Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Antec True Power Classic 550 W: OEM Seasonic v černé

S ohledem na to, že zdroj jsem mohl v klidu prodat a přilepšit si (na test mi byl poskytnut ze zahraničí a zpátky se neposílá), i přesto jsem pokračoval v testování trpělivě dál, až dokud to necvaklo (a teď to mám tak nejspíš na součástky)… Zdržte se proto prosím zbytečných osobních útoků na mou objektivitu (vše otestováno svědomitě, navíc do noci před dovolenou, abych to stihnul). Ze zkušenosti to píšu takto předem jako své jediné upozornění, "trolling" budu rovnou mazat.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Je smutné, že odešel, ale nějak se ta ochrana proti přetížení otestovat musí a díky za to zjištění, že nefunguje. Dýmení ze zdroje není dobré už vůbec, to je blízko k požáru a co to bude dělat na 110V, to je otázkou...

Sotva může někdo v diskuzi tohle recenzi vyčítat, protože právě tohle (zatížení zdroje až ochrany zapracují - tedy zapracovat mají) je <b>cílem každé solidní recenze</b> a právě na to tu čekáme, abychom věděli, který zdroj se nevypne ani když půjde něco do extrémního odběru a odpálí se.

Škoda jinak hezky osazeného zdroje, ale jsou tu holt lepší kousky.

Na "recenze", kdy se někdo na zdroj podívá, zapojí ho na svůj PC a dospěje k závěru že funguje, se chodí jinam :) A mě už jeden Antec desku odpálil (Fuhyyu kondíky v něm), takže jsem vůči této značce předpojatý stejně :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A co tam presne odeslo, jde o opravit, nebo napravit vadu nefunkcni ochrany?

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jak už je v recenzi, jeden z těch diodových usměrňovačů SBR1045, je na něm bublinka a kouř šel určitě z něj. Teď se jen uvidí, jestli pouze on byl ve zkratu už na začátku a při opakovaných pokusech o zapnutí se přehřál a spálil, nebo je to horší. Třeba ty usměňovací tranzistory nebude prča tady najít…

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Magic smoke - A substance trapped inside IC packages that enables them to function (also called blue smoke; this is similar to the archaic phlogiston hypothesis about combustion). Its existence is demonstrated by what happens when a chip burns up — the magic smoke gets let out, so it doesn't work any more.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

A nejde tu mít hitparádu těch zdrojů, abych i já BFU jedním pohledem věděl, co mám koupit, kterej je na první příčce ?

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, ze by to nebylo spatne, pokud to tedy není nejak technicky slozite.
Něco proste jak maj v Top Gearu tabuli s vysledkama na okruhu a pridavaji tam nove a nove lidi :-) Imho by to bylo fakt super a velmi bych to podporoval

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Momentálně se to dá udělat nejrychleji jediným možným způsobem: vygenerovat článek, který by se po každé recenzi aktualizoval. Něco jako článek s „databází“ tvaru výstupního napětí záložních zdrojů: http://diit.cz/clanek/databaze-tvaru-vystupniho-napeti-zaloznich-zdroju-ups - ale podle mě je to nešťastné řešení. Podle mě by bylo lepší zvolit něco podobného jako je http://diit.cz/o-nas či http://diit.cz/spoluprace (bylo by to třeba diit.cz/zebricek-zdroju nebo klidně nějaké údernější SEO-friendly URL) a zapracovat pro tyhle žádané věci položku do menu nahoře. Dokázal bych si představit, že těch „žebříčků“ nebo podobných stránek může být nakonec víc, imho by bylo fajn mít třeba stránku se seznamem produktů, kterým bylo uděleno nějaké ocenění serveru. Je to fakticky něco podobného jako mít na to extra článek, který se bude aktualizovat, ale je to takové trošku víc systémovější řešení.
Samozřejmě je to o tom, jestli se do toho bude chtít těm, co o provozu serveru rozhodují ;-) (jsem si vědom, že rýpu), ale podle mě to není technicky nic složitého ani časově náročného (apel na šéfredaktora: Jirko, zatlač ;-).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně mám před sebou 4 zdroje, pátý na cestě a další rozjednané, a to je dovolená. Priorita je tedy jinde.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Jo to by nebolo od veci . Len sa obavam ze by boli prve 3 miesta ... potom dlho,dlho nic...a nakoniec vsetky ostatne zdroje ktore us vsetky z nejakeho dovodu neoodporucane..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, takhle to opravdu u zdrojů platí. Máš pár relativně kvalitních z různých cenových kategorii a pak ten zbytek, který většinou stojí akorát tak za zmínku.

Rád bych viděl na recenzi EVGA SuperNovu G2 750W s vnitřkem od SuperFloweru a semi-pasivním chlazením. Jen nevím, zda máš dostatečně výkonnou zátěž na přetížení.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Na přetížení možná ne, ale na zátěž určitě ano. Kdyžtak nějaké halogenky dopájí... I kdyby se výjimečně nepřetěžovalo, tak by recenze nebyla vůbec od věci.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Take kvalitne suciastky a nakoniec to neprezije. Clovek uz potom fakt nevie na co sa ma vlastne spolahnut...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jestli chces dneska neco spolehliveho, musis si to sam nechat navrhnout, vyrobit a zkontrolovat. To co je v obchodech je pouze levny sunt nebo drahy sunt.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Spatny navrh kvalitni soucastky nezachrani. Navic i mezi kvalitnimi soucastkami se objevuji kusove zmetky a vyrobce zdroje osazovane soucastky netestuje. Otestuje hotovy vyrobek na par sekund pri nejake stredni zatezi a jde to na baleni. ☺

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mna hlavne potesilo, ze napriek kvalitnym kondenzatorom zdroj nijako obzvlast neexceloval :) Behemot kvalitu kondikov proste zbytocne precenuje ;)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

SEVENTEAM CILENSE MODULAR 520W 80PLUS Bronze, aktiv. PFC..vcelku zaujímavý zdroj. Chtelo by ho proklepnout :))

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.