Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analytik: Apple u modemů Intelu nezůstane, jsou jen přestupní stanicí

Nečekaně. Můj názor je, že Apple je stejná bublina jako bitcoin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple je americká reklamní agentura prodávající předražené čínské výrobky to je celé.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No, smutný je, že ta Čína je už dražší, jak Apple ;-).
Viz ceny Samsungu S9 (iPhone 8 vs Samsung S9).
Zdar Max

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samsung jsou Korejci :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Samsung je korejska firma, ak si nevedel. A Apple sa vyraba a sklada v Cine, vo Foxcone, ak si tiez nevedel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Říkal jsem si, zda to napíšu tak, jak jsem to napsal, nebo zda tam uvedu info o Korei, ale zajímalo mně, kolik hnidopichů se najde :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite. Tvoju vymluvu by som ti aj vzal, ak by si iba oznacil Samsung za cinu.. Ale ty si napisal toto: "No, smutný je, že ta Čína je už dražší, jak Apple."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No pokus o trollení dobrý, ale faktem je, že Apple je teď především softwarová a vývojová fabless firma. Dva operační systémy, vlastní vývoj (modifikace) CPU, služby, služby, služby. Ten v Číně vyráběný HW by bez toho byl nic.

Věc po které Microsoft už roky touží a nejde mu to (a naopak Google v tom práskl do opratí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS na to jde dobre jenze nema dost schopne lidi to dotahnout ;)a kdyz uz se blizi tak to nejaky hlavoun zarizne protoze se podela :)

apple jede na fungovani ve vlastni bubline MS se spise snazi o kdekoliv napric vsemi sluzbami a platformami dobra myslenka ale narocna na vyvoj a to chce schopne lidi ve vyvoji ale hlavne i manazment ktery vidi dal nez jen za grafické znazorneni vysledku....treba WP8.x/W10M Vyborne UI koncept vyborny z pocatku stabilni nenarocne s dobrymi app a pak to sam podela(ani nadejne koncepty od vyvojaru nedotahli dokonce ) tim ze zhorsi funkcnost OS a co je horsi i vlastnich APP pro svou vlastni platformu ... v roce 2012 nabizeli sic o genaraci starsi top krait(vykon vazl) ac svizne behal i na snapu200 s 512 RAM ale funkcne nadupany telefon Qi nabijeni, perfektni citelnost na slunci, probuzeni poklepanim, glance screen, vyborne fotaky s dobrym obsluznym SW ktery pak aktualizacemi sam MS uplne zabil(vim vetsina veci je diky Nokii) atd. atd. coz nenabizi kolikrat ani dnesni telefony a s necim co tu bylo leta pane 2012 prisel iphone az s Xkem ..predesle generace nemeli ani tak dobrou citelnost na primem slunci a i ted to vazne...tim chci rici ze puvodni smer byl velmi dobry jen ho poslali sami do kytek :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jop zlatá Nokia 1520ka. Snapdragon 800 - ok i dnes. OS upgrady 4 roky - skončilo to na předposlední verzi W10M a dostává to bezpečnostní záplaty dodnes. 5 let starý telefon - natáčí 4K, bezdrát nabíjení, miracast, žere 128GB kartu, čitelnost na slunci, glance screen, všechno tak nějak fungovalo lépe i než na Lumiích 950/950XL nebo mojí současné Elite x3 se SD820. Byl to dobrý kup narozdíl od toho co přišlo potom. Dnes už bohužel nezbývá než kupovat mainstream android typu Xiaomi a vyhazovat ho do popelnice každé 2 roky, alespoň to tolik nestojí. Je to ale plýtvání. Ano plýtvat se dá i více a kupovat co rok/dva vlajkové lodě od Samsungu a Apple. Doby ale, kdy si člověk koupil hiend telefon za 10-15 tisíc s kterým byl spokojený 4 roky jsou ale v ekosystémech googlu a applu nemožné

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to možné, že svou Z3 používám už od roku 2014 a neplánuji ani necítím potřebu změny? Tolik k věci nemožné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím proč by 4 roky byly v ekosystémech Apple nemožné (a to nikdy nekupujeme to nejdražší, naopak). Doma přestě takové cykly běžně jedeme, u iPadů dokonce žádný cyklus dosud neskončil. To že někteří mění mobily jak fusekle je jiná věc, no je to jejich věc, zase rok starý jabko se dá prodat za +-70 % kupní ceny, pokud se k tomu majitel hezky choval, nebo to posílat dál v rodině, tak je to také možnost, pro ty co nutně chtějí mít to nejnovější. Jejich věc, jejich peníze (důležité pro mě je, že se to nehází do popelnice a není to zbytečný elektroodpad).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, ono to hlavně chce mít směr a ten neměnit. Evoluce OK, ale furt něco zavádět a rušit, to zákazníky odradí. Třeba když někdo kopil něco na iTunes kdysi dávno před 17 lety ještě na Jobsovský iPod, tak to pořád v účtu má, může to znova stáhnout na iPhone, iPad, nebo i do iTunes na Windows, to je jedno a pouštět si ta AAC tam. A i když občas dělají otravné změny v UI, tak princip a služba pořád zůstává a to lidi ocení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta bublina trvá už 11 let. To bych jako bublinu neoznačoval ;-).
Každopádně těžko říci, jak dlouho jim vydrží růst. Od úmrtí Jobse už nevidím takový pokrok ve vývoji jako kdysi. Osobně jsem čekal, že se Apple vytáhne a ukáže jako první bezproblémově funkční telefon s displejem přes celou velikost telefonu s kamerkou v pozadí a podobně s dotykovým čidlem a dalšími fičůrkami, ale oni to prostě nedali a místo toho začali roztříšťovat modelovou řadu.
Android je postupně dohnal a v mnohém je i předčil, nicméně stále je na Applí straně :
- celkově lepší ekosystém a propojení všeho možného mezi sebou
- bezkonkurenční sw support
- velmi vysoké zabezpečení, zatím jsem si nevšiml, že by nějaké Android like zařízení mělo obdobu SEP
- celkem dobře rozebíratelné telefony (Apple jede na šroubky, konkurence všechno lepí ve velkém) a samozřejmě velmi pěkný design součástek po rozebrání
- možnosti konfiguračních profilů
- jednodušší ovládání, ale to je samozřejmě subjektivní věc

Apple měl dobrý start a prvních 5-6 let jel jak drak. Nakročil si tedy hodně slušně, peněz má plný duchny a není divu, že by si rád všechno pořešil sám a snížil tak náklady a zlepšil kompatibilitu.
Sám jsem zvědavý, kam až se pohne.
Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

11? Pred 11timi rokmi si Apple vsimol mainstream, ktory *potreboval* Windows, pretoze Apple so svojim HW presiel na x86. Teda pubertiaci hrajuci hry a tu-tam nejaky profesional, ktoreho soft na OS X dovtedy nebol portovany. Kvalitny HW ale dodavali uz desatrocia predtym. Podla mna ale prave pred 11timi rokmi ich produkty zacali stracat naskok, ktory dovtedy mali. Z veci, ktore sa bud nedali zohnat nikde inde, alebo len u velmi malej konkurencnej ponuky sa dnes stal viac menej mainstream.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Před 11 rokama vyšel první iPhone a začal boom těchto zařízení, který byl následován boomem tabletů.
Google tenkrát vyvíjel Android, ale když viděl iPhone, tak údajně musel vše stopnout a překopat, jinak by nebyl konkurenceschopný.
Dívat se jen na desktop by byla chyba ;-)
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vseho mozneho ? spis propojeni apple produktu a taky ne vzdy i ta blba apple TV kterou jsem "musel" koupit obcas blbne ;) zbytek je spise pro zlost
V cem je podpora SW bezkonkurecni ? Btw i apple miva prusery s bezpečností u macOS i iOS je skoro nemozne vydat neco 99.9% pri dnesni slozitosti HW i SW :)

Ok jednodussi ovladani ktere je nekdy jednoduche az tak ze nektere veci chybi uplne :) nekdy vyhoda nekdy nevyhoda tohle je sporne osobne mi to ale vadi .... nevim jak soucasne generace ty jsem nebyl nucen rozdelavat ale zatim kdyz jsem menil baterii nebo digitizer s displayem u nekolika telefonu tak jsem lepeni nevidel taktez sroubky a mini konektory ...ale chapu ze u vodotesnych konstrukci se meni pristup ..je fakt ze 7/8/x jsem otevreny jeste nemel :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V čem je bezkonkurenční? Kdo ti dá na systém full feature a security update na 5 a více let? To totiž Apple dělá, jednou koupíš iPhone a 5 let ti tam tečou featurky a security fixy.
Nikdo netvrdil, že Apple nemá bezpečnostní chyby, ty má každý, jde o to, jak dlouho a jak rychle jsou chyby fixnutý.
U Androidu je to v současné době docela špatný. Google support dělá, ale feature jen asi 2r, pak už jen fixuje a to jen asi rok, následně už jen fixy v rámci samotných app.
Android v poslední době vypadal, že jej firmy začínají podporovat a fixujou, ale relativně nedávno byla kauza, jak velký hráči vydávají podvodný fixy. Píší, že security fix systému je třeba z roku 2018/05, ale reálně je tam poslední fix třeba z 2017/07, takže po prvotním velkém nadšení přišlo i velké zklamání.
MS to zabalil, i když se tvářil, jaký bude mít support a co nám zbývá? Moc firem už ne.

Já měním displeje docela pravidelně, takže vím, jak to je. Osobně už na to mám trochu fičurky, takže mně to už tak moc netrápí a nepoužívám většinou ani horkovzudšku. Dále jsem přešel z oboustranek na lepidlo B-7000, takže vše zase lepím zpět, zavadnutí rychlý, ale vytvrzení až tak za hodinku.
Jen teď nedávno mně překvapilo myslím Xiaomi Redmi 4X, že nebylo slepený.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"full feature a security update na 5 a více let"...to není tak úplně pravda, updaty iOS pro starší modely neobsahují všechny feature nového iOS s odkazem na "omezení výkonu". Snižování výkonu u starších iPhonů "kvůli baterii" pominu. Ale jinak má iOS nejlepší podporu z mobilních platforem.

Ad support Googlu - ano, má model 2 velkých updatů OS + následující minimálně rok bugfixů, ale právě ty "fixy v rámci samotných app" support dost prodlužují. Zatímco Apple, když chce fixnout Safari nebo jinou systémovou aplikaci v iOS, vydává novou setinkovou verzi systému, Google uvolní do Play novou verzi aplikace s tím, že nevyžaduje poslední verzi systému. Tak se nejen bugfixuje, ale i dál rozvíjí, např. nedávno dostala aplikace SMS možnost práce přes web s tím, že tato feature funguje na Androidu 5 a výš. A nejde jen o aplikace, takhle se updatují i systémové komponenty jako Play Services, WebView nebo Wireless Services.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako pozor. Ty feature opravdu iOS "nevypíná", prostě na některých zařízeních nejsou v HW dostupné, jako jsou různé kompasy, tlakové senzory a podobné věci, které tam prostě nejsou a tak je SW nemůže využít. :-) Dále je to starší HW, který neměl grafiku kompatibilní pro akceleraci Metal a jelo to přes OpenGL nebo 32 bit CPU (už z podpory vypadlý iP5 byl typický). Nevybavuji si že by něco nebylo kvůli dostatku výkonu.

To s tím Safari, Mailem atp. je pravda a je to tak trochu zvláštnost, že jejich aktualizace je závislá na aktualizaci iOS, vlastně se to chová jako neoddělitelný celek (a je to takto i na macOS). Zatímco aplikace třetích stran se akualizují nezávisle, toto je "spřažené" s verzemi OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je toho víc, namátkou si vzpomínám na Siri pouze na nových strojích, omezení čtení NFC tagů jen na iPhone 7 a novější, podporu rotace na home screenu má jen iPad a řada iPhone Plus, o split screenu a PIP na iPhone nemluvě.

Svázaní aplikací na OS je v mobilním světě běžné, měl to PalmOS, PPC/WM, ze začátku i Android, ale pak Google začal kvůli nezávislosti updatů na výrobcích zařízení oddělovat aplikace od systému, až to dospělo do současného stavu, kdy si přes Play můžu např. nainstalovat ARCore na jakýkoli telefon s Androidem 7 a vyšším s certifikací od Google. V tomhle směru udělali u Google dobrý kus práce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo s tou Siri me taky nakrkli telefon najednoz zpomaleny jak svina a jeste bez Siri nebyt stare ktera do mne hucela ze jablko protoze jablko tak to byl posledni iphone v rodine ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Siri, vida, to jsem nevěděl, tyhle asistenční ničemnosti vypínám. To s rotací homescreenu/split screenu je pravda, ale to mají od začátku, to bude spíše "filosofická" záležitost než vyloženě omezení HW (tak jak to běžně chápeme).

Apple v tomhle má výhodu homogenity systému, prostě to spravuje všechno sám a updaty si proto vydá sám (takže klidně vše najednou). Funguje mu to v tom, že uživatelé prostě updatují systém a mají to všechno opravené. Asi to je výhoda i při podpoře, protože jednoduše podle verze systému je vše jasné. Žádné modifikace systému od výrobců a tak, co by je nutilo to oddělit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věci kolem obrazovky budou "filozofické", ale mě jako uživateli přijde příjemnější, když se mohu rozhodnout sám, jestli chci split screen, PIP nebo rotovat obrazovkou, když už to ten systém umí. Omezení kolem NFC na starších iPhonech nechápu už vůbec, buď je to čistě obchodní záležitost a snaha přinutit uživatele k upgrade nebo použivali mizerný HW, což by odpovídalo kontextu článku, kdy se Apple snaží nahradit kvalitní modemy (QC) méně kvalitními (Intel) a možná skončí u Mediateku...a známe jeho pověst. Doufejme, že fázi MTK Apple přeskočí a začne si navrhovat modemy sám, protože co si navrhuje, je obvykle kvalitní...přece by nekupoval firmu s mizernou technologií :)

Výhoda homogenity OS je fajn a na Apple není tlak to měnit, ale update aplikací ze store bez nutnosti restartu je daleko pohodlnější, navíc změny v aplikacích nejsou vázány na update OS. Ale to už je hodně otázka rozdílu v přístupu k vývoji OS ze strany Apple a Google, Apple je v tomhle "old school".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to omezování má své výhody i nevýhody. Výhoda je, že pro programátory je spousta věcí předvidatelných (rozměry a poloha screenu) nevýhoda, že to může nabízet něco trochu jiného než bychom si přáli. Nicméně to je Apple, on ví co je pro nás nejlepší. :-D Omezení NFC na starších founech taky nechápu. To fakt nevím jestli je tam skutečně nějaká HW překážka, nedostatek v implemetaci a nebo jen suše tlačí na pilu. Ale ještě jsou možné změny: https://appleinsider.com/articles/18/05/25/apple-to-reportedly-unlock-ip...

Co se týče těch modemů, tak tam si myslím jsou v těžkém dilematu, protože jako firma co bere miliony kusů a zároveň tím dává kšeft firmě se kterou vede jakýsi asi dost nepříjemný spor (pozadí fakt neznám). Protože se Samsungem se také soudili, ale s obchodováním problém nemají, takže u toho QC to je asi nějaké dost na nože. A najít dodavatele, který je schopen vyrábět gigantické série v požadované kvalitě je problém po všech stránkách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen opakuješ to, co už jsem napsal.
Každopádně mně jako uživatele nezajímá, jak velkou práci dá výrobci připravit update, mně jen zajímá, abych měl vše aktuální a fixnuté. Android se zlepšuje v tom, že se dělí skoro na core app, takže dost věcí jde pak aktualizovat přes play, ale stále nedochází k update kernelu a OS jako takovému.
Určitě to Google táhne dobrým směrem, ale v jistých ohledech to dokonalé být nemůže, protože výrobci.

Já měl Desire Z s Androidem 2.3, po 4 letech jsem přešel na iPhone5s, po dvou/třech mám náhradní telefon s androidem (starší Samsung) a už jen čekám, až bude mít O2 v nabídce Xiaomi Mix 2S, abych řekl šéfovi o ukrojení trochu koláče z budgetu.
K iPhone se vracet nebudu, ale slepý taky nejsem.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak k tomu krasnemu designu suciastiek len tolko: https://www.youtube.com/watch?v=AUaJ8pDlxi8&feature=youtu.be

A nejak nevidim cely zoznam nevyhod Apple, ked uz poukazujes na jeho vyhody. Ale chapem, ze si si musel zaonanovat nad Apple :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tu neonanuju, to se tu zas vyskytli lidi, který vidí na Apple jen samé špatné věci a nedokážou připustit nic pozitivního. Android je jejich božstvo a to jest celé.
Když zmíním, v čem je Apple lepší, co by ještě Android měl dotáhnout, tak se sesyspou lidi a vymýšlí věci, proč to tak není.
Když napíšu, že iPhone mají feature+fix support 5 let i více, tak se tu vyrojí lidi, co začnou přirovnávat tento support k supportu alá google 2+1 + aplikace z play, i když je evidentní, že to na Apple full support nemá. Ok, neimplementují vše do nejstarších modelů, ale stále je aktuální core+app+přibývají fce.
Když zmíním SEP, tak to je tiše ignorováno.
Když zmíním, že je iPhone stále relativně rozebíratelný, zatímco konkurence lepí o sto šest, tak opět se někdo přihlásí, že kdysi když otevíral nějaký telefon, tak nebyl lepený. Fakt konstruktivní.
Když zmíním, že po rozebrání je pěkný pohled na uspořádání součástek, tak se zase najde někdo, kdo reaguje soupisem chyb ve škále všech Apple zařízení v návrzích PCB apod.

Neříkám, že Apple je king, jen jsem uvedl, v čem by se mohl Android ještě polepšit, co má iPhone dotažený a Android ne. Samozřejmě mohu jmenovat i milion výhod Androidu oproti iPhone, ale o tom to snad není, je to o tom, co Androidu ještě chybí.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som nikde vsak nepoprel vyhody, ktore si vymenoval. Teda az na ten jeden vtip o konstrukcnej kvalite. :) Som byvalym uzivatelom Apple, takze viem si sam porovnat jednotlive platformy, ale pride mi usmevne, ze mas potrebu tu vypisovat zoznam Pros iOS a i to mnohe hodne diskutabilne, v zmysle vyzdvihnut ho pred Androidom, ale uz nejak nespomenies nic z dlheho zoznamu Cons. Preto tvoj prispevok nepovazujem za objektivny. Hlavne, ze tema neni o Androide, ale sam si ho sem dotlacil za ucelom, aby si tu vyzdvihol Apple. :D Ale ano, naprosta vacsina ludi si kupuje iPhone z dovodu, ze je rozoberatelny a je krasny pohlad na rozlozenie suciastiek na PCB. :)))

BTW: Androidu ziadne hotfixy nechybaju, ani podpora. U vlajkovych lodi a serioznych vyrobcov, si naprosto v pohode. Ano spomenul som zamerne vlajkove lode, pretoze ak mame porovnavat s 20 tisicovym iPhone, tak nezvolim ako supera Android za 4 tisice.. Mimo ine sa zariadenia vydane na Android 8+ upisuju programu od Google, ze su povinny zariadenie alespon nejaku dobu drzat aktualne. Takze i v tomto smere sa to zlepsuje. Mna osobne zasa na iPhone serie viac nez "zlepeny telefon" to, ze si musim uzernicky priplatit, ked chcem nejaku rozumnu kapacitu v mobile, potom ze ma mizernu vydrz baterky alebo i to, ze nemam moznost vo svete plnohodnotne fungovat na dvoch SIM. Ale chapem, ze niekomu staci pekny pohlad na rozlozenie suciastiek. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady došlo asi k omylu, napsal jsem, že to vypadá pěkně, tzn. look, nic o kvalitě PCB apod. jsem nepsal. Reagoval jsi na něco, co jsi si vymyslel :).
Vlajkový lodě měly donedávna support 2 roky, někdy 3 a jak jsem napsal, kauza fake updatů přinesla docela zklamání, ale vypadá to, že to spíše bude kauza těch levnějších zařízení.
Každopádně tady dochází taktéž ke zlepšení, třeba 3 roky starý Samsung S6 dostane Oreo update, takže snad se blýská na lepší časy. Osobně znám dost lidí, který mění telefon za telefonem (většinou rozbíjejí), takže pro ně absence aktualizací asi tolik neznamená, nicméně znám i dost lidí, kterým telefony vydrží v klidu 4 roky.
Mno, každopádně Samsung je už myslím dražší, jak Apple, navíc Apple má iPhone SE, který v době vydání stál 10kkč, takže se trochu cenová příčka snižuje.
Jak už jsem napsal, já si prošel oběma světy a teď mám android a nový tel. bude také android, protože mi více vyhovuje.
Nicméně i něco se mi na iPhone líbilo a dosud líbí.
Zdar Max
PS: SEP, konfigurační profily (mobileconfig), délka supportu, to nejsou blbosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pardon, ale pisat do vyctu o vyhodach iPhone to, ze ma sexy suciastky, mi proste pride opravdu usmevne.. :)
Podpora 3 roky je naprosto v pohode, prekonava zakonom danu zaruku. I 4 rocna vlajkova lod je naprosto pouzitelna dnes, to je proste fakt (Z rada od Sony, S6, G4...). Ja mam mobil furt za to, cim je - spotrebne zbozi. Takze tak jak bezne ludia pojazdia auto 4-5 rokov a menia, mi nepride nic divne na tom, obcerstvit si mobil po 2-3 rokoch a ziskat technologicke benefity. U aut sa nad tym nikto nepozastavuje, ale u mobilov sa furt argumentuje, ze moralne zostarne po 5 rokoch. A ja sa pytam, ze aj keby, tak v com je problem? Teda mimo ekologiu, ale to sme potom uplne stejne na tom i s autami, TV a dalsou spotrebnou elektronikou. Cize ziadna vynimka.
Nerozumiem ale, preco je pre teba vlajkovy Android = Samsung. Som byvalim majitelom jak S5, S6 i S7, ale uz by som si dalsi nekupil. Nie je problem v cene, ktora ano, je vysoka. Ale vo fakte, ze i za nizsiu cenu mam lepsi produkt. A hlavne cistejsi OS. Taky Huawei Mate 10 Pro. Dnes sa da kupit za 13k. A je to perfektny, nadupany stroj, ktory vydrzou, fotakom a vybavou (GPS, dual LTE SIM, kapacitou, fotakom) strci kde jakeho drahsieho konkurenta do kapsy. Chces asi najlepsie dnes vybaveny mobil? P20 Pro. Prikladujes osekanym iPhone SE? Fajn, co tak ho porovnat s Honor 10? Alebo P20 Lite? Neobstoji.. A stale nezabudaj, ze tu su prave i cenovo dostuponejsie telefony, ako napriklad neprekonatelny Huawei Note 5 za 5k, ktory rozhodne nezahanbi a je na mile vzdialeny od nejakeho x-rocneho konkurenta od Apple v tejto cene. A dalo by sa este pokracovat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Look vnitřku jsem nezmínil jako výhodu, ale jen prostě že to vypadá pěkně. Nic víc.
iPhone SE jsem zmínil v souvislosti s aktualizacema jako porovnání SW supportu u nižší třídy, než je ta nejvyšší.
Proč zmiňuju Samsung je jasné :
- patří mezi největší výrobce
- patří mezi nejdražší výrobce
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Proč zmiňuju Samsung je jasné :
- patří mezi největší výrobce
- patří mezi nejdražší výrobce"

A to maju byt podla teba relevantne atributy? :D

Ja ti tvrdim, ze Samsung nema ani najlepsi mobil (vydrz, fotak, display, signal, fastcharge, AI, OS) a este je k tomu snad najdrahsi. Preto pisem, ze si si vybral toho najhorsieho oponenta a je to nezmysel..
A ze je najpredavanejsi? Ano, to aj auta od Skodovky a pritom to nikdy nebude znamenat, ze je to rozumna volba. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle,
Samsung S6 edge porážel docela drsně konkurenci ve spoustě věcech.
Pokud chceš porovnávat dva vendory z hlediska délky supportu, tak Samsung S6 je ideální, je to tři roky starý kousek, jehož verze edge měla velký úspěch a Samsung to brutálně nastartovalo.
Co bylo v té době konkurencí a jak je na tom SW support těch vendorů nyní? A žijí ty telefony vůbec? Viz Sony a ta jejich voděodolnost, což byla jen část problému, proč odcházely.
Co si pamatuji, tak to byly tyhle :
LG G4 - Oreo nebude
Huawei P8 - Oreo nebude
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prošvihl jsem něco a na Galaxy S6 je oficiální Oreo? Zkusil jsem Google, ale našel jsem jen dohady, že bude možná začátkem roku 2018, pak že jaro 2018...máme prázdniny 2018, cca 2 měsíce do vydání finálního Androidu P, jestli nevyšlo Oreo na S6 doteď, podle mého názoru už nevyjde. Samsung v září začne připravovat P pro S9, S8 a Note, by ho stihl vydat do léta 2019.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slibují to, ale myslím, že to nevydají. Což pak jen potvrzuje to, co jsem psal. Nikdo z velkých hráčů se u 3r starého telefonu nejvyšší třídy nemá k upgrade core sw. Vypadá to na podobný policy jako Google, tj, 2+1 + apps.
Což je samozřejmě pokrok oproti dřívějšímu cyklu max 2r a většinou jen jeden core update, pak už security.
a u těchto telefonů je to škoda, výkon stále slušný. Každopádně xda romky pro Oreo už jsou pro některé modely venku, ale na stabilní verze bude ještě asi třeba čekat.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsungy jsou fajn, kdyz od toho clovek nema prehnane ocekavani. Je to vetsinou takovy dobry prumer, coz vetsine lidi, pocitano i mne, v pohode staci. Celkove to maji slusne odladene, takze se nevyskytuji zbytecna prekvapka. Kdo nema chut vyhazovat oknem penize za S radu, ma k dispozici treba A radu, ktera principielne moc nezaostava vyjma nejakeho 4k videa. Vyrz na baterku je velmi slusna, skvela podpora pro PC, updaty jsou 3 roky. Mobil na pohodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobil na pohodu mozna ano, ale preplacany OS zbytocnostami a prakticky v lubovolnej cenovej triede existuje lepsi konkurent. Ci uz to bude Xiaomi v lowende, honor v strednej triede az po vlajkace od Huawei. Nevidim jediny dovod, si kupovat Samsung. A to pisem ako byvaly fanusik a vlastnik S5, S6 a S7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako správná potrefená husa se ozvu.
1) V úvodu svého příspěvku jsem napsal, že iOS má nejlepší podporu z mobilních OS, žádné hanění Applu.
2) Rozporoval jsem, že Apple dává 5 let full feature update. Ne, nedává. Mnohdy za to může nepodpora HW, což je pochopitelné, občas ochodní rozhodnutí, viz mé příklady.
3) Doplňoval jsem tvoje tvrzení, že politika Google na jeho zařízeních je 2 roky feature +1 bugfix OS + bugfix appek, dokud bude kompatibilita. S updaty appek chodí i nové featury, takže i můj záložní Nexus 5 (věkově na úrovni iPhone 5s) dostává nové featury systémových aplikací, ikdyž končil na Androidu 6. Ano, ARCore na něj nedám, ale Apple taky podporuje ARKit až od iPhone 6s/SE. Samozřejmě, že by bylo super, kdyby Google prodloužil podporu svých zařízení aspoň na úroveň Applu, ale není to tak, proto má Apple nejlepší podporu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cenove zalezi, jaky model Applu proti Samsungu postavis. Za Apple X vyhodis v klidu skoro i 1150+ euro, za S9 se nedostanes vyse nez treba 1050 Euro. Takze cenove to zalezi. Krome toho, u Samsungu muzes zvolit nizsi radu, ktera je pro bezneho frantu temer identicka, vyjma vyssiho rozliseni displaye a videa od S rady, nicmene stoji minimalne o 50%+ mene nez S rada. Apple ti tenhle "luxus" nizsi ceny moc nenabizi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.