Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anička nejen o Linuxu: má nová láska LXDE

Boze to je blbka, pul roku nas masiruje s Mageiou a pak napise, ze je na hov.. a jde pouzivat Ubuntu. :-D
jako se zaverem souhlasim, ale psal jsem to "Anicce" uz v diskuzi pod prvnim clankem, me mohla poslechnout uz tenkrat a usetrit si cas. Ale ji je to asi jedno, kdyz prave objevila LXDE. Jako tohle ma byt clovek, teda holka, ktera se v prostredi linuxu orientuje a na linuxu je minimalne pokrocilou uzivatelkou??? :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady hlavně proběhla masáž ve stylu "nepotřebuji na svoji práci rychlý notebook, stačí mi něco slabšího" a hle, máme instalované SSD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani jsem si nevsiml, typicke, ale "Anicka" se asi dobre bavi. Nechapu ho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to vypadá na alter ego p. Ježka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imho je to Jezek... Anicka Novakova - a zrovna se trefila holka do nejpouzivanejsiho prijmeni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jak tak koukam, ucet byl zalozen cca mesic pred aprilem, treba to mel byt ten letosni, ale protoze vysel, nechaji ho na pristi :D

at ziji konspiracni teorie!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jako napotvoru používá Anička fotky Ježka :) Připočtu-li k tomu všemu extrémní náklonost k Linuxu i přes fakt, že je to prakticky nejhorší možná varianta na práci s fotkama tak mě z toho fakt ten Ježek vylejzá nejvíc ;) Ovšem pak by byla jeho nevědomost opravdu tristní (byť nijak nepřekvapivá)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pripada mi to trochu schizofrenicke v clanku o LXDE ukazovat screenshot openSUSE s desktopom KDE !?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ženská se má držet vařečky a nemontovat se do Linuxu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Uprřímně jseš piča ;) teda, jestli to myslíš vàžně

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jen jestli to je "ženská". Aničku ještě nikdo nikdy neviděl. Už v diskuzi zaznělo, že Anička je fake.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím to zcela vážně. U nás to tak funguje. Já nemám hlad a jí šlape Linux. Dokud to bylo obráceně, tak jsem měl já hlad a jí nefungoval Linux.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

+1

A jako nechápu, že si od Aničky "ajťačky" nechává spoustu lidí matlat med kolem huby. Vždyť je to katastrofa a výsměch

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to spravne, ze mas dojem, ze na urcite cinnosti zeny nemaji "intelektualni uroven"? Nebo jak to myslis?
Osobne znam zenske, které delaji všechny mozne profese, u nas na firme dela hlavni zpracovani dat zenska a nemam dojem, ze by to nefungovalo.
Btw, ono uvarit dobre jidlo je leckdy narocnejsi, nez nainstalovat nejaky OS...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Však ani k tej vareške by ju nemali pustiť. Skúste z hlavy vymenovať tri svetoznáme, alebo len známe šéfkuchárky. Myslím, že aj toto ide mužom lepšie. V podstate sú v kuchyni len vďaka historickému vývoju. Ale tuším aj bolo nejako vedecky dokázané, že muži majú lepšie vyvinuté chuťové poháriky. Aj v somelierstve málokde nájdete ženu, aj keď výnimky potvrdzujú pravidlo a ja som už videl somelierku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se zeptas na sefkuchare tak se od vetsiny lidi dozvis ze je to Babica a Pohlreich :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Evoluce je takova potvora ... ze nejen, ze mají zeny v nekterych ohledech vyrazne lepsi chut, ale dokonce mají o něco lepsi zrak stran rozpoznavani barev. Protože, zatímco muz mel mnoho práce s tim zjišťovat co se mu to houpa pod panvi, zena byla schopna dobre rozpoznat ruzne pojidatini, ... proste barva a chut ruznych bobuli a jinych plodu byly kriticke pro pro preziti. Dnes je vedecky dokazano ze nektere specificke odstiny červené a žlute (a jejich mixu), dokážou zeny lepe rozeznat. Nejlepe pak obe pohlavi rozeznavaji zelenou.
Dále pak chut u deti i je taky vyrazne lepsi a choulostivejsi nez u tech "nadrazenych muzu" neb opet evoluce chtěla zabranit detem, jist divne chutnajici věci, které je mohl snadno zabit (odtamtud nechut nekterych deti ke spenatu nebo olivam...ačkoliv je dnes u deti spise boj mezi slanosti chuti diky predsolenym a presolenym potravinam). Tuto schopnost ztraci muzi vyrazne dřív.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi je to snad jedno, kdo zatím "jménem" je, ale už jen to, že obětuje svůj čas pro lidi, kteří ho nemají a podělí se s ostatními mi přijde dost obětavé.
A vůbec to není o nějakém "objevování", prostě je to ochota se podělit se svou zkušeností a to má váhu, na rozdíl od vašeho tlachání.
:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obětovaný čas nic nevypovídá o informační hodnotě článku natožpak o jeho přínosnosti ;) Když ty články shrnu tak mě z toho vychází mimo vychvalování Linuxu (případně BSD když se hodilo do krámu, teď na něj zapomněla úplně :) akorát tak brečení jak chudák holka nemá prográmek na fotky (ikdyž v reálu jich je dost, akorát né na Linux, že :D) a jak je tuze těžké si vybrat notes ikdyž roky děláte v IT (takže si raději místo nového pořídila jetej, ó jak prozíravá to žena).

Jako sesmolit článek umí dneska kde kdo a nepochybuju o tom, že i lépe než Anička ajťačka (linuxačka, grafička, profička :). Ono by vůbec nebylo od věci kdyby se tu objevil někdo kdo by dělal opak Aničky. Klidně bych mohl sesmolit něco i já aneb "jak hluboko v prdeli je Linux když na počítači chcete dělat pitomej rentgen" plus recenze "Kodak stroje" co k tomu rentgenu dávají - za ten bych jim mimochodem utrhnul hnáty aby na nic nemohli sahat. To je holt tak, když se odborníci jako Anička rozhodnou aplikovat avoje rozumy do praxe :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tím článkem je to dobrý nápad. Docela by mě zajímalo, jak se dělá rentgen na počítači. Tady už těch článků, kde se člověk něco dozví ubývá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby si nainstalovala ArchLinux, udelala vse dle wiki az po stadio xserver, a pak si nainstalovala vsechny desktopy (kde, gnome, lxde, i3wm, a hromada dalsich) a pak si to po jednom poustel(a) a zkousel(a) tak ma klid, smazne ty co nechce a necha viteze ...

docela mi pripada stupidni instalovat distro pokazde znovu podle toho ze ten kdo spravuje u toho distra WM tak to nakonfiguroval blbe ...
stejne tak plati cisty debian(testing) ...

aspon se u toho clovek nauci vic pracovat s vnitrnostma linuxu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

On je trosku problem v tom, ze kdyz nehlidas co se deje tak ti pri instalaci aplikaci nenapadne pribyvaji cele xservery a pri odebirani zserveru zase nenapadne ubyvaji na nich zavisle aplikace.

Tedy neni problem to dostat do stavu, kdy si uzivatel sam odinstaluje pouzivany xserver, jen proto ze si nevsimne ze odstraneni baliku sebou vezme 150 dalsich, a po rebootu smutne kouka v lepsim pripade na terminal, v horsim na kernel panic nebo ciste cernou obrazovku (ubuntu s jakoukoliv chybou nebo kixem v nvidia ovladaci).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.