Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPad 5 bude menší, lehčí a tenčí

O trocha lepsi rozliseni - to nepujde, kdyz aplikace z appstore jsou optimalizovane na fixed-resolution zarizeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já mám Ipad1 takže by se dalo říci, nový hw by to chtělo.
Ale další Ipad to bude jedině za předpokladu že:

1) bude mít minimálně 1 standardní USB - raději dvě.
2) bude mít volně přístupné úložiště - tzn. budu si do něho moci nahrávat dle vlastního uvážení cokoliv jako na disk přes USB
3) bude mít integrovanou čtečku karet.

Jinak ani kdyby byl ze zlata tak ho nekoupím a raději si vezmu něco s Androidem. Podruhé už ze sebe nesvéprávného pitomce udělat nenechám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se na to nedá standardně jako na mass storage nahrávat? (Vážně myšlená otázka, nevím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, data lze na iPad dostat jen přes iTunes a speciální kabel. Tedy lze to i jinak, ale je to jako škrábat se levou nohou za pravým uchem.

Mám pracovní iPad první generace a neříkám, že je to úplně zbytečný krumpl, ale vlastní peníze bych za něj nedal. Když už, tak raději něco s Androidem, ale to je samozřejmě věc názoru podle toho komu nevadí určitá (záměrná) omezení IOS zařízení atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Data lze do zařízení s iOS dostat jak drátově přes iTunes nebo bezdrátově přes wifi, vždy záleží na autorovi aplikace co vše do programu integruje. Když mám data na síťovém disku a chci je ukázat na iPadu mám dokonce možnost je pouze z toho disku přehrát, nebo je přes iPad stáhnout do zařízení a teprve pak přehrát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to se bohužel nedá a je to neskutečnej opruz honit data skrz nějakou podivnou aplikaci ITunes se to tuším jmenuje. Prostě hrozněj ojeb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těch cest je více, než jen přes iTunes. Některé možná i pohodlnější než Mass storage na USB, ale to je věc vkusu a předsudků. Každého osobní volba.

Žena na iPadu dělá ilustrace a kde co dalšího a připadá mi, že s plackou v rukách, pracujíce na gauči, jí žádné mass storage nechybí. Ovládá foťák, tiskárnu scaner přes Wi-Fi, data putují toutéž cestou, případně Dropboxem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, v tu chvíli ji asi mass storage nechybí, ale mě by opravdu chybělo a nemožnost propojit zařízení s PC jak v práci (wifi sice je, ale s přístupem na net, ne do vnitřní sítě) tak doma je docela omezující, nehledě na to, že iTunes jak se tak dívám není zrovna multiplatformní (jsem, v tomto případě bohužel, Linuxová menšina). No ale jsem alespoň o něco chytřejší, až se (pokud se) ke koupi tabletu rozhoupu. Takže díky za info pánové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dá se nainstalovat poměrně hromada různých aplikací zpřístupňující paměť v režimu UMS, je možné pak případně i data editovat/přehrát, ale neintegrují se do databází, na to je třeba iTunes. Tedy, hodit do iPadu přes UMS režim/apku, doma pak zatřídit přes iTunes. Nebo prostě použít Dropbox..., tak jako kdekoli jinde.
Tak iTunes je rozhodně více multiplatformní než např. MS Zune nebo Samsung Kies, na rozdíl od nich je jak pro Windows, tak OSX, tedy pokrývá 99% uživatelů. Rozhodně nedoufej, že jiní nabídnou synch. SW pro Linux, ti neumí ani ten OSX....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ještě uvidím, nejsem nijak zvlášť rozhodnutý jestli vůbec tablet budu kupovat, natož potom jaký. Spíš to tak vidím, že skončím u něčeho jednoduchého a méně nákladného (přeci jen tablet je fakt prkotina a vrážet do toho moc peněz se mi nechce, to raději konečně upgraduju to PC na Core i7 jak plánuju už asi rok =)), zatím vychází na mé nároky/ochotu obětovaných peněz nejlépe Google Nexus 7. iPad mini je přeci jen cenově o dost dál a asi by moc přidanou hodnotu, na mé nízké nároky, neměl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No každopádně si ověř, jestli tebou příp. vybraný tablet umožňuje Mass Storage, to totiž rozhodně není jistota ani u Androidu, spíše naopak. Ale faktem je, že se po rootu dá UMS do Android tabletu dodělat, u iOS cesta není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No s Androidem už mám alespoň nějaké zkušenosti na mobilu (HTC a s mass storage problém není), ale jo, budu s tím počítat, díky za upomenutí =)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bodu 1 a 3 se určitě nedočkáte. bod 2 je normální dávno, vlastní data do vlastních adresářů je možné nahrávat buď přes kabel nebo přes Wifi. Jinak je správné že prvně definujete své potřeby a podle toho vybíráte zařízení, proto je zde tolik výrobců tabletů a máte na výběr z několika systémů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) Jestli máš na mysli konektor, co je u PC (kam strkáš myš, apod.), tak to nemá prakticky nikdo jiný, natož ve více exemplářích. Ono by se to do té placky ani nevešlo...
2) Toto neumí ani Google, resp. Mass Storage je bohužel na úbytě i u Androidu, MS pak tohle u tabletů ani nikdy nenabídne.
3) Nikdy žádná iVěc toto neměla, na úbytě je to i u Google, MS pak jakž takž, ale sporně.
Obecně, bohužel se tvé požadavky dost míjí s trhem, budeš to mít těžké.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Od smrti Steve Jobse spolecnost Apple neprinasi zakaznikovi nic prevratneho, noveho a hlavne uzitecneho. iPhone 5 se mel jmenovat iPhone 4GS protoze krome vetsiho displeje, mirne vykonnejsiho CPU a GPU a hlouposti jakou je Lightning(maly prtavy konektor az se clovek boji ze se zlomi) neprinasi. Ja bych na Apple zarizenich ktere sou sakra drahe uvital Xenonovy blesk, vic. megapixelu jak na zadni tak predni celni strane, u iPhone 5 se spekulovalo o mini-projektoru nestalo se zato Samsung Galaxy Beam ho ma a stoji mene(i to je jeden z prikladu realne prinosnosti nove generace zarizeni pro zakaznika), ocekaval bych misto "dock connectoru a blbosti Lightning" neco co by s pomoci uz dodavane redukce kombinovalo USB host, HDMI, mini-DisplayPort, dokonce bych ocekaval i mini-Thunderbolt, cena tech zarizeni je vysoka proto bych jako zakaznik automaticky ocekaval ty nejnovejsi technologie, tez moznost si vlozit karty typu MicroSDXC. Jo a navigaci bez nutnosti byt online, protoze nac mi je neco co neni sobe sebestacny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen k tomu konektoru. Lightning mi prijde jako konektor nad kterym nekdo premyslel, je oboustrany a i poslepu se da lehce pripojit. Proc nad tim nikdo nepremyslel kdyz navrhoval microUSB? Btw zarizeni s lightningem nemam, jen jsem ho zkousel uz znamych.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, lightning konektor je povedený, někteří výrobci nedokázali do dnešních dnů nabídnout takto jednoduchý konektor. Někteří (např. Samsung) dokonce klidně valí jiný konektor u tabletu, jiný u telefonu, docela masakr.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten konektor sa celkom podaril. Tiez som uvazoval preco s tym uz neprisiel niekto skor. Ale to, ze odpalia velku cast exitujuceho prislusenstva im asi sucasny majitelia tak lahko neodpustia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je k dispozici redukce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jist, že ubrání okrajů je ta správná volba. Přeci jenom to příliš na mobilitě nepřidá (koupím si menší brašnu), ale zato to výrazně ubere na možnosti držení na výšku. Zrovna za ty okraje totiž iPad běžně držím a přišlo mi to skvěle vymyšlené. Viz Kindle 3G, který se držet nijak nedá, protože hned listujete. Ad některé dotazy: čtečka karet existuje, ale pouze pro přenos fotografií. Ta cena je stejná jako u Korejců. Mass Storage to nemá, ale popravdě…mám Lumii 800 a zkoušel jsem Lumii 820, která již Mass Storage podporuje. A připadal jsem si jako dinosaurus. Podle mě je to dávno přežitá funkce, jejíž použití je naopak na obtíž. Dnes mám možnost synchronizovat data přes SkyDrive či Dropbox a je to řádově efektivnější. USB porty? K čemu? Tím se mimochodem dostávám i k tomu, že by bez obav mohli přestat prodávat iPad bez 3G/GPS. Podle mě je tablet bez dat k ničemu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nó, u té poslední věty bych lehce oponoval. Je tedy pravda, že tablet bez sítě je skoro k ničemu, ale zase je pravda, že na místech kde je šance surfovat nějaká ta WiFi k mání bývá (zejména doma, případně někde v kavárně). Pokud je to nevyhnutelné, holt se tablet spáruje s telefénem.

Za prvé nemusím platit dost drahý 3G modul v tabletu a za druhé mi pak stačí jedna SIMka.

Pochopitelně lidi co převážně tabletí někde na cestách a věčně sedí v nějakém dopravním prostředku, tam to smysl dává.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyto předpovědi jsou hodně velké fantazie, asi podobně jako plastový levnější iPhone nebo nový iPhone s ještě vetším displayem. Rozměry a ergonomie iPadu je z dílny a rozhodnutí pana Jonathan Ive a poměrně podrobně popisoval proč to udělali takto a ne jinak. U Apple mají vždy hlavní slovo designeři a ergonomové, teprve pak to dostávají na povel technici. Proto na rozdíl od konkurence jsou výrobky Apple technicky/ tabulkově ořezané, mají méně portů, tlačítek a fíčur, ovšem pro běžné uživatele jsou lépe ovladatelné. Prostě bylo by značně nelogické aby zmenšili display a ořezali okraje. Od toho mají přece alternativu iPad mini. MassStorage je v iOS dávno jen je řešen uživatelsky jinak, protože má také jiné využití. Copak si budu kupovat nějaký telefon za X tisíc, abych do něj cpal náhodné data, když na to samé mám několik USB klíčenek, jenž jsou za směšné peníze, jsou malé a můžu je komukoliv půjčit/ darovat. To není věc operačního systému, v blízké budoucnosti se iOS, Android a WPhone budou z uživatelského hlediska velmi podobné a stejně ořezané. Ty důvody nejsou v tom, že by se nějaký gauner vyžívat v týrání zákazníků ale z reality prodeje obsahu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zeptejme se tedy jinak. Co nového přinese iPad 5? Protože pokud je iPad 4 dokonalý a nemělo by se na něm nic měnit, není důvod vydávat nový model :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To opravdu nevím, kdyby se vydávání nových mobilů nebo tabletů protáhlo na 2 roky, mě by to vůbec nevadilo. Hlavní tajemství úspěchu je v software a ten nepotřebuje nutně nový HW. Stačí se podívat jaké úžasné věci dokáže vyrobit Goggle a jede to na starých mašinách, nepotřebuje to nové cypoviny, naopak Adobe vám předvede jak se dá potopit nový HW pouhým upgrade verze. Svou domněnku opírám o velmi zajímavou prezentaci Jonathana Ive, kde popisoval jak se dřeli s velikostí a poměrem okrajů a proč zvolili úhlopříčku iPadu. To že změní střeva je jasné, ale změně vnějšího tvaru bych se divil. Je to stejné jako u jiných věcí, kde je důležitá ergonomie nože, židle, kartáčky, záchody, kliky, .....

Vůbec tady nejde o Apple, to je pouze současný hipe, je tady spousta jiných zavedených výrobců, pro které je design a ergonomie posvátnou věcí. Také vám neudělají kuchyňské náčiní jen aby bylo jiné a zajímavé v regálu, automobilový/ motocyklový průmysl, Hi-Fi a jiné. Nepočítám že Amazon bude vyrábět Kindle každý rok jinak aby to na pultu zaujalo. Proč zmenšovat úhlopříčku a okraje, když pro zákazníky co to požadují z hlediska mobility je zde iPad mini, nebo celá řada jiných výrobců.

Dokonalý tablet/ mobil/ počítač je jako dokonalá ženská, prostě jen fantazie ze snů co neexistuje, co je pro mě dokonalé, pro vás bude podprůměrné a pro jiného naprostý perverz. Já jsem s tabletem velmi spokojený a stále nacházím nové vynikající aplikace, kde si říkám super, tohle řešení by mě nenapadlo.
Kdybych si mohl něco diktovat tak klasické minimálně zdvounásobení výdrže baterie, vodě odolné provedení alespoň do 3 m hloubky, lepší uchycení na motorku a nahrazení SIM karty integrovaným čipem, umožňujícím měnit operátora v zahraničí jako ponožky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Thumb Rejection-kouzelné sousloví, v praxi znamená, že tablet detekuje položení prstu a nevyhodnocuje ho jako povel. Obsahuje jej iPad mini. A funguje to. Neboj, Apple přemýšlí u toho, co dělá:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.