Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple nabízí obal pro iPhone 6/6s s přídavným akumulátorem

Dobrej apríl. LOL. Takovej velbloud jako „designově čistý" frikulínský antimp3 dumbphone. Zlatý Lenovo s 5000mAh aku. Jobs vstane z hrobu, protože otáčení mu už nestačí (jediný důvod uvedení). Apple Camel ze dne na den mění designový vkus milionů ovcí o 180°. Kdyby Hitler začal z ničeho nic milovat židy, tak to nebude tak překvapující.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"Smart" protože oproti aftermarket juicepackům bude u tohoto zobrazený i stav jeho baterie
http://i.imgur.com/W7tCuvv.jpg

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to jem netušil, že za "smart" se dá vydávat baterkový bazmek jen proto, že v iOS je podpora duální baterie. Já měl naivně za to, že větší prostor byl zužitkován k jedné velké baterii, která se prostě bude hlásit stálet stejně v systému, jen bude mít větší kapacitu = kapacita nebude padat tak strmě.

Je pravda, že já mám vždy asi poněkud naivní nápady, ale holt - stalo se.

...

Jinak design je hnus (to už mohli * celý te telefon zvětšit, vypadalo by to podle mě lépe), ale protože to udělal "božský Apple", tak si to jistě příznivce najde. Docela by mě upřímně zajímala reakce takového iSpirita (upřímně bych si rád přečetl, jak je ten Apple nadčasový a my ten design prostě nechápeme :))) ), ale chudák dostal banán... a nešlo o ovoce :))))

*) já vím, že by to bylo náročnější pro např. čočku foťáku...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

antibend case? :D je to tak hnusne a asi aj velke, ze nik to neda do nohavic :D taze rozumne sa vysporiadali s ohybanim :D gratulujem :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"20 000 mAh" - to nam ty nuly pribyvaji. Ale cim vic nul, tim vic adidas. Za chvili budou mit nevzdelani novinari klavesu s nulou pekne ohmatanou. My ostatni si vzpomeneme na zakladni skolu a pouzijeme treba 20 Ah.
(A mala napoveda pro zvidave - kdyz se napise 20 000 000 000 nAh, tak to je porad ta sama hodnota a je tam jeste vice nul!)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To už je takový zvyk, udávat kapacitu baterií pro mobily v mAh, pokud jste si ještě nevšiml.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to je zvyk pro blby co nedokáží vnímat jednotky. :-) Ve fyzice bys za takovou prasárnu dostal automaticky kouli.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kouli za správný výsledek? Tak takové "fyzikáře" jsem naštěstí nikdy neměl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve fyzice je zvykem udávat hodnoty v takovém tvaru a počtu destinných míst, aby to bylo v relaci s přesností měření. Takže pokud se napíše 20 000 mAh, předpokládá se přesnost na jednotky mAh.

-

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

1, ty baterie budou mit kapacity spis na desitky, mozna i stovky mAh. Kupte si par akumulatoru ze stejne serie a otestujte si je v definovanych podminkach - rozdily budou vetsi nez na jednotky mAh.

2, ten zvyk se pouziva tak na zakladni skole, pokud chcete delat fyziku profesionalne, tak se tohle nedoporucuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik ze je rychlost svetla ve vakuu? Neco kolem 300Mm/s, ze? Pockat, takhle mi to jeste nikdy nikdo nerikal, kterou ze to oni pouzivali jednotku? Kilometry? Blbci...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivani pouze kilometru je bohuzel zazite prave kvuli lidem, co neumi pouzit predpony. U ostatnich jednotek se nasobky pouzivaji v plne mire a neni duvod je nepouzivat pro metry.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Někdo si holt na debilitu zvykne rychle, jiný nikdy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, ale hodnoty velicin se casto uvadeji v jednotkach, ktere jsou zvykem, ne vzdy ve "vedeckem" formatu max. 3 cislic pred desetinnou carku.

Takze kdyz jdete to obchodu s elektrosoucastkami pro kondenzator, tak muzete chtit "10000 mikro" a bez mrknuti oka dostanete pozadovane, ale pozadavek na "10 mili" by si asi nejake zvednute oboci vyslouzil.

O rocnim najezdu sveho auta (a treba rychlosti svetla) taky nemluvim v megametrech, respektuji stavarske technicke vykresy implicitne v cm a myslim vubec nikdo nekomentuje tlak vzduchu v hPa (coz je dost uchylne, ale je to zvykem...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jaky zvyk je tady? Kdyz si kupuji akumulatory do auta, jsou to Ah. Nektere specialni baterky maji kapacitu mensi nez 1 mAh. Jaky je tedy zvyk? A proc se drzet zvyku? Jaky je pro zvyk duvod? Zadny...

Priklad s kondenzatory - ano, driv se kondenzatory bezne oznacovaly tak, ze zaklad byl 1 pF. Pak "jedno kilo" byl 1 nF. Pekny bordel, ale dalo se to ustat, protoze kondenzatory vetsich hodnot se nedelaly a kilofarady byly sci-fi hodnoty. Dneska uz se od toho opousti, a koupit si 10 mF uz nevyvola ani to zvednute oboci. Kdybych dnes rekl jedno kilo, tak prodavac sahne na kondenzator 1 kF.

Zvyky omezuji, pripadne zpusobuji problemy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chudák Steve, tohle si nezasloužil.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zasloužil.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Steve je mrtvej, takže je mu to jedno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na cnews.cz píšou: "Výrobci třetích stran se proti slabé výdrži iPhonu rozhodli bojovat pouzdry s integrovanou powerbankou. Nejznámější jsou nejspíš produkty ZeroLemonu. Ten nabízí kryt s 3100mAh akumulátorem za 40 dolarů, který výdrž prodlouží o 170 %. Výkonnější model s 4600mAh akumulátorem za 60 dolarů prodlouží výdrž o 250 %, ale už je příliš velký."

A pak o vznešeném originálu od Applu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dúfam že sa to aspoň bude dať nabíjať naraz, keď už to systém berie ako dve nezávislé baterie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.aliexpress.com/item/For-iPhone-6-Plus-6800mAh-Mobile-Charger-...

levnější, kapacitu nehodnotím, ale vypadá to 100x líp

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

toto sa mi paci. Apple vyda tensi model bude drahsi, mensia bateria, rychlejsie sa nabije. Lacnejsia vyroba. Za toto im ludia ruky odtrhnu. A ak bude kratka vydrz tak si ludia dokupia kryt s XXXXX baterkou za 100 USD. Sice budu mat tucny divny mobil ktory sa nebude mat kade chladit a tym skor ho porazi, ale stale Apple zarobi viac :). Ja tu firmu zeriem ma to zmaknute skoro dokonale

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že to je výsledek posedlosti designerského koutku tenkostí. Tak moc se snažili tělo telefonu neztlustit, až jim z toho vyšla zrůdička s hrbem a co je nejhorší, že to zřejmě pro posedlost tenkostí nevidí (protože pak by jednoznačně museli dát přednost tlutšímu futrálu před baťůžkářem).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.