Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple iOS5 přináší řadu nových „fotofunkcí“

pozeram a cumim !!! Apple zaujimavo rossiruje moznosti. Cim dalej tym mam vacsi pocit, ze apple ostane na trhu so svojimi vecami s privlastkom: ked chces spolahlivost funkcnost tak jedine apple. Asi by sa mali mnohy zobudit a z mytusu otvorenych rieseni (android) prejst na realitu 100% funkcnosti a spolahlivosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Apple nemám rád, ale souhlasím, že když už něco udělají tak to funguje.
- Když jsem v Elektroworldu zkoušel Apple iPad 1 reagoval přirozeně, bez zpoždění a tím co jsem chtěl udělat. Naopak u Nokií XX jsem musel na displej šmatlat několikrát aby to vůbec ten telefon pochopil.
- V hardwaru bych neřekl, že bude velký rozdíl, to mají všichni stejný, ale Apple má asi vyladěný software, což dělá 50% telefonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Maju vyladeny software a snazia sa radsej natlacit malo funkcii, ale tak, aby fungovali spolahlivo ako to prebit vsemoznymi funkciami a ziadna z nich nie je dotiahnuta.
Preto asi ti, co vyznavaju kult macu vyzeraju ako ovce, ked sa na podium postavi Jobs, predstavi uplnu prkotinu a vsetci jasaju, ako keby im prave padol do ruk dar z nebies. iOS 5 tiez nie je nic super prevratneho... a zaroven je to nieco uplne super prevratneho. Presne ako to pocas prezentacie (iCloudu) Jobs povedal a v poslednej dobe to hovori casto - "It just works".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klídek, to jásání není zadarmo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zadarmo? Kolik stojí OS X 10.7 a kolik stojí OS Windows? Kolik verzí jednotlivých OS je k dispozici. Nebo jste myslel ten iOS 5? Ten je opravdu zadarmo :) Stejně tak jako Android. Jak to bude se získáváním Windows Phone 8 nevím, ale počítám že naprosto stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není pouze o odladění SW, je to celková firemní strategie. Tuto strategii používá spousta firem mimo IT. Projel jste se někdy lepším BMW nebo Ferrari? Nebo výrobky od špičkových HiFi výrobců. Také tam není kdejaká ptákovina, ale vše je odladěné, vytvořené pro člověka aby z toho měl radost. Jen IT jde Apple trochu proti proudu. A jak to funguje je na hodně dlouhé povídání. Navíc vše funguje v naprosto tržním a zatraceně konkurenčním prostředí. Tudíž rozhodují zákazníci, nikdo jiný. Apple byl v nedávné době na odpis a zralý na ručník do ringu, teď je zase na vrcholu. Nikdo jim ale nezaručí, že za pár let budou zase dole. Stejně je zajímavý místní folklor s Apple ovcemi :)) ale to je ta povaha česká.

S tím fungováním to ale není tak absolutní, také se často utnou a mají své mouchy. Jen jsou to většinou úplně jiné věci, než je oblíbené kritizovat. Ale celé je to o systému. Také jsem si v březnu koupil Suzuki Vstrom, místo nějaké Čínské či korejské motorky. Ty by určitě byly levnější a mají spoustu vychytávek nebo příslušenství v základní ceně. Ale nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci, a hlavně potřebuji aby na ni byl spoleh i xxx km od bydliště.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, jestli to byly telefony stejné cenové kategorie. A co se SW týče je potřeba si uvědomit, že Apple tovří SW přímo na daný HW a naopak. Resp. u mobilů na 4 modely mobilů se stejnými vlastnostmi. Kdežto u jiných výrobců je strategie jiná, ti vydají x modelů za rok a daný os nemůžou optimalizovat dak dlouho jako u Applu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..."když už něco udělají tak to funguje."... hm mame kancelar ve sklepe kde neni moc dobry signal, ale jedinny telefon ktery se nedovola je iPhone to ze mu dobre funguje dotikovy displey je mi k nicemu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

všechny zmiňované funkce má už docela dlouho Symbianí fotoaparát.. :-D Apple zase jen kopíruje :-) Tak sa zobuď :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozeram a cumim !!! zas někdo kdo ví co je pro jiné nejlepší. Děkuji, nechci, rozhodnu se sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mozna by se meli vubec probudit z mytu svobody a soukromi do reality Velkeho bratra ... existuji proste lide kteri se chteji rozhodovat sami a ne to nechat na Stevovi ... a fakt, ze je jednodussi odladit uzavreny system stejne jako je jednodussi ridit stat jako diktator nez jako premier na tom nic nemeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu offtopic, to musela bejt dost "fuška" proklikat se k té fotce až na stranu 28... ;o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, hlavna skupina "iFotografov" je vystizne zastupena na obrazku :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A navic ji "neco" leze ven :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spulime a prsime, to bude vypadat dobre....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak fotí iPhone, ale iPad2 jsem měl možnost vyzkoušet a ten fotí katastrofálně - totální šumák. Obě kamery jsou prakticky nepoužitelné. Jestli tohle Apple nezmění, tak sebelepší software vychytávky kvalitu fotek moc nezlepší. Nekvalita foťáku je nejspíš daň za štíhlost přístroje. Zajímalo by mě, jak fotí Galaxy Tab 10.1., jestli je to taky taková mizérie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veselá věc: existovala aplikace třetí strany, která umožňovala použít ovladač hlasitosti jako spoušť fotoaparátu. Apple ji zakázal, a teď tu samou funkci uvádí jako vlastní fíčuru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jo, to je daň za zcela uzavřený "ekosystém"... Naštěstí je jablečná diktatura stále jen jedna z voleb potenciálního uživatele. Nikdy jsem neměl rád Microsoft, ale proti Apple jsou to (a vždy byli) volnomyšlenkářští lidumilové. :-D I když s WP7 mají našlápnuto k podobnému systému.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"uživatelé, kteří se trápí s kompozicí, si mohou na displeji zobrazit linie zlatého řezu" - tem to stejne nepomuze, nevi co s tim maji delat :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musím přiznat, že přesně totéž mě při psaní taky napadlo, ale radši jsem si to nechal pro sebe, aby mě nějakej i♥Jobs neukamenoval :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem to přehlídl, ale od kdy to bude Apple dávat do svých přístrojů?
A od kdy budou dostupné updaty pro stávající zařízení? Jestli tedy vůbec budou. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Foto "AZET style" :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.