Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple iPad Air 2 je o 18% tenčí - bude se také ohýbat?

Takový titulek může vymyslet jen kokot. Nerozumím filozofii Apple, tak je mi jedno. Ale stále hledat senzace a zavádějící informace pro zvýšení čtenosti umírajícího webu je debilní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toto neriesim, co nechcem to necitam ... Ale pri pohlade ako moji nastrocny rvu veci do tasky a podobne, to bude o tom, co vydrzi viac jablko (ako "zvanec") alebo tablet, len tym chcem povedat, ze to riziko tu rozhodne je a nesuvisi to s tym, ze sa to nezmesti do vrecka a ani s tym, ze "nakusnete Jablko" ... jednoducho je to o zaobchadzani....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to funguje v kazdom internetovom casopise. Niekde maju dokonca len ludi nato aby vymyslali titulky. Click bait nic viac. Ak sa ti to nepaci tak prejdi na old school papierove medium kde niesu zavisly od toho kolko krat sa reklama zobrazi / klikne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hezke.. ale jaksi nerealne - i papirovky ziji reklamou a ted - kdy maj konkurenci v podobe e-informaci - levnejsich, rychlejsich, interaktivnejsich - jsou na ni zavisle tim vic - takze casopisy/noviny (jedno z jakeho oboru ci jake vaznosti) jsou taky vic ctenare lovici nez drive ... a to (vzhledem k dobe) rychlou a maximum ctenaru chytajici metodou - tzn. senzacnimi titulky, plytkymi clanky prezvejkanymi novinari, kteri proste o tom uz nevedi vic jak ctenar, ale pri dnesni vzdelanosti a moznosti vzdelani a dostupnosti informaci, kde skutecne uz zalezi hodne ciste na zajmu cloveka (a ekonomicke a socialni moznosti - ac patri stale mezi hlavni stvoritele osudu cloveka - jsou alespon zcasti uz kompenzovany zajem/talentem/schopnostmi), casto min.
Novinari nejsou az tak absolutne hloupejsi nez byli (ikdyz v relaci ano - byt novinarem pred sto lety znamenalo byt elitou i intelektualni), ale ctenarstvo je proste chytrejsi, vzdelanejsi - a ikdyz je to jen mensina, je to mensina, ktera muze byt videt. A ja jsem rad za NECENZUROVANE diskuze pod clanky - jiste casto nejsou prinosne, u nekterych je to vylozene zapleveleny.. ale sem tam se objevi informace, ktera (prinejmensim me) prinese neco noveho, zajimaveho (casto to take nese to, ze odhali autorovu neznalost).
To je jeden z dusledku globalizace a informacni revoluce (tento ja povazuju za prinosny) - neni informacni monopol.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že právě nastal čas, aby si svarte natt založil vlastní web, který nebude umírat a všechny jeho titulky budou zcela věcně korektní. :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

uživatel zablokován.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Autor prvního komentáře to nenapsal sice slušně, ale v jádru má pravdu. Za jakým účelem je tady ten článek? Nový ipad se možná bude možná prohýbat a možná taky ne, když se tablety nenosí v kapse? Je taková úvaha na místě?
Pak jsou vyjmenované parametry a ceny, to beru. A za hodinu a půl vyjde další podobný článek o ipadu3 mini.
Nijak zvlášť se o apple produkty nezajímám (a co jsem si vytipoval, tak ani redakce je nepoužívá), proč to nevyšlo jako jeden článek o nových ipadech v trochu serióznějším podání? Vy ty produkty stejně nakonec nerecenzujete a zdejší čtenáři nebudou vesměs apple pozitivní (nebo ano?), tak asi nemá cenu takovými články plýtvat místem, ne?
Navíc když tu hned pod tím je třetí článek o iMacu, ano tady bych pochopil, že má zvláštní článek. Ale dva tablety od apple hned po sobě? Já bych tu místo toho radši viděl více kvalitních nezaujatých recenzí nebo zajímavé články od Wifta... :(

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

ono asi neni o čem psát tak se píšou "píp píp píp"...
Nejvíc mě asi mrzí ta předpojatost vůči Applu... v těch článcích je evidentní, čekal bych spíše objektivnost.

Ano, jasně... víme že Apple už není co býval, že co umřel Jobs jdou z kopce, tápou v temnotě... to už víme a nemá smysl se v tom takto nimrat... to dělá bulvár a ne seriozní média

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nj, počkej kdyby tablet se stejnou konstrukcí vydalo AMD, to by bylo psáno hned jinak (auvajs, pardon, nic proti AMD, ale já prostě musel :-))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za ban. Omlouvám se, že jsem vás nazval kokotem, mohl jsem to napsat vznešeněji, ale stejně by to mělo stejný význam.
Pokud jde o důvod, je všem jasný. Zaujatost, malost a neprofesionálnost autora. Pokud má být titulek úderný a chytlavý, měl by taky vycházet z pravdivých a opodstatněných faktů. Tady se stala chyba. Někde Ježek pochytil něco o vetché konstrukci iPhone 6 Plus, všiml si, že je to Apple a je to sledované téma. Tak hurá, vše od Apple se bude ohýbat, protože jsem trapný a nic lepšího nevymyslím. Apple opravdu nemusím, ale toto je už moc. Takže ještě jednou díky za ban.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Na DIIT si moc vážím svobody, která dovoluje občas napsat i nějakou vulgaritu, aniž by hned hysterčil cenzor. Možná paradoxně se proto snažím vulgarity a osobní napadání omezit, provokace přecházím a snažím se být věcný. Věřím, že takových je nás zde hodně. Bany budou mít opačný efekt: nablít do diskuse, alespoň na chvilku do smazání.
Namísto zablokování uživatele by myslím bylo lepší svůj názor obhájit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

myslel jsem ze to nenapisu ale...

UZ JE TO FAKT TRAPNY....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co mas na mysli? ty nepodareny a predrazeny kousky hardware s potiskem jablka? tak to mas pravdu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

co tohle je za web? Co za mindráčka píše nadpisy?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem nechoď a všem nám bude líp.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to by tady zbyly jen zakomplexované nuly, opravdu to chcete???

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Teď mi to teprv dochází: kdo nevychvaluje apple do nebes, je zakomplexovaná nula! Já zakomplexovaná nula, že jsem na to hned nepřišla. Nojo, to asi bude tím, že jsem zakomplexovaná nula. A ještě navíc úplně blbá a blonďatá, protože mám Samsung galaxy Note II, co se s tím dá v zimě při troše dobré vůle odhrabovat sníh (minimálně z auta určitě). A ještě navíc jsem tak záporná nula, že jsem s tím krámem spokojená a neměnila bych za Apple, ani kdyby mi to nabízeli zadarmo.

Inu, je vidět, že svět se opravdu skládá z jedniček a nul. Akorát některé nuly mohou být zakomplexované a jiné jsou prostě jen nuly. Zato jednička být zakomplexovaná nemůže, protože je to přece jednička :).

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Není důvod vychvalovat, ale je nutno respektovat, jelikož je to jediná firma, která má v oblasti hw punc luxusu, k vašemu neštasnému vyjádřeni okolo telefonu zmínim, že použiváte nejhorší mobil na trhu s nejhoršími barvami na trhu, plastové pádlo s zalagovaným androidem a ještě nám tu lžete, že by jste ho zadarmo nevyměnil třeba za iPhone 6 128GB a víte já vám nevěřím. BTW jaký výrobce poskytne svým klientům zcela nový OS zadarmo a dočkají se majitelé i MacBooku z roku 2008 či iMacu z roku 07, krerý výrobce to má + přepracované iWork, iLife atd....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Punc luxusu. Co to je? Můžete to nějak definovat (kromě svého subjektivního pocitu)? Já mám v této oblasti asi oslabenou senzoriku a nechápu to. Kvůli takovým má Mac platforma pověst jakou má.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro me mely punc luxusu (v industrialne-pracovnim slova smyslu) Thinkpady. Nez z nich Lenovo udelalo tohle: http://diit.cz/blog/jak-moc-lze-zprznit-rozlozeni-notebookove-klavesnice ... ale to je vec nazoru, pro nekoho jsou Thinkpady nadale luxusem, pro jineho je to Apple. Nechme to klidne plavat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý to má jinak, což o to, mě jen tak obecně zaujal pokus o vhled do duše těch co jsou luxusem unešeni. Nic více. Sám doma kromě jiného i nějaké to Jabko na práci mám a nijak luxusní mi to nepřijde - pěkné to jo, solidní operačníí systém ano, poněkud dražší, co bych čekal, že? Ale luxus, hm. No asi jsem divnej. :-)) Ty to evidentně vnímáš takovém tom přeneseném významu "tak to je luxusní" (jako pohodlné, uspokojující). :-) Pro to mám značné pochopení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

myslíte pověst nejstabilnějšího laptopu na světě s nejlepším OS? Tak to je pravda, koukněte na testy s Windows! Víte jaký je nejstabilnější laptop s Windows? Ano je to zase Apple - přesně MacBook Pro 2012. Tomu řikám luxus. Kvalita zabalena do prémiové kvality a samozřejmě ne vše se povede, ale já jsem nikdy neměl problém...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Stabilita, no tak to už je dnes spíše standard než luxus. Ale stejně to je nějaká Apple-fan urban legend. No, asi je jasné co máte za počítač, když od modelu 2012 už vzniky další tří verze MB Pro. :-))) Notebooky jsou to jinak hezké a solidně zpracované, vo tom žádná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

punc linuxu ma treba mercedes, pripadne BMW...anebo v IT apple. Muzete s tim nesouhlasit, muzete se proti tomu bourit, ale to je tak vsechno, co s tim udelate :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně mě stále škodolibě zajímá v čem konkrétně to vězí a ne kolem čeho se aura luxusu staví. :-)
U takového Rolls Royce nebo privátního bizzjetu to i chápu (asi tím, že na to fakt nemám :-D ).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hezkej překlep :) Punc linuxu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pochopili jsme. Jste fanousek Applu. Vic to asi netreba resit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a to je špatné na tomto webu že? Tady je potřeba být fanda plastových androidů a windowsů, že ano?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Není. Můžeš si zde vyjadřovat svůj názor v rámci mezí slušnosti Jak chceš. Ale ve chvíli, kdy mě osobně napadneš vulgarismem, tak tě prostě zabanuju, protože urážet se nenechám. A je jedno, jestli jsi Applista, Windowsák, nebo Linuxák. Tohle platí pro všechny, jejichž napadání si v diskusích všimnu.

Osobně nejsem fanouškem Applu (býval jsem, kdysi), nejsem fanouškem Androidu (podle mě je to stejné zlo jako iOS i Windows Phone - možná tě napadne, kam tím mířím), nejsem fanouškem Windows. Ale ohrazuji se proti tomu být neustále napadán za to, že neadoruji každou novou sebenepodstatnější drobnost, co z Applu vypadne (jako například pánové Mára a Březina), nebo za to že neadoruji každou bezvýznamnou věc, co přinese Microsoft (jako pan Hulán). Stejně tak neadoruji každou zoufalost, která se objeví v linuxovém světě, viz třeba moje články o systemd. Takže co se týče mě osobně, plně mi ke spokojenosti postačí, pokud už nebudou naše diskuse za*írat osobními urážkami lidé, kteří si pouze přečetli nadpis a hned jdou do diskuse spílat autorovi, o němž nic neví, stejně jako o celém zbytku jeho článku. Stejně tak budu spokojen, pokud si lidé jako ty přestanou myslet, že jsem zde "z moci svěřené mi samotným stvořitelem" zakázal a tvrdě potírám jakékoli pochvaly na Apple. Kde se hergot vůbec tento názor vzal?

Snad jsem se vyjádřil aspoň trochu srozumitelně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nějak vám to vaši "objektivitu" nevěřím, jelikož když se podivám pár dnů zpátky, tak je tu jeden negativní článek proti Applu za druhým. Zrovna iPad Air je věc, která se neskonale povedla, dvojka už tak excelentní produkt posouvá zase dál a vy napíšete nadpis o ohybání. Kde to sakra jsme? Tady měl být nadpis např. "Už tak dokonalý produkt je ještě lepší" To by byla objektivita, jelikož na Airu těch chyb je mimimum(jestli tam nějaké vůbec jsou)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

měl jsem iPhone 3G a byl jsem spokojený... dnes bych si ale iPhone nekoupil.
měl jsem Apple rád za inovativní přístup... to už je ale pasé
měl jsem iPad protože to tehdá byl v podstatě jediný slušný tablet... ale to už je taky pasé

Takže jsem zkusil android a nakonec jsem zůstal u WP... mám Nokii za 4k, Lenovo tablet s Win8.1 a když dojde na žblebty typu "ale Apple má ekosystém" tak docházím k závěru že ten už mají všichni 3.

Apple umřel se Stevem Jobsem... to je fakt.

Ale to jak se to tady na DIIT začalo prezentovat je smutné. Je to v podstatě otevřená válka proti Apple a ačkoliv už rozhodně nejsem fanda této značky (respektive nemám preference k jakékoliv značce, volím to co mi v danou dobu přijde nejlepší řešení), je to i na mě moc...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Už tak dokonalý produkt je ještě lepší" ... ano , to by byl jiste objektivni nadpis....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi povězte chyby iPadu Air?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mohu si na nem instalovat libovolne aplikace, takove, jake ja uznam za vhodne? tj je sw platforma otevrena?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

to je snad chyba, že jsou aplikace kontrolované Applem a do zařízení se nedostane každý šunt jako na GooglePlay, tam podotýkam nefunguje ani pořádně základní aplikace... Tak co tam máte dal, tohle neberu..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to chyba a dukaz toho, ze Air neni dokonaly. A pokud chcete vest diskusi tak, ze prijimate jedine argumenty, ktere vyhovuji vasemu subjektivnimu videni sveta, pak tato debata postrada smysl. To, ze je na Androidu bordel, nic nemeni na tom, ze je pro mnohe z nas neprijatelne, jak uzavrenou platformu iOS predstavuje.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Není to chyba, Apple jako značka si vytvořila status luxusu, jak jsem tu psal a taková firma si nemůže dovolit stejný styl jako má Android. Android je synonymum piratění, virů a zalagovaných aplikaci naopak Apple se snaží aplikace kontrolovat a by k zákazníkům došly jen ty opravdu odladěněné aplikace a profi aplikace o kterých si může konkurence nechat jenom zdát. Tohle je prostě výhoda, takže bych chtěl slyšet opravdový mínus iPadu Air jako tabletu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jak do dubu. Hezky vikend vsem, ja to vzdavam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak bych prosil nějaké to mínus prosím. Přece mi nechcete tvrdit, že nic nevymyslíte. Na Appstoru je tolik aplikaci, že si člověk nemá šanci uvědomit to vaše obrovské mínus Airu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ty jseš veselá kopa :) Prostě bereš jen to, co se ti hodí do krámu. Co ostatní vidí, že je na Apple špatně, ty bereš v lepším případě jako vlastnost, ne-li jako plus. Co se ti nehodí do krámu, tomu nevěříš, prostě Apple je podle tebe best a kdo s tím nesouhlasí, tomu není radno věřit.

Kontrolní otázka: najdeš nějaké chyby na Apple produktech? Zkus vyjmenovat aspoň pět.

Namátkou ti řeknu, co mně osobně vadí na mém Note II:
1. Android. Ten systém v zásadě není dobrý. Bez rootnutí a pořešení spousty věcí je dost utrpení s tím dělat, politika udělování oprávnění aplikacím je vyloženě špatná (buď všechno, nebo nic, ještě že to jde po rootnutí pořešit).
2. Ten phone jako takový má jen jedno HW tlačítko (míněno pod displejem, volume a power nepočítám), já jsem zvyklý na tři (z mého předchozího ještě horšího phonu). Ta dvě zbývající jsou dotyková. Nemám rád, když je zbytečně tlačítko dotykové, člověk přichází o zpětnou vazbu kliknutí (jasně, zavibruje to, tlačítko se rozsvítí, ale to jsou chabé náhražky hardwarového kliknutí).
3. S-pen. je to hezká fíčurka, ale jinak je úplně nahovno, zejména v českém prostřeí. Využívám pouze v situaci, když browsuju na webu a potřebuju udělat „hover“, např. abych si zobrazil title ;).
4. Vydrží - mno, když se nepoužívá, tak i celkem dlouho, když se používá intenzivně, tak nic moc. V mém podání je to tak tři dny. Ale jsem celkem spokojen, můj předchozí foun vydržel jen dva, a to jsem ho nesměl používat skoro vůbec ;).
5. Provedení - je takové - lak špatně drží, snadno se to odírá, takže to má kosmetické vady. Musel jsem si koupit obal asi za dvacku, abych neměl strach, že se to bude zhoršovat.
6. Displej je lesklý jak psí koule. Pořídil jsem si na něj (taky asi za dvacku nebo nějakou takovou srandačástku) matnou fólii. Jednak na ní téměř nezůstávají otisky (rozhodně o řády méně než na tom defaultním lesku), jednak se to konečně neleskne a v neposlední řadě to vypadá jako celek o třídu lépe. Nevýhodou je, že ten matný povrch má zrno srovnatelné s velikostí pixelu, takže to duhově mihotá, ale pro mě je to lepší než výchozí lesk.
7. A ještě k displeji: Ten parchant má regulaci podsvícení pulzní, takže nechutně bliká.

No dal jsem za něj 4 litry na aukru a nelituju toho. Samozřejmě nikomu ho nenutím, ať si každý používá sám co chce.

Tak, teď ty s těmi zápory. A abych použil tvá slova: nevěřím, že Apple nemá aspoň pět vad. Prostě nevěřím :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

He a ticho po pesine, on umi jen vychvalovat a kritika se nepripousti

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"nevěřím, že Apple nemá aspoň pět vad. Prostě nevěřím :)."

WIFT, suhlasim.

ja som za iPad 4 vyvalil kopec prachov, a som s nim velmi spokojny ale tych chyb sa najde dost.

1) iOS, uzatvoreny system. bez jailbreaku tam nedostanem vsetko. Cez iTunes to neni celkom idealne, mimo veci zakupenych na apple store.
2) neda sa vymenit bateria svojpomocne, len cez drahy apple servis.
3) absencia Adobe Flash, je to sice bezpecnejsie, ale niektore weby na tom stale bezia
4) vysoka cena
5) Retina je skvela ale leskly povrch display-a je na priamom svetle neprijemny.
6) nevie to pracovat s Magic Mouse

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, podle mistnich autoru jsou korektni jen ty clanky, ktere jsou proti applu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jejda s váma je tu dneska zábava. Já vám taky vaši objektivitu nevěřím. Vůbec. Označujete tu všechny jako nerdíky a nuly a vaším jediným argumentem je že Apple je nejlepší, Apple má nejlepší systém na světě, Apple je nejluxusnější na světě --- :-). Jste vtipálek. Působíte leda dojmem, že jste od rodičů dostal iPod nano a teď se tváříte jako Apple bůh. Proti applu vůbec nic nemám, ale ve všem lžete. Sytém už není co býval a punc luxusu :-). Apple je jako bmw - obyčejná spotřebka pro střední třídu, nic luxusního na tom neni. Rok od roku je to jen víc a víc obyčejná spotřebka, tzv. pro aplikace se přesouvají z5 na windows (namátkou pro tools), každá další verze systému je zjednodušená a určená spíše pro konzumenta a ne pro tvůrce (zkuste dělat jakokoliv 3d grafiku, kde můžete mít jak dobrou kartu chcete, ale ten váš nejlepší systém na světě není schopen využít její možnosti). Nemožnost jakéhokoliv rozšíření (výměna disku, pamětí ...), to předpokládám taky považujete za luxus.
Navíc mám pocit, že všichni kteří vychvalují os x až do nebes, tak používají pořád Snow Leopard a srovnávali naposled s win xp.
Rozhodně mi přijde momentálně mnohem lepší provázání wp + windows, než os x + ios (ale to je jen věc názoru).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pobavil jste .) hlavně s těmi aplikacemi... V mém oboru čili desing audio- video bych prostě s Windows nepřežil ani jeden den. Celou montáž provádime tak, aby to bylo ovladatelné na Airu, jelikož jedině Air nabizí profi-aplikace. Takže sněte dál a užívejte si Windowsů :DDDD

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já používám oba systémy a proto jsem schopen oba posoudit. Tak bych si rád od vás poslechl konečně nějaký argument (nepřežil bych ani den argument neni).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ty aplikace, které využívame jsou prostě dostupné jenom na iPadu, čili by jsme s Windowsem či Androidem mohli zavřít pobočku...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak, vy děláte design na iPadech ... Tak to už je potom jasné úplně všechno.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

kde jsem to psal? Vytvářime audio- video zařízení pro vily, domácnosti a pár krát jsem dělali i např v nákupních centrech, teď už sice ne, ale děláme ty vily a skládame to tak, aby se celé audio-video zařízení ovládalo pomoci iPadu a proč iPad, jelikož konfigurace vyžadují aplikace, které najdeme pouze u iPadu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady ... tady to je napsané "V mém oboru čili desing audio- video " - koukám tedy další lež. Prostě vyvíjíte nějaké domácí systémy (ovládání domácnosti), které jsou kompatibilní pouze s ios (jestli to je omezené jen na IPady a nejde to ovlaádat ani přes iPhone, tak to musí být vskutku luxus). Je jasný, že aplikace pro ios jdou vyvýjet pouze pod os x. Jenže to jste úplně obešel o čem tady byla řeč. Nevadí, s váma stejně žádná rozumná řeč není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano byl to od mě možná dvojsmysl a špatně jsem to napsal, opravdu nevytvaříme desing na iPadu, ale navrhujeme desingové audio-video systémy pro vily, které jsou schopné pracovat jen s IOS, jelikož jinde by jsme prostě nemělí takové možnosti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

:-D ... jinde by sme neměli takové možnosti - Jaké možnosti konkrétně postrádáte u jiných mobilních systémů? To bude spíš neochota vašich programátorů. Teď už úplně off topic, ale já osobně bych si takový domácí systém nikdy nepořídil. K čemu je mi systém vázaný jen na jednu platformu? Když se rozhodnu přejít na wp, nebo android, tak mi takový systém bude k ničemu...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Postrádáme ty aplikace přes které jedeme, jelikož na Windows ani na Androidu je prostě nenajdeme a zaručuji vám, kdybyste to měl od nás, že nikam přecházet chtít nebudete.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem chtěl konkrétní příklad (ty aplikace... není příklad). Systém od vás mít nebudu, jelikož odmítám používat něco, co se váže na platformu. Takový systém si raději udělám sám (koneckonců mě stačí nějaké htpc, do kterého zapojím zbytek "spotřebičů" - tv, audio systém ..). Na htpc si nahraju os x, linux, nebo okna a klidně to budu co týden střídat podle nálady. Do systému už pak nainstaluju jen xbmc, nebo jRiver media center - potom vezmu tablet/telefon s libovolným os a ovládám dle libosti. Případně si klidně můžu aplikaci pro ovládání napsat vlastní.
Takže jestli to dobře chápu, tak si ani vlastní "ovládací" aplikace nepíšete a používáte hotová řešení - zkrátka navrtáte nějakou díru do zdi, umístíte tam krabičku(předpokládám také hotové řešení, nic vlastního), kterou propojíte s tv, audiem, případně osvětlení a kotel a po zákazníkovy potom chcete, aby si pořídil dálkové ovládání v hodnotě 10k+, jelikož nejste schopni pro vaše řešení napsat vlatní aplikaci pro ovládání. Good job. Vskutku jste mi vysvětlil, že Apple je nejlepší. Už vám věřím :-).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

vy žijete v trošku jiné sféře než naši zákaznici pane. Proč by naše firma měla zaměstnávat ještě programátora na výrobu aplikací, když nám Apple nabízi vše potřebné zdarma. Pracoval jste někdy vůbec, uvědomujete si, že by to byly naprosto zbytečné výdaje pro firmu. Použivejte prosím mozek a mystlete ekonomicky a přestaňte ze sebe dělat tady vola. Vážně by mě nenapadlo, že je lepší zaměstnávat programátora, než použít to co je dostupné zdarma. Ještě bych chtěl upoznit, že vy se pohybuje v socka kategoríích, naše TV startují na 185K, takže zákazníkum je úplně jedno kolik dají za ovládání.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pracuju. Proto vím, že jste klasická obyčejná, nevýrazná firma, která se jen veze na druhých, ale sama neudělala vůbec nic (kdybych si založil firmu, že budu lidem doma skládat lego, tak to je úplně to samý, co děláte vy). Že přicházíte o zákazníky, protože kvůli vám třeba odmítají pořídit ios zařízení, to je jen vaše arogance, nebo hloupost. Vy vůbec nemáte tušení, v jaké kategorii se pohybuju a hlavně to vůbec není podstatné. Vy zkrátka svojí práci děláte špatně. Tuším, že jste nějaký řadový podržtaška, protože já být menejžrem a vidět zaměstnace plácat takové nesmysly, tak má okamžitě výpověď. Místo abyste napsal, čím teda tak dokonalým mě může vaše firma oslovit (a hlavně proč nejste schopni poskytnou aplikaci pro ostatní platformy), tak mě zařadíte do socka kategorie - super prezentace vskutku.
A teď k tomu vašemu podnikání - programátor vám napíše aplikaci pro android cca za (odhadem) 30k, dalších 30k aplikace pro wp. (teď si budu hrát na tu vaši asi klientelu - high society) - jsem miliardář, tak chci logicky to nejlepší. Aha a ono to funguje jen s ios, aha a to u vás zaplatím 130k za televizi a to nemáte ani vlastní aplikace. Ne děkuju, nemám zájem, říkám, chci to nejlepší a to musí fungovat se vším. Tak co je bolestnější - investovat 60k do aplikací, rozšířit tak klientelu a udělat si ještě aspoň trochu image firmy, která je schopna poskytnout vlastní, originální a všude funkční řešení, nebo fňukat, jak je to nevýhodný a místo argumentů dělat z lidí nuly, socky a nerdíky? Zeptejte se na to šéfa.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:) Mám pocit, že my si tady nerozumíme nebo vy jste tak zvaný pohádkář, my máme zákazníků mraky, naše firma má pobočku v Bratislavě, v Praze, expandujeme, teď uzavírame kontakty s architekty a nikdo nikdy nechtěl tablet s Androidem, opravdu ne, neumím si předsavit, kdybych k Loewe a Bose dávali plastové Samsungy, ale máte pravdu, zkusím se zeptat šéfa, že přejdeme na Android, že je otevřenější OS :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takže ještě jednou, aby sme si rozuměli ... (říká se kontrakty, kontak na ně předpokládám už máte), architekti pracují většinou na pc s windows (potřebují obvykle cad), ipad je jim celkem k ničemu.
Abych to dobře pochopil, postavíte u někoho doma kompletní audiovideo systém ve vyšší cenové kategorii a celý ten systém se ovládá pouze a výhradně přes iPad (opravdu to nejde ani přes iPhone?). Ten iPad od vás dostanu? (Usuzuji z tvrzení android tablet nikdy nikdo nechtěl). Jaký tablet to by snad mělo být na zákazníkovy (a ne, ani v nejmenším tu nejde o otevřenost/uzavřenosti systému, ale o to, že nejste schopni pro ostatní systémy poskytnou jednu jedinou jednoduchou aplikaci), vaše starost je ten systém, zákazník ať si ho ovládá čím chce (já nevím jak dlouho působíte, ale hodně by mě zajímalo, až si lidé ty iPady začnou měnit (ne všichni u IPadu zůstanou), jak jim vysvětlíte, že je jim najednou celý systém k ničemu ? - mě jste to nevysvětlil).
Druhá věc je teda že ani Leowe a Bose bych si nepořídil (mimochodem plastový 5c by vám k tomu nevadil?) a ten váš slavný iPad bych si třeba k Luxman ESOTERIC I-03 + SONUS FABER Olympica I (tohle narozdíl od Bose umí i hrát) taky nedal ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud nemáte 200K na TV, tak je logické, že si Leowe nechcete pořídít, za kvalitu se prostě platí. Vy absolutně nechápete psanému textu, opravdu se nestaráme na čem pracuji architekti, my je nezaměstnáváme, jenom s nimi spolupracujeme, vůbec nechápu proč tu plácáte, že architekti pracují na Windows, to je absolutně irelevantní v naší diskuzi, ale prostě jenom chcete potvrdit, že jste mimo obraz a rád míchaté hrušky a jablka. Když si koupíte v obchodě nějakou TV, taky nedostanete možnost si vybrat ovladač, my prostě děláme ovládání na iPad, nikdo, absolutně nikdo si nikdy nestěžoval, pokud chtějí Android ať si na prohlížení na net koupí Android, my nabízí produkty na míru, zákazník samozřejmě nemusí souhlasit s podmínkami, že vytvaříme na iPad, ale nikdy nepadl obchod kvůli ovládáni. Nechápu o čem se mě snažíte přesvědčit. Že by bylo lepší vyházet OSX a IOS zařízení, najmout si programátora a začít na Windows a Androidech, protože vy nemáte rád Apple? Tak to panáčku nehrozí, my se řídíme poptávkou a pokud budou naši zákaznici 100% spokojeni, jak jsou teď s našimi zařízeními, tak nebude nic měnit. Jen by mě zajímalo, co takový ekonimicky a technický velmistr vlastně dělá, že jste takový expert na vše.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

dovolil bych tento výrok trochu upravit: "my nabízí produkty na míru, zákazník nemusí souhlasit, že vytvaříme na iPad" ... firma ve které pracujete nic nevytváří, jste "lepiči" kteří vezmou již konkrétní řešení a nasadí jej u zákazníka. Dnes se tomu vznešeně říká "implementátoři". Na tom sice není nic špatného. Živí se tím spousta lidí. Nevím však jestli můžete objektivně posuzovat přednosti a nevýhody jednotlivých platforem. Váš pohled je omezen pouze na jeden velice specifický obor...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak mohli by jsme se pobavit také o profi- hudbě, ozvučovaní koncertů, stříhaní videa, práce pro TV, kde všude mac exceluje. Ja můžu posoudit moji oblast a řikám, že Apple je v této oblasti vepředu, někde je zase pozadu, ale jak jsem psal iPad Air nemá moc chyb, proto je nadpis naprostý blábol hodný bulváru a dle mých zkušeností si Air zaslouži určitě lepší nadpis. Nikde jsem taky nic nepsal o tom, že skládáme vlastní televizory či audio systémy. Několikrát jsem zmínil, že ozvučuje domácnosti či obchodní centra a dalši věci s tímhle spojené.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto by me uprimne zajimalo. Nejaky cas jsem se tim zivil a zadnou legendarni vyhodu Macu pro ozvucovani koncertu jsem nenasel. Dokonce ani tym Madony, Pink nebo Linkin Park nepouzival Mac. Asi jsou to nejaky socky nebo jinak nevim...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

teď uzavírame kontakty s architekty a nikdo nikdy nechtěl tablet s Androidem - to mám chápat jak? Tady není otázka, jestli mám či nemám 200k na tv, ale jestli to má vůbec nějaký smysl. To je úplně stejné jako ty vaše Loewe a Bose - jsou to designové značky, ale pokud jsem milovník hudby a milovník kvalitního obrazu, tak se jim budu vyhýbat obloukem. Kdyby jste hned na začátku napsal jsme firma specializující se na instalaci domácích systémů (Loewe + Bose) kompatibilní výhradně s ios zařízením, tak mlčím. Ale vy tu celou dobu plácáte, jak ja Apple nejlepší a ostatní nejsou schopni poskytnout to co on (což samozřejmě není pravda a vy ani púořádně nevíte, co teda konkrétně apple má a jiní ne), nejste schopen mi vysvětlit, proč nemáte aplikace pro ostatní platformy (odpovím si sám Loewe nabízí jen podporu ios a vy jse ani o jiných produktech neuvažovali)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že o ničem jiném neuvažujeme, když je vysoká poptávka po našich službách. Myslím, že jsem to napsal dost jasně, co děláme, a že je k tomu potřeba IOS, několikrát jsem zmínil, že bez IOS by jsme mohli zavřít krám, jenže vy jste to stále nechtěl pochopit. Nechci tady psát konkrétní věci o naší firmě. Spíš byste si měl klást otázku, proč Loewe nenabízí podporu pro Android. Architekty si najíme jen v určitých a specialních věcech, takže je nám zcela jedno na čem pracují. Loewe + Bose rozhodně nedoporučujeme, Loewe nabízi vlastní audio systémy. Ano, pohybujeme se ve vysokých částkách, klidně i 400 či 500K jen za Loewe systém do domácnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě že jste to psal dost nejasně. Audio systémy do domácností, ale jde to jen s Apple - to mi tedy srozumitelné nepřijde ani trochu a dlouho jste nebyl shopen říct proč pouze apple, až jsem si to musel dohledat sám. Kdyby jste na začátku napsal nabízíme instalaci systémů Loewe, které jsou kompatibilní pouze s ios, tak si tady ušetříme půl odpoledne. A proč loewe jen s ios? - protože to je designová firma. Firmy které dělají skutečné audio produkty určené k poslechu (ne jen aby to ladilo s koženým gaučem), tak všichni tyto výrobci nemají s ostatní platformou problém (Luxman, Rotel McIntosh, Vincent, NAD ...). A to se bavím o značkách, kde může jen předzesilovač stát 500k a celý systém vyjde na cenu menší vily - proč nepodporují jen ios? Odpověď už nechám na vás ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je opravdu vtip. Loewe a Bose v audio svete je stejny hype jako Apple ve svete IT. Vypada to pekne, ale to je asi tak vsechno. Jekeloli lowend B&W nebo i ten Vincent si je da jako predkrm k snidani . A to ani nemluvim o skutecnem hi-end zarizeni typu mbl... Pak uz chapu, ze vam do vasi sbirky lestenych prdu Apple nadherne zapada ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

kritka od českých nul vlastnící plastové Ťamťungy mě přímo trhá žíly, ty stovky neli tisíce naších spokojených zákazníku mluví za vše. Skloubení kvality a desingu to je Loewe

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tý brďo. Oživlá marketingová příručka. To jsem ještě neviděl. Někdo odvedl kvalitní brainwashing.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenom bych chtěl upřesnit, že cena aplikace závisí na její složitosti. Cena 30k je maximálně měsíční práce jednoho programátora u levné firmy. A za měsíc se toho opravdu moc nestihne...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jj, souhlasím, to byl opravdu jen hrubý odhad. Ale předpokládám, že pro ně stačí aplikace typu jRemote, nebo něco podobného a nemyslím si, že taková aplikace bude nějak extra složitá - a hlavně, že by se nevyplatila. (hlavně jsem se ani nedozvěděl název byť jediné konkrétní aplikace).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že nedělám v tak náročném oboru jako je návrh audio-vido zařízení pro vily. U nás děláme pouze přesnou měřicí techniku která se používá převážně v kritických aplikacích (např. atomové elektrárny) nebo v military a aerospace.

V naší oblasti jsou iPady a iPhony naprosto nepoužitelné. iOS není možné protlačit potřebnými bezpečnostními certifikacemi na rozdíl od Androidu. Dále není díky nesmyslné uzavřenosti není možné k iPhone a iPadu připojit ani běžné USB zařízení. MFi Program od Apple je největší šaškárna kterou jsem kdy viděl. Platit nehorázné desátky a doprošovat se Apple, aby uvolnil patřičnou dokumentaci musí odradit každého, kdo chce komunikovat s externím zařízením jinak než přes TCP/IP nebo Bluetooth. iOS je black-box pro masy které nepotřebují nic speciálnějšího.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"zaručuji vám, kdybyste to měl od nás, že nikam přecházet chtít nebudete" - takovéhle "zaručuji" je jen prázdný pojem. (Myslím, že např. v ČR se smí v reklamě pojmy jako záruka nebo zaručeně používat jenom konkretizované. To píši jen pro příklad - pochopitelně netvrdím, že to platí i pro internetové diskuse.)

Takže např. "kdybyste to měl od nás a chtěl přejít, vrátíme vám dvojnásobek kupní ceny".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No a kdybyste jsi si ten článek přečetl, tak vlastně tam narazíte na celkem pozitivní hodnocení produktu. Možná nadpis byl volen lehce provokativně, ale to se s ohledem na uplynulé dny dá pochopit. Takže nejdřív čtěte, pak pište ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja asi niesom fanusikom ziadneho OS ani mobilnych OS a ich vyrobcov. Jednak som asi z toho vyrastol a hlavne to potrebujem pouzivat a chcem aby to fungovalo tak ako to ma a aby som nemusel stale riesit problemy danej platfromy. A z tohto pohladu su sprepacenim v nejakom bode posrane asi vsetky OS/MobilneOS. Ono sa tomu ani tak nejak neda uplne vyhnut, ide len o to ako moc hadzu polena pod nohy.
Tak ako ste napisali ten koment tak to ma zmysel, lenze vase clanky za poslednych par tyzdnov vyznievaju dost inak. Odmyslime si ci je to Apple alebo Samsung, proste nejaka anonymna znacka. Za posledne tyzdne sa tu v kuse riesilo nejake ohybanie a furt dokola. Mechanicka pevnost je tak isto kompromis ako aj vykon, vydrz a dalsie. Tak isto ako Panasonic Toughbook by nevyhral cenu za design ale zasa nieco vydrzi. Proste z tych clankov bolo citit zaujatost, namiesto toho aby sa riesili prakticke chyby. Napriklad tu nebol ziaden clanok, ak chceme kritozovat Apple, ze od vydania IOS 8, uz vysli 3 subverzie a dalsie budu asi na ceste. Evidentne tam bolo niekolko problemov ale nedocital som sa tu v com to bolo. Pri iphone5 ste tu mali obsiahly clanok o novom cipe vo foto module. Pri iphone6 som tu podobny clanok nevidel. Ale ako vravim je jedno ci sa to tyka Apple alebo Samsungu alebo hocijakeho vyrobcu. Proste prinos tych clankov bola nula. Okrem teda prveho ktory o tom informoval.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ten tvoj predrazeny smejd moze z dialky zavidiet konstrukciu takeho HTC One, vyrobeny z jedneho kusu kovu, no-gap technikou a zhodou okolnosti specialne na zakazku u firmy, kde si nechava robit sasi aj apple. Tolko na margo tvojich zaostalych a vecne sa opakujucich "argumentov" "plastovych smejdov". Skor by som nazval novy iphone hlinikovym smejdom s hipsterskou prirazkou. :) A k zasekanosti sa nebudem ani vyjadrovat, jedine, co je zasekane, je tvoja mysel. Ocividne si v ruke nedrzal ziaden high-endovy android, ktory stoji polovicu, nez ten tvoj nablizkany crap. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Jediná firma, která má v oblasti hw punc luxusu"
Možná podle Vás, podle mě jsou Apple výrobky jako každé jiné, jenom jsou bezdůvodně 10x dražší a tak se luxus opravdu nedělá.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

10x dražší? Proč se tak ponižujete a lžete. Chápu, že na Apple nemáte, ale takhlé lhát - ubohost. Když vezmu současný iPad Air za 10k v Electroworldu a porovám to s nejlepším tabletem na Androidu čili Xperia Z3, tak to cenově vyjde na stejno, nový Air bude stát 13, tak kde máte těch 10krát dražší? Nezapomeňte, že dostáva zcela zdarma perfektní iWork. Dále tu máme např MBA za 28K, najděte mi notebook levnější, který vydrží při sniženém jasu 12hodin, nezapomínejte, že i tady jsou zcela zdarma iWork, iLife. Když se podivám na současné androidy, tak top androidy jsou většinou tak o 5tisíc levnější než iPhone, ale berte potaz, že cena Androidu klesá raketovou rychlosti, ale iPhone je cenový držák a za rok či dva ho prodáte velice slušně a zas se budu opakovat zcela zdarma iWork. Takže kde máte ty ceny 10krát dražší???

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

aha! muzete mi prosim ukazat, kde koupim 10x levnejsi macbook pro 15 s retinou? prosiiim, moc bych ho chtel :) jo aha, on zadny konkurent s alespon trochu podobnymi parametry a kvalitou na trhu neni a pokud je, stoji dokonce vice?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dumal jsem dlouho, zda jste jen dement nebo i lhář. Teď je to jasné, iMac 2007 není podporovaný od OS X 10.8.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo, proc mas ty "+3" -> ze by za to, ze si neumis najit ani zakladni informace anebo tim, jak umis druhemu nadavat? Mam pocit, ze tim dem..... jsi spis ty... :-)

http://www.apple.com/osx/how-to-upgrade/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerypej mi do moji Note II, uz mi slouzi bez problemu rok a pul az mi skonci kontrakt za pul roku, tak ji na novy telefon ugradovat nebudu, az tak moc je rto solidni telefon, od zacatku ho pouzivam s Nova Launcherem a nedavno jsem upgradnul na 4.4.2 uplne bez problemu a bez ztraty dat nebo veskereho nastaveni... Stylus je paradni na kratke poznamky, navigace s google maps slape skvele, tethering, skype, mail, serfovani na netu, sem tam nejaka ta hra, dropbox, photo editory, picasa, internet bankovnictvi atd atd. Je to muj maly kapesni komp. V kychuni ho pouzivam s MHL monitorem na streamovani, hlavne CT24 (ziju v UK). Note 2 je solidni masinka. Presel sem na ni z iPhone 4S.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je iSpirit jen další z řady trollů. Nekrmme ho už více.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

proč se tak ponižujete? došly argumenty, tak tu začnete s trolovaním?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Chce se mi bliit.cz.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tato "debata" , stejně jako většina podobných na jiných fórech, jen dokresluje obraz ubohosti tohoto národa. Vést normální diskusi je dnes už pro většinu lidí mimo jejich intelektuální možnosti. Arogance, agresivita a napadání každého, kdo vysloví odlišný názor na věc, to jsou jediné prostředky, které tito lidé umí používat.
Jestliže někdo vytvoří tablet,který se pyšní nejmenší tlouštkou a zároveň vyprodukuje tenký telefon,který je náchylný na ohnutí,je otázka, zda se tento problém nebude opakovat i u jiného zařízení zcela na místě,
Nemusí být nutně v nadpisu, ale relevantní rozhodně je.
Když se tu nakously nedostatky produktů Apple,tak já osobně vidím za hlavní nedostatek fakt,že je to americký produkt určený primárně pro Američany. Pseudo luxusem počínaje a omezeným OS konče.
Je to typický konzumní produkt pro konzumní společnost, který nenechává žádný prostor pro invenci uživatele.Vše je dáno předem,tak to kup a konzumuj. Nechtěj víc než to umí,chtěj to,co to umí. Zařaď se do stáda a nech se co nejlépe kontrolovat. Doby, kdy Apple představoval technologickou špičku a ostatní ho jen z dálky doháněli, jsou již dávno pryč. Jenom reklamní průmysl dokáže průměrného člověka přesvědčit,že display 600 dpi je to pravé,i když oko rozdíl oproti 300 dpi nepozná. Zamyslete se trochu nad tím, co jsou skutečné inovace a co jen zoufalý pokus o oblbnutí lidí ve jménu zachování prodeje.
Je to obecný problém,nikoli problém jednoho produktu,nebo jedné firmy a žene nás to do pekel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže dle tebe je Apple pseudo luxus. Ukaž mi teda luxusní tablet, notebook, mobil, stolní pc dle tebe. Apple bez invence? Nenech se vysmát zakomplexovaná česká nulo, zrovna po představení iMacu s 5K, kde uvnitř displaye najdeme 295x a I7- to nikdo na světe nemá chlapečku. Vyčítáš ostatním, že neumí diskutovat a přitom z tebe ta maličkost, zakomplexovanost přímo srší. Typická česká nula, co jede na plastovým Ťamťungu a nějakém složeném PC a warez win 7 a přitom hejtuje to, co si nemůže dovolit..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi dobrej. Na chvíli jsi mě dostal. Pak mi došlo, že tohle je z tvé strany jen hra, protože pokud člověk zhodnotí obsah a formu tvého příspěvku, pak bys musel mít IQ někde kolem 25-30 bodů a s tímto duševním potenciálem lidi většinou malují svými výkaly po zdech. I když objektivně vzato,ono to, co tu předvádíš se od uvedeného zas tolik neliší.Kdo ví.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vážený iSpirite, víte, pracuji na Apple již hromadu let, v současnoti používám téměř výhradně produkty Apple. Směji se v diskuzích na věčnými souboji a iOvce označeními. Mno, když ale čtu Vaše agresivní příspěvky, tak už ty iOvce vidím v jiném světle. Opravdu si myslíte, že tu někomu něco nacpete násilím. Argumenty používáte sporadicky, ale nikdy nezapomenete urazit ostatní. Stejně tak, kdo nemá Apple je socka? - hergot - já jsem socka, na každý produkt jsem si musel tvrdě našetřit. Je jen má výhoda, že jsem si spočetl, že se mi to vyplatí. Nemusí to tak být u ostatních. Priority uživatelů jsou různé. Chápu Vaše rozhočení nad vyzněním článku pana Ježka. Ani mě tak netrápí nadpis, ten by měl hlavně přilákat čtenáře - a to se mu podařilo. Mě osobně spíš chybí více informací a fakt ve článku, nějaká ta třešnička navíc. Ale faktem zůstává, že diit není AppleFan web a tyto články jsou spíše bulvárem. Chybí jim Apple specialista, který by šel opravdu do hloubky. Apple je prostě jiný ekosystém, nemít filesystém je pro většinu lidí odkojených na Windows úplně nepředstavitelné. Já sám jsem se "učil" používat iOS a OSX více než rok, než jsem se cítil " jako doma". Většina uživatelů prostě nemá čas se tomu tak věnovat. Proto pro ně Apple bude při pohledu z dálky vždy " uzavřený".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to hezky napsáno, přesto si neodpustím jeden dotaz. Máte pocit, že QHD rozlišení na 10.5" displayi má nějaký praktický význam? Já osobně mám pocit, že všechno to výkonové navýšení, které nový Air má, padne na ovládání obrazovky a reálně se nijak zásadně neprojeví. Nějak mi uniká smysl těchto zařízení , pominu-li surfování na netu a občas nějaké to video ve vztahu k neustálému zvyšování výkonu a rozlišení obrazovky. Na skutečnou práci, kterou běžně dělám na PC se takové zařízení naprosto nehodí a to, na co se dle mého názoru hodí, zvládalo již od prvního modelu.
Celá evoluce iPadů mi přijde jako naprosto samoúčelná záležitost bez praktického významu.
5k na 27" smysl pro grafika má, ale na tabletech mi to opravdu připadá jako marketingová záležitost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Vámi, ne všechny parametry se musí nutně v každé generaci zlepšovat. Vnímám to tak, že se Apple nechal strhnout konkurenčním marketingem, všichni se předhánějí ve výkonu a v rozlišení na tabletu. Pro mě by taky bylo využitelnější, kdyby měl tablet třeba delší výdrž. Já tablet používám jen na získávání informací - maily, internet, firemní data ( jen přečíst), je to taková čtečka. Nebo jako dálkové ovládání k audiosystémům, nebo televizi, nebo počítače. Na tvorbu čehokoliv je tablet na nic a jistě jsou na světě efektivnější zařízení. Jinak z mé zkušenosti - obnovuji Apple zařízení v průměru tak jednou za pět generací, to je pro mě více než dost, abych udržel krok s výkonem. Neznám nikoho, kdo by pravidelně běhal do Apple pro každou novinku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.