Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anička nejen o Linuxu: je to opravdu xenofobie, nebo jsme jen tak líní?

Aničko, nevylízej ze své bubliny. Zjistila bys, že Mageia je akorát špatně exhumovaná dávno mrtvá Mandriva, do ntb potřebuješ Intel CPU a GPU, DEB je rulez a RPM sux, a vůbec nepochopíš, jak mohlas do teď žít bez Unity. A Davidovi nevěř ani dobrý den. Vsadím se, že je agent Macroshitu a v redakci fárá na kachlách jako WIFT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Její články dělají celé linuxové komunitě ostudu a tyhle hádky akorát vyvolávají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne bych z vlastni zkusenosti AMD (jeste) neporizoval. Minimalne ne GPU.
Pokud chces bezproblemovy beh a funkcnost cehokoli tak mohu doporucit jedine GPU od NVidie a diky Valve uz i grafiku od Intelu. S Ivybridge to vubec neni spatne a da se na tom zprovoznit dneska uz taky vse az po narocnejsi hry.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ale nekupovat nic, kde jsou 2 grafiky. Intel HD4000 na notas mohu jen doporucit. Postaci asi vetsine.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tými 2 grafikami súhlasím. Samozrejme dá sa to vyriešiť, ale po každej aktualizácií jadra odznova a odznova...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

muzu se zeptat proc ne? V notebooku mam integrovanou GPU zablokovanou kvuli tomu, ze Asus nezaplatil za licenci :) Ale jinak bych 2 grafiky uvital, obcas se dlouha vydrz na baterie hodi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Protoze vyrobci na Linux ser* a neco jako prepinani grafik proste (zatim) neresi.
Sice to jde vetsinou nejak vyresit, ale reseni neni moc dobre a vse nejede jak by melo.

Proto doporucuji novsi intel grafiku v cpu, ktera ma i celkem slusny vykon a hlavne uz i dobrou podporu s OSS ovladaci. Od ubuntu 12.10 uz by vetsine mela jet out of the box i s celkem narocnymi hrami velmi dobre.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Akorát s tím rozdílem, že průměrné IQ linuxového flamewaristy bývá tak dvojnásobné..." Mno a netvrdil kdysi Hulán to samé? Aničko, ještě začni tvrdit, že ho máš nejdelšího ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On ten důvod proč většinou flamují XY bude v tom, že XY jsou v konfliktu názorů jednoduší a jdou přímo na pěstní, pardon slovní, souboj, zatímco XX část populace používá mazanější triky jak prosadit svou. :-)

To není jen v IT a souvisí to s klasickými komunikačními konflikty plynoucími z nedostatku porozumění a empatie (tedy tolerovat něčí subjektivní vkus) - "Proboha, vysvětli mi, proč nejíš hrášek?" Dosadit lze cokoliv: párek, bůček, sýr, zeleninu... Prostě, já vím co je dobré, ty nikoliv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

[jen takové blábolení po nedělním obědě] Nojo, jenže proč jdou XY (zvláště ti jednodušší) jednodušší, přímější cestou, tedy cestou konfliktu a souboje? Není to náhodou tím, že XX preferují dominantní XY před těmi co se prosadit neumí a proto musí XY soupeřit a bojovat a to i tam kde by nemuseli, třeba jen aby nevyšli ze cviku? Nechci říkat, že za (skoro) všemi válkami jsou ženy, ale i když nechci, tak musím, protože jejich preferenční genetický výběr vedl (a vede) k tomu, jak to je. Nebo ne? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco na tom bude :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už to tak bude. Jen bude těžko zjistit, jestli nějaký válečník z diskuse udělal na Aničku patřičný dojem a nebo je to tu samý žabař. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
doporucuji prestat cist novinky a technet. Na normalnich linuxovych diskuzich se nikdo s nikym nehada, napriklad i proto, ze vsichni linuxovy znalci vedi, ze nejlepsi graficke ovladace ma Intel, samotne integrovane grafiky ale za nic nestoji, z beznych GK ma nejlepsi proprietarni ovladace NVidia, Nouveau je porad ve stadiu alfa testu, takze to moc pouzitelne neni, naopak vyborne jsou svobodne ovladace pro Radeony, no proprietarni ovladace od AMD za moc nestoji, ale snad se to brzy zmeni.
A kdyz jsme u toho flamewaru, co myslis, uz bude Mageia 3 aspon trochu funkcni nebo to stale bude ten samy nedodelek jako predchozi dve verze? :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že výraz "na Ubuntu se poslední dobou hodně nadává" není úplně přesný: komunita se rozštěpila díky prostředí Unity, které je velmi kontroverzní a určitá část lidí ho vidí jako vetřelce, který je uživatelům násilně vnucován z důvodu unifikační strategie autorů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi ako Windows 8 s kachličkami ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle nejsem schopen pochopit, Unity se mi nelibi, Ubuntu mam rad, doinstalovani KDE nebo Gnome Shellu je otazka dvou prikazu a pak uz nikdy Unity neuvidim. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mageia? GNOME? KDE? Tak na tyhle novinky mě neužije.
Jen doufám, že kombinace Debian + WindowMaker (či CDE), která je tu už skoro 20 let, se nikam nechystá. Co bych dělal pak? Musel bych vylézt z bubliny a zjistit, že grafická prostředí se teď píšou v javascriptových jazycích pro definici GUI :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Oni se často hádají z nevědomosti. Desktopu KDE jsou často vyčítány věci, kterými trpěl v dobách verze 4.0 či 4.1 a v současném KDE 4.10 po nich nejsou ani památky, stejně tak GNOME 3 je posuzováno podle prvotní implementace a raného GNOME Shellu, protože o těchto dvou věcech se často psalo v negativním slova smyslu též."

Jj, tohle ignoranstvi se promita i do "naseho" sveta;) Kdyz se v roce 2013 kritizujou windows na zaklade W3.11 nebo W95:)

Jako novy notebook bych doporucil spis nejaky tablet. Notebook neni rozsiritelny a stejne nikdy nebude na seriozni praci. Tablet je maly, skladny, dotykovy:) Pokud clovek baziruje na HW klavesnici, brutalni vydrzi a vykonu, tak je tu W510. Sice nema 3G a GPS, ale zas ktery notebook to ma ze? Nicmene u tabletu bych to chtel. No a v nejhorsim se tam da rozbehnout i ten nehezky softwarovy zavadec pro par programu, ktere nemaji free alternativu pro windows (ale jeste jsem o zadnem takovem programu neslysel - mozna tak analogtv screensaver, ten se mi fakt libi a alternativu pro windows jsem nenasel:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.