Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple Campus 2, březen 2016 [4k video]

Na to, ze to stavi uz tretim rokem, to neni zadna hitparada, zvlast v kontrastu s prachama, co apple ma. A co ma byt ta hlinena pyramida? To bude Jobsovo mauzoleum nebo co?:o)))
Vtipne jsou taky ty garaze pul kilometru od hlavni budovy, clovek by tak nejak logicky cekal, ze budou v podzemi toho baraku.
Taky se vam pri pruletu vybavil ten prulet mesteckem Microsoftu a ze si tu Jobs zjevne neco kompenzoval?:o)
Jinak jsem dost zvedav, jestli to vubec dostavi a obsadi, zvlast kdyz se takovym zpusobem snazi na sebe strhnout v posledni dobe pozornost americke vlady .... aby az jim zatnou tipec s vyrobou v cine a zakazou jim pouzivat danove raje, pripadne zakazou prodej iphonu na uzemi USA, meli vubec na hypoteku:) Nebo to mozna stavi jako vyrobni zavod, protoze uz asi tusi, ze jsou trnem v oku spouste lidem a uz se zacina varit voda;)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady nejde o to že se s tím finkají, tady jde přece o tu kouzelnou formulku a mekku každého vohnouta "4 Kááá" ne? :-D Kdyby na YT našel ve "4 Kááá" video z prvomájového průvodu ze Severní Koreje, tak bys čuměl na první máj, ale našel staveniště, tak čučíš na staveniště no ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste hrozně zábavný revolucionář. Ještě jsem nenarazil na jediný váš příspěvek, co výborného a výjimečného jste sám dokázal, jaká váha stojí za vašimi myšlenkami. Pokud jsem postřehl, jste mladý muž, student, co se teprve rozhlíží po světě, který vybudovali jiní. Ale už víte, co je správné/ špatné, a co ti druzí zvorali. Ale to je dobře, nespokojenost je motorem pokroku. Těším se, jak si dám plakát s vaším portrétem do pracovny a budu ho hrdě ukazovat dětem, koho mají následovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja jen doufam, ze nikdo nema plakat s Jobsem a neukazuje ho jako priklad detem.
Osobne mi prijde ten kult osobnosti pro naprostou vetsinu lidi zvraceny a neprijatelny az z Jobse dela v mnohym lidi vyslovene fasistu, coz si snad ani nezaslouzi (ikdyz teda ti skinheadi v 1984 reklame ....... :)
Si vem, uz snad 5 celovecernich filmu .... muzea s Jobsem .... pratele, to je moc!
Nebyl to programator, nebyl HW navrhar .... byl jen clovek, co diky silenemu a manipulativnimu pristupu spustil vlnu kultu jmenem "apple". Je tu nekdo, kdo skutecne shledl nejakou jeho tiskovou konferenci? Projev vyslovene navrzeny psychology typu "smejdi" snazici se lidem prodat vysavac za 80 tisic. Naprosto zjevne a zdokumentovane prvky socialni manipulace. Jobs vystavil skutecnou kapitalistickou firmu s ryze fasistickym pristupem tretiho tisicileti. Detsti otroci, silene ceny, natlak .... jen aby vydelali na posratem iphonu o 10 centu vic.
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20111212190024AAehT3P
https://www.youtube.com/watch?v=E3s-qZsjK8I (ten se mi obzvlast libi;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale vy sám jste velký fanda Apple a Jobse, i když v diskuzích tvrdíte opak. Jinak by jste to nevnímal, nekomentoval, ignoroval. Já poslouchám kdejakou muziku, ale konkrétně dechovku nemůžu, to prostě nedávám. Tak si nedokáži představit, že bych sledoval články o dechovce, psal příspěvky o dechovce nebo ostatní poučoval jak je to hrozná muzika. Když navíc sám jsem v oboru hudby ničeho nedosáhl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

EV je v Apple celkem hojne zastoupen, asi pred mesicem jsem nekde narazil na statistiku a kde se psalo ze nejake EV ma vice nez 1000 zamestnancu Apple v USA, nejhojnejsi je udajne Nissan Leaf, pak BMW i3 a az na tretim miste Tesla s modely S, Roadster a zrejme 1 nebo 2 kusy X

a ve chvili kdy Apple dokonci a vypusti na trh za par let svoje EV (ostatne Teslu chteli take podilove skoupit) tak bude mezi Apple zamestnanci EV asi docela dost rozsiren :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to aby se modlili, aby se škodliviny z těch jejich EV nezačali skutečně počítat tak jak se to děje v Singapuru
http://www.denik.cz/auto/majitel-tesly-dostal-v-singapuru-obri-pokutu-el...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

cekal jsem kdy nekdo tohle vytasi, aneb nesmysl na entou :D aneb jine Ev v Singapuru prosli, jen u jednoho Modelu S nastal problem, kdy urednici to spocitali na uplne nesmyslnou hodnotu, a celkem verim ze danej urednik asi nakonec nebude moc stanstnej vhledem k tomu jake tam platej zakony :)

osobne neznam zadneho majitele ktery by mel s Teslou spotrebu 44kWh na 100km, vetsina ma prumer 18-25kWh

a samozrejme se vratime k tobe, jakosto ocividne odpurci EV a zastanci fosilnich paliv, tak milej Sheldoniq, kazdej zrafinovanej litr tveho oblibeneho paliva spotrebuje pri rafinaci cca 1.6kW elektriny, takze k emisim ktere vyfuni z vejfuku tve auto si jeste pricti na kazdych 100km to co vyprodukovala ta elektrarna aby vubec mohlo bejt vyrobene to palivo na ktere jezdis, a to tam nepocitame dopravu nakladakem k benzince kde jsi ho nacerpal a elektrinu ktera byla potreba abys vubec natankoval, nojo jaksi ty pumpy co ti cerpaj palivo do nadrze nefungujou diky kreckum v behatku, ale diky elektrine ;)

nulove emise jsou nesmysl a zrovna Tesla nikde o nulovych emisich snad nic nereklamuje, pritom treba Nissan Leaf kterej se chvasta sloganem "Zero Emission" v Singapuru prosel vpohode a par jich tam jezdi a jeste na nej majitele dostali dotaci ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pri rafinaci ropy se neprodukuje jen benzin, tak si tech 1,6kW nak prerozdel mezi ostatni produkty rafinace....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemas pravdu u urcitem bode, na rafinaci 1 barelu se prumerne spotrebuje cca 270kWh elektriny, a vytezi se z nej v prumeru 107% ropnych produktu vetsinou v podobe paliv v tekute a plynne podobe, coz vychazi na cca tech 1.6kWh na 1 litr paliva (jakehokoliv ktere z te ropy vznikne) udaje samozrejme pochazi od Cepra, tedy podle jeho rocni produkce respektive zpracovani barelu a podle jeho rocnich odberu elektriny, a to bohuzel Cepro patri k tem novejsim/zrekonstruovanym rafineriim v EU, respektive 2 ze 3 rafinerii Cepra

v CR se z ropy ziskavaji tyto produkty: benzin, nafra, letecky petrolej, topne plyny, topne oleje, propan butan, syra a mazut a vsechny se jeste dale spracovavaji na dalsi derivaty, nektere produkty ktere zname nez se z ropy ziskaji, tak prochazi 3 az 4 procesi "rafinace" u asi nezjznamejsich produktu benzinu a nafty jsou ty rafinace 3

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud nekecas, tak souhlas...
ja jen vim, ze benal je lehka frakce, a vicemene je to neustale "vedlejsi" produkt rafinace a tezsi slozky maj podstatne vyssi en. narocnost...
BTW: pokud by nebylo vyuziti v soucasnych motorech, tak by slo vicemene o odpad...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Koupená Tesla tedy podstoupila test, po kterém jí vyšla spotřeba 444 watthodin na kilometr"

Hahahaha :D To je snad ještě veselejší než ty zfalšované testy Volkswagenu. Který idiot tomuhle číslu uvěří, to by mě zajímalo. To by to auto mělo dojezd tak sto padesát kilometrů. Čehož by si majitel asi všiml, že?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud to byla metodika typu "dáme tomu cihlu na plyn a měříme emise", tak bych se nedivil

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to aby se modlili, aby se škodliviny z těch jejich EV nezačali skutečně počítat tak jak se to děje v Singapuru
http://www.denik.cz/auto/majitel-tesly-dostal-v-singapuru-obri-pokutu-el...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dle mého názoru když už, tak by se mělo platit za vypouštění škodlivin u toho kterého zdroje.
Tj. v případě konvenčních aut - tanker, rafinérka, elektrárna která poskytuje el. energii rafinérce, ale i pumpě, a nakonec auto samotné. Ty vícenáklady by se měly promítnout do ceny PHM.
V případě elektroaut - elektrárna. Auto žádné škodliviny nevypouští. Ekoodpustek by měl majitel vozu zaplatit ve zvýšené ceně el. energie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu jsou vlastně ekoodpustky dobré, koho jsou příjmem a jaký je jejich výstup? Zatím mám dojem, že to je tak akorát další vyfabulovaná daň se spekulativním využitím... Že se z nich pak staví solární elektrárny, na které se pak vybírá další daň ve vyúčtování elektřiny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"dan" za OZE je jen kulisa toho co nas v pristich desetiletich ceka s nazvem JE, aneb zakryti ojebu na jaderne energetice ktera je dlouhodobe ztratova a neustale se zdrazuje, ver ze jednou bude bezny obcan v CR cerpajici elektrinu z verejne site sakra rad za OZE

a abych to osvetlil, tak OZE se zlevnuji a zlepsuji, solarni panely i vetrne a vodni turbyny jsou stale levnejsi a kazdy rok delaji urcity pokrok ve vyvoji, takze tam kde panel o max. vykonu 100Wh stal pred lety 20 tisic dnes stoji panel se 120Wh 5 tisic, tam kde vetrne a vodni turbyny jeste pred par lety stali 1-2 miliony za 1-2kWh a rozbeh meli na 6-8km/h dnes stoji stejna turbyna s rozbehem na 2-5km/h desetinu , zdrazuje se ale prenosova soustava ktera s tema zdrojema umi kvalitne pracovat a vykryvat je

naproti tomu jaderna energetika nechutne zdrazuje a tam kde treba Temelin stal 120 miliard, tak dnes jen dostavba blpoku s jen 5-10% vylepsenim vychazi na 600-750 miliard, a na co se hodne casto zapomina je fakt ze zivotnost te jaderky je v pripade Temelina jen 35+2 roky a pak se bude za 500-1000 miliard dalsich 20-30 let asanovat (momochodem s asanaci jaderne elektrarny ma v EU zatim zkusenost jen Nemecko s Slovensko) a kuprikladu asanace A1 na Slovensku zatim stala nejakych 50 miliard eur

ve finale tak budem jednou jeste radi vzpominat ze za kazdou MWh jsme meli na vyuctovani nejakych 6 stovek za OZE, protoze jednou tam budem mit treba 5-8 tisic za MWh za JE ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokrok u solarnich panelu je uz skoro na hranici, material je schopen vzdy premenit jen urcite relativne uzke spektrum svetla (menit frekvenci lze, rozsirit spektrum je problem) a jedina moznost je vrstveni, ktere je financne pri beznem pouziti neunosne (leda pro vojenske ucely nebo pro vesmir) a vlozeni energie u vyroby mnohonasobne prevysuje to co zvladne vyrobit za celou zivotnost.

ps.: jedina moznost je uplne nova technologie bud vyroby a nebo premeny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ten pokrok měl být ekonomický. Podobně jako u Mooreova zákona (kde šlo o minimální cenu tranzistoru napříč integračním spektrem) nás zajímá ekonomické optimum, které určitě není na krajích intervalu účinností dostupných na trhu. Jinými slovy, o cenu za kWh jde až v první řadě. Vícepřechodové články skutečně nejsou vhodné pro masové aplikace (pokud nedojde k nějakému zásadnímu převratu, který je umožní vyrobit extrémně levně, třeba nějaká kombinace a-Si+c-Si, ale o tom převratu pochybuji).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten jsem nekomentoval, tam je rezerva jeste velka, ale byla tam i zminka o technologiii :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pleties si mnozstvo dodanej energie s jednotkou vykonu. Panel ma nejaky vykon, takze W a nie energeticku kapacitu ako baterie, cize Wh. A naopak, v predoslom prispevku kde opisujes spotrebu auta na kilometer, to musis pocitat v mernej spotrebovanej energii, cili auto spotrebuje na 1km XYZ Whod. Ked motor spotrebuje na 1km 100Wh to znamena, ze moze odoberat 100W po dobu jednej hodiny, ale aj to, ze odobere 6kW behom 1 minuty. A panel zasa nema ziadnu "kapacitu", ten ma prosty a holy vykon, 100W, co je hodnota, ktoru dokaze v idealnych podmienkach suvisle dodavat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ale předpokládá, že veškerá elektřina pro auto se vyrobí v elektrárně na fosilní paliva? Možná v Singapuru jiné nemají, ale v jiných zemích tomu tak být nemusí. Oba pohledy - ten s nulovými emisemi, i ten Singapurský - jsou poněkud černobílé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak :) do toho zapocitat i ekologickou zatez spojenou s vyrobou napr. solarnich panelu a samotnych komponentu vozila (vc. zateze po skonceni zivotnosti jednotlivych komponentu) atd. atd.
ale rozhodne mi to pripada lepsi nez kdyz mi ty splodiny vypousteji primo pod nos (navic vime jaky je kolikrat technicky stav soucasnych vozidel a kvalita spalovani ...atd. )

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V elektrárně to bude většinou lepší. Zaprvé, většina zemí má energetický mix, takže část příkonu je "eko" nebo alespoň jaderná. Za druhé i spalovací elektrárna bude mít lepší podmínky spalování než motor, protože pracuje stabilně v co nejefektivnějším režimu (s co nejvyšší účinností) a může pracovat s vysokými teplotami. Zatímco automobil má nějakou tu desítku minut studeného chodu kdy nejsou ohřáté katalizátory a létá to z něj rovnou ven, musí se pálit i složky (aditiva) zajišťující mazání ventilů atp, často mění režimy mezi volnoběhem a plným výkonem což se projevuje na tom co létá ven.

Navíc elektromobily rekuperují při brždění, tedy recyklují pohybovou energii, což je věc kterou spalovací motor bohužel nedokáže. Hybridy to dokáží, ale kolik jich je, že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je ale maximálne nelogické. To by potom museli tú pokutu dostať aj všetky domácnosti. Však on si tú elektrinu platí a ako taká elektrina je ekologická, lebo to auto priamo nevypúšťa škodliviny na rozdiel od spaľovacích. Nech pokutu za vypúšťanie škodlivín platí výrobca - elektráreň. Teda myslím klasická uhoľná. Lebo napríklad my máme dosť vodných elektrárni a tie nevypúšťajú škodliviny. Ako potom chcú hodnotiť mieru škodlivosti elektrického auta? Kľudne mohol povedať, že on berie ekologickú elektrinu z veterníkov, vodných, slnečných a atómových elektrárni. Jeho auto fakt neškodí. Mieru znečistenia nech znáša výrobca. Však taká elektráreň môže prijať opatrenia na znižovanie vypúšťaných emisií. Len si musí rozmyslieť, či radšej pokuty každý rok, alebo drahé zariadenia na redukciu emisií. A potom o koľko zvýšia elektrinu koncovým zákazníkom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, podle me jo :-) , elektromobil je fraska. Provoz ok ale jak jiz bylo zmineno, ta elektrika se nekde vyrabi coz asi tak ekologicky nebude a hlavne samotna vyroba elektromobilu asi sama o sobe moc ekologicka nebude.... Mraky elektroniky a ty baterky .... Bohuzel sem jeste neslysel ze by se daly vyrabet ekologicky .... Takze pro dobrej pocit ze mi od auta z vejfuku nejde dym fajn, ale ze by na nich bylo neco ekologickyho to se me jako amaterovi nezda.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro "dobrej pocit" v plicích, to za to nestojí? Jako bychom toho sajrajtu ve městech nedýchali dost. Mimochodem, http://www.ucsusa.org/clean-vehicles/electric-vehicles/life-cycle-ev-emi...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Skoro mi to připomíná nádhernou vilu jednoho léčitele a nad vstupní branou stálo: " Tento dům postavila lidská hloupost.".
Zde by se spíš hodilo napsat: Tento Megabarák postavila lidská hloupost spolu s bílo-jablečným náboženstvím!.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tam asi budou mít i „horizontální výtahy“, což? Asi bych nechtěl jít pěšky z jednoho oddělení do druhýho, kdy to jedno od druhýho bude vzdálený celej průměr.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tomu říkáme "turbovýtahy", ne? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně ať už vydají ten watchOS 3.. http://chytrehodinky.net/apple-watchos-3-co-ocekavame/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.