Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anketa: Splňuje vaše PC požadavky na Netflix 4k?

Dusíkatej, dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesplnuji asi zadny bod :D
CPU:AMD FX-63000@4200MHz
GPU: AMD FirePro W2100
OS: Fedora 28
LCD:1920x1080

Ale samozdrejme o Netflixu neuvazuji ani obecne :D takze je to jedno.
Pristi rok mozna na to sestavu mit budu (4k monitror velmi pravdepodoben ano) ale nevyhovuje mi moc ten koncept predplatneho takze nic :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, lebo to neni idealne zadarmo, ze? :D Na Netflixe mas moznost 4 nezavislych profilov. To znamena, ze na tych nehoraznych 300Kc sa mozes skladat v 4 ludoch, ked uz je tych par korun mesacne taky problem..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

len na sk/cz netflixe nic nieje, nebudem platit za polovicny obsah rovnaku cenu ako american za plny obsah.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak sa odstahuj do Ameriky.. :D Ne no, neni tam toho malo a niekto si vyberie, niekto nie. Ja som par serialov skukol a aj tak obsah pribuda rychlejsie, nez mam cas sledovat, takze za mna fajn. Ale to co tvrdis, je nezmysel. To je jak keby som povedal, ze si nebudem platit mobilne data v CR, ked Poliak ich ma za 1/3 cenu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.Ja mam teda k Netflixu pristup(PS4 ucet dcery ktera je tu na vikendy a plati jeji matka) ale stejne tam nechodim.
Obsah mizerny(i mala kouka na youtube a ne na Netflix).Pravda je ze TV ani nemam pripojenou k zadnemu vysilani.Radsi browser a stream toho co me opravdu zajima i kdyz v mizerne kvalite.
Netflix mi osahem nevyhovuje ani zadarmo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak poloviční...sedminový! Podle https://www.finder.com/global-netflix-library-totals je u nás k dispozici 204 seriálů proti 1326 v US a 570 filmů proti 4339 filmům v US. No nekupte to za stejnou cenu. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je opravdu jednoduche, tak to nekupuj! Alebo ta niekto nuti? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí nenutí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a preco potom cela europa riesila, ze rakusky persil (dvojita kvalita vyrobkov nielen praci prasok) ma tolko a sk persil ma tolko ucinnej latky, bol z toho taky mensi skandal.. toto je uuuplne to iste, ak chces mat rovnaku cocacolu ako maju ini, aj netflix musi byt rovnaky ako maju ini!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejná nabídka je nesmysl, protože seriály pro dospělé mají titulky a seriály pro malé děti by měly být dabované. To pro Netflix představuje extra náklady. Ale ten nepoměr je veliký, to je pravda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo souhlas.

Taky bych byl radeji za filmovo-serialovy Steam. Ona ta moznost je i u PC her treba Origin Access, kde se da za mesicni predplatne, ktere je mimochodem hodne zajimave, hrat spousta her. Kamosi si to poridili a rikaji, ze super. Ovsem ja system predplatneho velmi nerad. Vyhovuje mi, kdyz mohu zaplatit treba pres zprostredkovatele jako Steam nebo GOG konkretnimu vyvojari jako podekovani za konkretni hru, ktera me bavi hrat a treba se k ni i po case vratit.

Ve video tvorbe ovsem nic takoveho neni, muzeme byt radi vlastne i za ten Netflix, protoze filmovy vydavatele by nejradeji stary zpusob kino + se zpozdenim BluRay po regionech a serialovy vydavatele maji stale tendenci uprednostnovat televize.

Srovnejte:

PC hry - 1. Krabice (v jakemkoli hernim ci PC kramu), 2. Digitalni distribuce (Steam, GOG, UbiStore, MS Store, Origin), 3. Predplatne (Origin Access, Xbox Game Pass).

Video obsah - 1. BluRay (obchody maji bezne) + TV je treba i nekolik let pockat a divat se na pokyn, 2. Digitalni distribuce neexistuje, 3. Predplatne (Netflix - v CR slaby obsah, Amazon - v CR temer nulovy obsah, HBO Go - nejsirsi nabidka ale neskutecne technicke problemy, sluzba je nepouzitelna).

---
Pod carou: U obojiho jak filmy a serialy tak hry existuje neoficialni distribuce zadarmo pres torrent a shareweby, u her to povazuju za vrchol sprostoty vzhledem k dostupnosti obsahu minimalne v CR, u filmu a serialu to taky pouzivam, jinak se k obsahu ani dostat nelze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesplňuju 4k zobrazovadlo a ani ho neplánuju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nesplňuje, nemam a nechci win10. HW by byl.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

kedze nemam a nechcem nic od Microsoftu doma tak smola...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne zcela, furt tu jsou věci typu nVidia Shield TV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám a rád používám jejich klávesnice a myši. Za cenu lepšího lowendu jsou to solidní kousky HW na to běžné použití a na jejich forcefeedbackový volant a joystick (bohužel už nevím modely) z dob dávno minulých vzpomínám doslova s láskou. MS vždy uměl nalepit své logo na solidní HW :)))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel rad jejich unikatni placatou Bluetooth klavesnici...jen kdyby to nebyl bluetooth, ktery se jednou s PC sparuje, jednou ne, atd...tak jsme nakonec presel na bezdrat placky od Logitechu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano splňuji, ale Netflix nesplňuje moje požadavky.
Mým požadavkem je jednoduše stejná nabídka filmů a seriálů jako v NA.
Dokud tu bude zlomek produkce, nemá význam o něm vůbec uvažovat.

Zajímavé je, že se streamováním hudby to šlo rychle, ale dohodnout filmový průmysl (jejich právníky) dá očividně více práce.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Netflix mám několik let a koukám na jeho filmy na TV přes starou Apple TV krabičku. Když si pořídím krabičku novou (https://www.apple.com/cz/apple-tv-4k/) za pár tisíc (a k tomu 4K TV za pár desítek tisíc), tak budu moci koukat i na 4K filmy. Není mi jasné, proč bych měl koukat na 4K filmy na 13" displeji notebooku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je proč kupovat zařízení, které nepodporuje ani takovou základní funkčnost jako je 4K Youtube.
Ikdyž většina televizí je dnes už asi "chytrých", tak na Youtube se bude koukat přes software televize a zbytek přes Apple TV :-D jak elegantní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave, ze prehrajem na TV jak YT v 4K @60fps a to dokonca i s HDR streamom, prehrajem i 8K stream, prehrajem to same aj v Netflixe, na hry to prepojim s PC cez integrovany steamlink a nepotrebujem k tomu ani Windows 10, ani nejaku posranu Apple krabicku... Problem hladaj v zastaralej TV u seba doma, nie obcene v TV, pretoze co pises, je nepravda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že Apple TV nepodporuje 4K YouTube, to jsem nevěděl. Když má člověk iPad a MacBook, tak je Apple TV fajn, protože umožňuje přesměrovat výstup na TV. Jinak by samozřejmě byla výhodnější jiná levná krabička, která umí jak Netflix tak i YouTube ve 4K.

Starou smart TV mám, ale výrobce (Sony) podporoval firmware jen asi dva nebo tři roky. To je u zařízení s předpokládanou životností alespoň 5 let málo. Proto dávám přednost levným chytrým krabičkám v kombinaci s hloupými drahými TV.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemas si kupovat Apple sracky, pripadne sa nestazuj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu velice ynteligetní názor.
Co bych já si třeba počal, když bych si nemohl stěžovat na svůj iPad Pro ... krám jeden pitomej, nespolehlivej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ocividne si stazujes viac, nez dost. :D

"Otázka je proč kupovat zařízení, které nepodporuje ani takovou základní funkčnost jako je 4K Youtube.
Ikdyž většina televizí je dnes už asi "chytrých", tak na Youtube se bude koukat přes software televize a zbytek přes Apple TV :-D jak elegantní."

Takze iba potvrdzujes, ze so svojimi Apple srackami ocividne nie si spokojny. My ostatni, co nemaju iPady, Apple TV pitomosti a podobne, si nejak nestazujeme. :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se blbě kritizuje něco, co člověk po nějakou dobu nepoužívá a zrovna u těch telefonů, tabletů apod. to platí bez výjimky.
Já si iPad koupil jako 4. tablet do domácnosti, na podrobné seznámení s iOS. Přecijen když si člověk hraje pár hodin s něčím půjčeným nebo v obchodě, tak nenajde všechny ty zajímavé nebo stupidní věci.

Jinak to, že kdo nemá Apple si na nic nestěžuje bych bral jako blbost, sám používám všechny možné platformy a blbostí je všude až až.
Osobně mám nejlepší zkušenosti s Androidem jakož to aktuálně nejstabilnějším OS, ale to nic neznamená - to je moje osobní zkušenost s mými ... 7? Asi sedmi, zařízeními.

Naopak poslední Windows 10 update a jejich změny v sítích, v indexaci, to je panečku prča ...
Já i Win10 máme zajímavý vztah, většinu času je rád používám, ale po každém updatu je minimálně týden totálně nenávidím (vždycky, vždycky se něco pos...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dam ti vedet, jestli to takto pujde udelat, pripojuji se k uctu meho brachy a ten prave tento tyden vyuzil nabidky prechodu na UHD za priplatek 2,-EURa mesicne. Mam 4K TV i Apple TV 4K, tak jsem vazne zvedav, jestli to poslape bez problemu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"K systému pak nesmí být připojeno a zapnuto zobrazovadlo, které toto nepodporuje." Jako ze kdyz mam rekneme vic ruznych monitoru a z toho jeden 4k nebo 4k TV a fullhd monitor tak to co neni 4K musim od systemu odpojit abych se mohl podivat na 4k video z netflixu? To je pekna blbost :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stále nechápem zmysel 4K. Nie každý má neobmedzený Internet, nie každý má (na) 4K LCD a nie každý túži po najnaj veciach. Nie som za 480p, ale 2160p je zbytočnosť. Na 24" stačí fHD a na 32"+ sa človek zvykne pozerať z väčšej diaľky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CIze podla seba sudim vsetkych ostatnych? 31" mam pred nosom ako pracovny monitor, samozrejme v 4k a ma to pre mna velky benefit. A na 75" si nedokazem predstavit kukat inak, nez idealne v 4k, alebo aspon v kvalitnom fHD, ktory sa upscaluje. To, ze ty nechapes zmysel 4k este neznamena, ze ho nechape niekto iny. To je jak napisat, ze nechapes niekoho, kto si kupi drahsie auto ako 400 tisic...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Splna jak PC. tak nativne TV. 4k obsah konzumujem denne, Netflix vsak vyhradne na TV..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rád takovou firemní politiku, kdy koupi jejich produktu mě nutí kupovat další specifické produkty třetích stran, které nechci a o jejich užitečnosti a kvalitě se dá s úspěchem minimálně pochybovat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Neni potreba, Netflix je primarne na konzumovanie serialov. Neviem jak vacsina, ale ja na PC, hoc mam tam 31" 4k monitor, nepozeram filmy ani serialy na PC, ale vyhradne a pohodlnejsie na velkej TV. Ta samozrejme 4k podporuje, vc. DTS zvuku a HDR streamu a ziaden specialny HW neni treba kupovat.

/Tym kazdopadne neschvalujem vsivacku politiku Netflix a MS. Len doplnujem, ze to vobec nemusi clovek riesit, ked ma a k tomuto sledovaniu pouziva smart TV..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Neni potreba >>> a ziaden specialny HW neni treba kupovat....Len doplnujem, ze to vobec nemusi clovek riesit, ked ma a k tomuto sledovaniu pouziva smart TV.."

tak neni potreba nebo je potreba ? :D najak si protirecis :D TV ktera to zvladne je taky specialni HW ...co kdyz ma nekdo 4k projektor nebo velky panel ci TV ktera by to vzladla ale nema podporu od NETFLIXU(nebo ji netlfix ukoncil) apod. ?? porad tedy neni potreba ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je hrozne smiesny argument. Mam ti tu vypisat 100 inych prikladov, kedy by v konzumnom svete nieco zvladlo teoreticky novsi OS, novsie app, novsie funkcie, ale su zamerne odstrihnute? Hlavne, ze sa mojej ustipacnej poznamke vedla v clanku vysmievali, ze hejtujem Samsung, ze odstrihol minulorocne top-end TV od podpory funkcii, na ktore inak maju HW. Tam moja, nie zcela vazne myslena pripomienka vzbudila obrovsku vzburu a ty sa tu pritom snazis obhajovat tym samym argumentom. Takove pokrytectvo.. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muj hw je ve vsech ohledech vykonejsi nez pozadovane parametry, presto nesplnuji hned v nekolika bodech.
Nastesti o danou sluzbu nestojim a ani vyhledove nehrozi, ze by se na tom neco mohlo zmenit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je to stupidní, jsem na tom podobně a naštěstí mě tenhle konzum naprosto nezajímá. W10 mi do stroje nesmí, logicky nemám tedy ani edge a 4K monitor by sice byl fajn (na CAD), ale nevlastním. No a internet by byl zásadní problém, víc jak 10Mbitu mi lokál nenabídne a tahat tady "VIP" spoj mikrovlnou levné nebude.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak , PC už nesplňuje ani jeden bod , 4K nechci a na koukání na TV a především Emulaci mám Shield ... Takže pod Win10 fakt už nic neplánuji , stačí že se mi roztahuje po disku a jsem s ním navýsost nespokojen (po tom co jsem vedle PC spustil starý notebook a Win 7 byly nabootované o půlminutu dřív .... :(((()

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybí mi tam volba "Ne, nesplňuje více bodů, přestože 4k Netflix chci."

Podpora Linuxu není, Netflix nebude i kdybych chtěl a ostatní vlastnosti můj PC splňoval.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mám f3,14či 4K, bohatě stačí FHD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HW 4k bez problémů přehrává i s HW akcelerací, přesto nesplňuje požadavky Netflixu hned v několika bodech. Ať se jdou bodnout :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K čemu mi bude 4K když se dívám na crt monitor s rozlišením 1280*960? Na netflixu jsou filmy, které nejsou na torrentech? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čistě z hlediska použití 4k Netlfixu k ničemu. Ale jinak se hardwarová akcelerace 4k formátů hodí i na sestavě s nižším rozlišením monitoru, protože bez ní by sestava dané video vůbec nepřehrála nebo s několikanásobně vyšší spotřebou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NO bohuzel integrovane reseni ktere by to splnovalo neexistuje (ve Win segmentu), jedine co je pouzitelne je s dedikovanou grafikou, neb alfa a omega zacina na vystupu a zadna deska s plnohodnotnym HDMI 2.0 neexistuje (ani Intel ani AMD) a kdyz ma HDMI 2.0 je to jen premosteni z DP tim padem to plne nebere ochrany a jine specifikace jako 3D video, HBR audio, atp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba aktivní redukce, která podporu ochrany a audia uvádí ve specifikacích. Taková, pokud vím, je na trhu už 2,5 roku:
https://diit.cz/clanek/redukce-displayport-hdmi-2-0-vydana

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba mi 4k zobrazovadlo. Netflix UHD (kebyze ho mam predplateny) by mi pocitac zvladol, Edge mi nevadi, ale aj tak na pozeranie videi z NASka aj internetov na telke radsej pouzivam hernu konzolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.