Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Platinový Antec HCP-1300: Zdroj nejen pro těžaře kryptoměn

I Antec se chytil potenciálního bakšiše při prodeji komponent pro těžaře kryptoměn, nový zdroj HCP-1300 s certifikací 80 PLUS Platinum však zaujme nejen je. Kromě vysokého výkonu a účinnosti nabízí řadu funkcí navíc.

Antec HCP-1300 Platinum vyrábí ve skutečnosti Delta Electronics, na serveru techPowerUp v mezičase vyšla i recenze, na zdroj se tedy můžeme podívat více z blízka. Stejně jako další modely z řady je certifikován pro 80 PLUS Platinum i při teplotě 50 °C a je na něj poskytována sedmiletá záruka. Kabeláž je plně modulární a nejen těžaři mohou využít celkem deseti 6+2pinových PCIe konektorů. Antec zde prezentuje 16pinové konektory na zdroji, které mají údajně být vhodné pro potenciální příchod nových napájecích konektorů v budoucnu, ale jen kvůli tomu bych zdroj raději nekupoval... ;-)

Chlazení obstarává 135mm ventilátor pro tišší chod, vyráběný přímo Deltou. Zdroj sám používá topologii full-bridge se synchronním usměrněním jediné +12V větve, nižší věve vznikají za pomoci DC-DC měničů. Nejvyšší dosažená účinnost zdroje byla přes 93 %, regulace napětí je velmi dobrá, stejně tak zvlnění. Potíž je trochu s výdrží při přerušení síťového napětí a rovněž účinnost při vemi nízkých zátěžích nijak neoslní, ale na 40W zátěž si asi nikdo 1,3kW zdroj pořizovat nebude. ;-)

Samozřejmostí u takového zdroje je kompletní sada ochran, nicméně pro těžaře je tu ještě jeden bonus: funkcionalita zvaná OC link, umožňující zapojení dvou zdrojů za sebe, pro napájení ještě více zařízení s ještě větším odběrem. S ohledem na to, že poměrně často využívají bitcoinové ASIC minery velmi výkonné ATX zdroje, je možné, že se časem dočkáme těžebních strojů s příkony mnoho kW a výkony v desítkách TH/s.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Platinový Antec HCP-1300: Zdroj nejen pro těžaře kryptoměn

Čtvrtek, 13 Březen 2014 - 13:27 | Spirit_pcf | Jo to je pravda. Tento kvartal vyjde niekolko...
Čtvrtek, 13 Březen 2014 - 13:07 | Artael | Jo, s tím souhlasím, ale uživatel nahoře zmínil...
Čtvrtek, 13 Březen 2014 - 08:39 | Spirit_pcf | Od tazby BTC mozna ano, od tazby Scrypt altmen...
Středa, 12 Březen 2014 - 20:03 | Artael | Já teda nevim, ale když pohlédnu na aukro nebo na...
Středa, 12 Březen 2014 - 08:00 | Kert | Když vidím na google kolik lidí a co vymyslí aby...

Zobrazit diskusi