Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple opět ukončí výrobu SoC u Samsungu, věří J.P. Morgan

"zakázku na výrobu 10nm procesoru Apple A10, získá v příštím roce komplet celou společnost TSMC." - tak získá TSMC zakázku Applu, nebo získá Apple komplet celou společnost TSMC? :-D Obojí není nemožné a nějak jsem z té věty zmaten.

Odkud je info, že A10 bude 6-jádro? IMHO klasická JPP pitomost.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jeste nejakou pi** ? spis to bude zas 3 nebo 4jadro

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť ten článek vyznívá úplně jinak, než se to tady interpretovalo :-) .. ale že mne to překvapuje, že ano :-D

Také si myslím, že pokud něco napíše Cult of Mac nebo jiné zvučné jméno, není třeba automaticky odložit vlastní úsudek. Je logická hloupost, že bude Apple, který tak úzkostlivě řeší spotřebu každé součástky, najednou dělat po 2-jádru hned 6-jádro, kdy by pro rozumnou spotřebu muselo dojít k významnému ponížení výkonu na jádro - u mobilu úplný nesmysl. Polemika na téma, že je to nepravděpodobné je mmch. i v tom článku na Cult of Mac.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak vyznívá článek nebo to co by si přál Steve Jobs je celkem irelevantní, stejně se nakonec bude muset Apple přizpůsobit trendům ve vývoji mobilních technologií. Proč myslíte, že všichni výrobci mobilních telefonu začínají nasazovat 4 a vícejádra? Nebude to třeba proto, že vícejádrové SOC umožňují snížit spotřebu a tím pádem zvýšit výdrž smartfounů a tabletů ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ok, vas predchozi post s odkazem byl tedy irelevantni, beru na vedomi. Steve Jobs je jednak 4 roky po smrti a druhak je mi ukradeny, vasi poznamce v tomto smeru uz vubec nerozumim. Odpoved na otazku v zaveru: nebude. Apple s ohledem na SW musi resit jedine, svuj OS a jeho optimalizaci ve vztahu ke svemu HW, urcite nepotrebuje resit, co nasazuji producenti Android telefonu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, ale pro TSMC by to byla výhra, mohl by si říct za procák klidně 1000 dolarů.
Není nad monopol.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě jaká je výtežnost u TSMC a Samsungu a kolik se na "wafli" vejde procáku u Samsungu díky lepší technologii.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Preco by to preboha Apple robil ? Nezastavil ich ani sudny spor s mobilnou divizou Samsungu tak preco teraz ? Naopak, pre Apple je to vyhodne lebo asi kazdy subdodavatel sa pobije o zakazku od Applu = takmer isty prijem (ehm aj ked ta firma cez zafirove skla by mohla rozpravat...) a zasa pre Apple je to vyhodne lebo moze tlacit na Smasung aj TMSC kedze si konkuruju. Nehovoriac aj o diverzifikacii rizika. Ked z nejakeho dovodu padne jeden tak je este stale druhy v zalohe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.