4402

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial som dobre cital tak 2.2 uz to ma mat ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm tak musim rict, ze jsem presel na android z win mo 6.1 asi pred dvema tydny a ten skok v propracovanosti ovladani je neuveritelny. Da se rict, ze android je jako telefon na tom stejne nebo lepe nez symbian. Na windows to bylo utrpeni. Vsechno ale neni idealni. Napriklad synchro s firemnim serverem neni uplne dokonala (oproti outlooku ve win. mob.) Stejne tak naprosta nepritomnost poznamek a ukolu ... nekdo si rekne malickosti, ale pokud je to clovek zvyklej pouzivat dlouhy leta jeste na symbianu (zadarmo pcsuite. mysleny ty notes) a pak na win (windows mobile device centre tez zadarmo) tak je to blby. Sice je aplikace ktera by to mela zvladnout, ale 40 babek jenom kvuli poznamkam mi neprijde uplne fer :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Existuju aj free varianty ... len treba lepsie hladat ... bohuzial nie free pre synchronizaciu outlooku s google

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.