Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple končí s G5 iMacy

jestli je G5 pomalejsi ... o tom by se dalo polemizovat, a konci s imacmi G5...powermacy G5 se jeste vyrabeji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

G5 je ve většině úloh pomalejší. Rychlejší je pouze v čistě matematických operacích, což je naprostá minorita.
 
Apple a jejich OS nemusím, měl jsem tu čest a je to IMHO pomalý, nevýkonný a proprietární "vopruz" (tím neberu nikomu jeho právo volby) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 TyNyT: to podepisuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsem, že nový Core Duo MACy jsou někdy pomalejší než G5, díky neoptimalizaci aplikací. Takže s tou rychlostí...
Ale to časem přejde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shrill: no ono to je spíš tím, že staré aplikačky bez kódu pro x86 se transparentně (z hlediska uživatele) emulují. Ale jabkaři jsou na to zvyklí, v dobách přechodu z 68k na PowerPC měli tentýž problém a nestěžovali si. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

macisti si nikdy nestezuji, protoze libovolny procesor pouzity v macovi je vzdy rychlejsi nez libovolne jiny procesor pouzity v jinem pocitaci :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne rychlosti Tiger OSX, dobre, pomalu to nabiha, je to takovy linejsi, jenze to prosim nesrovnavejte jej XP ale s Vistou a berte take v uvahu, ze vetsina Apple masin ma 512 MB RAM a pro beznou praci to staci ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 TyNyT: no já myslím že takový SPECfp_rate_base2000 je dost "čistě matematickej" úkol a tam vycházi (dle Apple webu) 2,1GHz G5 na 13, kdežto 2GHz Intel na 27,1. Tzn. i pokud vezmeme v úvahu pouze jedno jádro (což je irrelevantní protože tam za tu cenu prostě máte dvě), tak je to 13,5, což je víc než G5. O spotřebě nemluvě, ale to zajímá hlavně laptopisty, článek je o iMacu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro TyNyT: apple a jeho system je dokonala volba uceleneho a cisteho reseni, wokna jsou spatne okopirovanej des a je to IMHO pomalý, nevýkonný a proprietární "vopruz" (tím neberu nikomu jeho právo volby) :-)
m

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

micker: stačí se podívat "pod kapotu" a zjistíš, že Windows jsou v tomto ohledu "zlatý" :-) A co se týká stability, tak OS X je prakticky nepoužitelný pro trochu náročnější práci, i když uznávám, že Adobe suite na něm běhá jezky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro TyNyT:
zlaty v cem? v te deravosti? mozna je to ta slavna otevrenost svetu .-)) osX je opravdu nadhernej system jak pro normalni uzivatele tak i pro kutily (ty kutily soudim jen podle diskuzi, jsem vic jen uzivatel a unixovy prikazy me nic nerikaj) ad adobe... to je kapitola sama pro sebe, pekne to behavalo pod OS 7 az 9, to se jeste adobe snazilo mit odladeny aplikace (i kdyz illustrator 10 byl otresnej lenoch). jenze od prichodu OSX uz to je horsi, adobe proste kasle na nejaky odladovani, distiler na pecce frci daleko rychleji nez na macu, a ted adobe jeste prohlasilo ze pro intelmacy bude mit odladeny nastroje nejdriv pristi rok. takze pro profiky intelmac zatim nehrozi.jsem zvedav jak pobezi adobe ve viste, i kdyz u woken to neni tak brutalni zmena jadra systemu jako je osX oproti os9 a nizsim, tak urcita zmena tam je a to adobe nema rado .-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyt - kolik ti je? Ty ses vazne detatko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.