Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Téměř 80 % smartphonů již s Androidem

To je tedy hodně amatérsky psaná úvaha, připomíná mi to místní ekonomické odborníky věštící co bude za 30 let. To že roste Android tak masivně je přece naprosto logické, co dělá tu největší masu telefonů s Androidem? Levné značky od mraku výrobců drtící přístroje s minimální marží ale také podporou. Jaký jiný systém mají používat než ten který je k dispozici "zadarmo". Prostě obsazují segment zákazníků, kteří to chtějí. Pak jsou výrobci na vyšším levelu co prodávají s vyšším ziskem, tam roste především Samsung, což je dobře, ale své postavení má hodně nejisté. Prodává low end (masivně) a hi-end jako třešničku na dortu. Což je logické, BMW se také prodává méně než levnějších značek. Není důvod aby to nebylo jinak, aby Android dominoval.

WindowsPhone? MS prostě zaspal a má co dohánět, ale jde na to dobře, nesnaží se konkurovat Androidu jeho napodobováním, naopak hledá své vlastní řešení a postupy. To je správný způsob, když se trefí do potřeb určitého segmentu zákazníků má své jisté a bude růst. Má pro to velké předpoklady a možnosti. Ta haló doba "Hele, to teď vyšlo, tak jsem to koupil" postupně vyprchá. Stejně jak vyprchala u klasických mobilů. Pak se bude zařízení vybírat podle toho co doopravdy potřebuji. Android v tomto směru má velký problém. Nebo si myslíte že "Sorry nemůžete očekávat soukromí u gmailu" platí jen tam?

iOS tam je přece naprosto jiný obchodní model, a velmi úspěšný. Apple by se měl zamyslet kdyby jim začaly klesat prodeje, kdyby začali mizet zákazníci. Ale jim neklesají, navíc berou velkou část zisků v každém svém sektoru. Co je lepší ukázkou toho, že to dělají dobře. Být čínským chrličem s miliony kusů ale minimálním ziskem, nebo mít velký zisk? Proč asi každá firma podniká?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se to napsat nedá.
Základní výhody androidu:

1: Dá se rozjet skoro na každém HW.
2: Je otevřený a není omezený různými pravidli, nechá se celkem dobře rootnout a tak.
3: Ano je zadarmo a v levných zařízení.
4: Spousta aplikací a spousta se nechá napsat.

Nevýhody:

Velká roztříštěnost.
I na průměrném HW může docházet k velkým zásekům.
Nechutný scam na každém rohu a žádné soukromí.

Jediná výhoda iOS a MS os je v tom že na svém HW běží plynule nesekají se a zákazník nemusí řešit optimalizace svého prostředí aby byl mobil vůbec použitelný
ALE ja jsem byl ochotný si zaplatil za mobil s windows OS, protože jsem si myslím že tam nedochází k tak extrémnímu scamu a šmírování jako na androidu. Ukázala se že jsem se spletl a svůj samsung s windows mangu jsem vzteky rozsekal o zem. Takže za mě skutečně iOS i MSos je epic fail, platíme za to že máme uzavřený soft. který nás navíc šmíruje jak vzteklý, takže si říkám proč bych dělal tak nevýhodný obchod ? V tomto případě skutečně placený SW přináší pouze negativa a žádná pozitiva, tudíž je z mé strany přece naprostá hovadina za něco takového dát peníze!

Výmluva špatných prodejů proto že android běží na každém krámu je špatná výmluva, lidi kupují běžně mobil kolem 5 K a dokonce utrácí i za modely BĚŽNĚ 10-15 tisíc. Velice pěkný windows mobile phone se dá sehnat za 5 tisíc, takže to neberu jako důvod špatného prodeje, je to prostě o tom že windows i iOS jsou uzavřené systémy kde mi není dovoleno si ani uprdnout ale jsem špehován stejně jako na free droidu a ještě za to platim, takže proč bych si to měl kupovat ? Nenapadá mě jediný důvod.

Pro mě je momentálně jediné východisko koupit si levný ale ohledně HW solidní android mobil, rootnout a přehrát SW, jinak teď prostě soukromí na smartu nedostanu a to ani když bych za to zaplatil, takže asi tak no.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1. Jistě, rychlost je víceméně přímo úměrná ceně
2. Jailbreaknout se dá dobře iOS, otevřenost bych prosil více rozvést
3. Souhlas
4. To je na iOS/WinPhone také, stejně tak se i pro ně kupodivu aplikace také dají napsat

Jinak u Androidů se mi osvědčila kombinace HTC hardwaru a softwaru z XDA-Developers (posledně třeba Wildfire @ JB, ofíko neexistuje jiná cesta).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím se vám oponovat. Víte zdejší čtenáři i redaktoři se na to vše dívají jako IT fandové, někteří i tomu rozumí. Prostě máme na to pohled cca 5% populace, která má jiné přání a potřeby než zbytek. Proto je zde tolik nepochopení k tabletům, jiným platformám nebo omezeným nevýkonným konzolím. A ono ejhle, je to v reálném světě úspěšné. Krásným příkladem je třeba pan Jobs, jeho úspěch byl nejen v jeho vizionářství, genialitě a despotizmus. Nemyslel jako ingous, jako technik, ale bral to z druhé strany. Prvně je vize/ nápad, pak vypilujeme funkčnost a pak to dostane design a ergonomie. Pak to teprve přistálo na stole technikům s jasným zadáním co mají udělat. V ostatních firmách je to přesně naopak, proto mají také jiné produkty a úspěchy.

add 1.) co je to za výhodu? vy si s tím můžete více hrát, ale běžný uživatel? Jak vypadá motor, co se dá dát do každého auta? Univerzálnost v mobilním segmentu je naopak nevýhoda. Více univerzality, více kompromisů, více děr a problémů.

add 2.) přesně co říkám, hodnotíte to jako IT hračička, kolik běžných lidí se v tom hrabe? Že můžou? Ano posrat si to, něco změnit co se projeví až pak, a Kurva proč to zase nejede. Ten křáp je na hovno. kdopak to nezná od běžných uživatelů počítačů. Proč se v tom kurva vrtáte, když tomu nerozumíte, tohle není držák na kafe, to je na šuplík na DVD.

add 3.) není zadarmo, je pěkně drahý, protože firma Google není jiná než Apple, MS, IBM. Nedělá to z lásky, dělá to aby vydělali. Jen mají jiný obchodní model a díky jim za to. Prodej reklamy to jen nebude, to se časem změní. Ale pravda, je dobře že segment levných zařízení má tu možnost. Právě proto tak raketově roste, a není to tím, že by bral zákazníky Apple nebo MS, prostě generuje nové.

add 3.) To je přece vlastnost každého systému, pokud si ho tedy výrobce neuzavře jako Nintendo a pak se diví jak to s ním jde z kopce. Množství nic neznamená, tuna hnoje je stejná jako dvě tuny hnoje. Jo špeky to je jiná, provázanost, kompaktnost a užitná hodnota. Ale tam vám systém zadarmo nepomáhá, to nic neznamená. Já mám něco naprogramovat, protože je systém zadarmo? Aha, ono se tam víc krade, má to spoustu variant, sakra, vážně má ta verze 2.3 tak velké zastoupení? Tam ale nepoužiji to co chci, mám do toho jít?

Jinak přesně tak jak říkáte, v drtivé většině rozhoduje cena, pak užitná hodnota. Přestože patřím lépe vydělávajícím, tak 15-20 k za mobil nedám, za tablet ano, za mobil ne. Ale mít kvůli systémům nějaké mindráky nebo naopak fotbalové fanouškovství? Z jakého důvodu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám BMW a smartphone s Androidom :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já taky ale za Android se stydím :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koupit si neco, za co se budu stydet... Proziravy tah :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby šlo vzít něco jiného při prodlužování smlouvy, že :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Superba, ale BMW ve stejné ceně (tzn. trojku) bych teda určitě nechtěl. Sice je všechno proti bavoráku takové "gumové", ale ta pohodička a prostor...

S mobilem to mám podobně - mohl bych teoreticky jít z Androidu, ale buď bych se musel šmrdlat na 4", nebo vzít systém, který neumí ani (jeden z mnoha příkladů) volat přes SIP. Tzn. sice hodně kompromisů, ale jde tam všechno a za ty prachy...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako, že nejde volat třeba přes Siphon?

BTW ono to rozhodně není jen o velikosti - ostatně ono si stačí v superbu sáhnout třeba na přístrojovku nebo tapecírung pod oknem :) Navíc u škodovek je špatně hlavně základ (předohrab, 4x4 jsou za stejný prachy jako bmw, o motorizaci nemluvě).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, mezi Prahou a Brnem je zážitek z nové 330D asi jako z MS Office na Surface tabletu, ta čtyřkolka se tam opravdu využije. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevyužije a nevěřím, že je superb pohodlnější už jen kvůli délce jejich pseudotlumičů (to je tak na zadní okno a ne na 1.5t auto) ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Veř si čemu chceš, ale zrovna předminulý týden jsem absolvoval cestu z Kolína nad Rýnem a v Praze jsem přesedal z poslední 320ky do svého Superbu na těch konečných 300km a opravdu jsem se na tu výměnu už celkem těšil, jak jsem měl prokleplou zadnici z toho BMW. Jako určitě má to auto velmi silné stránky - třeba akustická pohoda nad 160km/h je v bavoráku výrazně lepší, řízení je určitě přesnější apod., ale na naše silnice je to auto zcela nevhodné* a hlavně ta cena je vzhledem k přidané (u nás spíš odebrané) hodnotě úplně mimo.

Ad *: Nemyslím, že by Superb byl nějaký etalon kvality, to auto jsem dostal a ani mi moc k srdci nepřirostlo, ale na naše cesty se (spolu s bratrem Passatem) za ty prachy nic moc lepšího opravdu nevyrábí. Předtím jsem měl Accorda, do něj byl Superb z hlediska jízdních vlastností určitě downgrade (Accord měl pětiprvek na všech kolech - i vzadu), ale Accord je dnes cenově taky někde jinde...

Ale to už jsme zcela OT.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak nikdo tě nenutí kupovat nové, za 200k se dá sehnat 530d ve výbavě, které se nevyrovná ani L&K. O Passatu si také myslím své (to samé o Audi krom S). Zkrátka všechno z VW koncernu je akorát navoněná bída. Samozřejmě existuje k BMW pár alternativ, ale ty jsou z mě neznámého důvodu škodovkáři ignorováni i přes srovnatelnou cenu (MB C 250 v Avangarde?)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale firma mi koupí jenom nové auto, to už je 530d ve výbavě úplně mimo toleranci. :-) A i kdyby ne, tak bych to musel vyzkoušet, přece jeno na mě ty naše trojky nechaly dost bídný dojem v oblasti jízdního komfortu, obzvlášť v kontextu ČR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, zcela souhlasím s Martinem. Autor článku by měl svoje devótní fanovství vůči zelené příšerce trochu krotit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslel jste to spíš tak, že by se Google a Android měli krotit se svým podílem na trhu?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Prosím odpusťme autorovi evidentní zápal pro Android. Ale je pravdou, že tyto články by měly být prostě jen statistickou informací a hotovo.
Protože Škoda Octavia je v ČR taky nejrozšířenější, ale to neznamená, že to je nejlepší auto. Stejně tak Android rozhodně není dokonalý, dělá hlupáky z lidí podobně jako Apple a už vůbec se nedá říci, že by byl nejlepší. Prostě je jen v nejlacinějších telefonech. A to asi Apple pochopil a proto, jak se zdá, příjde na trh s lacinou verzi iPhone. A to teprve bude hukot v mobilních lesích...
PS: Sám jsem vlastníkem Androida
PPS: Škoda že ještě nikdo nepřišel s plnohodnotným a kompletním porovnáním iOS/Android/WP/BB/ostatní, aby bylo vidět, kde jsou přednosti a slabiny jednotlivých OS.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To by muselo být sakra rozsáhlé porovnání. Ne seznam funkcí a možností a u něj známkování. Ten průzkum by prvně musel rozdělit zákazníky na nějaké kategorie, na segmenty použití. A teprve pak porovnávat, ovšem je velký problém s oblastí která je těžko měřitelná, těžko se porovnává, protože všechny ty systémy mají jiný obchodní model a logiku prodeje. Když se to porovnává tak jak to znají lidé z IT, že chrlí technické údaje a hned vědí kdo je vítěz. Tak to je nejlepší cesta k totálnímu omylu. Proto spousta místních guru hned od začátku věděli, že to s čím přišel Apple, ten hrozný iPhone, to je ztracená cesta, výkřik zoufalství, tudy cesta nevede. Hmm, když se dnes díváme na nabídku telefonů, měli pravdu?

Stejně tak místní nadšenci vidí zkázu tabletů, módní vlnu co opadne, nesmyslné hračky na nic, slepou uličku. Převálcují to jiné perly, já si myslím, mě by se nejvíc líbilo tohle to.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že by to bylo jednoduché, ale podle mne to je výzva, které by se konečně nějaký web měl chytit.
Jinak si myslím že i právě o ty technické věci jde, jsem IT a musím říct, že jsem hodně dlouho vybíral, než jsem si koupil Android, protože mi chybí v jednom to a v druhém ono. Navíc se to dá rozdělit na technickou a praktickou část. Je toho strašně moc a jak si má vybrat normální člověk, když jsem já ( teď se chválím :-) ), technický maniak, osobně vybíral asi rok, o tom, že jsem čekal 5 let na telefon podle mých představ už ani nemluvím...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to jsme naprosto zanedbatelná část trhu, pak by takové porovnání bylo jednoduché, dal by se seznam priorit IT hračičků a k němu bodování co který systém splňuje. Časem to stejně skončí jako s HiFi, prostě bude obrovský trh founů a tabletů jako je různých plodičů zvuku, a pro fajnšmekry bude malý segment drahých ale vyladěných fajnovostí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor vůbec není zapálený pro Android, dokonce nevlastní jediné zařízení s tímto systémem. Autor rovněž ve článku nenapsal ani řádku o tom, že by Android byl nejlepší, nejvhodnější nebo cokoli podobného. Pouze to, že jeho podíl i vliv rostou na úkor ostatních systémů. Co z toho není pravda? :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je tomu tak, tak se mu hluboce omlouvám, ale z toho článku to je tak nějak cítit... např. když tam mluví o tom, že dělat hlupáky ze zákazníků se nevyplácí...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, nic se neděje. To, jestli se vyplácí nebo nevyplácí dělat ze zákazníků hlupáky, jen nesouvisí s tím, jaký názor mám na Android :-) V tomto případě to nevnímám jako nic jiného než konstatování faktu. Když se objevily smartphony s větší úhlopříčkou, rozeslal hned Apple novinářům prezentace, které vysvětlovaly, jak právě s ohledem na komfort ovládání a dosah palce je jeho úhlopříčka i poměr stran nejlepší a vše jiné/větší je nepraktické, horší... a pak sám přijde s větší úhlopříčkou i upraveným poměrem stran. Totéž v případě tabletů, kde bylo nepoužitelné cokoli pod 10"... až do vydání iPad mini. Podstatné na tom je, že v okamžiku, kdy Apple tvrdil A, už věděl, že brzy bude dělat B. Samozřejmě na to mají svaté právo (etika je v Applu asi sprosté slovo), ale pak mám zase já svaté právo na kritiku takového jednání :-).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je jasný, to jsem se taky moc bavil a koukal na ty "ubožáky" (prosím toto berte s velkou rezervou) s iPhone, ale ty hlupáky z nás dělají i jiní. Jen Apple je tak strašně rezolutní až nakonec popře sám sebe. Ale ostatní to dělaj taky, jen trochu jinak:
- Microsoft se svou beta verzí WP
- Google s "otevřeností" Androidu

O tom by se samozřejmě dalo diskutovat dál, ale právě proto, že autor poukázal jen na Apple, tak je z toho cítit jistá zaujatost, i když to třeba tak ani vyznít nemělo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože neroste na úkor jiných systémů, nemá tu možnost, roste jak se nafukuje trh a přibývá nových zákazníků. Kteří předtím kupovaly za 200 USD lepší klasické telefony, dnes si koupí za stejné peníze dotykáč. Stačí se podívat na nabídku těch dotykáčů s Androidem, nestačil jsem zírat na to když jsem viděl kolik z nich, z nových nebazarových telefonů má systém 2.3 nebo 2.4. Pro mě nepochopitelné. Přesto dobře prodejné.

Pravda té úvahy bude, až bude trh penetrovaný a začnou zákazníci přecházet z jedné platformy na druhou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kolik z ~200 USD smartphonu jich ma Android 2.3 (2.4??) :) Ty casy jsou uz nejakou dobu pryc...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proti přecházení si zákazníky trochu pojistili aplikacemi - člověk, který v v libovolném xStoru utratil třeba 10.000,- bude ke konkurenci přecházet mnohem méně ochotně než nový zákazník a naopak ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že z obecného pohledu jsou otevřenější platformy nakonec mezi lidmi vždy preferovanější - např. IBM PC vs Apple+další, Android vs Apple+RIM+další, atd.
Vždy ale k otevřené platformě bude minoritní prostor pro dražší, uzavřené záležitosti.
A tak to asi má být. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

I uzavrena platforma muze mit dlouhodobou prevahu nebo dominantni postaveni, pokud pusobi vice vlivu (uzivatelsky sitovy efekt, smlouvy s OEM partnery, zpetna kompatibilita, reklama, vyvojarske nastroje) viz. MS Windows.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Urcite tak muze byt.
Nicmene u Windows bych to spis videl, ze desitky let od jejich vzniku co jsou na trhu nemely adekvatni otevrenou konkurenci a rovnez, ze jsou rozsireny v korporatni sfere odkud se prelevaji i do soukrome.
Tyto dva faktory mohou za to, ze ackoli se jedna o uzavreny system, tak jsou Windows stale nejrozsirenejsi.

Dodnes je tezke rici, jestli je soucasny Linux dostatecnou konkurenci. Podle me bohuzel jeste ne zcela a tudiz se Wincky nemusi jeste nejakou dobu obavat o svuj trzni podil.

Spis sam MS dela kroky k tomu, aby lidi a firmy od porizeni novych Windows odradil. A to se mu celkem dari.. Plus nastup nove techniky jako jsou tablety a smartfouny snizuji vyznam klasickych OS. Takze nez Windows budou mit adekvatni open konkurenci, tak se mozna uz tento typ OS nebude ani pouzivat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukažte mě opravdu rozhodující argument proč preferovat Android (jakožto zástupce "otevřené" platformy) před těmi "uzavřenými".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obecně protože v něm jdou opravit věci, které jsou od dodavatele špatně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tohle na jiných platformách nejde? (odpovím si sám - jde a to od dob první vlny smartphonů počínaje PocketPC - sám jsem si ROMky "pekl" protože tak jak jsem telefon koupil od operátora byl zasekaný úplně stejně jako je dneska právě Android. Šikovné to sice je, ale už jsem z toho asi vyrostl takže si neustále nehodlám "hrát" půl roku s telefonem aby na něm fungovalo to co mělo fungovat out-of-box).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, vem si třeba ty všude propírané hlasitosti ve WP. V androidu by někdo napsal patch na pět řádků, ale s WP se to táhne už roky. Podobně třeba iOS a applety - nejsou a nikdo to taky neopraví.

Jinak souhlasím, že to výrobci / operátoři zmrší, sám mám Samsung a TouchWiz je zlo, kterým by se mohly strašit malé děti. Ale aspoň to jde opravit.

Koupit si WP mi přijde jako uříznout si nohu a brát pak invalidní důchod s tím, že mám aspoň jistotu, že nějaké peníze (na rozdíl od zdravých lidí) vždycky dostanu a to mi stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký problém konkrétně je s hlasitostí? Applety je široký pojem.

Jasně, ale proč to neopraví už výrobce? Osobně to řeším firmwary z xda-developers (čili úplně stejně jako jsem to řešil v dobách PocketPC, při hardresetu se mě tel. ptal co chci nebo nechci instalovat, postupně).

No jasně a když si koupím Android tak mě ještě jedna noha vyroste :) Mimochodem teď tu mám SGS3 a abych měl nastavené všechny featury tak jsem se musel 8x registrovat, o stahování další aplikací typu editor obrázků nemluvě ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono jestli to s tou hlasitostí nebude tak, že to "drásá" maximálně tak recenzenty, aby mohli o něčem psát, ale ne samotné majitele WP :) V tomhle ekosystému jsou jiné věci, které by se měly napravit.
K té uříznuté noze: Moje zkušenosti jsou poněkud jiné. Dvakrát jsem šel do Androidu a dvakrát jsem se spálil a co vidím ve svém okolí, tak nejsem sám, kdo dříve nebo později přešel z Androidu právě na WP nebo IP. Jinak samozřejmě ať si každý koupí a používá, co je mu libo :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se taky divím, že jde tolik lidí do androidu, protože pokud je člověk BFU, tak si stejně nic neopraví ani na tom otevřeném androidu a bude to používat tak, jak to koupil.

Nicméně to lidem buď vyhovuje, nebo není rozumná alternativa. Já vidím lidi v okolí buď víceméně spokojené s androidem, nebo pokud je to nějak štvalo, tak si tam hodili nějakou alternativní ROMku a jsou spokojení taky. Navíc kolikrát vidí člověk nějaký CM i u vyložené lamy, takže ta otevřenost asi funguje jako kladný faktor.

Navíc - můj soukromý názor - pokud už někdo flashne ROMku, tak má pak pocit, že platformě rozumí a už si to vychytal, takže u ní zůstane. A navíc - pokud si člověk vyzkouší třeba CM, tak už mu opravdu většinou nic nechybí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CyanogenMod rozhodně není stable - to zaprvé a zadruhé drtivou většinu jeho "přidané hodnoty" mají ostatní platformy v základu. BTW už jde u Anroidu, vyspělého a otevřeného to systému, měnit tóny sms bez toho abych musel jako vocas vytvářet složku nebo flashovat na CM? :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka potřeby uživatele - já hodně protelefonuju SIPem, browser mám syncnutý k desktopu přes svůj osobní server (nepotřebuju, aby se mi bookmarkách hrabal někdo další), na základní ploše mám agendu a vyfocené fotky mi jdou přímo na můj server. Dále chci rozumnou navigaci přes OSM (jako přispěvatel projektu) a občas nějaký geocaching. Nemyslím si, že bych měl nějaké přehnané požadavky, přitom ostatní platformy mi často nejsou schopné toto přinést nejen v základu, ale ani po různých customizacích.

Jinak změnit zvuk SMS jde - prostě jsem si zkopíroval "Známku Punku" do /system/media/audio/notifications a nastavil jako tón SMS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jenom jestli to neni tim, ze kdyz si socialne slabsi clovek kupuje telefon, tak holt saha stale castej po smartphonu .... a jak implikuje prvni veta, tak to smartphone s WP nebude a s iOS za 20k uz tim tuplem ne ... cili zbyva android za 1-3k ....
Jinak prognozy s miliardou prodanych za rok jsou takovy silene obskurni blabol, az se mi z toho utahujou chamovody. Nikdo asi nepocita s tim, ze tahle planeta ma konecny a predem dany pocet lidi a 3/4 lidi, kteri si zarizeni s androidem dovolit nebudou moct ani za 10$, protoze tolik vydela jejich cela rodina za mesic prace a jsou radi, ze nepozdychaji hlady ..... a tvrdit, ze ten zbytek si bude nove zarizeni kupovat rok co rok, je taky "znacne optimisticke" tvrzeni.

Jake chrome booky bude vyrabet AMD?:o) AMD se preorientovala a ted bude misto mizernych CPU, vyrabet jeste daleko mizernejsi "notebooky" s vlastnim ARM nebo jak? Pocitam, ze AMD na tom jeste tak spatne neni ....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ukaž mi nový telefon s Androidem za 1-2k, prosím.
A proč tedy nenabídne Microsoft též levný mobil?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nene, WP prodává hardware pod cenou Androidu. Například telefon s dvoujádrovým Kraitem a Androidem za 4000 AFAIK neexistuje, pro WP ano, stejně tak u Androdu se v této ceně prodává klidně 320x480 display.

Jasně, ještě je segment pod 4000Kč, kde WP nic nemá, ale vážně lidi takové telefony kupují? Klidně se podívej, jak vypadají čísla - průměrný smartphone se prodává okolo 400€, z toho konkrétně u Apple je průměr 640€, pro Samsung jsem to číslo nenašel, ale řekneme, že to bude okolo toho průměru (proč by ne?) a Nokia hlásí smartphone v průměru za cca 180€. Z toho je asi patrné, kdo je král low-endu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sranda na tom je ale ta, že tyhle lowendové smarty s WP jsou stejně výkonné jako jejich bráškové v highendu (o Androidech raději ani nemluvím). Tím jsou samozřejmě WP smárty vyšších řad znevýhodněny, protože netrvá-li kupující třeba na lepším foťáku nebo displeji, nemá naprosto žádný důvod jít u WP do highendu.
U Androidu je situace zcela opačná, tady aby mohl telefon uživatel vůbec používat bez nějakých větších lagů, musí jít rovnou do highendu (vyšší marže pro výrobce) :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ale teď jsem viděl Lenovo asi za 3500Kč a myslím, že tady ta asumpce (levný android telefon = špatná rychlost) velmi rychle padne, jakmile se to tady začne prodávat. Jak jsem prorokoval Samsungu budoucí nadvládu v časech Nokie, tak mi začíná být jasné, kdo bude další, protože nikdo tady není na věky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze wp telefony jsou vlastne takove perpetum mobile :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Holt windows phone nikdo nekupuje, kdo by ho taky chtel, kdyz je to tak mizerne. Chteji ho jedine windows fanatici.
Nema ani nektere zakladni funkce, startuje priserne dlouho a ma docela dost bugu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.