Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple oznámil Intelu, že o další generaci jeho modemů nemá zájem

To je doslova rána za ranou pro Intel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když se daří, tak se daří :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nový CEO to nebude mít jednoduchý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

toz za poslednich par mesicu dostal Intel par K.O., predpokladam, ze se diky tomu zvedne...
snad nastoupi "zdravy selsky rozum", nebo budou pokracovat v ruznych "refresh" edicich...?
dle meho, by mnoho "manazeru" mnelo jit dopryc...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by asi měli rychle zavést novou pozici "Manažer pro odchod manažerů" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děláš si legraci, ale je to dobrá otázka (tedy pokud by to byla otázka). Záleží to hlavně na tom, jestli chápou "hru" se všemi důsledky, a ta "hra" se začala "hrát" už zhruba v době, kdy zmizelo malajské letadlo plné inženýrů, ne-li dřív. Zatím to však vypadá, že v Intelu spíš nechápou, nicméně sílu by měli, kdyby... takže je to u nich jen o tom, jestli si něco včas uvědomí, a nebo jestli se nechají pomalu vypustit až do stádia "splasklý balón". Šanci ještě mají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jedině dobře. Tipl bych že to všechno mají za ten kompromitovaný hardware s dírou pro NSA (oficiálně se tomu říká "IME"), akorát to nahlas nikdo neřekne. To ale ani omylem neznamená že hardware od někoho jiného díry nemá nebo nemůže mít, ostatně rusové i číňané vyvíjejí vlastní procesory a určitě vědí moc dobře proč to dělají, to nebude náhoda nebo jen tak z nudy - na to je takový vývoj hodně drahá záležitost.

Do mobilů se navíc Intel taky pořádně nedostal (myšleno s procesory), na backdoor se přišlo - tipuju že bude Intel pomalu odepisován, nesplnil zadání. To že se i Google chystá vyvíjet nějaká snahy na tomto poli taky nebude náhoda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, který psychopat tomu mohl dát plus (a tím s tím souhlasit). Tady přeci není v pořádku to, že Intel vůbec dostal nějaká taková zadání, tam je zakopaný pes, a také v tom že se vůbec uvolil je (zkusit) plnit. Že je nyní odepisován za něco, co splnit v principu ani nemohl, protože se na takové věci dříve či později přijde vždy, to je důsledek té oboustranně nečisté hry - problémy se ale řeší od příčin, ne od důsledků. Zadavatelé to zkusí znovu jinde - a znovu prohrají. Oni totiž už prohráli - přesně ve chvíli, kdy se odpojili od Zdroje a začali všem škodit. Mají ale pořád ještě šanci pochopit, že škodit mohou přestat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se konecne budou vsechny notasy bundlovat s LTE modemem - stejne jako pred desetiletim s Wifi v ramci iniciativy Centrino :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1. Podľa všetkého to nie je 5G modem, ale wifi+BT...

No, it's not Intel's 5G chip Apple is ditching – it's the Sunny Peak Bluetooth, Wi-Fi part
Project axed after iGiant snubs Chipzilla's wireless silicon
6 Jul 2018
https://www.theregister.co.uk/2018/07/06/intel_wifi_bluetooth_sunny_peak/

2. 4G modem je ten najväčší žrút energie v mobile
Samsung Galaxy S7edge
výdrž so SIM - v pohotovostnom režime 20 hodín
výdrž bez SIM= s deaktivovaným 4G modemom - v pohotovostnom režime 12-14 dní (kontola funkčnosti v sobotu ráno-ešte išiel a až dnes - a to už nešiel). občas bola funkčná WiFi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi hodne na kvalite pokryti ... hodne energie sezere i prepinani mezi 2G 3G 4G a vzhledem ke kolisave kvalite pokryti samotneho 3G a 4G tu mame dalsi zrout energie ..

Btw nekde jsem cetl ze konkurence intelu ma priznivejsi spotrebu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prepínanie bole LTE+, LTE a asi 20 s denne HSDPA. Bratislava + 10km okolie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten odkazovany clanek rika v podstate to stejny co tady s rozdilem, ze mistni nadpis indikuje, ze ke zmene nejspise dojde..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je zase za vopruz?

Snad uz konecne par let staci 4G = LTE, jaky 5G zase a k cemu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš je to důležité ... s těmi obřími datovými balíčky, které jsou třeba u nás v ČR byste měl problém je za měsíc vyčerpat pouze na 4G :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No, vzhledem k tomu že nejčastější firemní tarif 1,5GB není problém propálit během hodiny (stačí když se spustí aktualizace map nebo systému), to na 5G vychází tak na 8 minut. Ale v podstatě se dá říct, že jako příděl na měsíc to problém docela je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve ty 150MB balíčky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co by? Ty používá ten komu stačí. Když jsem si to platil sám, tak jsem za měsíc vyplácal 20-30 MB na synchronizaci kalendáře + kontaktů. Víc jsem nepotřeboval a nespotřeboval.

Plnou nádrž u auta taky můžete projezdit za 2 dny ... a některým vystačí na měsíce ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Coz je uplne jedno(reaguji na cele vlakno) protoze vetsina servu v nejlepsim pripade ma strop max. par MB takze nejvetsi efektu by jsme dosahli jako notoricti uzivatele p2p siti ;) ...vyhoda vysoke rychlosti spociva nejvice v tom ze se na jednom miste muze sejit hodne uzivatelu aniz by byla nizsi kvalita poskytovane sluzby ...tim chci rict ze kdyby operator zrusil FUP a omezil rychlost na nekolik Mbps tak to nikdo ani nepozna ...ale operatori vedi jak zdimat penize :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vodne + stocne, jak jinak....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5G je primárne navrhnuté na občasný prenos dát pre IOT, napr. alarmy, chladničky, rýchlovarné kanvice

aby to netrvalo večnosť.. namiesto Wifi tam dajú eSIM a 5G

Software engineer with internet-connected kettle waits 11 hours for tea
12 October 2016
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/2473819/software-engineer-with...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To snad zvladne i 4G?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vice = lepe... zajimalo by mne jak slozite ale bude pokryt signalem vetsi nebo huste zastevene uzemi

Ale 5G muze nahradit i internet do domacnosti apod. vyhody do budoucna to urcite ma ..treba i nahrada stavajicich mikrovlnych spoju(tam kde to bude mit smysl)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Infrastruktura bude neco stat. Prijde mi jety, ze se dobudovala infrastruktura 4G a uz by se melo pripravovat 5G. Ale treba pujde vyuzit infrastruktura ze 4G, netusim. Nicmene pokud by 4G a 5G nemelo fungovat paralelne, tak bych citil podraz od loby vyrobcu telefonu. Nechci si kupovat novej mobil kazdy dva roky, 6G, 7G, 8G, .... :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toho bych se nebal urcite to bude soubezne vsak vse od prvni po crvrtou generaci funguje a to je sakra let ;) hadam ze 5G technologie bude hlavne pro velka mesta a profi reseni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No však o to jde, ne? Je to čipset co teprve bude vyráběn, 5G se tedy do telefénů dostane tak nějak akorát s nástupem této technologie a bude ji umět použít (asi ne u nás, spíše zpočátku Japonsko, Korea, Singapore atp.). Čili, aby byl paralelní nástup infrastruktury a zařízení. 4G tu ještě nějaký čas vydrží, to se neboj. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezvládne. LTE, 5G, WiFi - vše je médium s kolizní doménou, tj. když vysílá jeden, další vysílat nemůže. Právě proto při rostoucím počtu zařízení a požadavcích na přenosové pásmo je nutno navyšovat celkovou šířku pásma. Proto se objevují stále novější verze těchto protokolů, které mají za cíl zvětšit počet komunikujících zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.