Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple iPad bude vládnout nejméně do roku 2012

Dva roky, stejne jako v pripade iPhonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si prostě pořád myslim, že je blbost dělat z iPadu vlastní kategorii. Rozměrama i užitim spadá zcela jednoznačně mezi netbooky, mezi kterými má velmi nízký výkon, omezený OS, zoufalou konektivitu a spíš podprůměrný display. Plusem je dobrá výdrž na baterky.

Nejde totiž jednoznačně oddělit kategorii notebooků a tabletů. Je tablet notebook s dotykovým displayem? Nebo musí být ten display otočný? A nebo musí chybět klávesnice? Co vlastně ještě je tablet? Není to vlastně nesmysl to nějak dělit od notebooků/netbooků?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple iPad je hlavne vyladeny a velmi lahko ovladatelny tablet.
To ze iny tablet moze mat vykonnejsi CPU neznamena ze sa s nim bude robit lepsie - nevhodne SW vybavenie (Windows 7) deklasuje napr. nadpriemerny vykon CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, toto je typicky prispevek do diskuse od cloveka, ktery jeste iPad nikdy nedrzel v ruce, netusi jak to zarizeni funguje, chyby jako "nizky vykon" nebo "podprumerny display" si precet u Hulana, netusi k cemu by mu takova vec byla, ale bojuje s nasranosti kvuli popularite a medializaci, a tak aspon prispiva svou troskou do mlyna pseudointelektualnim komentarem. Jenom pro vasi informaci, pane JeCh, toto zarizeni ma velmi dobry vykon, ma lepsi display nez vubec tusite a to, ze ostatni chyby vadi vam neznamena, ze vadi ostatnim, kteri vedi, proc si iPad poridili nebo poridi. To, ze mate mindrak nemusi vedet kazdy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vcelku bych se vsim souhlasil az na dve vyrady. Prvni je k az zbytecne agresivnimu tonu a druha k tomu, ze vetsina lidi vi proc si iPad poridila. Nevi. V tom je prave velky kouzlo produktu Apple. I kdyz zakaznik vubec netusi proc si je porizuje (mimo cool faktoru a in pocitu, samozrejme), tak z nich bude mit nakonec dobry pocit. Mozna dokonce prave proto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, bylo to agresivnejsi nez je nezbytne nutne - posledni dobou byvam alergicky na komentare tohoto typu. Hmm, vase tvrzeni je urcite na delsi debatu. Myslim si, ze k naproste vetsine aktivit, ktere provadeji bezni uzivatele (nikoliv ctenari diit, pct, zive atd.) na pocitaci, je iPad zcela dostacujici zarizeni. iPad neni pro geeky popripade ty, kteri pracuji denne 8+ hodin s pocitacem a k tomu vlastni napr. smartphone. Ano, ti si ho kupuji z vami popsanych duvodu. Znam ale mraky lidi, kteri maji doma plnohodnotne PC na web a e-mail. iPad je zarizeni, ktere je komfortni, lehke, s dlouhou vydrzi baterie a okamzite po zapnuti ho muzete zacit pouzivat. Toto zatim neumoznuje nic jineho: PC a notebooky startuji nekdy i minuty, jsou tezke, velke, maji velmi omezenou vydrz, ale umi toho hodne - bohuzel mnohem vic nez kolik tito uzivatele potrebuji. Proto si lide na zapade na bezne aktivity porizuji iPad a vi moc dobre proc to delaji. Bohuzel pro cechy a zbytek druheho sveta je tady jeden zadrhel: cena.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a já si právě myslím, že záleží jen a pouze na výsledné spokojenosti zákazníka. a v tom je apple zatím nedostižný. a je úplně ukradené z jakého důvodu.
hw parametry a různé vychytávky této spokojenosti samozřejmě můžou napomoci, ale samy o sobě důležité nejsou (samozřejmě s vyjimkou nás geeků, kterým už samotné vědomí, že mají nejlepší hw přináší pocit spokojenosti).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A právě ta spokojenost je mi kolikrát záhadou. Kdykoliv jsem nucen dělat s Itunes, abych do telefonu něco dostal, tak rozhodně nemám pocit spokojenosti. Je to neobyčejně omezující software, ve kterém udělat cokoliv jiného, než si Apple přeje, je za trest.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"podprůměrný display"

To je dobry vtip. Je tam IPS, ktery muzes v netboocich hledat i cely zivot :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme hodnotis bez toho, ze by si to vobec niekedy na vlastne oci videl. ;) Zrovna ten displej je na iPade vysoko nadpriemerny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

iPad by se nemel radit do kategorie "Tablet PC", co pak vsechny ty opravdove tablet PC (ty co nemaji klavesnici a jsou to plnohodnotna PC se vsemy porty) ?. iPad je hracka, cili nejlepsi termin by byl "Tablet gadget", pripadne dotekove zarizeni urcene spis na multimedia jako "Multimedia tablet" (bez PC). Ne vsechno je totiz osobni pocitac, v cem je procesor a obrazovka :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

iPad je označován za tablet, nikoliv jako tablet PC. Tablet PC je subkategorie tabletů, která má HW a SW vybavení jako plnohodnotné PC. Do kategorie tablet patří mimojiné i tablety typu přerostlý smartphone, kam bych asi i zařadil iPad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se podivejte co stoji v clanku.. vidim ze v podstate souhlasite se mnou, ale v clanku se pise tablet pc :) Jak muze neco co neni tablet pc dominovat v kategorii tablet pc ? Hned prvni veta..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě úspěch iPadu bude v tom, že byl použit ne PCčkový OS, ale telefonní OS. Neboli uživatelé spíš radši uvítají tablet jako přerostlý smartphone než zmenšené PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na tom neco bude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím je také dána ta vlastní kategorie. Je to hlavně multimediální zařízení pro digitální zábavu, méně už plnohodnotný pracovní nástroj. Druhá věc je, jednak vlastní značka Apple, ale také to, že provedení je skutečně čisté a kvalitní - ostatní jaksi pořád nemůžou pochopit, že je značná skupina lidí, která si ráda připlatí za to, že zařízení nebude z levného plastu. Další věcí také je, že tyto produkty Apple jsou sice funkčně značně omezené, ale obsažené funkce zkrátka bez problémů a zásahů fungují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.