Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Antivirus od McAfee zastavil (nejen) prodej alkoholu ve Švédsku

No, není to tak dávno, snad půl roku, co NOD32 prohlašoval o dvou běžných DLL souborech z XP, že obsahují virus Kryptik. Stává se to. Ale takhle drsně smazat důležitý soubor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že to není chyba, u McAfee. Spíš konečně pochopili, že WinXP je vlastně jeden velký virus a je třeba ho odstranit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jediný komu se tvůj "příspěvek" nezdá vůbec vtipný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono není divu, vzhledem k tomu jaká kvanta signatur musí klasičtí AV výrobci vydávat, aby vůbec byli jakž takž schopní něčemu zabránit je to jen otázka času, kdy se signatura "trefí" do důležitého souboru.
Symantec prohlásil, že za loňský rok vydali více signatur než za celých předchozích 17 let co jsou v businessu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobný problém má McAfee každý rok (legrace byla, když mazal VNC servery, které spousta adminů používala pro vzdálenou správu klienstkých stanic). Navíc na false positive si u něj stežuje řada menších firem (taky jsem to musel před asi rokem a půl řešit). Tyto stížnosti ale velký McAfee vesele ignoruje a neřeší - pokud nejste platící zákazník, tak se nikde žádné info nedozvíte a jejich fóru vám při libovolném dotaze na false positive a co s tím jako vývojář můžete dělat smažou konto.

Když všechno selhalo, tak jsem postupoval doporučeným postupeem, a to poslat zákazníkovi návrh na změnu antiviru za nějaký jiný, funkční s několika odkazy na prokazatelné problémy McAfee. Zatím to fungovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Just letting you know that the latest dat file update detects and deletes VNC...

http://community.mcafee.com/thread/6087

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo včera sem byl 2 hodiny bez kompu :-) mno můžu vám říct že ani v tom nouzovým režimu to nebyla žádná sranda :-)) naštěstí na to naši centralisti přišli brzy a byly postiženy jen počítače které byly zapnuty před 6:45 ráno a to tu moc lidí nebývá :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ručně pak lze vše vyřešit zkopírováním souboru v safe mode Windows XP - tak to při 300 počítačích v 5 budovách opravdu potěší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je hloupé, pokud nějaký antivir smaže cokoliv bez ptaní, i když u laiků jsou otázky typu ..v souboru svchost.exe byl detekován virus, odstranit, do karantény apod :-D...leckdy je to to samé jako mod auto...
Musím říct, že mi třeba ten Windows system utitlity taky smazal bez ptaní multimediální sw mojí klávesnice a korektně nechtěl pracovat ani při ručním vynětí v nastavení, holt se někdy zadaří...ona stejně 100% bezpečnost je téměř nerealizovatelná..tedy je..nepoužívat PC :-D ...ale jelikož jsem "závislý" již téměř na IT, je těžké se toho vzdát...Co vy na to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slušný antivir nic nesmaže bez ptaní a slušný uživatel neodklikne žádné hlášení, aniž by si ho nejdřív přečetl, toť můj názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slušný anitivir nic mazat nemusí, ale uživatel to většinou udělá. Znám i takový lidi, kteří jsou schopní přesunout soubor do karantény, a protože se jim systém začne chovat divně (systémovej soubor chybí), tak projistotu tu ten vir z karantény zamžou. Aby náhodou neovládal systém, jak někteří odsouzení z vězení svoje organizace :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, v nasej korporacii sa tomu snad podarilo vyhnut, aspon teda neprisli ziadne poplasne spravy od IT oddelenia. Asi si to najskor "otestuju" niekde a potom daju na korporatne servery k stiahnutiu

Druha vec je ze McAffee obcas stvara psie kusy. Uz dlho nepovoli nainstalovat a spustit Getpass (cisco password cracker) od Bosonu ze je to crackware, jeden packet sniffer sa mu nepaci tiez - proste tie programy zmazal, pravidelne sa pobije s Dell Control Panelom pri starte(McAffee vyhra), a naposledy kolegovi nedovolil nainstalovat programcek od RSA na autentifikaciu do VPN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně by mě zajímalo kdo zaplatí vzniklou škodu. Mám totiž pocit že SW firmy jaksi neodpovídají za škody které vznikají používáním jejich nefunkčního nebo nebezpečného výrobku, nebo aspoň jsem nikde nezaregistroval že by se někomu podařilo někdy něco vysoudit po SW firmě. Tedy když pominu pokuty antimonopolních úřadů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

McAfee je mi už hodně dlouho nesympatické, nějak jim (dle mého subjektivního názoru) začíná ujíždět půda pod nohama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

McAfee je opravdove zlo, urcite se najde dost adminu, kteri by mohli vypravet, jak ve firmach vitezi agresivni cenovou politikou na ukor nasobne kvalitnejsich reseni. Jen proto, ze si pred lety vybudoval jmeno, a to peklo, co pak admini zaziji...malo kdo vidi. Ovsem tohle dela MA pravidelne, krome vyse zminenych pripadu si vzpominam jeste na dalsi, kdy smazal excel.exe a winword.exe. Jen tak, z pleziru. Za tahle jejich chyby plati, pokud jste corporate zakaznik a pokud se ozvete. Vetsinou ve forme slevy na licence.;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.