Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple pracuje na audioproduktech vlastní značky, zacílí na high-end

V high-endu znám jen Bose, nějaký Beast jsem nikde nezaregistroval.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pred pár rokmi som skúšal rôzne značky vrátane Bose, ale nakoniec som ostal pri Cabasse. Pomer kvalita/cena bol v tom čase bez konkurencie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Beats, podobně jako iPhone není high-end. To jsou stylová sluchátka. Před tím, než je koupil Apple, tak je kupovala v USA -náctiletá zlatá mládež právě pro jejich vzhled. Nikoliv pro zvukovou kvalitu. A to byl taky důvod, proč Apple koupil - v USA známá dobře prodávaná značka, která se nějak liší. V Evropě to byla do nedávna prakticky neznámá značka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A nie len pre vzhlad ale jednak ze za nimi stal Dr Dre ktory im spravil slusny marketing takze cela hiphopova a rapom zmagorena mladez si isla hned kupit jedny Beatsy a potom su prebasovane tak ako vecsina mainstream sluchadiel. Dnes by sa uz medzi ich portfoliom nasli jedny, mozno dvoje ktore by stali za pouzivanie, ale stale je to predrazena znacka ktora medzi highendom si zatial neskrtne.
A pre mna osobne druhy dovod je ze nikde neuvadzaju parametre pouzitych menicov a celkovo sluchadiel. Najist oficialne info aku maju tie sluchadla impedanciu, citlivost alebo vykon je nemozne. Sluchadla ktore sa tvaria ako highend a toto zamlcuju stoja za prd, ked si nevazia ani doveru zakaznikov.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Díky za osvětu, hlavně že jsem za to dostal 4x mínus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bose do highendu nepatří. Je to lepší mainstream, určitě se nevyznačuje věrným přednesem. Bode se vyznačuje spíše tím jak z mála dostat hodně, takže jeho bedýnky třeba ke kompu jsou fajn, sluchátka také nejsou špatná, ale nejsou moc dobře vyvážená (dost tlačí na basy).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám studiové monitory Yamaha řady HS a naprostá spokojenost...subwoofer a dva satelity s externím audio interface mě dohromady stály 24k, ale zvuk nemá obdoby...na co pak nějaký předražený hifi sestavy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to uz je asi na inu diskusiu, ci sa vobec monitory hodia na bezne pocuvanie, osobne si myslim ze skor nie, alebo aspon nie pre vecsinu. Predsa len ine je ked sa robi nejaky mix alebo vobec pracuje na zvuku, kde treba skor analytiku a pocut "vsetko" ako ked chcem doma lahnut a proste si nejaku hudbu vychutnat. Tam sa uz hodi aj nejaka ta "krivka", par dB na basoch pridanych a podobne. Samozrejme nie nejake prehulene peklo ale ostatne ani vecsina dnesnych mixov nieje nejaka rovna ciara cez vsetky frekvencie. Ono ale skor mam pocit ze v poslednej dobe sa to nenormalne prehana s cenami, hlavne pri tychto zabehanych znackach kde silou mocou sa snazia vyvorit hlavne imidzove modely kde samotna kvalita audia je rozna a hlavne sa plati za znacku a design. Potom si clovek kupi napriklad take Monoprice ktore tlacia a su totalny plastak ale da si to na usi a zrazu nechape za co vlastne plati tych 200-300$ roznym znackam ked sluchadla za 20 sa mozu s nimi smelo porovnavat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samé, myslím, či, skor nie, mám pocit...Já to vím na 100%, protože to mám doma už roky a poslouchám na tom hudbu i filmy denně a mám tak možnost srovnání. Kdyby jsi to slyšel, tak by jsi mi dal za pravdu ;) Je pravda, že umístění je základ, ale pak je jedno, jestli to posloucháš přímo, nebo trošku ze strany, či v leže. Používám je jako běžné repro k PC a nemůžu si je vynachválit, jsem rád, že jsem je tenkrát koupil. Každý, kdo to slyšel hrát, tak mi dal za pravdu. Je pravda, že nejvíc toho zvuku dělá subwoofer. Má velký výkon a rezervy, takže i při větších hlasitostech zahraje nezkresleně všechno a je z něj cítil síla, která dává tomu zvuku ten správný základ. A že jsou frekvenčně vyrovnané je naopak výhoda, protože to slyšíš tak, jak to bylo namixováno, nepoužívám ekvalizér. Naopak u toho subwooferu je to super, protože žádné frekvence nejsou utopeny a má rovnoměrný přednes v celém spektru, což je sakra poznat, protože je tam slyšet to, co jinde tolik nevynikne a je to tak, jak by to mělo být. Basový přednes je uchvacující a to doslova, protože najednou zjistíš, jak špatně hraje všechno, co jsi doposud slyšel. Každá z beden má dva zesilovače kvůli vyrovnané charakteristice a opravdu na tom nepozoruju "plochý zvuk". Hraje to dynamicky a čistě. Nemám sice srovnání s jinými monitory, ale tyhle monitory se dají v pohodě používat jako klasické repro, akorát ten zvuk je někde jinde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano je, pretoze vzdy to bude subjektivne hodnotenie. Kazdemu vyhovuje nieco ine a tak isto pri hudbe, respektive jej reprodukcii. Nehovorim teraz o jasnych rozieloch typu rezonujuce repraky alebo prebasovane sluchadla ale aj v hifi alebo highende maju kazda znacka svoj charakteristicky zvuk ktory nemusi kazdemu vyhovovat. Ja vam neberiem ze tie Yamaha monitory hraju dobre a plus pre vas ze vam vyhovuju. Ale to nieje ziaden absolutny etalon. A ako som pisal, aj vela audio profikov hovori ze monitory ani niesu vzdy idealne na bezne pocuvanie hudby lebo su az moc prisne a presne (zasa zalezi). Keby zacali vyrobcovia mobilov dodavat k mobilom sluchadla na urovni studiovych monitorov asi by sa vela ludi zhrozilo ze ake hrozne audio maju, pretoze su proste zvyknuty na nieco ine nehovoriac o kvalite samotneho zdroju. A myslim ze je zbytocne nieco dalej k tomu pisat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bose není high-end, natož Beats ...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

to je sice pravda ale dejme tomu ze je to "lidovy" high-end pro majetnejsi :) ale ruznych specialit od ruznych vyrobcu ci custom reseni za "nekrestanske" penize bych asi radil do samostatne kategorie (neco jako super pocitace o kterych se taky moc nemluvi a nepovazuji se za "bezny/lidovy" high-end) .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

OK, s tím se dá víceméně souhlasit :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bose si hraje na neco vyjimecneho a maji dost slusne produkty, ale obecne bych rekl, ze je to reklamni znacka co umi dobre prodat svoje jmeno. Beats je vlastne takova spatna kopie se stejnou strategii :). Kdyz vynechame obskurni high-end, tak bych volil cokoliv z vyssich rad od Sennheiseru, AKG, Beyerdynamic, Audio-Technica a par dalsich. Pro in-ear sluchatka to budou trochu jini vyrobci, ale ty moc neznam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bych zase tak úplně šmahem neřekl, Bose byli vždycky mistři v tom jak dostat z malých beden "velký zvuk" (nemyslím hlučný) a dodnes to umí špičkově. Nicméně zařadit je mezi pořádné bedny s pořádným zesilovačem pochopitelně nejde, tomu jsou na hony vzdáleny. U sluchátek je to trochu komplikovanější, třeba mají jednu z nejvymakanějších noise canceling technik (asi tím, že dělají slucátka pro pilory), co se týče věrnosti, tak tam to není nic moc ohormujícího, spíše jdou po basové módní vlně než po vyrovnanosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: Tak určitě!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bose sice není nejlepší, ale pravda je taková, že nemá jediný špatný produkt, takže pro lidi, co kupují elektroniku v supermarketu (a náhodou ví o této značce), ví, že se nemůžou splést... což se - jen příklad - o takovém Logitechu (jako podobná modla pro ty, co neznají Bose), říct nedá. I Denon, i Sennheiser, i AKG dělají i silně průměrné produkty. Ale zas je fakt, že vyrobit dobrá sluchátka, neřkuli špunty, je setsakra těžké a věc víceméně pokus - omyl. Vyrobit dobrého "jezevčíka" do kuchyně nebo repráček do kapsy je podstatně jednodušší.

Jinak jack je sice fail (hlavně kvůli vylamování konektoru), ale ta sluchátka bezdrátová opravdu objektivní pokrok a pohodlí jsou - jejich funkce, Siri, propojení s dalšíma jabkama atd. Jen jsem nikde nepochopil, jestli je dobíjí to pouzdérko - myslím že jo a že je dokáže dobít 5 x 5 hodin.... A cena 5000? Když má někdo na mobil za 33000 tis.... na druhou stranu nic, co by nešlo realizovat i u drátové verze a bez dobíjení... Ale koho by někdy nesraly dráty, že... při běhu, na kole, s batohem... furt se ti to někam motá.... Samozřejmě že lidi co poslouchají FLAC budou mít "radost"... ale kolik jich je mezi ovečkama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, vsak on to cas proveri :) Ja osobne sluchatka u mobilu nepouzivam. Ale zato se mi uz nekolikrat stalo, ze na nejake vetsi akci jsem potreboval propojit vystup z mobilu do zesilovace... a jak jinak, nez pres jack....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

však máš přibalenej adaptér... ostatně ovečky toho už teď tahají asi nejvíc ze všech... verze nabíječek, rozbočovače, adaptéry na HDMI.... powerbanky... teď sluchátka máš 6 kusů... sluchátko A, sluchátko B, rakvička, kabel k rakvičce, drátová sluchátka, adaptér na jack... )))

Jo a pak je tu Tidal, lossless hudební služba... ale stejně jako u FLACu pochybuju o procentech.... Apple Tidal okrádá o dalších 6 dolarů měsíčně, proto v Appstoru stojí 26 dolarů a všude jinde (web, Android..) 19.99

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj stejně tak jako spotřebiče Miele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako som pisal silne priemerne produkty vyraba kazdy. Vyhoda kvalitnej audiotechniky je ze nestarne. Spickove sluchadla ze pred 20tich rokov su spickove aj dnes, preto aj dnes mozu stat dost velke peniaze aj ked sa uz nevyrabaju. Ostatne staci sa pozriet na popularne koss porta pro, do dnes sa vyrabaju, aj ked ich popularita je niekde inde.
Vyrobit dobre sluchadla uz nieje problem, ostatne preto ide hore aj lacna Cina. Problem je navrhnut kvalitne sluchadla.
Bezdratove sluchadla fakt niesu pokrok, respektive je fascinujece ako to vzdy vyzera ze pre Applom to neexistovalo a ked pride s tym Apple az v tom momente to zrazu existuje a ma zmysel. Ako keby doteraz neexistovali blutetooth sluchadla. Ostatne aj ten ich W1 chip a cele bezdrotove sluchadla su postavene okolo bluetoothu, ako sam Apple priznal, akurat ze pridali par veci na vyse.
A preco je jack stale fajn ? Pretoze je to skvely fallback ked bezdrat zdochne. Ono nabijat sluchadla je uz beztak dost ulet. Dalsi problem, ktory si ale bezny clovek neuvedomi a nepripusti, ze teraz sa budu este viac predavat rozne shity. Totiz pokial mam mat fakt slusnu citlivost a prednes bez skreslenia, tak musim mat kvalitne menice a aj celkovo konstrukciu musli/zvukovodu. Akonahle mam ale po ruke elektroniku tak sa mozem na to vysrat a proste zvuk "doladim" v cipe. Ono staci si pozriet recenzie aj znackovejsich bluetooth sluchadiel, ktore maju pripojenie aj cez drat. Pokial idu bezdratovo cez elektroniku tak hraju ako tak slusne ale vecsina z nich ked idu "analogovo" cez drat tak padnu o niekolko tried nizsie a hraju vecsinou otrasne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že Apple se tváří, že žádný FLAC neexistuje, tak zase úplně moc ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě se skoro všichni tváří, že FLAC neexistuje a většina obyčejných lidí o něm podle mě v životě neslyšela. Smutné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to je preto ze vecsina obycajnych ludi ani FLAC nepotrebuje a ani by ten rozdiel na ich "audio" sustave nepoculo. Vecsina ludi pravdepodobone bude aj nadsena z ukoncenia existencie jacku. Ostatne predaje iphonu to ukazu. Co je skor smutne ze asi dalsi vyrobcovia sa zacnu po applu opicit a zostanu nam asi uz len tie cinske produkty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je omyl, apple nezacieli na high-end. Apple vymyslel vlastnú cieľovú skupinu: low-end/middle-end za cenu high-endu/ultra-endu a presne na túto skupinu cieli.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně. iPhone je bezesporu kvalitní výrobek. Jen cena je cca 3x vyšší než by měla být. Stejné to je u většiny výrobků Apple.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale výrobky applu nejsou vůbec předražené, jen jejich parametry a kvalita odpovída 3x levnější konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial dnes uz cisto highend znacky ani poriadne neexistuju. Vsetci vyrobcovia aby prezili tak robia aj mainstream aj cisto sunt. Ono ani sa to moc inak neda ked uz cina sa velmi slusne dotahuje. Vyrabaju slusne "spotrebne" sluchadla za polovicne az tretinove ceny a tomu sa tazko konkuruje, uz len preto ze ten highend si predsa len kupi male percento zakaznikov.
Ale inak spomenute AKG, Sennheiser, Shure, AudioTechnica, Grado, niektore modely od Sony ale aj napriklad Philips s Fidelio su na tom dobre, ale vecsinou si treba uvedomit ze to zacina od urcitej cenovej hladiny. Tak isto kazdy vyrobca ma vecsinou svoj specificky zvuk, design ale aj nedostatky. Osobne by som napriklad do AKG uz nesiel, teda hlavne do sluchadiel s ich 3d axis uchytenim musli. Niekomu to moze vyhovovat ale je to tatalne nepohodlne a musle casto tlacia. To je ostatne casty problem, sluchadla maju spicove parametre, menice a zvuk je spica len clovek po hodine zisti ze tlacia ako svina alebo nahlavovy most je silny a podobne.
Ale Apple ako audio highend nema moc sancu. Tam su usadene ine znacky. Ich notebooky sa dost pouzivaju v produkcii ale to je asi tak vsetko. Jedine co by sa im mohlo podarit tak vytvorit komplet novy segment audia bez drotov a tam sa presadit ako spicka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že Apple auto bude mít dofukování pneumatik a IP68 )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani Apple ani Google asi ziadne auta seriovo robit nebude. V tomto maju automobilky pravdu, jedna vec je nacmarat si na papier a vyrobit zopar prototypov a nieco uplne ine je postavit fabriku, zohnat subdodavatelov a vyrabat auta seriovo.To sa naozaj neda len tak za par rokov. Staci sa ostatne poziret ako sa lame Tesla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je v zasade pravda o vsech seriove vyrabenych vecech. Kdyz mate lab s vybavenim za sto milionu, zvladnete udelat 10nm CPU i dnes, mozna na 5000-ty pokus ale zvladnete. Neco jine je vyrobit jich milion, 50$ za kus :)

Tesla ma problemy v tom, ze spousta veci co potrebuje, se vubec nevyrabi v takovych seriich jak oni potrebuji... a hadam ze s autami je vseobecny problem, ze potrebujete mnohem vic subdodavatelu nez u elektroniky (nebo jinych oblasti).

A pro Apple asi nejvetsi problem, ze zisky z aut nejsou nijak zavratne :) a hadam ze na 3x predrazene auto by se nenaslo dost ovecek :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U aut urcite potrebujete mene subdodavatelu nez u letadel .. a u letadel nez u raketoplanu ...

A ano, spousta veci se nevyrabi v takovych seriich ... treba takove baterie ... jenze to by se muselo zacit otevrenim vice dolu na lithium ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bude mít bezvzduchové pneumatiky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

High End audio od Applu? To si představuju takto: jako zdroj signálu půjdou použít jenom produkty značky Apple (telefony / počítače, přes BlueTooth nebo Lightning), případně bude mít aparatura zabudovanou wifi nebo LAN, přes kterou se bude umět připojit přímo na iTunes. Možná by to mohlo exportovat do LANky síťový disk na nějakém jablečném rozhraní - ale v tom případě to nebude přehrávat MP3, budou podporovány jablečné a příbuzné formáty pouze s podporou DRM. Spíš si myslím, že to na LANce jako NAS ani vidět nebude, to je příliš otevřené / namáhavé na přemýšlení. Daleko spíš k tomu bude nějaká jednoúčelová appka do iOSu / Masoxu, jakkoli zbytečná, když to stejně pojede přes BT.
Koncový zes bude cosi ve třídě D - pokud budou audio vnitřnosti vůbec nějak komentovány, tak samozřejmě v superlativech. Hlavně to bude napohled jablečně designově jedinečné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Apple a high-end audio? To je snad protiklad ne?
Humus špunty, od iPhonu 4s do iPhonu 6s cpali DAC CirrusLogic nižší kvality, jejich integrované zvukovky v iMac, Mackbook, Mac Mini jsou naprostý odpad. atd.
Teď navíc k iPhonů, začali dávat cpát DAC se zesilovačem vecpané v malém kablíku ...
http://goo.gl/zaxPt4

Oni tomu možná high end říkat budou, ale pro každého, kdo to se věnuje hudbě nebo má rád kvalitní poslech, to bude spíš prasárna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Následně Apple podá soudní žaloby na Beyerdynamic, Sennheiser a řadu dalších firem, že užívají značku high-audio neoprávněně, protože si jí Apple nechal patentovat a má tak jediný právo na toto označení. V následujícím soudním sporu budou žalované firmy donuceny zaplatit Apple odškodné a uveřejnit omluvy v nejčtenějších časopisech, že lhaly a neoprávněně používaly značku high-audio. Za což se budou svých zákazníkům pokorně omlouvat.

Následně vydá Apple omračující video-reklamu, kde chlápek bude mít ve tváři viditelnou extázi z high-audio zvuku vycházející z přístroje, kde bude na odiv vystaveno logo nakousnutého jabka a holografická lesknoucí se nálepka "high-audio". Chlápek bude běžet pouští, deštěm, budou do něho bát hromy a blesky - ale nic nezničí jeho orgasmus a blaženost, protože právě poslouchá high-audio, konkrétně mp3 s datovým tokem 128 kb/s, přes lighting a super-DAC ve sluchátkách Beats. Na konci přes celé video sjede nápis "insanely great" a "amazing".

A celý svět bude od této vědět, je pouze Apple vám dá kvalitní zvuk, a nikdo jiný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to dokážeš hodit na track s pořádným bítem a MCs se budou červenat, tak jdu do toho. *High audio, to si zapamatuju )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

High audio přeci jasně naznačuje, že po jeho poslechu budete sjetí, jak budete v extázi a orgasmu při poslechu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol, tak uz mi je jasne, preco davaju z ajfonov prec 3.5mm konektor. Nechcu si tym konkurovat v hajende...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti je jasné. :-) High end používá jen 6,3 mm jack a XLR konektory. :-) Proto to samé bude i v příštích Apple. :-) [Ještě se používají RCA (cinče), ale ty beru spíše za polokvalitu.]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mi naozaj nemusis vysvetlovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona většina high end telefonů má stejně shitový výstup na sluchátka - Sony, HTC, iPhone 6s, teď už i Samsung apod.
LG V20, ZTE Axon, některá Lenova, Marshall, Meizu, Alcatel, některékteré Xiaomi apod. budiž světlými výjimkami mezi shit DAC integrovanými v SOC.

Applu se jen povedlo z průměrného výstupu na sluchátka v 6s udělat novou feature s podrůměrným výstupem přes redukci na 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavne ani tak nejde o DAC ako o vystupnu analogovu cast. Co je pri setreni a priestorovych obmedzeniach vo fonoch velka bieda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořád, pokud se výrobce snaží, dá se dosáhnout i kvality levnějších přehrávačů od Fiio.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bluetooth a hiend je nesmysl, neboť to první vylučuje to druhé. Celý článek je nesmyslný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmyslné především je to aby největší vocasové a škůdci audia obecně se cpali někam kde jsou naprosto jaloví. A to i včetně jejich slavný profi platformy spjatý s ProTools = HW parametrově a zvukem naprosto žalostný a za nesmysl.Je to podbná píseń jako odpad od Creative ohledně zvukovek např. Nakonec netřeba chodit uplně daleko dokonce i podělaná uplně ubohá NOKIA 112 za pár korun má kvalitnější a lepší audio výstup než pětkový i šestkový jabko... (o nulu nižší THD a čistší pozadí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.