Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme záložní zdroj: APC Back-UPS RS 800 VA

Pred par dny jsem tu stejnou taky zprovoznoval, ten stejny problem 4 chcipnuty smd kondiky. Taktez jsem je nahradil normalnima. Nechapu, kdyz je tam tolik mista, proc vyrobce volil smd (kurvitko?)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Osazovaci stroj pracuje rychleji a levneji, nez clovek. Proto je tam smd. Kurvitko bych za tim opravdu nehledal.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem kurvítko to svou funkcí je. Nejde o to, že je to SMD, ale zjevně jde o nekvalitní a možná i poddimenzované SMD.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Dávají tam nejhorší z nejhorších, parametricky. Nejobyčejnější kondenzátory s vysokým ESR, nízkými proudy a ještě třeba na 85 °C, a nasekané vedle horkých tranzistorů.

Takhle odejdou i Chemi-Cony, taky dělají jakési úplně nejnižší SMD řady. Zatím jsem je viděl špatných jen opravdu velmi málo, víc na spodní hranici specifikovaných parametrů, ale péct se to tam ještě déle, tak to nakonec odejde taky. Ono zas když je to takový obyč na 1000 hodin, tak člověk nemůže čekat, že to vydrží dvacet let i když je japonský. A to je ještě otázka, kdo to pro NCC dělá - minimálně nějakou dobu to asi přímo dodával Sam Young, mají tam jakousi společnou fabriku/NCC snad vlastní i část akcií Sam Youngu, tak kdo ví, kdo to dělá dneska. Co pochází z Koreje je nejisté, Čína a Indonésie jsou jejich vlastní továrny.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

"Nejobyčejnější kondenzátory s vysokým ESR"
No to potvrzuje co uz jsem rekl, nicmene jestli jsou to kondiky na 85°C nevim ale verim, nezkoumal jsem. Kolem horkych trandaku je to driv nebo pozdeji jista smrt. Co tak ale pozoruju je to nejucinejsi casovana bomba.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak by ma zaujimalo aka lacna UPS sa oplati v tejto dobe kupit? APC mavalo super povest ale je jasne ze to s nimi ide dole vodou.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Diky Behemotovym merenim mam jasno a zalezi co potrebujes/preferujes. Mereni je od toho.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

ja kupuju ted eaton... ale lacine modely ne. Jsou male, velmi tezske a maji aktivni chlazeni, ktere, ale nejede porad (jede pokud se nabiji, pokud se jede z baterky, ci pokud se to nejak zahreje)

Pokud potrebuji neco s delsi vydrzi, tak to neresim UPS, ale resim to nejakym solarnim regulatorem (axpert) a pridavnou baterii (lifepo4). Je to drazsi, ale vydrzi to mnohem dele - hlavne baterky. Vyhodou toho axpertu je ze se da zapojit do modu UPS (drzim baterky nabite) pres vhodne trafo muzu na solarni zapojit centralu. (automaticke spousteni centraly jeste vyresene nemam)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

konkretne s eatnem Powerware 9130 3000 mam problem s tim, ze se obcas resne network managemnet card, jinak podpora vypinani vmware virtulek je luxusni vec, na Smart-UPS 3000 XLM jsem to nikdy nerozchodil (powerchute nepocitam ;)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa dostali do ruky 2 ks týchto UPS. Permanentne preblikávali na batérie. Na oboch boli vadné C60 22mF/16V. Kapacita OK, ale mali zvod.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.