Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple iOS 4.2 přináší multitasking pro iPad, iPod i iPhone

Už se těším na jablíčkáře, jak začnou vyvracet svá dřívější tvrzení, že multitasking je v TAKOVÉM zařízení nesmyslný, a k ničemu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dusevni pohnuti v sestinedeli...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé jak tak minoritní značka v našich končinách vyvolává vždy takovou vlnu emocí :) Kdysi se takto lidé dohadovali u různých značek aut. Ještě bych to chápal, kdyby bylo povinné, něco od Apple koupit. Ale když je tolik jiných možností, tak mi to uniká.

Jinak já na svém telefonu multitasking, nebo jiné jeho náhradní řešení nemám, a rozhodně mi neschází. Prostě každému dle jeho potřeb a radostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v telefonu by mi multitasking taky asi neschazel (i kdyz ho muj telefon ma), ale u ipadu mi chybel. i kdyz ten applovsky multitasking je spis takovy pseudomultitasking.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja musim rict, ze cely ty diskuze o "multitaskingu" nechapu. Mozna je to tim, ze to resi technicky zamereni uzivatele. Obycejny uzivatel (a ja si troufam tvrdit i "technik")z pouziti pristroje nepozna, jestli bezi klasicky multitasking jak ho zname z windows nebo aplikacni vrstva (treba push). A hlavne z praktickeho uzivani je to naprosto jedno, kdyz vysledek dostavam stejny:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to řeší lidé co tu techniku používají, a né že jsou technicky zaměření. Teoretické základy a hlubší znalosti má málo kdo z těch co zasvěceně diskutují :) Je zajímavé kolik je u nás na netu odborníků a IT věštců, přitom jsme země s minimálním vlivem v IT (výzkum a patenty). A když potřebujete programátora nebo odborného technika, tak se nestačíte divit jací lidé se vám na to místo hlásí.
Bude krásné, až v diskuzích bude víc dotazů a podložených tvrzení, místo vzájemného osočování a napadání. Zesměšněním a jízlivostí oponenta nepřesvědčíte.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak souhlasim:) Krasne jste ten stav popsal. Ja se vlastne vyjadroval k takovemu ceskemu stouralstvi, bastleni a kutilstvi. Kde se vsichni ohani mnozstvim parametru, ktere v dnesni dobe uz nemusi byt signifikalni (ani jim mnozi nerozumi), ale unika jim podstata: Jak to cele vlastne funguje. Z toho vaseho pohledu bych v tomto vhledu jeste dodal, ze tu sice existuji "zlate ceske ruciciky", ktere umi delat neuveritelne technicky zajimave veci, ale uz ten dany produkt neumi dovest do konce, udelat mu prijemne ovladani, design, reklamu, podporu atd. Zazivam takove boje denne predevsim v elektrotechnice a IT.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám kamaráda, který jako německý občan, zde dlouhodobě žije. Vždy mi říkal o naší hrdosti na "zlaté české ručičky" a schopnost improvizace. Že se jedná o naše prokletí a velký handicap. Dnes již vím, že má úplnou pravdu, bohužel to naše "kutilství" a amatérizmus dáváme nejen do osobního, ale i do profesionálního života. A pak se divíme, v jaké stoce to žijeme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, jedna věc je vlastnost, že si často někdo myslí, že všemu rozumí, byť to není pravda - tam bych mluvil o kategorii typu "fušerů" a "lam". S tím ale Zlaté české ručičky(R) nemají co dělat, ty jsou doménou poněkud jiných lidí, kteří jsou schopni hledat neobvyklá, promyšlená řešení, jsou schopni řemeslně dobrého provedení práce a podobně. A i když tohle bohužel upadá (ale to nebude ani tak vlivem národnosti, jako spíš doby a jejích pochybných požadavků), tak pořád si myslím, že se u nás najde spousta lidí, o kterých je možné bez mrknutí oka prohlásit, že to jsou borci (a potažmo mají ty "Zlaté české ručičky").

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Multitasking je na iPhone super. Sám ho používám. Skype na něm funguje skvěle.
Spíš mě zaráží proč se píše o tom že 4.2 přináší multitasking, když už je od verze 4.0 která vyšla před několika měsíci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verze 4.2 prinasi multitasking na IPAD.

Chapeme? :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě že chápeme. Stačí si přečíst nadpis a kdo neví, že multitasking byl do iP dodán už před pár měsíci, si může myslet, že je to novinka.

Nevím proč se z multitaskingu dělá taková svatá kráva. Jako kdyby to bylo kdovíjak důležité. V případě iP se to jeví jako možnost rychlého přepínání mezi aplikacemi bez ztráty dat v té otevřené. Nicméně i to bylo řešitelné již dříve, stačilo, aby programátor při uzavírání aplikace uložil její stav. Některé to dokonce uměly dávno před multitaskingem.

Co dřív nebylo, je možnost systému reagovat na PUSH notifikace i jinak než jenom zobrazením zprávy. Například když mám vypnutý Skype a přijde notifikace od Skype serveru, že mi někdo volá, spustí se Skype a telefon začne vyzvánět. A mě je úplně jedno jestli kvůli tomu muselo Skype běžet na pozadí, nebo bylo spuštěno nějakou zprávou.

Dokonce se trochu zdráhám použít název multitasking pro ten mechanismus implementovaný v iOS. Chápu ale, že je to pro mnoho lidí srozumitelnější, ale skutečnost je trochu jiná. Multitaskingem bych označil třeba možnost přehrávat hudbu a při tom používat jakoukoliv jinou aplikaci. Tohle už iP ale uměl od začátku. Zrovna tak při telefonování mohu listovat v kalendáři nebo lovit v SMS nebo kontaktech. Zkrátka to co Apple přinesl do iOS4 není pouze multitasking jak ho lze chápat na počítačích. Aplikací, u kterých je nutné aby na pozadí skutečně běžely sktutečně moc není. Napadá mě přehrávač, navigace, pošta, kalendář, kontakty. Ovšem u posledních tří jmenovaných je to kombinace PUSH a MT. Aplikace jsou mrtvé do chvíle, než dostanou zprávu že se mají probrat a něco udělat (stáhnout poštu, aktualizovat kalendář, přidat kontakt).

Mám kamarád co má HTC HD2. Telefon používá zhruba stejně jako já. Rozdíl je v tom, že on má po poledni baterii skoro vybitou a já až večer. Tak schválně, který z mechanizmů souběžného běhu úloh vám přijde lepší?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Krasne jste to napsal za mne. Opravdu pri beznem pouziti clovek ani nema sanci poznat, jestli tam multitasking je a nebo neni. Dulezite je, jak veci funguji a ze funguji dobre. A teprve az pak, kdyz clovek zacne do hloubky rozebirat technologii PUSH zjisti, ze toto je ta spravna cesto pro tento typ zarizeni. MT neni PC. A takovyto (ja bych to nazval) "aplikacni multitasking" je skvela myslenka na snizeni spotreby, snizeni zbytecneho zahrivani zarizeni atd atd. Stejne si myslim, ze kdyby Apple nezverejnil, ze multitasking nema resp ze ho pridava, tak 80% diskutujicich nepozna ze tam neni:) Pripomina mi to diskuze pri uverejneni preemtivniho multitaskingu ve windows. Nikdo to do hloubky neznal, ale vsichni to kritizovali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Multitasking je na iPhone super. Sám ho používám."
:-D :-D :-D :-D
inteligence oveček znovu ukázána
ještě teď se válím smíchy
já bych zase mohl říct....."Display na telefonu je supr, sám ho používám, skype vidím skvěle" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...proč ho nazýváš "ovečkou"? ...jen proto, že si může dovolit lepší mobil než ty?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prijde mi ze minimalne polovina lidi apriori odsuzuje apple jenom kvuli tomu ze si jejich vyrobky nemuze dovolit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že včera u toho QNAPu to bylo stejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rekl bych ze spis min, vetsina lidi odsuzuje apple kvuli tomu ze udela ipad bez usb, bez multitaskingu a lidi si to stejne koupi, kdyby to byl vyrobek jakekoli jine znacky tak by to nikdo nekupoval, ale je to od apple, koupi to miliony :)

To je asi stejny jako kdyz si zensky kupuji kabelky nebo boty, taky maji v cem chodit a v cem nosit veci, ale chteji zase neco noveho, styloveho, koupi si novou kabelku od "nejaka znacka znameho navrhare", a cim drazsi tim lepsi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máte částečně pravdu, ale zase je lepší pracovat pro nebo být výrobcem takových kabelek, za něž zákaznice utrácí peníze. Než perfektně provedeného, ale neprodávaného zboží.

Máte to jako v audio oblasti, většina toho co se masově prodává je pro audiofila nepoužitelné. On má jiné značky. Přesto nelze tvrdit, že ti normální kupující jsou dementi a ovce. Jen proto, že kupují něco co se jim líbí a plní to co chtějí.

Jinak iPhone i iPad USB mají, jak se asi připojují k počítači a nebo k jiným periférním zařízením? A multitasking měla už 1. generace iPhone, jen nebyla přístupná pro vývojáře 3. stran. Je samozdřejmě na diskuzi zda to API pro vývojáře, vydávané za multitasking, je správné tak nazývat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, je jasné, že ho máš také :-)
... máš pocit, že iPx je známka, že si někdo může dovolit něco víc?... hmm, pouze mě utvrzuješ v názoru na většinu "imagemakerů jablíčkářů"... čest vyjímkám, kteří ho mají proto, protože ho potřebují/využijí...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

asi tak :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mam čerstvě iPad, používám ho místo diáře, zárověň díky 3G modemu mám všude internet k dispozici a kalendář se synchronizuje sam, zadám na jednom míste a je to všude. Jsem naprosto spokojeny uživatel.

Co se mi nelíbí tak je na služebním iPhone 3G, evidentně je jeho HW příliš pomalý pro iOS4 takže práce s ním je momentálně spíše utrpením než pohodou. iPhone 3GS/4 je jina káva tam to maká suprově.

Proč Apple? je dražší ale... aplikace jsou na HW perfektně odlazené, na macbooku mít puštěných i několik desítek aplikací naráz není problém, dále pak neuvěřitelná variabilita, scripty a automatické akce které si snadno sám sestavím. Vše spolu hned a bez problému komunikuje. telefon s neotebookem atd... zádné nastavování a trápení se s drivery... výhoda uzavřeného systemu. Nevýhodou pak je, že nepřipojíte co vás napadne, jen to co vám poskytne Apple.
Když jdete do apple musíte si toho být vědomi, ale vyváží vám to komfort obsluhu a kvalita provedení. Ovládání věcí od apple je prostě intuitivní. to ze konkurence to nedokáže promyslet tak jako apple už je věc jiná. rozhodně ne důvod apple hanit.
Každý občas ujede i apple, nedá se říci že by vše dopadlo hned na 1čku, ale rozhodně lepší než např. Windows Phone 7, z toho jsem fakt zmatenej...

Pokud SmartPhone pak bud Android nebo iOS vše ostatní je o ničem...

PS: mám iPod nano 1Gen... vzdy se u produktu apple vsichni pozastavuji nad nemoznosti výměny baterie. Upřímně, kdy jste naposled kdo menil baterii v mobilu??? 90% lidí to po 2letech vyhodí a koupi si neco jineho, protoze pri dnesní spotrebni vyrobe se to tou dobou stejne rozpada, je to cely osoupany atd..

Jinak zpet k memu iPodu... baterie stále i po temeř 7letech pouzivani vydrzi 6h (puvodne 8-10h). jediny duvod proc ted zustane v supliku je iPad.
ano produkt za 8k v te dobe, ale mám jej 7let bez jedineho problemu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu kecáš, ne?... iPod 1.gen se začal prodávat v září 2005... a pokud by jsi měl 1GB verzi, tak až v únoru 2006... takže 7let (nebo téměř 7 let) ho nemáš ani náhodou :-)
... a když to porovnám např. se svým Qtek-em 2020 (z roku 2003), tak to tenkrát žádná hitparáda nebyla :-( Qtek samozřejmě také maká dodnec, však je to převlečená HTC Himalaya

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tak jsem se prepocital, tak 5let. Vim kazdopadne ze jsem ho koupil hned jak se objevil. Tenkrat jsem uvazoval o iPod classic ale ten mi prisel moc velkej a tezkej, tak jsem pozdeji koupil nano. Ono uz je slozity si v dnesnim stresu vzpomenou presne na rok :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no vidíš, já všechny tvoje zařízení a funkce nahradím jedním telefonem od Nokie ;-)
ovečka defined....proč mít jen jednu snobskou věc, když můžu mít všechny, že? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...překvapivě zatím ne ...mám jen iPad ..."... máš pocit, že iPx je známka, že si někdo může dovolit něco víc?.." ? Nic takového jsem neřekl!!! Jen je zvláštní jak někteří všeználci každého kdo má apple označují automticky za "ovečky", "sektáře" a podobné nesmysly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

iPhowno má méně funkcí, které bych využil, než můj foun, drahá ovečko ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Inteligence? Otazka zni, jestli souvisi s inteligenci fakt, ze clovek neznaly problematiky pouzije slovo "pouzivam" misto "vyuzivam". Dale si muzeme polozit otazku, zda-li je clovek, jehoz poslanim? je snaha o jakousi formu provokace (snad na vsech hw/mobile cz webech, pod jakymkoliv clankem souvisejicim s firmou Apple), aspon prumerne inteligentni, zejmena v socialne-emocni oblasti. Napadlo by inteligentniho jedince, za jakeho se tento clovek povazuje, ztracet cas timto zjevne patologickym chovanim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D
změna slovesa s velmi podobným významem důvod pobavení opravdu nezničí :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co má společného vlastnictví určité věci s inteligencí.
Zřejmě to byl chabý pokus o flame.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takže si myslší, že třeba uživatelé Škody 120 mají stejnou inteligenci jako uživatelé nejnovějšího BMW? jejda, celá naše teorie nám spadililinkala? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

iPad / iPod / iPhone ve skutečnosti multitasking nenabízí ani v současné verzi, ani ve verzi 4.2. To, co je tam implementované, je využití jistého API, které umožní provádět některé operace i když aplikace neběží. Aby se to dalo nazvat "multitasking", nesměla by aplikace poznat, jestli běží na popředí, v pozadí, sama, nebo s jinými aplikacemi. Na to, že si majitelé těchto zařízení myslí, že mají systém s multitaskingem, jsem si už zvykl, na to, že to píšou na živě taky, ale aspoň na diitu by se mohly nazývat věci správnými jmény.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ked uz chces nazyvat veci pravymi vecami tak myslis, ze to co pouzivas vo windowse je pravy multitasking? nie je, ale zvykli sme si ho tak volat kvoli tomu, ze splna velmi podobnu funkciu a to plati aj pre multitasking v iphone.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

* pravymi menami :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V čem je multitasking ve Windows "nepravý"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neviem preco by system ktorý umoznuje nejakym sposobom beh dvoch aplikacii, zalozeny na inom zaklade ako vsade omielany multitasking nemohol byt pomenovany rovnako????

ja sam si vyberam mobil podla toho ako mi celkovo vyhovuje. ci to bude nabuduce apple alebo ine to neviem a ak mi pobezia aplikacie dve naraz tak OK. Inac mobil win mal tiez "multitasking" taky isti ako ma dnes android a to, ze ked vypnes aplikaciu (bez pomocneho sw)tak sa iba skryje a zbytocne zatazuje procesor a zere pamat. a toto ma na androide exra nasralo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nevim proc by motor ktery umoznuje nejakym zpusobem toceni hrideli a pouzivajici jako palivo benzin se nemohl oznacovat za dieselovy.

uz chapete?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V iPhone multitasking není. Ve Windows je. To, že něco jiného říká Steve Jobs, na tom nic nemění. Stejně tak nezačnu 1080i považovat za FullHD jenom proto, že to takto Sony u foťáků označuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obecně vzato - když to funguje tak, že mě to neomezuje v používání, tak proč se honit za tím, co mají jiní. Takže mi je fuk, zda to má multitasking, nebo "multitasking". Trochu to zavání poměřováním pindíků, ničím jiným. A pokud to nevyhovuje, tak si to nekoupím. Nechápu tedy, proč ty slovní přestřelky. Mě taky PPC neskutečně vytáčelo svým typickým chováním, které popsal již Minasi - nikdy nedejte aplikaci znát, že spěcháte, jinak se načekáte dvakrát tak dlouho... Ale nikdy by mi nenapadlo se smát všem uživatelům WM mobilům. Asi jim to vyhovuje, tak co...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se chtěl zeptat, k čemu vlastně slouží iPad? Je to jen strašně drahý webový prohlížeč nebo má ještě nějaké jiné možnosti využití?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. ...čtení knih ...poptej se někoho kdo ho má a nepíše do diskuzí o ovečkách a sektách (nevěř řečem o "unavě očí", e-inku jako jediném spasiteli a "velkém a těžkém zařízení")...NAPROSTO v poho, IPS panel, vysoké rozlišení=vysoké DPI ...čtu na něm skoro denně
2. ...video ...filmečky, dokumenty zase díky IPS panelu moc dobrá kvalita (ano, je to 4:3 takže 16:9 a 21:9 filmy mají černé pruhy)
3. ...mám verzi bez 3G takže brouzdám jen v dosahu WiFi - a překvapivě Safari je velmi použitelný prohlížeč (nepoužívám ho na x86 platformách)
4. Hry ...kapitola sama pro sebe ...NESKUTECNY výběr, ovládání pohybem je opravdu návykové (a nevěř lidem že z toho bolí ruce) ...už je na to i plnohodnotný flight simulátor (X-Plane)
B.
p.s. ...nejsem Apple maniak, nemám od nich jiné zařízení, malý PMP mám např z adnroidem, ale na iPad nenechám dopustit vynikající zařízení
...moc se nehodí na psaní textu (já se nezvykl), dokoupil jsem dockinu z klávesnicí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1. knihy nečtu, ale šlo by to použít na PDFka?
ad 2. jenom 4:3? musí se filmy přežvejvak do nějakého Apple formátu nebo to přehraje "cokoliv"?
ad 3. takže když nemám WiFi jsem bez připojení? Má to alespoň BT?
ad 4. hry nehraju, nepoužitelné

no za ty prachy, opravdu dost málo funkcí :((

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

...eee ...a co by to " za ty prachy," mělo umět? Už to používám častěji než netbook (asi půjde není důvod ho mít). "no za ty prachy, opravdu dost málo funkcí :((" ...a co má netbook nebo levný notebook(nevím z čím to blíže porovnat) navíc kromě klávesnice a podpory flashe (a nemá IPS display ani tu výdrž).

1. jasně že to umí PDF, apple podporuje standarty, PDF je ISO standard (narozdíl od např. flashe).
2. Co jenom. To zařízení je fyzicky 4:3. Smaozřejmě to přehraje 16:9 i 21:9 a umí zoomovat. Formát to samé, ISO standard MPEG4-AVC (=MP4 kontejner ze 264 videem a AAC zvukem).
3. Ano má to BT. Existuje smaozřejmě i verze z 3G modemem.
4. pro tebe jak čtu "kategorické soudy" určitě ano:-))
B
p.s. ...strašně lituji, že nejsou půjčovny iPadu - v mém okolí si ho už pár lidí koupilo jen po pár hodinách kdy ho měli půjčeného

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...a to snad mluví za vše
"Taiwanští výrobci odhadují, že se v roce 2011 dostane na trh 20 až 30 miliónů tablet PC, k nimž bude třeba ještě připočíst tak 15 až 20 miliónů iPadů"
http://www.diit.cz/clanek/tablet-pc-se-za-rok-proda-az-30-milionu-bez-ip...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jen Vas jeste doplnim k tem videum. Pro iPad existuje VLC Media Player a ten skutecne prehraje vse, i formaty co nejsou standard. A je free pro rypalky.
Jinak otevre i xls a doc bez potizi.

Ad3) ano s 3G modemem internet kdekoliv. Mam bublinky a zatim v kazdem meste byla 3G sit. Rychlost cca 1,3-1,7M downstream a cca 300-400kbps upstream na maly a weby uno problemo. Za 300,-/mes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Maily samozrejme

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mňo, já jsem si TO samozřejmě prohlédl a podržel již v květnu v Americe. Nebýt alespoň hotspotu, tak si nezabrouzdám :D
Chápu to tedy tak, že takovéto zařízení má "suplovat" mezeru mezi xDA (např. HTC HD2) a nějakým tím xBookem (notebook, netbook, laptop ...)?
Jak je třeba řešeno připojení nějakého digiťáku? resp. má toto zařízení USB port? Nikde jsem jej totiž nezahlédl :(
Jinak já neodsuzuji a priori cokoliv od Apple. Jen mě maličko mate, zdali se iOS dá "nainstalovat" třeba něco jako SkyPE a ICQ a třeba i jiné věci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na pripojeni kamery se da dokoupit Camera Connection kit kde je USB a co se da docist na netu tak funguji i USB klavesnice atd...
Skype a celkove Instant Messengery pro iOS jsou. Ja pouzivam IM+, tam je podpora ICQ, Skype (Placena verze), Jabber, Yahoo!, MSN.... da se stahnout i samotny skype ale zatim je verze jen pro iPhone (da se taky instalovat na iPad).

Da se stahnout dost aplikaci, napr. i Settlers pro iPad, za 0,79 éčka :)
Mam tam aplikaci pro počasí v češtině, je tam aktualizovaná předpověď na 14dní, vč. výstah hydrometeorologů...
Vše je postaveno na appstore, aplikací je hromada... funkčnost tak není problém.
Teď s iOS4.2 už je možné pomocí AirPrintu tisknout (vyzkoušeno) po síti na sdílenou či síťovou tiskárnu, je tam fce Airplay - přehrávání souborů taky po síti.
Existuje aplikace pro ty kdo maji TV Tuner od AverMedia, která TV streamuje do sítě a to se pak normálně prehrává na iPadu. Funguje to vč. přepínaní kanálů a EPG :) (vyzkoušeno)

K těm HotSpotům - opakuju mám 3G verzi a tam jsem na netu kdekoliv. Velkou výhodou 3G verze oproti WiFi only je GPS. (Wi-Fi verze nemá GPS modul, dělá pouze tzv. Wireless triangulation). I proto je 3Gcko o cca 2k dražší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc děkuji za vaše reakce a vysvětlení problematiky :D Nicméně současnou verzi iPADu si nepořídím. Počkám na nějakou v2 nebo se poohlídnu po něčem jiném.
Vám oběma moooc děkuji.
Honza

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja stejne jako bullhead akorat me se na nem pise dobre, par dni mi to trvalo ale ted uz to jde docela svizne. Jen pisu bez diakrtitiky, absence ceskeho radku je opravdu nedostatek (neni vsem dnum konec).

Ja tam mam jeste Pages a Numbers takze to pro me je takova mala mobilni kancelar. Pouzivam jej na spravu kontaktu, kalendare (v podstate nahrada kozeneho diare).
Mam 3G model takze vc. GPS a kdyz jsem ve meste ktere neznam, proste trefim :)

Na co u nej nedam dopustit je vydrz na baterii, moc tabletu se mu v tom nemuze postavit do cesty (netebook uz vubec ne), realne jde opravdu o cca 12h. Osobne pri mem pouzivani, serfovani, sem tam hra, psani, GPS... vydrzim bez problemu cca 3dny (necumim do toho cely den samo...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

POkud se nepletu, tak česká klávesnice je právě ve 4.2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

česká tam je ale není uplně vhodně implementována.
jde o to že Ř napíšete tak že ťuknete na R, přidržíte a vyskočí nabídka ve které dáte Ř. Takže ve výsledku to brutálně zdržuje. Kdyby tam udělali klasický řádek ěščřžýáíé bylo by to rychlé a pohodlné, ten kousek co by to na displayi zabralo bych oželel...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1.v 4.2 již je ceska klávesnice ve standardu (ale sám jsem ještě nezkoušel) ...dá se koupit "česká klávesnice" ale nebrat - je to jen aplikace kde napíšete český text a pak copy paste
2. Výdrž je obravdu neskutečná - mám problémy lidem vysvětlovat jak dlouho to reálně vydrží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.