Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple má zaplatit přes půl miliardy dolarů za patenty porušené s iTunes. Nechce.

Pantentovým trolem bych v jejich kůži někoho radši nenazýval

+1
+54
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je prece v uplnem poradku, kdyz apple pouzije patenty proti nekomu jinemu. To jim nikdo nemuze mit za zle. Ale kdokoliv pouzije patent proti apple, je jen patentovy troll, protoze apple vymyslel vse (proslycha se ze pristi rok uvede svuj nejnovejsi vynalez: kolo. To bude bomba uz se nemuzu dockat)

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

Já patentového trola vnímám firmu, která žije jen z patentů, což je zrovna příklad Smartflash viz jejich web http://www.smartflashllc.com/

naopak apple, samsung, ms,... to patentový trolové nejsou, svoje patenty z velké části využívaj ke svým technologiím a ne k přeprodeji patentů. To, že se soudí o každou blbost, tak je poměrně logické - proč nevyužít US justice a nezískat pár stovek miliónů? :-) je to sice škaredý, ale je to tak.

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Takze ARM holding je vlastne patentovy troll. Nic nevyraba, len predava licencie.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

ARM původně procesory vyráběl :-) teď je licencuje, dělá vlastní inovace v CPU a především neprodává (nelicencuje) jen patenty, ale kompletní CPU návrh :-)

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

ARM prisiel na to, ze je vyhodnejsie nepredavat produkt, ale len licencie a to je dobre. Ale ked firma pri starte pride s tym, ze bude predavat len technologie, lebo je to vyhodnejsie, tak je to troll.
Ten popis patentov je celkom podrobny a vedie ta krok po kroku. Mam za to, ze dotycny by vedel dodat aj ucelene riesenie, len o to Apple neprejavilo zaujem. Apple sa sudi s ovela triavelnejsimi vecami, ale to je asi tiez v poriadku, lebo predavaju produkt.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

1)když firma bude prodávat kompletní návrhy, tak je to úplně v pořádku. Tady jde o to, že člověk dostal nápad, který nemůže realizovat a chce po ostatních za to miliardy (nejen od applu). Ale toto je problém Amerických soudů, že dávají odškodnění extrémně vysoké, jinak by se vše řešilo domluvou.
2)neříkám, že to co dělá apple je v pořádku. Ale rozhodně je víc v pořádku bránit vlastní produkt, než bránit patenty.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dělat návrhy CPU a prodávat licence je normální práce. Generovat pouze (obecné) patenty a zkoušet je na výrobce je naopak trolling.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Je zaujimave ako tu kazdy vie, ze im nechceli dodat cele riesenie.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

ARM? Komu? Nerozumím.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

a Univerzity su v podstate tiez patentovi troli?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

problém je, že obyčejný člověk (např. ten Patrick Racz), co měl dobrý nápad, se s velkými společnostmi nedokáže soudit, protože na to nemá peníze a čas. Jeho jediným řešením je obrátit se na nějakou firmu a prodat jí svůj nápad a nechat to na jejich drahých právnicích...

V tomhle konkrétním případě je právo na straně žalobce a přeju Applu, ať si jednou vyzkouší, jaké to je být na druhé straně barikády...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

".. zrovna příklad Smartflash"

Jsou tady jiste rozdily... vetsina patentovych trollu 1) se neobtezuje neco vynalezat, ty patenty proste nekde koupi, 2) se nepokousi je nekomu prodat ani licencovat, ale rovnou zaluje. Ano patentove trolly jsou fuj, ale v tomhle pripade ma ten pan docela jasne navrch. Kdybys ty mel napad, prisel ho nekam zkusit prodat, vyhodi te a o pul roka zjistis ze tvuj napad zrealizovali, nebyl bys nas***ej a nechtel bys soud ?

"patentový trolové nejsou, svoje patenty z velké části využívaj ke svým technologiím"

A jeje, jeste se mas co ucit korporatnim oje^W finesam. Doporucuji zacit treba serialem Better off Ted :) nicmene zpatky ... patenty se pouzivaj 1) k likvidaci drobnych firem (potencialnich konkurentu), 2) k zablokovani produktu velkych konkurentu (ala samsung) / vybirani vypalneho ( ala MS ), a 3) k odstrasovani potencialnich zalobcu. Tot asi tak vsjo.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Kolo? :) :) Hm, a k čemu to bude dobrý?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Perte se a žerte se" :o)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Ne že by to nepobavilo, na druhou stranu, pak se divte, že si patentují každou k***inu, když někdo někde pět let dřepí a jenom čeká, až se někde nasbírá dost peněz, pak vytáhne nějaký podobný papír se stejně samozřejmou volovinkou a bez jakékoliv větší námahy zinkasuje půl miliardy.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa pripad naozaj stal ako bolo popisane, ze Apple sa "inspiroval" tym co im bolo odprezetovane, tak je pokuta este neumerne nizka.
Nehovoriac o tom, ze nikde nezaznela infomacia ako dlho sa uz s jablckom taha. Mozno to zacal riesit hned pokusom o dohodu. Potom prisli sudy a tym to tiez trva.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Ano, rozvrátit to prohnilé zřízení zevnitř :-)

Zrovna tady možná ten verdikt asi měl docela i hlavu a patu (v souladu s U.S. legislativou), ale slyšel jsem drby, že v patentových sporech mezi mamutími "technologickými" firmami (srovnatelně těžké váhy) jde v zásadě o to, kdo přinese tlustší spis, tlustší šanon (krabici) udělených patentů - spisy se nečtou, ale váží.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A ty si myslis, ze kdyz firma pritahne metrak papiru, ze to nekdo zvladne precist?

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, než někdo dojde pro pivo :D

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Teda kdyby Apple vynalezl funkční způsob, jak se proti zneužívání patentové legislativy bránit, tak za to mu snad i zatleskám, i kdyby v tuhle chvíli nakrásně nebyl v právu.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Prvni co by udelal, byl byl patent na zpusob jak se branit patentum. To aby to nahodou nekdo nepouzil proti nemu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Eh, vzhledem k tomu jak je US politika zkorumpovana korporacema, kdyby opravdu chteli reformu patentoveho systemu, za velmi kratky cas se udeje. Vzhledem k tomu, ze je to v tomhle stavu uz sakra dlouho, jim to zjevne vyhovuje. Tipuju ze sem tam par mega jako ted se vyplati, kdyz se povede na sezonu zablokovat samsung, cimz si prijdou nejspis na par giga...

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Celý ten americký způsob SW patentů je postavený na hlavu.. O tom žádná.
Nicméně se musím trochu smát, neboť Apple se nyní ocitnul na druhé straně barikády. A dobře mu tak. Ať si to taky jednou vyžere!
Aneb kdo jinému jámu jámu, sám do ní sám..

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Apple ma tolik penez, ze podobnych pokut muze zaplatit nespocet. Brani se pouze s principu, protoze objektivne mu ta castka ublizit nemuze.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý fór. První co mě napadlo, že každý pracující člověk má vlastně právo krást, protože on přeci pracuje a odvádí daně. Tak proč by si z toho nemohl kousek zpět pro sebe ukrást. :-))

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.