Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prohnutý iPhone o krok blíže realitě, Apple si patentoval ohýbání displeje

Bych si třeba mohl patentovat vyprazdňování.

"Uvolním svěrače a zatlačím, následkem čehož pak dochází k extrakci stolice, ta následně opouští konečník a padá do předem připraveného prostoru."

byl bych milionář

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten tvůj patent by byl neplatný ;) už jen kvůli tomu, že si nemůžeš patentovat něco, co již existuje (teda můžeš, ale byl by ti k ničemu takový patent).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde jen o vyjádření a porovnání toho jak mi připadají některé patenty co schválí USA

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já jen vyjadřuji, že i když je ten patent schválen, tak neznamená, že je platný ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A zakrivenie ako take neexistuje?

Potom si mozem dat patentovat zakriveny TV, zakriveny telefon, zakriveny autobus, zakrivene okno, zakrivenu stolicku, zakrivenu klavesnicu, zakrivene okuliare, zakriveny pohar, zakrivenu lampu, zakrivenu skrinu, zakrivenu stolik, zakrivenu postel ... proste hocico zakrivene. Sak to je chore !!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Šílené to je, především ty "softwarové patenty". Jako pohyb myší, vyjížděcí ikona ...

Před lety se tyhle "americké" zákony rozlézaly po světe, Evropa to odmítla. Ale např. Austrálie to zavedla v tak absurdním provedení, že jakýsi John Keogh si tam nechal patentovat kolo. Prošlo to. A vyhrožoval, že jestli ten absurdní zákon neupraví, nechá si patentovat oheň. Takže to legislativně upravili a nakonec mu ten patent zrušili. Jako kuriozitka to plnilo okurkovou sezónu v médiích v někdy v létě 2001.

U nás si zase můžete nechat registrovat v podstatě cokoliv jako "průmyslový vzor". Většinou to projde, právnící nerozumí meritu věci, takže netuší, že jde kolikrát o kokotinu. Pak se to používá na obcházení výběrových řízení - domluví se (zadarmo to není), že státní organizace to musí nakoupit u vás, jelikož to máte "patentované". To je často používaný trik.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja ohnuty telefon asi nechcem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já si hlavně nedokážu představit v čem by to pro mě mělo mít výhodu oproti stávajícím telefonům.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak napadá mě třeba tvar nohy (tzn. nošení v kapse), nebo tvar dlaně

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl, také to nechápu. Telefon okolo 7" je v kapse v pohodě a má i tu hezkou vlastnost, že umí ležet na stole. Zatím co kolíbající se nesmysl na stole mi nepřijde zrovna ideální. A komu to jako prvnímu propálí zadnici až kolébka při rozsednutí křupne a baterie naládovaná energií zmenu tvaru náležitě ocení (zejména a nejsnadněji u tvaru předvedeném LG). :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě napadl třeba celodisplejový náramek. Rozhraní by bylo „uzavřené dokola“ a rolovalo by se taky kolem dokola podle potřeby patřičným gestem. Že je to ergonomicky blbost, ještě neznamená, že by si to frikulíni nekoupili ;).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Má to Samsung, takže to musí být in. Jakmile se s tím vytasí i Apple, bude to navíc ještě inovativní must-have feature. Výhodou pro majitele tudíž bude vyšší společenský kredit oproti uživatelům běžných telefonů.

Z racionálního hlediska budou výhody asi zanedbatelné - krom toho, co popisuje Czenda, asi nic :-) Z hlediska vývoje je to jen mezistupeň k ohýbatelným a skládacím displejům, který se výrobci rozhodli zpeněžit, resp. využít jako konkurenční výhodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě s tímhle se počítá :-) Jen jsem chtěl vědět jestli někdo příjde i s praktickou funkcí. Tvarovaní podle kapsy mě taky napadlo, ale asi až tak ten telefon flexibilní nebude ne?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Telefon flexibilní nebude vůbec (pokud teda oba myslíme tutéž "flexibilitu") - alespoň první generace bude u všech výrobců "ohnutá" z výroby a výsledný tvar bude neměnný. Takže displejem na stehno - opačně ne :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemelo by se radeji uvadet "podle kapsy v saku" - aneb tak nejak prezentuji sve vlajkove telefonujici gameboye typu Sony PSP:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co vim, tak apple chtel zakulacene rohy, kdy by byl displej i v tech kulatych rozich .... muzeme byt zcela v klidu, ze apple urcite nevyrobi takovou <|>inu jako krivy hlavni displej:o)
A i s tim zahnutim na krajich si myslim, ze by neslo designove moc vymyslet, takze by to bud musel byt novy model nebo by apple opravdu silene riskoval ..... spis ale pocitam, ze se apple patentem jen pojistil. Nam taky davaji celkem slusne prachy, kdy by jsme neco vymysleli, co by slo patentovat, aby mela firma neco na smenu pripadne do budoucna ..... a rozhodne to ani v nejmensim neznamena, ze by se nekdy melo vubec uvazovat o tom, ze by se to pouzilo. Pocitam, ze presne tohle bude i pripad prohnuteho displeje vs. apple:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jedna známá v dávných dobách zapomněla mobil (byl to nějaký Siemens) blízko kamen a ten se teplem zkroutil. Pak ho chtěla prodat a přestože normálně fungoval, nikdo ho nechtěl. Těmto novým husto-křivo-mobilům věštím podobnou budoucnost..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ci uz bude ten debil-blb-genius-fón zakriveny v horizontalnom ci vertikalnom smere, nejaky ten milimetrik konvexnosti/konkavnosti to urcite bude. No velmi zaujimave bude taky telefon niecim tazkym prilozit, pripadne ho omylom prisadnut na tvrdej rovnej podlozke. Kedze sa rovnej plochy defacto nedotyka celou stycnou rovinou ako normalny vyrobok (rovina ktora rozlozi zataz), ale iba stycnou priamkou, bude veeeeeelmi zaujimave sledovat, jak sa tie mobily po prisadnuti velkou vahou lamu na dve polovice :)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proste ludstvo uz nevie co ma od sprostosti robit a dementizacia postupuje. Zda sa, ze film Idiocracy nie je zabavna sci-fi komedia, ale dokument z buducnosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To si snad dělá už srandu, ne ? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už to někdo řekl lépe:

"Jinak řečeno, Apple si opět nechal patentovat oheň, kolo a páku. Trochu mi to připomíná Stopařova průvodce po galaxii, kdy návod na užívání knihy vydavatelství ukradlo ze zadních stran krabiček s cereáliemi, načež pak díky vynálezu stroje času, si onen návod nechalo patentovat před tím, než se cereálie vůbec objevily na trhu a jejich výrobce posléze krutě sedřeli u soudů…"

http://herniweb.cz/sloupek-pekelne-osmicky/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nový prdelní tvar! Nyní si na telefon v kapse může sednout opravdu každý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.