Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple ukázal iMac Pro schopný editovat a plynule přehrávat 8k video

cekam na ty experty, co tvrdili ze apple meni formfactor, pze trubkovej macpro nebyl uspesnej kvuli tomu ze nebyl dvousocketovej a ze nesel upgradovat.. tesil jsem se, jak to ted okecaj a vono nic.. ticho po pesine.. japato? (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tohle půjde upgradovat? Kdo je cílovka tohoto stroje?
Form factor dle všeho změnili, otázka je, zda toto bude úspěšné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak je to apple nekdo si to urcite koupi ...(ale tomu prezentovanemu chlazeni stejne neverim ze zvladne dlouhodobe plnou zatez bez ztraty hvezdicky pripadne jakou to bude mit hlucnost v loadu ..kdyz na chlazeni je tahle platforma pomerne narocna >>VEGA + Skylake-X )
ale koukam ze zakladni verze u nas nejspis vyjde skoro na 130-150 tisic tak me jima hruza ...kolik bude stat v plne palbe bez moznosti rozsireni a k tomu jedna "prumerna" grafika ...a stejne pro plne vyuziti potencialu si z all in on udelaji all outside of the box za dalsi priplatek :) to uz si fakt koupi jen uplny pozer ...a nebo ten kdo nevi kam lepe investovat penize ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Kdo je cílovka tohoto stroje?"

Mark Zuckerberg, Rob Walton, Stefan Persson, David Thomson, Larry Page, Warren Buffet :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A Walden Schmidt :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

$5000 s 8. jádrem 32 GB RAM 1 TB SSD? Raději nechci znát cenu v plné palbě. To chlazení vypadá dost slabě, jak s tím uchladí 18. jádro fakt netuším. Doba tichých Apple je nenávratně pryč. VEGA PRO stažená na 150-200 W, bude možná efektivněší než na plném taktu. O statně FURY NANO měla stejné DTP a na výkonu to nijak poznat nebylo. Byla stejně skoro nejpordávanější. Ostatně Apple bere nějaké upravené - nejsou zcela standardní konfigurace. A ty procesory - 4,5 GHz boost - ale základní takt taky neuvádí. No nevím, jestli byl tak dobrý nápad to cpát do monitoru. Prodejnost asi moc vysoká nebude. Ale předchozí Mac pro taky žádný super trhák nebyl. Taky proto čekal 3 roky na upgrade.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> To chlazení vypadá dost slabě, jak s tím uchladí 18. jádro fakt netuším.

Tak, ze po 10 vterinach to bude throttlovat jak blazen. Co jineho te masine zbyva, ze... a cilove skupine je nejspis jedno, ze za cenu auta dostanou X-jadro ktere bezi jako X/2-jadro :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pri pohledu na zadni stenu si rikam, ze se primo nabizi, aby na CPU a GPU byly 2 zakrytovane vezove chladice, ktere by hnaly vzduch zespodu nahoru. Pri dostatecnych rozmerech by to mohlo byt tiche a neprilis horke reseni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no a neni to super :) koupit si base unitu skoroa za 150 klacku a pak si to je prekopat ala DoDo akorat by me zajimalo jestli by takova zatez nejak neovlivnila stabilitu ci nejak neposkodila samotny pristroj :D (tak pridelame podpery nebo ukotvime lankem :) )

jinak docela se mi libi i reseni od HP Sprout Pro by G2 ale ta cena taky brrrr a HW nic moc ale ten koncept ac mi to pripada ze je to potreba jeste "dotahnout" aby to bylo to prave orechove se mi docela libi ...(ale kdyz je moc svetla tak nic moc kvuli projektoru ...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by ale přece narušilo dyzajn vrchní části, mít tam nějaké větrání, no fuj!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě z celé výbavy nejvíc zaujal stereo jack!! Apple nemá.odvahu zrušit u stolního pc jack a USB A?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tadyto je určeno na práci... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by tam správně měly být canony. Takhle je to consumer šmejd. Nebo aspoň pozlacený 6,3mm jack s vysokým obsahem diamantu + DAC převodník a kvalitní elektronkový zesilovač podložený pemzou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spracovanie 8k na monitore 5k??? Tak za tie prachy sa to určite oplatí (asi v max konfigurácii).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co má být, proč by to bylo nutné vidět 1:1? Ve střihovém softu to stejně bude jen v malém okně. Fotky také všichni editují brutálně zmenšené oproti jejich rozlišení desítek MPx a ani na najlepší monitor se žádná z nich nevejde. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ? plno lidi pracuje napriklad s fotkami 20MPx+ na FHD monitoru (nebo i mensim v lepsim pripade na 4k monitoru ):) ono i kdyz se edituje video na FHD monitoru tak UI zabere podstatnou cast obrazovky ...

tim chci rict ze pracovat s 4k/8k materialem na 5k monitoru bude rozhodne prijemnejsi zalezitost nez to same delat na FDH monitoru ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pocita sa stym ze ozajstny profik stejne budeme mat UI programu na 1 monitore a nahlad videa na druhom velkom (4-8K) vo fullscreen bez ramikov ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz pomineme fakt ze opravdu top profi segment pouziva uplne jine vybaveni tak deleni "nahledu" a SW UI na dve samostatne plochy muze byt dost casto na skodu a snizuje efektivitu prace :) jako pro obcasne "ohlednuti" na finalni vysledek se to muze hodit ...ale tim to asi hasne ....to neni psani textu apod. kdy clovek nemusi koukat na ovladaci prvky a staci kdyz kouka na vysledek prace ...pripadne nejake podklady protoze vi ze nedela chyby nemusi koukat ani na to co pise :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.