Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noci s nepřítelem: Apple bude čipy pro iPhone 7 vyrábět opět u Samsungu

Docela by mě zajímal zdroj s tím bombardováním. To, že se Apple nemá rád se Samsungem je pravda, ale historka o bombardování je fakt už přehnaná do extrému

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

stačí dát do vyhledávače hesla Jobs Thermonuclear War

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale termonukleární válka byla vyhlášena Androidu, nikoli Samsungu:-)
Samsung byl Applem napadán hlavně z důvodu plagiátorství a uspěl.
Nicméně, samozřejmě je něco jiného Samsung Mobile a Samsung výrobní závody, ostatně, Samsung je obrovská společnost, kde se jistě "nenávidí" i jednotlivá patra patra openspace mezi sebou:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno, úspěch je v tomto případě věc velice relativní. V kolika případech měla soudní obžaloba úspěch 1/10 ... 1/20 ? Fanouškovskými PR se lepší nezabývat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono v podstatě stačilo vyhrát pouze jednou, hlavně aby se prokázalo, že je Ťamťung obyčejný korejský kopírovač bez špetky vlastní invence. Teď mu dal Apple košem úplně (o tom se tu ovšem nepíše, tady se Sasmungu fandí a LŽIVÝ Ježek by to nepřenesl přes srdce takže se spatlá článeček o tom jak velký Samsung vlezl Applu tak hluboko do análu, že už zase vyrábí cpu pro Apple)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nj, byznys je byznys. Neočekávám, že by pro ně CPU divize vyráběla za dumping.
Jak je to s vlastní/cizí invencí se stačí podívat na
http://www.ipadjailbreak.com/2011/04/f700-iphone-comparison.html
Doba prostě technologicky uzrála a jak jsem psal : fanouškovským PR se lepší nezabývat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, nechápu argumentaci s F700. Jako, že jej Apple okopíroval? :D Každej normální člověk se podívá na iPhone a vidí to samé u Ťamťungu ve dvaceti variacích...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

stačí se podívat na datování - byly vyvíjeny takřka současně. dokonce byla F700 představena a uvedena na trh o něco dříve, ale to se fandům těžko vysvětluje, ti mají svoji mantru o kopírování hodného inovativního originálního Applu zlým Samsungem ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, ale ten telefon vypadá úplně jinak než iPhone už od pohledu včetně ikonek. Podle mě jsou ty telefony úplně jiný... Teď bych prosil obhajpbu na S2 a všechny kopie iPadů. Wow, že by to bylo tak, že od doby iPhonu všichni čínští výrobcbci kopírují iPhone? Samosebou i Samsung/HTC/whatever to zkusil, ale jedinej Samsung to odnesl nejenom v USA, on prohrál mimojiné i v Číně (zákaz prodeje tuším Galaxy Padu)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já to vidím tak, že oba mají přibližně stejné rozměry, zaoblené rohy, ikonky a dotykové obrazovky. liší se jen designem, šířkou okrajů, materiálem hrany, barevností ikonek, a pravděpodobně funkcemi, ale ani jeden jsem nepoužíval, bo jsem uživatel hloupého odolného telefonu, takže celé ty litanie kdo koho kopíruje jsou mi naprosto u ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si tohle někdo splete s iPhonem tak je mi ho upřímě dost líto http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wMuC0vDNlQo

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem u S-ka obšlehli i ikonky, ale předpokládám, že mě budete tvrdit, že tomu bylo přesně naopak http://photos.appleinsider.com/samsung.suit041811.001.jpg

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pokud je někdo tak slepý, pak by si měl najít obrázek ve větším rozlišení, aby na ty ikony viděl. pokud mu přijdou ikony zkopírované pak je spíš zaslepený. nebo už nikdo po Jabku nesmí udělat barevné líbivé eyecandy ikony?!
zdokladoval jsem na F700, že Samsung uvedl na Cebitu svůj koncept dříve. že to bylo v době, kdy musel být iPhone u Applu už pokročile rozpracovaný je nasnadě. proto jsou litanie o kopírování jen pro fanouškovské flame a podobné retardy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že F700 vůbec iPhonu podobný není. Ať už fyz. rozměry, rozměry displeje, QWERTY výsuvnou klávesnicí, ikonkami a prakticky vším. To, že byl F700 uveden na trh o trochu dříve na tom nic nemění. Ostatně ono stačí když si přečtete to co jste sám napsal: "liší se jen designem, šířkou okrajů, materiálem hrany, barevností ikonek, a pravděpodobně funkcemi..."

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

je obdelníkovitý s jedním tlačítkem a má zaoblené (nepatentované) rohy ;)
odstraňte evolučně z F700 hrozně pomalou odezvu, tragický dotykový displej a nudné ikonky ... a máte tu něco o čem fanoušci od uvedení iPhone tvrdí, že ho kopíruje. ... protože před tím tady přeci nic takového nebylo, iPhone je nej, nej, nej, ... .
to opravdu od doby zveřejnění áfóunu nikdo nesmí zrychlovat, zdokonalovat svůj smartphone a dělat hezčí barevnější ikonky nebo vypustit fyzickou klávesnici?! absurdní! iracionální!
Apple prostě nemá patent na celou kategorii jednoho spotřebního zboží, které se obvykle v jednotlivých kategoriích obvykle podobají jako vejce vejci. nepamatuji se na spor, že by výrobce televizorů XY žaloval výrobce UW, že mu zkopíroval obdelníkovou obrazovku a zaoblené rohy, OSD, ... . Apple nebyl v kategorii první a nebude ani poslední.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že "předtím" Samsung vyrobil mnohem podobnější telefony iPhonu než je F700 proto nechápu, že se iP1 porovnává zrovna s F700, který je na první pohled jiný ať už vzhledem nebo konstrukcí.

Ikonky budiž, ale třeba u S1 se Samsung vůbec nemusel snažit napodobovat dock... Porovnávat iP1 vs F700 ikdyž je F700 slider přijde absurdní zase mě. Taky třeba nemusel mít nachlup stejný kabel jako iDevices, akorát v černé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc kdyby jste se mrknul na nějakou recenzi tak zjistíte, že se ty dva telefony liší dost radikálně, zato třeba Galaxy S2 vs iP4 jsou prakticky totožné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

.. no sice zasadni chyba ale nemuzu si pomoci :-) .. precetl jsem si jen nadpis a uvod a hned mi naskocila reakce: Ty ohryzkáři to jsou ale teatráři :-))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hmm Apple respektive jeho produkty su fakt kvalitne a odladene, netvrdim ze bezchybne. Rozhodne taky iOS je pouzitelnejsi ako rozbita zlepenina Android s ktorou to ide dolu vodou a skoro to vyzera ze Google ma Android na haku. Lenze novy iOS7 nevyzera zrovna ako riesenie a posledny Iphone, aj ked uspesny , zrovna ternom nebol. Vlastne v mobilnych veciach su uz len tablety jedine ktore Android neumlatil svojou cenou. Otazka ci pri taktomto stave sa este nejakeho iPhone7 dockame.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iOS7 není řešení čeho?
Tak iPhone 5 přinesl "jen" ten větší displej (pro většinu v praxi), pokud ale iPhone 5+něco přinese NFC a biometrickou čtečku, stane se definicí bezpečného platebního prostředku a opět se přetvoří trh s mobily. A možná nejen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V cem neni iPhone 5 terno a jeste k tomu kdyz je uspesny? iOS 7 docela zajimavy naproti iOS6...to ze koukas jenom na tvar ikonek, nebo bile pozadi, vytvari jen tvoj subjektivni nazor. Navic pochybuju ze ho mas odzkousenej. A ceho by mel byt reseni? Neboj, iPhoneu 7 se dockame

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš překvapuje, že se Apple zuby nehty drží ARM. Tady se bavíme o horizontu 2 - 3 let a tou dobou už bude mít i Intel skvělý mobilní čip a jestli se jim povede, lepší než právě to co nabídne ARM.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Preco si myslis, ze sa zubami nechtami drzia ARMu?
Uz v minulosti dokazali, ze ak to pre nich bude vyhodne, tak nemaju problem prejst na inu architekturu. V podstate plynule (PowerPC -> Intel x86).

Navyse - ked v Appli kuli plany na prvy iPhone, tak prveho koho oslovili bol Intel. V tej dobe vsak mal v rukach len velmi zravy atom (oproti armu). Oteliny aj sam vyhlasil pri svojom odchode, ze toto je najvacsia chyba, ktora ho zrala. Ze v case kedy ich apple s tymto oslovil im nevedeli vyhoviet.

Cize reakcia na tvoju myslienku - Apple nebude mat problem s rozhodnutim prejst na x86, ak to pre nich bude vyhodne (rozumej Intel musi fakt priniest vykon a spotrebu, ktora bude hodna tej namahy).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně o tom musí mlčet.

Když plánuješ přejít na jinou architekturu, nesmíš o tom mluvit protože současné produkty by ztratily hodně na své kráse kdyby se vědělo že za rok budou mimo proud a už se pro ně nebude nic optimalizovat.

Asi tak jako byli lidi co si koupili G5 překvapeni když Apple přešel na x86. Nicméně Apple se zachoval fair a drtivou většinu softu optimalizoval pro obě architektury dokud stroje nebyly morálně zastaralé, tzn u Applu 1-2 roky. Potom už to šlo hodně z kopce a dnes si na tom nepustíš plynule youtube ve flashi. A Čtyřjádrová G5 má horší reálnou použitelnost jak Pentium 4 Northwood s HT.

U ARMů obecně je to tak že nemaj výkon vůbec na nic. Třeba videa přehrávaj jen proto že maj separé HW h264 dekodér, samotné CPU nic nepočítá. Dokud je video kompatibilní s ním, půjde to. Jakmile se začne na webu používat na streaming mnohem optimálnějš H.265 všechny přístroje budou lusknutim prstu out.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud změníš architekturu a nezměníš OS tak se dá bez problémů fungovat i na starších strojích dokud budou stačit. Apple by podporu po určitou dobu zachoval a u Androidu to funguje už teď. Katastrofická situace nastane, když změníš OS celkem 3x (Symbián -> Meego -> W7.x -> W8) jako to předvedla Nokie. To se zastaví ne optimalizace, ale vývoj programů jako takových.

Co se týče videa tak tam bych byl bez obav, protože většina webů bude podporovat starší kódování už jen proto, že nových zařízení bude minimum. A až to bude opravdu významné, tak ty starší odejdou do křemíkového nebe a novější verze budou mít HW dekodér duální. Takže je to takový pseudoproblém. Ostatně CPU na dekódovávání FHD videa nestačí (I T9300).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.